super! lijepa vijest!Citiraj:
Poslid prvotno napisa
sam da se još sve ostale kockice poslože:bouncing:
Printable View
super! lijepa vijest!Citiraj:
Poslid prvotno napisa
sam da se još sve ostale kockice poslože:bouncing:
jedna moja znanica ga je koristila...Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
ona je bila jako zadovoljna... a i ja sam si ga pikirala samo kaj su radovi kasnili pa ga nisam dočekala..
kaj te točno zanima?
Da li puštaju muža u apartman u posjetu ili vrijedi kao i za sobe?Citiraj:
Bipsić prvotno napisa
evo mene opet... bila jučer u bolnici i poslali me doma...s bebom sve ok trudova nema plodna voda ok....idite doma i vratite se za dva dana- riječi doktora.
bilo mi je čudno kaj sve žene kojima je termin tek sljedeči tjedan, moraju već sada hodati svaki drugi dan na preglede, koji nisu baš ugodni kad je porod već tako blizu.
Cure koje "prenosite" mogu vas samo podsjetiti da imate pravo odbiti vaginalni pregled. Slušanje bebe (i to preko one trubice, ne mora biti CTG) je sasvim dovoljno da se vidi da li se nešto događa. Također, i ultrazvuk može imati svoje koristi pred porod.
To da vam netko kaže da li ste otvorene 2 prsta ili 1 cm ili 5 cm, za vas i vašu bebu ne znači ništa.
Malo vjere u vlastito tijelo, opuštanje i slušanje isntikata može vam najviše pomoći.
brza sam, ha?Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
i muž i dijete ti u apartm. mogu doći kad žele i mogu ostati kak dugo žele. muž ti čak može i tam prespavati - imaš u sobi neki dvosjed :mrgreen:
a ostali posjetioci isto mogu doći kad hoće, jedino ne mogu ostati predugo - vrijeme posjeta im je limitirano...
kak sam i napisala prije, da sam rodila u terminu 90% bih i ja uzela apartm. ovih preostalih 10% sam razmišljala da bi mi možda nekad po danu pasalo i društvo u sobi...onak, da imaš s kim popričati kad malo dođeš k sebi... ali opet, noću kad tvoje dijete spava a susjedino plače (ili obrnuto)...
ali kad bum išla treći put roditi, definitivno idem u apartman :mrgreen:
cao žene! KOd mene još ništa, Vilko se neda van .... termin mi je bio 25.01.
01.02. se moram opet javiti na odjel, pa onda možda bude nekaj ...iako bi ja rađe svoje trudove bar malo...pa da krenem prije...
E i da vam javim stolčići su u upotebi, i reklama je stavljena u hodniku ...''za mogućnost upotrebe stolčića prema želji''.
Super za stolčiće...Šaljem vibrice za Vilka~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Imam pitanjce vezano uz apartman...Kako znaš kad ćeš rodit, kako ga rezervirat????
dobro pitanje... i ja sam se to isto pitala prije nego sam rodila...Citiraj:
zrinska prvotno napisa
dođeš, rodiš, i ak je slobodan, upadaš...
a znaš da je uvijek bilo (a i biće) onih koje su išle roditi na termin (iz ovih ili onih razloga) pa je vjerojatno i to način da se unaprijed rezervira :/
Bokić...
Iskusne mame imam par pitanjca;
Moguće u rodilištu ipak nositi jednokratne gačice? Koliko pelene se treba uzeti? (koje preporučate i gdje u čk ili okolici kupiti Pampers s otvorom za pupak-potrebno baš te?) Izdajalica se nosi u bolnicu ili ne? Tri spavačice dovoljno?
Hvala Vam puno...pozdrav od neiskusne buduće mamice..
ja sam nosila obične gaće, stvar je u tome da se za vrijeme, odnosno netom prije vizite skineš, nema problema, sestre dopuštaju.
bebe preslvače 4 ili 5 puta na dan u obične jednokratne, najmanju veličinu pelena.
izdajalicu možeš ponijeti, mada imaju i u bolnici.
Ja sam imala spavačicu za sam porod, koju sam vratila svojima drugi dan, a ostalo sam bila u pidžami i boksericama, jer mi je i u 11 mjesecu bilo prevruće.
Ovo je sve bilo prije 3 godine, a sad ću vidjeti kako jest
veli mi kolegica koja je čuvanju trudnoće u bolnici da imaju plakate za stolčić te ih je i sama vidjela :D
ja sam imala jednokratne gaćice. pokazale su se kao super rješenje! bude svakakvih (krvavih) situacija pa ih možeš samo frknut.
od pelena, meni je prijateljica rekla da traže isključivo pampers (nisam provjeravala) najmanji broj pa sam te i donijela. ... inače, kao što je rekla i riana- računaj 4 do 5 prematanja dnevno.
3 spavaćice na duboko kopčanje su ti dosta.
izdajalicu je tražila moja cimerica i rekli su da nemaju i nek se proba izdojiti ručno. ako imaš, uzmi si za svaki slučaj ili da ne tegliš sve jer će ti ionako trebati torbetina za kozmetiku, wc papir, uloške, pelene itd. možeš neke stvari ostaviti pripremljene doma pa ti TM donese npr. čisti ručnik, spavaćicu...i izdajalicu (vidjet ćeš ak budeš trebala) a doma pošalješ robu za pranje.
i ja sam imala jednokratne gačice i to mi je bilo super, samo sam ih bacila ako bi se uprljale! :)
izdajalicu sam si donijela- čak 2, ali sam na kraju ručno izdajala....uh ragade.... kad se samo sjetim....tako da možda bolje ručno na početku, meni izdajalica sve ranila....vidjet ćeš...
nosila sam najmanju veličinu newborn baby pampers, ali mislim da to ne mora biti pampers.... i bile su obične bez otvora za pupak, one se presavinu pa se dobije otvor. ;)
uzmi jedan paket, ostatak uzmeš doma kad ideš.
imala sam 3 spavačice i kako sam ih mijenjala slala sami ih doma na pranje, pa su mi vratili čiste :mrgreen:
i naravno uzmi par paketa onih običnih uložaka......i ostavi doma još da ti donesu kad ti ponestane.
čak mi se čini da trebaš i vlažne maramice za bebu, ali nisam sigurna...
Kad dođeš roditi vičeš da bi htjela apartman ako je slobodan i to je to. Ne znam kako bi ga drugačije rezervirala osim ako imaš dogovoreni porod. Ja se nadam da bude slobodan kad dođem jer mi ništa ne može zamijeniti prisustvo muža u sobi.Citiraj:
Bipsić prvotno napisa
A ovo da smiješ donijeti samo Pampers mi zvuči glupo. Ja sam več stavila u torbu jedne Babylove pelene. Šta njih briga koje marke su pelene :?
Nema veze koje su pelene. Mogu biti i platnene. Stvar je u tome što oni pelene kod svakog prematanja važu (bar su tako radili prije) radi bilježenja bebinih stolica i mokrenja, a lakše im je kad znaju da su suhe Pampersice teške x grama.
Ali to nije razlog da se od mama zahtjeva da imaju jedino i isključivo Pampers pelene. Ako su tako htjeli onda nek pelene osigurava bolnica.
Sad su na tečaju rekli da si možemo i same premotati bebu (pa normalno da ću ga premotati ako je pokakan a ne čekati da to sestre naprave) budući je prematalica u sobi.
A i što je s onim mamama koje ne donesu pelene sa sobom (a znamo da je takvih u Čk dosta). Zar bolnica stvarno ne može osigurati najosnovnije stvari?
Moja seka koja je medicinska sestra u Austriji je ostala ovako :shock: kad sam rekla da moram nositi uloške i pelene u bolnicu.
To vaganje pelena je možda bilo efikasno i najsigurnije kad nije bilo rooming ina nego su bebe bile u dječjoj sobi.
Ali sad, kad svaka mama ima kraj sebe svoje dijete, i kad su djeca dojena, dovoljno je samo zabilježiti koliko je bilo pokakanih, a koliko mokrih pelena.
i ja sam prvi put nosila babylove pelene iz DM. i sad ću.
evo jedne zgode u vezi njih.
dan kad smo išle doma, bebu su netom premotale i ni za pola sata je sestra opet došla po bebu i rekla nek dam čistu pelenicu da beba ide još na kupanje prije otpusta i nek dođem da vidim kak se premata i oblači i njeguje pupak i tak to.
no prije njenog obajšnjenja ja sam rekla da sam malo prije dala i ona je prvo odgovorila da ako baš nemam, imaju one, no imala sam.
stvar je u tome da ima onih koje ne donesu baš ništa, ni uloške ni pelene. no bolnica ima u rezervi, naravno.
prvi put sam ostavila 3 paketa uložaka, a potrošila sam jedan, jer nisam puno krvarila.
nije mi žao novaca, nego principa.
da i meni su onda rekle da mogu premotati bebu sama, ako želim, samo nek velim da li se pokakala ili popišala.
ja sam završila par dana prije u bolnici i bila sam s romkinjom u sobi. cura je došla bez ičega! bez wc papira, sapuna, kaladonta, uložaka itd. muž joj je kasnije donio pelene za bebu. kad smo se obje porodile bila je u sobi do moje pa smo dijelile wc. znala sam da ništa nema pa bi sve ostavljala u wc-u a ona se time koristila. prešutni dogovor! a kaj ćeš...svi znamo situaciju. ne mislim da je sirota već jednostavno... :roll: kupnja ovih "potrepština" joj valjda nije bila na kraj pameti a opet svaki dan bi kupila sok, kavu, kekse i sl. uvijek bi ponudila.
i meni se čini da bi ponekad sestre uzele više pelena no što je malenoj trebalo ali jednostavno mi se nije dalo natezati oko toga. sve je jasno...ima onih koji dođu i bez pelena ali, onda bi se to trebalo nekako drukčije riješiti. slažem se, pitanje je principa a ne novca!
što se tiče pelena,nakon svakog prematanja stavi jednu u krevetić kod bebe(ja sam tako radila), i nije bilo problema i svi bili zadovoljni.
evo da se i ja javim.. rodila carskim, nisam vidjela ni r od rađaone tako da ne mogu podjeliti s vama friško iskustvo o porodu i tretmanu...
što se tice prematanja - pelene se ne važu (važu se bebe svakog jutra na digitalnoj vagi koja je isto u sobi), pelene ne moraju biti pampers, sve se odvija (u pravilu) u vasoj prisutnosti.. bebe mozete prematati same, al ako je bila stolica onda se to kaze sestri da ona zabiljezi..
sveopca atmosfera - puno bolja od one prije 20 mjeseci, ima par sestara koje su stvarno OK, a ostalo sve manje vise nja-nja.. (al daleko do tog da je itko bezobrazan..) (sad bi valjda ja da nas percem glade, a? :mrgreen: )
dojenje se forsira na sva zvona, sad jos samo da se poradi i na osvjestenosti zena (a ne da pola soba bebe budu na adapt..) al dobro, promjene su u svakom slucaju pozitivne :)
Hej, pa što je bilo da si morala na carski?Citiraj:
joan prvotno napisa
Da te odmah pitam ako ne daj bog završim na carskom, jel ti daju bebu odmah s tobom u sobu? U Vž je tako, pa ne vidim razlog da te odvajaju od bebe makar je bio carski rez.
visoki tlak..Citiraj:
Hej, pa što je bilo da si morala na carski?
Da te odmah pitam ako ne daj bog završim na carskom, jel ti daju bebu odmah s tobom u sobu? U Vž je tako, pa ne vidim razlog da te odvajaju od bebe makar je bio carski rez.
ja sam bila jedan dan na intenzivnoj i donjeli su mi ga dolje da ga vidim (i podojim..) drugi dan kad sam dosla u sobu donjeli su mi ga odmah.. (naravno, na moje izrazito trazenje)..
mislim da "redovni" carski, kad mama ide direktno u sobu, ide i beba s njom...
tako je. ja sam imala carski i bebu su mi donesli dosta brzo... ne sjećam se točno koliko je bilo vremena prošlo od kak sam ja bila u sobi jer sam bila još malo ošamućena pa se ne sjećam, ali znam da je bilo puuuuuuno brže nego prvi put. onda su mi malog donesli tek nakon 18-tak sati.Citiraj:
joan prvotno napisa
i da, vlažne maramice trebaš imati.
Ja sam doduše rodila pred dvije godine i to carskim. Bebu sam dobila u sobu nakon dva dana (rodila u pon, bebač došao meni u srijedu, tu noć ga uzeli natrag, pa je od četvrtka bio ful time kod mene).
Pelene smo imali i pampers i libero (jer je nakon tjedan dana trebalo i novi paket pelena donijet), ali nitko ništa nije rekao za vrstu pelena...
Spavaćice sam mijenjala i po dvije na dan. Kad je navalilo mlijeko, nije bilo spasa niti s jastučićima, niti s ičim drugim - znala sam se probuditi skroz mokra, (a bebač spava jer su ga na presvlačenju hranle :evil: )
Onih uložaka sam potrošila sigurno pet paketa...
Jednokratne gaćice mi i nisu bile neka sreća jer sam se u njima znojila iako sam rodila u zimi) pa sam se i znala usmrdit po znoju (što uopće nije ugodno :oops: )
Mislim da ću si rađe uzet hrpu pamućnih gaća ovaj put. Pa i njih se može bacit u smeće, zar ne? Mislim, nisu tako skupe da čovjek propadne ako baci dvoje gaća...
Za stolčić sam čula da je prije par dana jedna cura rodila na stolčiću. Informacije iz druge ruke pa ne znam detalje.