ima u mulleru za 5,50Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Printable View
ima u mulleru za 5,50Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
ovo sam i ja vidjela i prvo :shock: pa onda :evil:Citiraj:
pikulica prvotno napisa
za poludit!
ja kupujem isključivo robne marke baš zbog tih poskupljenja, jučer sam bila u Lidlu, četiri kile praška su 35 kuna (nije lel), nego neki Maxy nešto, već sam ga koristila i ništa mu ne fali, moja sister ga ne voli , troši isključivo ariel, meni je ovaj dobar. vidjela sam onaj W5 prašak od 5,4 kile 50 kuna, Lidl mi je još najpovoljniji, samo me smeta što kod njih mnogih stvari jednostavno nema. I da, imaju neki za tamno rublje W5 1,5 litra, nije skup, fino miriše, stavi se samo 1-1,5 čep po pranju, dobar je, ma super, i ta mi boca već dugo traje.
tabletice za suđericu uzmem isto W5 kad su na akciji, evo prošli put 40 komada za 20 kuna, odmah sam uzela 3 paketa, jučer sam uzela njihov margarin za kolače, ona kocka od 250 grama je 2,99 kn, jaja su 12,49 kn . nisam nikad kupovala tablete od Clevera u billi jer su navodno užas,
prije sam kupovala voćne jogurte u Konzumu, ali me tamo nitko neće natjerati ni štapom, užasno je skupo, i ne padam na ono "kupiš dva - dobiješ tri" jer kad pogledam cijenu, ne dobijam ja ništa gratis , jedini koji tu dobija je Todorić
Ovo sam uočila, malo sam OT, ali uvijek otvorim vrata malim maškarama i volim kad izvedu svoj "performans" i tada slijede slatkiši.Citiraj:
već godinama djeci nitko ne otvara vrata za maškare
Poskupljenja (#*&%$@§¨!!) su vidljiva iz aviona, pardon zrakoplova :mrgreen:
konzum -
šunka u vlastitom soku pik vrbovec:
7.11. 64,99
12.11. 65,99
03.01. 71,99
kesten pire - 7.11. 7,50 kn
sada - 9 kn
Ja sam veceras kupila madjarski kesten pire u Plodinama, pakiran je kao maslac, u staniolu, a stoji u frizideru pokraj Ledovog. 10,99kn 250g. I manje je sladak.
E ta šunka je svaki put skuplja :evil: Konzum je inaće bio najskuplji, ali poskupljuje i u drugim dućanima. Pa kao da zlato kupujem, a ne hranu.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Ali zato odjeća i tehnika, samo što ne poklanjaju :roll:
u mercatoru bila pik vrbovec šunka na trajnom sniženju po 49,9. kad se tad nisam najela šunke neću nikad. još onako fino rezana. i onda odjednom hop 65,00. sad više ni ne gledam pošto je, jer ju ne kupujem. još malo pa će koštati kao pršut.
neki dan u bili vindija maslac bio na akciji 9 kn. kupih tri i stavih u zamrzivač.
odmah mi je palo na pamet kako je moja mama za vrijeme rata kupovala i zamrzavala ako je nešto našla jeftinije ili je radila zalihe u ostavi. jedino tako se moglo nešto ušparati.
ovo je katastrofa.
na svu sreću dosta toga kupujemo u italiji pa prođem jeftinije.
stvarno mi je glupo da toliko blatite tog čovjeka, znam da će me sad svi pljuvat al ko da je on jedini privatnik u hrvatskoj, ko da on jedini proizvodi... Dajte se okanite čovjeka... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:Citiraj:
Dada prvotno napisa
je, imaš pravo... i moj susjed je privatnik, i drži tabak u prostoru od nekih 7-8m2 - s novinama , žvakama, cigaretama... ajmo opalit po njemu, sigurno preštampava cijene na markicama i novinama... :roll:Citiraj:
mali karlo prvotno napisa
Ne znam jeste li to primijetili, meni se dogodilo nekoliko puta u Konzumu u zadnje vrijeme, baš nakon blagdana, da je rok trajanja na stvarima vrlo kratak. Npr. kupila sam male maslace i za par dana skužila da im je istekao rok, htjela sam kupiti jaja i skužila da traju još samo par dana, tj. rok trajanja je bi u redu dok su stvari bile u dućanu ali je vrlo brzo istekao, kao da su prodavali nekakve stare zalihe.
vezano za konzum - nastojim ga izbjegavati, posebice onaj u vukovarskoj, mada mi je usput. al uzasno izgleda, natrpan stvarima kao da smo na nekom buvljaku, voće i povrće mi je inače u konzumu katastrofa! (osim nedavno vidjeh dobar konzumčić na jarunu)
sve je užasno skupo... osim mog online tečaja :P :mrgreen: (nadam se da nitko neće skužiti skrivenu reklamnu poruku :saint: )
pa ne trebamo po "malim" ljudima nego po vladi i onima koji nam vode državu
a da ipak nisi malo previše 'evil' smajlića stavila?Citiraj:
baš si toliko bijesna na cure što se todorića spomenulo...
Citiraj:
Imga prvotno napisa
nisam toliko bijesna nego eto došlo mi da malo olakšam dušu na mišu
a što misliš - u koju kategoriju spada KONCERN agrokor? :?Citiraj:
ustvari ja nisam uopće bijesna, ja sam mirna duša :)
pa onda imaš i ovo:Citiraj:
:lol: :lol: :lol:
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
u veeeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiiiiiiikeeeeeeeeee ee ljude
Meni je taj Konzum počeo opako ići na živce jer se toliko širi; tako da sam čak i ja, kojoj je Konzum baš antipatičan dućan, počela stalno kupovati u njemu. Jer - blizu posla mi je Konzum. Najbliži veliki dućan mi je opet Konzum. U blizini stana će mi se otvoriti pogodite što :roll:
a s kim su veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiikiiiiiiiiiiiiiiiii iii ljudi povezani? s mojim susjedom nisu :mrgreen:Citiraj:
svi su oni lopovi, svatko na svoj način. ja konzum ne volim. i kada smo dobili božićni bon da kod njih potrošimo jedva smo nešto našli.
što se tiče tih rokova mislim da je tu problem u potrošnji. vjerovatn ljudi kupuju manje u zadnje vrijeme pa im ostaju zalihe. krivo naručena roba.
skužila sam da mi se sada više isplati kupovati mlijeko u boci. jedino što onda moram češće u trgovinu. em je 50 lipa jeftinije em dobijem 50 lipa za povrat ambalaže. dakle 1 kuna.
nažalost ili sreću nisu povezani ni sa mnom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
vidiš da su ovi smajlići bolji :lol: :lol:
slažem se ;)
Ja isto već neko vrijeme kupujem sviježe mlijeko, a osim što mi ispadne jeftinije, bolje mi je.Citiraj:
sir_oliver prvotno napisa
...u tome i je bit strategije Konzuma- biti posvuda, otvarati nova radna mjesta , jer tako :
1. će imati monopol i nećeš moći birati gdje i što želiš kupovati
2. država mu ne može ništa na povećanje cijena jer je najveći davatelj posla u RH
...ja također ne kupujem u Konzumu, no ušla sam ovaj tjedan i vidjela da je na onim maxi pakiranjima oslića na SVAKOM poderana etiketa s datumom trajanja i proizvođačem...
Makar ni ja nisam ljubitelj Konzuma, mislim da nije potrebno ovo usmjeravati na Konzum, jer su svugdje cijene poblesavile....
gledam danas u metrou cijenu onih danskih keksića bili su 20kn, a sad im je cijena 10kn viša... :/ ok, to nije neophodna hrana, ali opet...
onda u mercatoru je cekinovo pile gavelino bilo prije 11 dana 21,97/kg, a sad je 31,97 (samo što je narezano :/ )
bubička, ne štima mi tvoja računica oko gavelina...
jedna je cijena za gavelino narezano, druga je cijena za gavelino cijelo pile... a treća cijena je za cekin piceke koji nisu začinjeni i pripremljeni za pečenje (kao gavelino).
cijene su svugdje poblesavile, to je točno.
samo - koliko trgovačkih lanaca ima toliko razgranatu mrežu po cijeloj hrvatskoj (i toliko diže cijene) - kao konzum?
hmh..pa zar je moguće da je cijena viša za 10kn samo zato što je pile narezano? znam da je to sve različito, ali opet 10kn više za narezane komade :?Citiraj:
sorciere prvotno napisa
i da se razumijemo...ne branim Konzum...štoviše, izbjegavam ga što više mogu, ali stvarno su svi dućani digli cijene u nebesa :evil:
O da! :roll:Citiraj:
bubička prvotno napisa
Moj sin je htio pohane tikvice za ručak i kontam, ok, skuplje su sada jer im nije sezona, ali bile su neki dan 14-15 kn/kg pa i nije tako strašno. Odem U Getro kad ono 22,79 kn/kg :shock: Zovem MM-a da stane vidjeti u Konzum i cijena par lipica manja. Nismo jeli tikvice jer je to meni preplačeno.
Baš me zanima koliko će sniziti cijene nakon 01.02. kako je danas obečano.
Ove mi današnje priče o snižavanju cijena djeluju kao priče za malu djecu. Pa prije par mjeseci ukinuta je obaveza prijavljivanja povećanja cijena Ministarstvu gospodarstva ( OC1;OC2).Njima su se morale prijaviti nove cijene i čekati njihov odgovor, ako ne odgovore značilo je da je odobreno. Sada svaki subjekt može samostalno dizati i formirati cijene , ako to ima prođu na tržištu. Ulje i masnoće su išle 30 % gore, a sada će možda sniziti za 10 % ako žele, zakonski ne mora. Ista stvar sa kruhom.
Povisili su za 100 %, snižavaju za 12 % i sad bi im još kao trebali biti zahvali...i to do ljeta :roll: :roll: :evil: :evil:
da a nakon ljeta tko zna šta nas čeka...Citiraj:
annie84 prvotno napisa
a struja i plin..... :(
... i to samo u većim trgovačkim lancima :roll:Citiraj:
snižavaju za 12 %
U toj cijeloj priči ne spominje se pšenica koja je bila 0,95, sada je veliki oci prodaju za 1,5-1,8.
Cijena brašna se također ne spominje, jer to nesmiju spominjati :mrgreen:
Sniženje cijene mlijeka će vjerovatno platiti seljak.
Štrajkati- jedina opcija!
ako nekog zanima - u ipercoopu ima suncokretovog ulja po 7,63 kn, uz njihovu karticu (bez kartice je 10,90). kartica se dobije (bez problema i obaveza) na njihovom info pultu.
koristila sam to ulje, i dobro mi je. pa sam si sad uzela zalihu :mrgreen:
na akciji je i voda u boci (za one koji piju takvu vodu), marka coop - po 2,49 kn / boca. inače je 3,60. i to stalno trošimo...
curke, evo nam prilike da bar na neki način iskažemo svoje nezadovoljstvo
http://www.net.hr/vijesti/page/2008/02/05/0758006.html