Slazem se - bit jest u slobodnom izboru. I jos vise se slazem da je preduvjet za to informiranost, ali ne ideoloska. Mozda sam nesto pogresno shvatila, ali ovo me ne podsjeca na pripremanje terena za donosenje slobodnog izbora:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Potpuno mi je ok ako je tebi (ili bilo kome drugom) to tragedija, ali nije mi ok to postavljati kao kriterij zadovoljstva ili emancipiranosti. Nadam se da smo konacno otklonile sve nesporazume :) Navela sam primjer iz proslosti - ne zato da bih je idealizirala, nego bas zato jer mi je bilo simpaticno napraviti kontrast. Slazem se s tobom da su uvjeti zivota u prethodnim generacijama bili puno tezi nego danas – za zene, ali bome i za muskarce. Inace, taj sam primjer navela i iz razloga jer sam bila osobno u njega upucena. Iz istog razloga ne osjecam se kompetentnom ista komentirati u vezi izbora Eve L. Ali sasvim spontano mogu udjeliti :heart: i 8) pikuli.Citiraj:
Nisam imala namjeru udijeliti ti kompliment :mrgreen: , ali niti te kritizirati. Izrazila sam svoj generalni stav, proizasao iz mog subjektivnog poimanja povijesne stvarnosti. Osobno poznajem vise zena koje su informirano odlucile ne imati djecu da bi maksimizirale zadovoljstvo u karijeri. Jedna od njih bila je moja bivsa sefica u Austriji koju sam imala prilike dobro upoznati ne samo kao strucnog suradnika, nego i kao osobu. Ukoliko medu Rodama ima onih koje promicu stav da zene poput nje osjecaju zadovoljstvo zato jer ne znaju drugacije, onda je odgovor - DA, i te Rode ulaze u domenu tih misionara (opet - samo moje misljenje). Ali, nekako nisam stekla dojam da se Rode time bave.Citiraj:
p.s. doktorat sam pisala prije 3-4 godine, trenutno istrazujem kako da najbolje uskladim posao sa "bacanjem znanja niz vjetar" (ovisnica sam o solomonskim rjesenjima) :mrgreen: