Danas sam kupila neki namaz od maslina...skroz je bljak. Od sad ću ga sama raditi!Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Printable View
Danas sam kupila neki namaz od maslina...skroz je bljak. Od sad ću ga sama raditi!Citiraj:
Irchi prvotno napisa
O.T. mummy_s,sad vidim kako znaš!!! ;)
ciji namaz? ja kupujem onaj sms-ov od zelenih maslina i totalno mi je fin. ali od crnih mi je bezveze. a inace vise volim crne od zelenih. :/Citiraj:
mummy_s prvotno napisa
Ovaj je od Vegetarijane....ma uzela sam ga iz znatiželje iako je sastav diskutabilan i neprihvatljiv...probati ću pronaći neke zanimljive recepte za namaze jer mi je problem osmisliti doručak... To bi trebao biti obilan obrok a meni je već dosta zobenih pahuljica, svježeg sira, voća...a jaja i sl. ne mogu pojesti bez kruha pa ona proteinska varijanta ne dolazi u obzir.
Danas sam se ogriješila sa sarmom, ali nij edo sarme jer nisam stavila rižu unutra p aje to bilo prihvatljivo ali sam mm skuhala krumpir..i naravno nisam izdržala! :(
pa dobro, malo krumpira te nece ubiti.. ;) . ja mislim da si treba povremeno priustiti ono sto volis, da ne bi imale osjecaj da se previse zrtvujemo. ja sam fusala cijelo vrijeme na montiju prvi put, pa je svejedno otislo 9 kila. a znala sam jesti i krumpir (koji obozavam :heart: :heart: ) i svasta. o slatkom da ne pocinjem.
ovaj sms-ov namaz od zelenih maslina mi je stvarno fin. probaj, pa javi kakav je tebi.
u srbiji recimo rade posne sarme samo s rizom. kak je to fino, eee. nisam mogla vjerovati kad sam probala. jbg, ne znam recept. ali super je, a mislim i da je dozvoljeno-riza i kiselo zelje. to je ok, jelda?
curke ja sam debelo zapala u krizu!
pojma nemam koj mi je jarac!
prvo sam na valentinovo bila na večeri s MM-om i najela se svega i svačega-al sam mislila -od sutra opet sve po propisima, no sad mi nejde dalje!
upravo sam smazala par kolača-pitu od sira, a jučer sam ju radila (da bude za goste danas) i isto sam pojela par komada!
i sad me ubija taj osjećaj grižnje savjesti-a nisam se mogla suzdržati da ju ne pojedem! kad mi je prefina :/
:(
bmm :love: ma ni'š strašno, mislim da se svakom omane koji komadić "nedozvoljenog".
Monti je stil života i nije jednostavno čitav život imati jedne prehrambene navike i odjednom klik u stotinki i prebaciti se na druge.
Meni se nekako čini da će mi trebati godine da se uskladim iako mi je cilj u šest mjeseci izgubiti kile, ali bih željela i dalje nastaviti po tom principu prehrane, a Bože moj ako koji puta "skiksam" :mrgreen:
Važno je znati se vratiti na pravi put.
big milky mum, evo da te utjesim. Mi krenuli na put u petak ujutro, vratili smo se u nedjelju navecer. Dakle, provela sam dva dana ne samo ne prateci Montija nego jeduci hranu koja puno puta nije bila niti zdrava, a kamoli fina (jeli smo onako usput, gdje bi stigli, obilazeci mjesta koja smo htjeli vidjeti). Jednostavno nisam imala izbora i Monti nije dolazio u obzir. Jedva sam cekala da se vratim doma da se sto prije ponovno bacim na Montija...za veceru nakon povratka smo imali proteinski obrok, dakle bez ugljikohidrata (jaja, sunka, salata, sir, kefir) i vec se osjecam toliko, toliko lakse...
A sto se pite i ostalih stvari koje obozavamo tice, moja tehnika je sljedeca: Kad mi mama napravi omiljenu strudlu od jabuka i sira, ja ne da pojedem dvije, tri, nego i vise ako treba. Jedem je dok se totalno ne zasitim i dok se ne osjecam kao da sam stvarno zadovoljila svoju potrebu i zudnju za tom hranom. Shvatila sam da mi je to bolje nego ono, pojest cu jedan komad, a ne dva (da se ne udebljam), pa na kraju zavrsim jesti 3 ili vise dana po 1 ili 2 komada strudle i ode cijela dijeta... Bolje mi se totalno izgustati jedan dan, a onda primjeniti ono sto je rekla Scarlett O'Hara, "Sutra je novi dan". ;) Mislim da je cak i Monti u svojoj knjizi rekao da ako osoba bas zudi za krumpirom, bolje je pojesti vise i napraviti od krumpira pravi obrok, bez mesa i uz salatu i naravno, vrlo, vrlo rijetko.
hvala na podršci!
danas opet krećem po pravilima! :D
jučer sam si još i par keksa pojela pa sam sad mirna 8)
:*
1. MGrubi (20 kg) 20 to go
2. summer (8 kg) 7 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
5. cvijetak (10 kg) 10 to go
6. Marinchi(10 kg) 3 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
8. buby (10 kg) 1,6 to go
9. mikka (20 kg) 11 to go
10. babyiris (30kg) 25 to go
11. taniaz (8 kg) 4kg to go
12. lola24 (30 kg) 13 to go
13. skviki (15 kg ) 9 to go
14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
15. Dolisa (6 kg) 3,5 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
20. Djenka (20 kg) 17 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
23. tik-tak (8kg) 3 to go
24. ninaxy (20 kg) 12 to go
25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
26. mummy_s (25 kg) 21 to go
27. magriz (10kg) 7 to go
28. willow tree (20kg) 20 to go
29. paulin (13kg) 13 to go
30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
33. big milky mum (10 kg) 5,5 to go
34. anne (21kg) 15 to go
35.kinder (3 kg) 3 to go
evo mene opet, prije 5 mj sam uz polu dijetu uspjela skunuti 5 kg ali sam u međuvremanu natukla tri pa se opet idem obuzdavati ( ubio me Božić i skijanje a i zima se odužila pa sam se usalila :oops: )
Danas sam kupila neki namaz od maslina...skroz je bljak. Od sad ću ga sama raditi![/quote]
To je stav, big milky mum! 8)
Ja sam jucer smazala par cokoladica s karamelom koju obozavam i sad sam kao i ti jedno vrijeme mirna :coffee:
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
34. anne (21kg) 15 to go
35. kinder (3 kg) 3 to go
evo, htjela sam da se ustali ovaj jedan sramezljivi prije nego ga zapisem. Kod mene mora sporo :roll: Ali bolje ista nego nista :mrgreen:
Cure mislim da imete pravo s tim da si treba priuštiti stalno nešto fino. :mrgreen:
Ma dobro za ozbiljno, ovo ipak nije dijeta nego stil života kako kaže Anne i to treba s vremenom usvojiti. istina je da se ja puno bolje osjećam i rezultati se definitvno već vide...koža mi jefinija na dodir a bokovi su se počeli zaobljavati..do sada su to bile naslage koje uopće nisu imale formu..kao da me neko oblikovao u kakvom kiparskom ateljeu metodom gađanja grudama gline pa di se uhvati, uhvati. Užas! sad bar imam ženske obline!
Uglavnom ja se nastojim pridržavati ali sam još u fazi modificiranja dok mi posezanje za rafiniranim gadostima ne izađe iz navike!
Bitno je da moram reći kako sam na ovom režimu više od mjesec dana, osjećam se super i sretna sam..a nikad na dijeti nisam bila sretna! Više sam nalikovala nekom gladnom serijskom ubojici!
Bravo mummy_s! I ja sam primjetila poboljsanje sto se tice celulita i izgleda koze opcenito. :D Nikad mi nista nije smanjivalo celulit: nikakve dijete, vjezbe, kreme...apsolutno nista. Sve do ove dijete. Ako nista drugo, svaka cast Montiju bar za to! :klap:
Danas 3. dan. Osjećam se super :D . Kupila i sobni bicikl tako da konačno kombiniram i fizičku aktivnost (trčanje i jurnjavu s T. ne brojim).
Za ručak kuham mahunarke miks, mljac.
Summer, super ti ide :D .
Zanima me da li se može u 1. fazi jesti npr. grašak sa sirom i vrhnjem (ono pomiješano) ili jogurt?
Tj. negdje ono piše pazite se jogurta, negdje piše da može bez problema itd.
Ja jako volim sir i vrhnje i mogu ga uz sve jesti, da li može i Monti to podnijeti?
Još se nisam odlučila da krenem na Montija, iako ću baš morati pod hitno, jer ću biti kuma na svadbi u 10.mjesecu i trebala bih skinuti 40-ak kila :shock: jao, jao... kako li ću to!
1. korak - već sam 7 dana na odvikavanju od Coca - Cole!!!! Juuuupppiiiii!!!!
Mislim da je ovo najduže što sam je ikad NE pila, za razliku od 10 godina svakodnevnog ispijanja. Mogu vam reći da mi jako nedostaje,ali se suzdržavam, jer imam furku da želim malo tijelu da pomognem, jer sam ga trovala tolike godine.
Čak mislim da je Coca-Cola otrovnija od cigareta - a ja i pušila i pila Colu. Bacila cigarete prije jedno 5 godina, sada je vrijeme da kažem Doviđenja i Coca-Coli (ciiiii mojoj dragoj!!!!!)
Draga Maslackica, bravo za prestanak s Colom! Napravila si si veliku uslugu s tom odlukom. :klap:
Sto se prve faze tice, ona je dosta stroga, ali rezultati nece izostati. Ugrubo, u prvoj fazi najbitnije je sljedece: kad jedes bjelancevine (meso svih vrsta) i povrce (svih vrsta osim krumpira, kukuruza, kuhane mrkve, cikle i ostalog skrobnatog i secernog povrca) smijes jesti masnoce (maslinovo ulje, suncokretovo ulje, sir, orasaste plodove). Kad jedes ugljikohidrate (integralnu tjesteninu, integralni kruh, smedju rizu, grah i ostale grahorice) ne smijes jesti masnoce. Moje idealno jelo za tu kombinaciju je npr. integralna tjestenina s umakon od povrca, kuhano u vlastitom soku, ne na ulju. E sad, i ja obozavam sir, a obozavam i sir i vrhnje. U prvoj fazi Monti dopusta malo sira ili jogurta za desert. Dakle, ne vidim razlog zasto nakon obroka od bjelancevina ne bi za desert mogla pojesti zdjelicu sira s vrhnjem!
Sorry sto sam te udavila i sretno sa skidanjem! :heart:
Naomi, nisi me udavila, dapače!
Hvala ti na coca-coli... jaaaakooo mi je potrebna podrška, jer eto, danas umalo ne posustah.
A znači kada jedem rižu i tjesteninu s povrćem, ne smijem koristiti ulje? A ja to bacala po ulju sve u 16! :)
Maslackica, sutni Colu nogom u 8) ... Samo hrabro dalje! Cak i da nisi na Montiju, vec samim izbacivanjem Cole ces puno izgubiti na tezini. A kako ce ti tek biti zahvalni tvoji zubi, razina secera u krvi, opcenito cijeli organizam ce ti se preporoditi bez svog tog secera, boja i kofeina!!
Sto se mijesanja ugljikohidrata s masnocama u prvoj fazi tice, ja sam ti prenijela oko sto pise u knjizi "Jedem, dakle mrsavim", sto je po mom misljenju jedina i prava Monti metoda. Za zeljeni gubitak prekomjernih kilograma nije dovoljno samo jesti hranu s niskim glikemijskim indexom (mada je i to vec odlicna promjena nezdravih navika i svakako pozitivan pomak), vec sukladno pravilima prve faze, treba pripaziti i na kombinaciju namirnica. E sad, kad dostignes zeljenu tezinu, prelazis u drugu fazu gdje u biti nastavljas s dijetom po niskom glikemijskom indeksu, a manje se opterecujes s kombinacijama, mada Monti kaze da kombinaciju ugljikohidrat-bjelancevine, tipa meso + tjestenina treba izbjegavati do kraja zivota. Naravno, poneka iznimka nam svima daje snage da nastavimo dalje i da ne "prolupamo". Sorry ako ti je sve ovo vec poznato, ali nadam se da sam barem malo pomogla. U svakom slucaju, toplo preporucam da nabavis Montijevu originalnu knjigu, ne samo radi dijete nego zbog toga sto je odlicna referenca za zdravlje opcenito.
ja koristim maslinovo ulje za sve. mislim da smijes staviti ulje u povrtni umak za tijesto. pa kako bi ga inace napravila?
stvar je samo u kombiniranju GI-ja, a GI imaju samo ugljikohidrati (ulje je masnoca, meso protein). znaci proteine i masti jedes sa UH niskog GI, a kad kombiniras samo UH (kao u slucaju tijesto+povrce) onda gledas da, posto tijesto ima srednji GI (oko 45) povrce bude niskog GI, npr. brokula, masline i sl. imaju 15.
evo samo da kažem da vas pomalo čitam, pokušavam skužiti kako se to hranite i što jedete.
ja sam sad u 23 tjednu trudnoće i zbilja trebam paziti što i kako jedem, jer sam sad u plusu 8 kg, i imam ukupno 92. ok, jesam visoka, ali svejedno je to puno.
sad vas čitam i gruntam što sve papate i smijem li ja tako, da ne napravim neki poremećaj u krvnoj slici i slično. osim toga htjela bih MM-u pripremati hranu po Montiju jer je stvarno natukao previše i smeta mu prevelika težina.
idem vas sad dalje čitata. samo sam vas htjel pozdraviti i reći da vam svima želim puno uspjeha u reguliranju i održavanju težine.
pusa!
mikka, zato mislim da svatko tko tek pocinje s metodom treba kupiti Montijevu knjigu i osobno se upoznati sa svime i uopce vidjeti da li mu odgovara. Pravila prve faze su vrlo jasna, cak i stroga, ali bez greske dovode do zeljenog gubitka kilograma. Nakon toga slijedi druga faza u kojoj se ugljikohidratima viseg GI (pritom mislim na kruh, tjesteninu, rizu, ne na povrce, koje ja racunam kao vlakna, odnosno ugljikohidrate niskog GI) moze lagano dodavati dobra masnoca.
Sto se umaka za tijesto tice (ne znam recept za povrtni, moja knjiga je iz 2005, pa mozda zato nema recepta), ja svo povrce kuham u njegovom vlastitom soku. Nasjeckam rajcicu koja odmah pusti vodu, dodam luk, cesnjak i gljive (koje jos dodatno puste sok) i sve se zajedno kuha. Kasnije dodam persin, oregano, sol i papar. To je barem jedna verzija umaka koji ja radim.
Bleeda ova prehrana je zapravo zdravo kuhanje i zdravo konzumiranje hrane. Nekih velikih restrikcija nema (niti ih se ti moraš pridržavati)..bitne su kombinacije hrane i pravilan odabir namirnica. Probaj posuditi knjigu (M.Montignac) u knjižnici i sve će ti biti jasno. ja se upravo pripremam za IVF i odabrala sam namjerno ovo jer planiram u trudnoći (božedaj) isto ovako se hraniti. Samo naprijed. Bit će bolje i za tebe i za bebu.
mummy_s, drzim fige da IVF bude uspjesan i zelim vam puno, puno srece! Nadam se da ce ti ova prehrana zaista pomoci. I ja se nadam da ce mi pomoci da zatrudnim, ali jos nista. :?
Evo i mene montijevke i pozdrav svima koji se misle pridružiti.
Čitam vas dnevno ali ne stignem baš sve tipkati kako bi htjela.
Evo ja sam još dojilica i to je razlog zašto je meni monti bio prihvatlji,
tako da mislim da ne bi trebalo biti problema sa tim načinom prehrane niti u trudnoći. Jer to nije dijeta, samo zdrav način kombiniranja namirnica.
Ja i u prvoj fazi koristim maslinovo ulje sa povrćem na lešo jer se vodim nekom logikom kako je netko napisao na dohrani djece da treba malo masnoće da se mogu iskoristiti vitamini. I kile ipak odlaze.
E sad ja vjerujem u glavna načela prehrane ali isto tako mislim da svatko poznaje svoje tjelo tj. metabolizam najbolje i prema tome može i malo neke stvari modificirati priuštiti si i mrkvu i krumpir ili ono što voli ali bez pretjerivanja.
Moj glavni krivac za moje kile je auto.
Toliko sam se navikla na njega da niti do dućana bez auta i naravno
nedovoljna kretnja je usporila metabolizam. Moja druga obitelj (MM dalmatinci) voli poslije ručka prileći koji sat dva i naravno da sam prihvatila tu lijepu naviku :mrgreen: i eto još razloga za nakupljanje.
Koliko god ja bila aktivna sa dječicom to nije bilo dovoljno, a moram i priznati da smo više uživali u društvenim igrama i čitanju ili plastelinu sve sama statika što mami pogoduje, a i u parkiću sam se "švercala" na klupi i sve skupa 21 kg višak.
Odlučila sam se vratiti na svoj stari način života, puno kretnje i fina hrana ali ovaj puta pazim na kombinacije i rezultati su vidljivi.
Još veći poticaj imam kad svekiji primječuju jer mamu i MM ne računam.
Oni su subjektivni :mrgreen: iako neizmjerna podrška.
Moje apdejtiranje
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
34. anne (21kg) 14 to go
mummy_s i Naomi :love: da se što prije grlite sa svojom dječicom.
Draga anne, drago mi je cuti da ti Monti odgovara za vrijeme dojenja. Sad znam da odgovara trudnicama, dojiljama... valjda ce i nama koje tek pokusavamo. S onim "svercanjem" na klupi si me bas nasmijala.
Sretno i dalje! :heart:
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
34. anne (21kg) 14 to go
36. lucij@ (7 kg) 7 to go
Eto i mene. Treba mi vaša podrška i savjeti. Žarko želim skinuti tih 7 kg, sve ću učiniti samo kavu mi ne dirajte! Nikad nisam bila na dijeti, ne znam kako će mi to ići. Krećem sutra.
lucija, nije ovo dijeta, to je meni bio jedan od razloga da pocnem prakticirati. recimo, ako si gladna, mozes za dorucak pojesti kajganu od 4 jaja sa sirom i kobasama. njam!
meni je najgore kod dijeta kad moras "vagati" kolicine, ono, "150 grama piletine, zacinite sa zlicicom maslinovog ulja". prvo nemam pojma kolko je 150 grama piletine, a ulje koristim na zlice (mislim, zalijem po ceifu), a ne zlicice sigurno :mrgreen:
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
26. mummy_s (25 kg) 2o to go
34. anne (21kg) 14 to go
dakle prijavljujem još jednu manje! :D danas se mazikala (napokon M prošla) s MM i bio je oduševljen figurom..mogu vam reći da e to bio pravi začin khm, khm..znate na što mislim! :oops:
A sad da vam kažem kakvu tortu sam napravila..onu iz Kauflandovih novina. Ja sam ju malo još obogatila kakaom i umjesto amaretta stavil asok od naranče. Mljac mljac mljac a za malo zgriješiti dušu dala jer je nekako montijevski skoro prihvatljiva (meni bar..ali meni je nekad i čips montijevski prihvatljiv kad me zgrabi ludilo :mrgreen: )!
današnji menu:
Integralna riža
Pirjano povrće (mrkva, korjen celera, tikvica, poriluk i malo pomidora)
Pohane bukovače (proteini za MM)
Zelena salata
:mljac:
Znala sam da ćete me odmah ispraviti. Ma znam da nije dijeta, već poseban način prehrane. Zapravo sam mislila reći da nikada nisam morala skidati kile. U svakom slučaju, nadam se podršci od vas. :*Citiraj:
mikka prvotno napisa
A šta je sa tjesteninom od heljde? Smije li se to jesti u 1. fazi, jer je meni super....
A šta je sa tjesteninom od heljde? Smije li se to jesti u 1. fazi, jer je meni super....
lucij@, imas moju podrsku! Ja sam isto trebala skinuti 7 kila (udebljala se u braku uz MM-a koji ima besprijekornu liniju a jede kao medvjed) i uspjela sam. Nisam prestala s kavom jedino sam se ogranicila na 1 salicu nescafea dnevno. Shvatila sam da mi je to bolje nego da poslije cijeli dan ne znam sto cu sa sobom od glavobolje i gutam tablete protiv bolova. Ja sam niskotlakas, tako da je kava ujutro totalno obavezna!
Samo polako, uzivaj u ovoj dijeti/stilu zivota/metodi i uspjeh nece izostati.
Sretno! :heart:
maslackica, mislim da ako se radi o nerafiniranoj heljdi da je to u redu. Bitno je samo da se radi o cjelovitoj zitarici. Gdje kupujes tu tjesteninu?
Brzinski jer mi se šmizla budi, samo ću reć'!
Ja se nisam isto odrekla jedino moje jutarnje kavice i kile ipak idu.
Kao i Naomi i ja sam niskotlakaš tak da bez kave ne mogu.
mummy_s :D :D :D
lucij@ dobrodošla :)
Dolisa gdje siii???
lucija nije meni bila namjera ispraviti te, nego sam se osvrnula na to zasto sam ja osobno popusila montija. nije mi imao veze ni sa kakvom dijetom, zato sam ga se i prihvatila. da nije tako, ne bi me nikad vidio :mrgreen:
mrzim suzdrzavanje od hrane, a kod montija je dozvoljeno jesti dok se ne zasitis, a moze se jesti i cokolada. bingo!
E mikka, na to sam i ja pala. Nikakve restrikcijske dijete nisu dolazile u obzir kod mene jer kad sam gladna uzasno sam nervozna i grizem na sve oko sebe...mislim da bi me se MM ubrzo odrekao da sam pocela gladovati.
Meni je bila potrebna "dijeta" koja ne brani kruh, tijesteninu i ostalo, a bogami ni coksu, sir, jogurte i sve ono sto volim. :mljac:
Evo bas sam sad gladna i idem nesto jesti...
U Merkatoru ;)
A ne znam da li je cjelovita ili nije, ne piše... piše samo da je od heljde.
Citam vas cijelo vrijeme i bas super da se topic ponovno zahuktao, cini se da smo cijelu zimu bile manje-vise neaktivne. Samo, ja si ne mogu nikako posloziti Montija kroz dan kao prije, i uvijek sam UVIJEK gladna, i zelja slatkog...pa to je za nevjerovati :(
onda malo citam sto pisete, vidim da vam svima dobro ide, a kako i ne bi kad je Monti stvarno efikasan, samo ja ne znam koji je meni...mislim da stres igra tu veliku ulogu. A kako necu biti nervozna kad sam stalno gladna, iako grickam i kikiriki, orahe, suho voce...i to u solidnim porcijama.
mikka, potpisujem te od a do z za Montija, i zato se stalno vracam njemu i to mi je jedina "dijeta" u kojoj se vidim da opstajem i uspijevam.
Stalno variram i cak dobivam :evil: taj jedan kilogram svako malo, i bas me to ljuti, pa cak i obeshrabruje...
Evo, ovo je stvarnija slika...
Od svojih jadikovki nisam uopce stigla pozdraviti lucij@, velkam tu Montilend!
I cestitaki Maslackici na velikoj odluci i upornosti, suuuuuper ti ide :D
I naravno, mummy_s, summer, anne, mmmama (jesam koga zaboravila?) - :klap:
2. summer (8 kg) 6 to go
3. Irchi (7 kg) 7 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
15. Dolisa (8 kg) 8 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
26. mummy_s (25 kg) 2o to go
34. anne (21kg) 14 to go
Ah...sutra je novi dan...
Joj, skroz sam zabrljala posljednjih dana...
Sladoled u McDonaldsu...
Carribean cake u restoranu...
Kiflice iz pekarnice...
Koma.
Došla sam vas vidjeti, tj. čitati, da ponovno dobijem inspiraciju. :love: