Nisam se udebljala, i kao i Peterlin, vrlo sam zadovoljna.
Printable View
Nisam se udebljala, i kao i Peterlin, vrlo sam zadovoljna.
Zahvaljujem na odgovoru, nadam se da ću danas i to obaviti.
i ja sam stavljala oko 18 sati, samo stavljanje je bolilo kao slabi menstrualni bolovi, i trajalo je svega 30-tak sekundi koliko je giniću trebalo da ju postavi na mjesto.
nakon toga sam se najnormalnije odvezla doma i funkcionirala kao da se ništa nije dogodilo.
udebljala se nisam.
mengu nikad nisam imala obilnu, sad ju skoro niti nemam, više ni ne pratim. dogodi se da 2-3 mjeseca ne bude ništa, pa onda dođe na dan-dva, ali vrlo oskudno, više kao neki smećkasti iscjedak koji riješim s dnevnim uloškom.
u svakom slučaju ja sam prezadovoljna i ne bi ju mijenjala za ništ na svijetu!
Storma i umiljata, kakav je vama libido? jel se promijenilo što ili ste zadovoljne i što se toga tiče?
btw, raspitivala sam se u Mađarskoj, cijena je 48.000 forinti što je oko 1.500,00 kn (ne isplati se tamo kupovati)
ja sam poslije (i tokom) stavljanja imala uzasne bolove...meni je to bilo u rangu poroda samo sto je trajalo puno krace...ali bolovi...da sam znala nikad nebi..boljelo je taj dan prejako i iduca tri dana kao prvio dan menge
menga kao menga super..jedva da je ima
glavobolje se smanjile
pristevi ostali kak su i bili
e sad....jedino mogu zakljuciti da je odlicna kontracepcija jer apsolutno nemam zelju za sexom
I meni je odobrena Mirena preko HZZO. Ako mi stigne na vrijeme, od idućeg ciklusa ću ju nosit. Iskreno, i mene taj dio s libidom muči, al mi alternativa Mireni nije bolje rješenje. Držim si fige da je puno toga u mozgu i da ću barem preko neke autosugestije održati libido takav kakav jest.
ma meni se drastično smanjio od kada pijem Cerazete (evo sad će skoro dvije godine) pa se nekako nadam da će se ipak malo popraviti ako pređem na Mirenu
a to da ima i u glavi, definitivno ima...meni k´o da se neki klik upalio u mozgu koji mi govori: eto nema više zatrudnjivanja pa ne treba ni sex :-(
Libido je ok.
Naručena sam za danas, javim kako je prošlo. Kad sam kupila Mirenu i vidila kolika je kutija, umrla sam od smijeha i iznenadila se.
U kutiji je i ona cjevčica za ulaganje. Sama mirena nije velika, ali kutija je dugačka. Ulaganje traje 3 sekunde, doslovce. I mene nije boljelo, ni zahvat ni poslije, koliko se sjećam.
Evo stavila ja. Bolilo je onako..osrednje. sad ništa ne osjećam, ko da je nema.
Trina, ajde se još povremeno javi, molim te, da vidim kak ti ide. Ja ću onda ili za desetak dana ili ću preskočiti ciklus, ovisno kad će mi stići mirena.
Moze.
sad ćeš možda prvo vrijeme imati neke problemčiće, ali brzo će proći.
ja sam nekih cca 6 tjedana krvarila, frendica je krvarila + imala glavobolje, druga frendica nije imala niš.
dakle sve individualno.
no nakon što taj period prođe, živa milina!!
A to krvarenje, jel bilo minimalno,jace,jako? Meni sad ide isto kaó i jutros prije stavljanja. Bolove nemam nikakve,nista ne osjecam,kao dawje i nemam. Samo se grozim togawda postoji mogucnost da krvarim mjesec dana
krvarila sam kao da imam mengu - ali meni menge nisu nikad bile obilne, ono, mogla sam uložak bez problema mijenjati svaka 3-4 sata.
malo je bilo dosadno jer je dugo trajalo, i došlo mi je onak, pa kaj je meni ovo trebalo, ali izdrži se.
na koncu konca, vjeruj mi, isplati se sve muke.
uostalom, možda tebi ne bu dugo krvarilo....
Gle. moja frendica je krvarila još 2 dana poslije, kao što bi krvarila i normalno jer ju je stavila 4. ili 5. dan menstruacije. Kaže da ju nije ništa bolilo poslije niti ju je na neki način osjećala. Sad čekam tebe kak ti bude i još jednu kolegicu koja ju ide staviti drugi tjedan pa ću odlučiti (izvadila sam bakrenu i sad sam na Cerazettama, čak mi i nije loše...)
...e a moja gin.. malo offt... takve valjda nigdje nema... pitam za savjet o kontracepciji (dilema Cerazete ili Mirena). Kažem joj da ne bi kombiniranu kontracepciju, strah me tromboze jer imam skoro 35 godina , puno previše kila i proširene vene (dakle sve rizične faktore osim pušenja), a ona meni: hoćete Lindynette? :-o:-o:roll:
micka ja sam na Cerazettama već skoro dvije godine, libido se smanjio užas, vlažnost nikakva
jedina dobra stvar je što nemam M, ali toga nakon vremena nema ni sa Mirenom tako da mislim da se nemaš što premišljati!
btw, tablete koštaju 92,00 kn * 12 mj * 5 godina ti košta 5x više nego Mirena (još jedan + za Mirenu)
btw, ja u srijedu idem na pregled i Papu i kad dobijem nalaz postavljam M
(vidim da si negdje naručila M, gdje i koliko si ju platila?)
Nisam ja još naručla Mirenu, a košta oko 1020 kn i cijena ne bi smjela puno varirati.
Ja sam je platila 1200 kn. Jasno je da se isplati, ako cemo ici u nekakvu racunicu s tabletama ili kondomima. Ali i da je skuplja,ja bi opet kupila,pa meni je nevjerojatno da sam otklonila veliki strah od trudnoce koji me je totalno blokirao. A ni smanjenje obilnih krvarenja nije manje vazno. Ako bude sve ok, a nadam se da hoce, ja sam se rijesila velikih briga u zivotu.
Mirenu se može izvaditi kad to poželimo,ili ona ostaje 5 godina u maternici?
Mozes je ízvaditi kad hoces a u maternici moze biti 5 god max
ja sam je kupila u ljekrani na 3 rate, platila je 980 kn.
umetanje me bolilo porilično, posli sve ok. s tim da mi je ovo već druga mirena. kad sam je prvi put stavljla bolilo me još par sati nakon "montaže", ne prejako al boluckalo.
ja sam zvala Zeus apoteku (na Borongaju), imaju ju na lageru, treba samo doći s bijelim receptom...dođe 1.016,00 kn
Boxica, ja sam već prije pila Cerazette i bile su mi ok, znam da sam tu i tamo znala malo krvariti između menstruacija. Ali ne mogu se sjetiti jesam li imala gljivice uz njih, jer uz obične pilule stalno imam gljivice. Ako mi se uz Cerazette budu gljivice opet vraćale, neću Mirenu ni pokušavati, jer mi je to ista stvar s tog aspekta.
Trina, kako si?
Super sam. Krvarenje je skoro pa stalo još u subotu (zapravo smo tad čak i sprobali Mirenu, nisam mogla izdržati da vidim oće smetati te žićice koje je spominjao:lol:) ali odonda imam obojani iscjedak, ništa puno, ništa jako, dovoljan je dnevni uložak. Boli nema nikakve, ja nemam nikakav osjećaj da išta postoji u mom organizmu,..to je znači onaj dio o "efektu stranog tijela" koji je netko psominjao, a ja sam bila sigurna da će meni biti problem. Daklem, živila Mirena8-)
Trina, super! Hvala što dijeliš dojmove :)
ja cu ici iduci tjedan na savjetovanje kod ginekologa, pa vjerovatno ce mi nakon toga i staviti mirenu, javiti cu vam šta je bilo:-)
Nije mi jasno kod mirene, s obzirom da ona smanjuje menstruaciju, kod nekih žena čak i nestane, jel to zdravo?
Ja mislim da je najbolje da to pitaš svog liječnika. Za mene je zdravo. Koliko sam informirana to je najnovija generacija lijekova i manje je štetno od "tradicionalnih" pilula.
O lijeku možeš pročitati ovdje:
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-05-01-520.pdf
Ne znam koliko imaš godina i kakve su ti indikacije da uzmeš mirenu. Ja imam tešku anemiju i još hrpu nekih problema zbog turbo viška estrogena.
Mislim, nije to limun pa da je zdrav. Ako nema nikakvih indikacija za njega, onda ni jedan lijek nije zdrav.
Ha još imam obojani iscjedak. Ima dana kad ne bude ništa, pa se jednom tijekom dana pojavi. Ali ništa obilno, ništa jako ali tu je. Danas imam lagane bolove zbog ovulacije. Ali umanjene za jedno 80% nego inače. Palo mi napamet, kako ona ono djeluje? ovulaciju svejedno trebam imati ili sam ja poseban slučaj? Morat ću naći brošuricu i ponoviti gradivo. Od ostalih smetnji nemam apsolutno ništa
Imaš ovulaciju, Mirena ne blokira jajnike.
Ja ju želim samo zbog kontracepcije, jer po svemu mi je bolja od obične bakrene npr. Sad sam dobila malo preuranjenu menstruaciju,pa cu morat pričekat s savjetovanjem kod ginekologa.
hvala na linku,pišu svi odgovori na moja pitanja :-)
Pa strictly speaking i to je medicinska indikacija. Čak je u ovom dokumentu kojeg sam linkala gore prva indikacija baš kontracepcija.
Mislim, ivon je malo nespretno postavila pitanje. Meni se čini da mi nije zdravo ni na posao ići, al imam ozbiljne indikacije pa moram :mrgreen: