ok. ja ovdje završavam. :bye:
Printable View
ok. ja ovdje završavam. :bye:
ej, ninika, pa naravno da svatko ima pravo mišljenja, sve pet. po meni je tužno što se stvari mijenjaju na loše u prehrambenoj industriji, što mislim da nas lažu, truju, bla bla, no i ja pijem jogurt, jedem sir...
ne moraš odmah bježati :)
nisam čitala topik jer ja svojima dajem (kćeri od 13 mjeseci, sinu od 18), pa ne znam pljuje li se.Citiraj:
ninika prvotno napisa
ali, mene to ni ne dira: to je moj izbor i moja odluka.
ali su dragocjene informacije koje se mogu pročitati i hvala svima koji su se potrudili pružiti nam ih.
peace! :love:
ok, moram se ispraviti, ne mislim da nas svi truju i lažu, mislim da samo ima jako loših proizvoda na tržištuCitiraj:
ivy prvotno napisa
ne bježim nego ne mislim ostajati na forumu gdje me se napada zbog nečeg jer se netko s tim ne slaže a upravo to doma radi. stvarno me se napada bez veze i nema potrebe da se svađam i tako branim svoje mišljenje. stoga,bolje da se maknem.
nitko te ne napada, ni najmanje.
ali izjava "pa šta mi fali" je totalno deplasirana.
ako malo prošetaš po svome životu, vidjet ćeš da je prije bila gomila tih "pa šta mi fali" stvari, ali našoj djeci želimo bolje.
nismo imali sjedalice.
nismo imali skafandere.
nismo imali hranilice.
nismo bili dojeni.
nismo imali marame, slingove...
nismo imali... koješta što naša djeca imaju.
i nama ništa "ne fali", ali želimo da našoj djeci bude još bolje.
pa u tom smislu neki ljudi istražuju koliko je kravlje mlijeko štetno.
ako ih podržavaš u tome, pridruži im se.
ako ne, otvori topic u kojem ćeš hvaliti kravlje mlijeko.
i svi mirni.
Tvoj djed je vjerojatno imao doma kravu koja je pasla travu. To mlijeko i ovo današnje iz tetrapaka je neusporedivo. Mislim da ovo prvo uopće nije problematično, ali danas nema puno onih koji ga mogu nabaviti.Citiraj:
XENA prvotno napisa
sjedalicu - NARAVNO imamo
skafander - imamo,ali ko da i nemamo(a imala ga i moja mama za meme)
hranilicu - imamo,ali ko da i nemamo
dojili - kratko
marame i slingove - nemamo
i sad zbog većine navedenog ispada da ne volim svoje dijete i da mu ne želim najbolje..
neću otvarati topic,samo ponavljam - pljuvanje je suvišno. bolje da mi dijete pije to mlijeko nego nikakvo.
ma ninka nemoj tako uzimat stvari srcu, svi se mi trudimo svojoj djeci omogućit najbolje moguće. Znanost napreduje i danas znamo puno više nego u vrijeme kad smo mi rasli, na namam je dali ćemo se educirati, istraživati... ili slušati priče mama, baka... Sagledaj obje strane i odlući šta je bolje za tebe i tvoje dijete!
ok, ti si odlučila biti tvrdoglava (inače bi shvatila da sam ja navela primjere koji su mi prvi pali na pamet i govorila generalno, a ne samo o tebi).Citiraj:
ninika prvotno napisa
kao što bi shvatila da ništa od ovoga nema veze s ljubavlju prema djetetu.
ali sad stvarno..
ja sam educirana - JESAM.
nisam dala svom djetetu k.mlijeko jer je to baka rekla ili jer mu želim loše ili jer se ne želim educirati.
pozdravljam vas..
vidim,nema smisla jer je sad ovo već previše "pohvala"
ti si se našla uvrijeđena, a jesi li pročitala cijeli topic?Citiraj:
ninika prvotno napisa
ivy, pusti...
pa da, pusti..
s nekim vašim savjetima ste mi STVARNO PUNO pomogle i hvala vam svima na tome,ali, to kravlje mlijeko je tema kod koje mislim da malo pretjerujete,zato sam se uključila.
pa i ja mislim da pretjeruju.
ako pročitaš cijeli topic, vidjet ćeš koliko smo se prepucavale (pogotovo gorespomenuta i ja :mrgreen: )
ali sve argumentirano i sa pružanjem nekakvih informacija.
i bez "i ja sam pa mi niš ne fali".
sve je u načinu... ;)
pardon, ivy i ja smo se "klale" na zobenom mlijeku
rižinom... :saint:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ah, zlopamtilo!
Da ta tvrdnja stoji, ali danas živimo u svijetu gdje je 90% namirnica koje konzumiramo iz "tetrapaka" pa ćak i ona hrana na ćijoj deklaraciji piše da je zdrava hrana. Teško je danas biti pametan, svaki roditelj želi najbolje svome dijetetu..Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
Hello,
Moja jednoipolgodišnjakinja još uvijek nije okusila nikakvo životinjsko mlijeko. Mliječne proizvode voli, i nema nikakvih reakcija, redovito pije jogurt i jede sir. No, otkako ju više ne dojim, a to su zadnja 3.mj., dajemo joj adaptirano. Nekako sam u strahu davati joj kravlje, jer je teško probavljivo, i skeptična sam koliko zapravo dobrog a koliko lošeg radimo sa k. mlijekom, pa smo to dosad odlagali. Adaptirano smo nastavili jer se tako malecka uspavljuje, jednom po danu, navečer, i možda jednom puta po noći. Količinski je to cca 400 ml. Sad mi se i to adaptirano čini umjetno i ne znam koliko dobro, a i skupo je, pa bi rado prešli na nešto drugo.
Razmišljala sam o rižinom, čisto „mlijeko like“ napitak, pa da joj dajemo to umjesto pravog mlijeka za uspavljivanje. Sad sam nekako počela razmišljati i o kozjem mlijeku, koje je životinjsko, ali kao lakše probavljivo, zdravije i manje laktoze.
No, da li uopće početi sa tim životinjskim ili je bolje sa rižinim/sojinim napitkom? Ja nisam pametna što da radim?
Inače mislim da papa dovoljno ostalih mliječnih proizvoda, i da unosi dovoljno vitamina i kalcija iz drugih namirnica. Čisto tražim zamjenu za adaptirano koje nam treba za uspavljivanje. Pokušali smo da vodom, čajem i sokom ali nije baš bila sretna… Kad je pospana, pali samo mlijeko, valjda ju to podsjeća na naše cicanje :zaljubljen:.
Inače nema problema sa AD ni sa alergijama, jedino je bila dobila urtikariju prije 4.mj., pretpostavljamo na svježu smokvu.
Što mi preporučate?
Hvala :)
Mi smo s adaptiranog prešli i ostali na punomasnom kravljem. Mislim da je neka up-to-date preporuka držati dijete na AD-u dok god pije mlijeko (za djecu hranjenu AD-om, kao moja mala), ali meni je to bilo previše nespretno, a nisam uvjerena u benefite toga (ionako se ne može izbjeći sve to eventualno loše iz kravljega, u stvari, mi ga konzumiramo, neuklopljivo u našu organizaciju bi bilo držat je na AD-u, bez crno-na bijelo dokazanih šteta kravljeg). Koliko sam se (kratko, sasvim površno) informirala o soji, ona ima "najbolje šanse" profilirat se u namirnicu od koje će se zazirat jednako, ako ne i više od kravljeg mlijeka (primjerice, onkologica, na pregledu prsiju, me savjetovala što manje soje, tj. ne preparat od soje, odmah iza toga ide piletina, tako da je mlijeko tek neko 3-4 na liniji). U stvari, u svemu tome sam se rukovodila po kriteriju što mi se čini najmanje loše i lako izvedivo za nas, tako da je to ono... presijeci kako najbolje znaš i umiješ, po meni (tj. što vam je, nakon svega pročitanog itd. - izvedivo i zamislivo).
Imaš o tim dilemama AD ili kravlje (kad i da li prelaziti) dosta toga na AD podforumu na mame i bebe.
Ina, daj please link :), ne znam na što točno misliš. Hvala
Ja sa zdravstvenog stajališta: ako dijete nije alegičar, i nema problema sa željezom u krvi, ne vidim ništa loše u kravljem mlijeku nakon godine dana. Nisam uopće uvjerena u neke dobrobiti adaptiranog mlijeka za djecu te dobi.