amanda, to je tvoja odluka. testovi nekada ne pokazu ispravno, ako se rade prerano, rizik postoji da pokazu negativno i kada si trudna.
ali ipak je bolje da ti otklone sumnju, ukoliko jesi trudna. ja bih napravila test 31. dana ujutru :)
Printable View
amanda, to je tvoja odluka. testovi nekada ne pokazu ispravno, ako se rade prerano, rizik postoji da pokazu negativno i kada si trudna.
ali ipak je bolje da ti otklone sumnju, ukoliko jesi trudna. ja bih napravila test 31. dana ujutru :)
pozdrav svima! muz i ja smo ovaj mjesec poceli raditi na bebici, imam uredne cikluse, sve 5, osim mozda kaj ginekologica sumnja da mi je jedan jajovod zacepljen. poslije ovulacije sam skoro svaki dan testirala one lh trakice, niti jednom nisam dobila NISTA. danas, tj prije pola sata sam opet testirala jednu jer sam procitala da pozitivna moze biti znak trudnoce ako se radi poslije ovulacije. i pozitivna je. kaj da mislim?
Poštovanje moje buduće, i one koje već jesu mame...jao, kako to mama lijepo zvuči!!!
Vidim prema pročitanim postovima da nas ovdje ima dosta novih, i sve bi htjele znati isto...da li smo trudne!?!
Jao, ja još nebi trebala osjećati nikakve simptome jer sam s mužićem posao obavila tek prije točno tjedan dana, a ja si zabrijavam simptome koje imaju trudnice u zadnjem tromjesječju!!! 8-) Gdi sam ja od testova!!! A još smo k tome i dosta prije ovulacije (koju sam si ja na neki dosta šlampav način izračunala) imali odnos do sretnog završetka za mog mužića!!! ...inače, prvi put u braku... ajd, jadan da i to doživi!!! ;-))
I tako, i ja brijem da bi mogla biti, al to još nemogu znat barem 10-15 dana! :-((
...a ja si sada upravo izmjerila temperaturu...i inače nikad nemam višu od 36,5 a sada je 37,4...jučer i danas sam pojela čevapa u lepinji koliko ih nikad u životu nisam, i još bi, a prije mi nisu uopće ništa posebnog predstavljale!!!
...mandarine nemogu jest jer mi imaju okus na šipak, a dosad bile najbolje... (a možd ovi u voćarni imaju novog dobavljača)
...dobro, živčane ispade nemogu navest kao neki novi simptom,...
...al' baš bi bilo ok kad bi svi ti simptomi bili oni pravi, a ne moje zabrijavanje... :-/
Molim vaaas za poooomoc, molim Vas da nekome ne bude mrkso procitati
31.12. ujutru sam imala nezasticeni spolni odnos, prvi put inace .. koji je trajao vrlo kratko, svega 3-4 minute (prekinula sam jer je bilo bez zastite) Decko kaze da nije svrsio u mene! Posljednjih dana sam se toliko bojala trudnoce, da sam kao primjetila na sebi neke simptome (klasicne grceve u stomaku kao i pred menstruaciju, bol u ledjima (donji dio), cudnog osjecaja suhoce koji sam ja sebi interpretirala kao simptom o kojem sam citala - cudni metalni okus u ustima, mnogo sam spavala). Jucer, dana 12. 01. sam uradila kucni test ali ne na jutarnju mokracu nego popodne i pokazao je negativni rezultat. Odmah sam uradila i drugi, Ne znam zasto, kada sam citala da se visina hormona HCG obnavlja svakih 48 sati, ali valjda od silnog straha.. Kada sam pogledala navecer prvi test, pojavila se blijeda crta, znaci nakon otprilike 5 sati sam pogledala taj test opet, i pojavila se ta blijeda crta.. Kada sam tek pravila test, u roku onih 5-10 preporucenih minuta nije je sigurno bilo! Sada ne znam kada se pojavila izmedju ovih 5sati.. Odlucila sam praviti test opet nakon 48sati i to na jutarnju mokracu.. Medjutim, danas popodne sam dobila Menstruaciju. Nemam zapisane menstruacije (nakon ovoga znam da hocu) ali nije mi kasnila, znam po drugaricama i nekim dogadjanjima drugim da sam prethodnu dobila izmedju 15-17 decembra. (znaci za test je bilo malo prerano) Uglavnom imam redovite cikluse svaki mjesec, osjetim kada cu dobiti, pa iz tog razloga ne biljezim cikluse (nisam sexualno aktivna, pa me plodni dani nisu zanimali.. DO JEDNOM!) Znam da je moguce da se pojavljuje krvarenje a da sam ustvari trudna, pa me zanima Vase misljenje, koliko mozete dati na osnovu ovako nabacnih informacija ?!
doricaKa pozitivnim testom se smatra ona linija koja se javi unutar 10 minuta, sve ostalo su evaporacijske linije, iliti negativan test, iako se nekim curama na početku trudnoče javila crtica čak i nakon par sati. ja ti savjetujem da uradiš test sa prvim jutarnjim urinom da otkloniš sve sumnje
beliana, hvala mnogo na brzom odgovoru prethodne sedmice, mnogo :)
Meni evo menga zavrsila, opet sam se bojala! Glupa psiha aaaa! Sad am sebi opet umisljala da je slabijeg intenziteta nego inace, krv svjetlije boje.. Kao i uvijek do sada zavrsila je blagim smjejdim iscjetkom, odnosno sukrvicom.
Jutros sam evo ponovila test, kako si mi i preporucila jutarnjom mokracom.. test je hvala Bogu, negativan.. Unutar 20min evo nista, nadam se da necu vratiti se doma poslije faksa i opet ugledati kakvu blijedu, Ne mogu citavu torturu opet.. Sad znam pamet u glavu, Boze samo ne opet ovolika neizvjesnost..
Sad konacno mogu biti mirna ?
Hvala jos jednom forumasicama! I od sveg srca vama koje zelite zelim plusice, sigurna sam kako cete biti super mame.. Sretno od srca stvarno! :heart:
ne brini, da si T sad bi ti crta bila već itekako debela i vidljiva nakon par sekundi.
pozz, cure.....jeste radile možda gravindex? kakva su iskustva s tim? pitam jer me dr poslala na to, sutra će bit nalazi.....
radila sam prima stick test i u prve 3 min nije bilo crtice zaključila sam da je neg. i spremila ga u torbu, nakon 45min ga pogledam, a na njemu jasno vidljiva druga crtica u boji kao i kontrolna.
imam li se ćemu nadat ili je to evaporacijska?
ujutro vadim betu
ma vidim li ja to dobro?! pirice :-D
nisam nikad doživjela evapor. tak da ne znam razliku. koji ti je dpo?
ne kužim se baš u testove nakon transfera, je li moguće da bude tako tamna kao kontrolna 12dnt?
i ja sam lagano krvarila u obje trudnoće, prva 3 mjeseca tako da ti mogu samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nije tamna kao kontrolna nego je roze boje
pirice, a da sad odeš privatno po betu? nalaz bude za sat vremena
hm, neki vade krv i popodne:-), nadam se da nisi prestala s utrićima, držim fige!
Pirice, samo da ti malo ~~~~~~~~~ i držim fige da je crtica bila u pravu :)!
:*
pirice ~~~~~~~~~~~~~~~~
takav test je bio meni s prvom cukrom :yes:
bjež s posla, na mirovanje :kiss:
17,07 biokemijska
Curke bok
Nova sam na forumu...
Kasnila mi je menstruacija 8 dana, bradavice su mi bile izrazito upaljene i bolne...i jutros sam odlucila napraviti test za trudnocu i u roku pola minute pokazale se druga taman crta...
Radili smo na djetetu tek tri mjeseca...trebam li se radovati ili??? U ponedjeljak svakako idem kod ginekologa odma u jutro
evo i ja sam nova,kasni mi 9 dana,napravila test gravignost mini u subotu ujutro tj. na 6-7 dan od očekivane menge,i bio je negativan,što dalje?menge i dalje nema,dal mi preporučujute neki drugi,osjetljiviji test?
bok svima!
evo i ja sam nova ovdje ali i općenito na forumu ove teme...
dakle, inače mi je menga jako redovita. prošli mjesec mi je kasnila 5-6 dana i krajala dan kraće. ovaj mjesec, evo kasni mi 6 dana, nemam uobičajenog iscjetka kao inače prije menge, a bradavice su mi jako upaljene i bolne i primjetila sam da su mi i grudi malo veće...
prijateljica mi je dobivala mengu prva 4 mjeseca trudnoće pa se pitam je li i kod mene taj slučaj...
naručena sam kod ginekologa 27.4. ali jako sam nestrpljiva i razmišljam o kućnom testu.
koji je vaš savjet? radit kućni test i koji, ili ? imam li razloga sumnjati na trudnoću?
ps.- suprug i ja smo sve prepustili slučaju, imamo odnose u prosjeku svaki drugi dan, pa kad se primi, primi se.. ;)
bilo koji test će pokazati ako ti već 6 dana kasni,i skupi i jeftini.sretno! :)
sve sto je Pax rekla i sretno i od mene :)
Pax, Calista, hvala vam! Držite fige jer se nadamo da će biti pozitivan!
Kupila sam Gravignost MIDI, ujutro ću napravit test pa javim.. :)))
testić napravljen! dvije jasne crtice su se vidjele nakon 3 minute! presretni smo! <3
Shadow87 :-Dcestitam :-D
Čestitam! :klap:
Hvala cure! :) :) :) :)
Pozdrav svima!
Nova sam i sinoć smo krenuli u akciju, trebaju mi linkovi odakle naručujete jeftinije i pouzdane testove za trudnoću?
Joj da sam bar trudna, koliko dugo nakon odnosa mogu napraviti rani test za trudnoću?
seceruuu ja vjerujem da barem dva dana prije očekivane menstruacije,no ako je do začeća došlo kasnije,neke curke tek i kad im je kasnila nisu imale još + na testu, ovisi o ovulaciji u ciklusu.
Test kupiš u ljekarni, raspon cijena je šarolik, ali oni skuplji nisu ništa bolji od jeftinijih...
Test radiš otprilike u vrijeme kad bi trebala dobiti menstruaciju.
Sretno! :-)
da li mi netko može reći gdje se u zagrebu, u kojoj ljekarni može kupiti sign test za trudnoću?
tražila sam na nekoliko mjesta međutim bez uspjeha
hvala:-)
opet ja...kupila sam intim plus test i evo dva dana prije MM sam ga radila i bio je veliki - ....tako sam tužna, a majke skoro sve simptome sam imala, od silne želje sve sam si umislila, koliko je jaka ta psiha....
da vam javim iskustvo moje kolegice... kasnila 10 dana, test pozitivan. Za dva dana prokrvari. napravi novi test, negativan. Pođe u ginekologa, nema trudnoće, niti je bilo. Krvarenje obična menstruacija. Toliko o tome da test 'ne može pogriješiti'.