Hvala, draga! :heart:
Printable View
Hvala, draga! :heart:
Ja imam 3 trodnevna embrija vraćena i sad su na sigurnom :). Nadam se da će im se svidjeti kod nas i tu ostati slijedećih 9mj.
Kaja82, kad si imala ET? Isti dan vadimo betu (biti će 13dnt3d) ET sam imala 26.03.
Ja sam imala ET 26.03. i vraćena mi je jedna dobra blastica i sada čekam betu 11.04.
Da, to mi je ok, ja sam si skratila jedan dan zbog subote (14dpt), a i inače dobijem m na 11dpt pa 12dpt vadim betu. A po Kajinom ispada da će vaditi 11dpt šta mi je malo rano. Sorry šta se mješam, ali stvarno sam se začudila.
ET 01/04 vraćena 3 trodnevna embrija, svi osmerostanični.
Čekalica bete 13/04.
2. ET 04.04.2011. vrećena 3 zametka - 2 blastice i jedan je bio u stadiju morule kako kaze biologica. blastice su vec spremne za hatching ili kako vec...
čekam betu 15.04.
Kaja82, Arizona311 i Angel_26, držim vam fige od srca da ostanete trudne no stvarno je surov ovaj naš zakon u kojem nam maksimalno smiju oploditi tri jajne stanice no ako se sve i oplode moraju nam vratiti sve......... pa tako su vama transferirana tri embrija = veća vjerojatnost trudnoće s trojkama = vrlo rizična trudnoća!
Koliko vidim Angel i Kaja su ispod 30g, ako smijem pitati, gdje se liječite?
Sretno cure..........................
postupak sa odmrznutim jajnim stanicama: 4dan vraćena 2 lijepa 6st embrija, biologica kaže da su super s obzirom na to da su iz frizera
I samo opaska: kada smo imali svježi transfer, 5dan su mi vratili 3 4stanična, tako da su ovi sada znači puno bolji
Ja sam imala ET 01.04.,vracena jedna blastica(biolog kaze da je jako dobar embrion).Imala sam 7 zamrznutih od toga 2 blastice i 5 osmostanicnih embrija.Za ovaj postupak su krenuli sa odmrzavanjem osmostanicnih,ali 3 nisu prezivjela,pa su onda poceli sa odmrzavanjem blastica i jedna je prezivjela koja mi je i vracena a ostale su jos dvije osmostanicne.Daj Boze da mi ne zatrebaju ponovo,jer kako im je slabo prezivljavanje mozda cu opet morati na stimulaciju.:-(
Transfer 3 četverostanična 2 dan beta 13dpt 257, 16dpt 1340
Transfer 3dp jedan embrij 5-stanicni i jedna morula
Sad kad sam sve pročitala, vidim da i nemam baš neke šanse sa jednim 4staničnim 3. dan nakon punkcije :-(
draga ana , nikad se ne zna, bilo je i takvih trudnoca , sretno !!!
podižem malo temu
tražim rezultate s transferima 4.dan
U pragu smo, dakle oplođuje sve js,
od 15 folikula, 10 kvalitetnih js, oplođeno 5 (1.dan)
2.dan 4 embrija
3.dan i dalje su 4
sutra je 4.dan
vjerojatno bi išli na transfer 5.dan, ali eto imamo povratni let
doktori ne inzistiraju na produljenju ali je opet embriolog rekao da bolje što kasnije a ne 3.dan
imali li tranfera 4.dan????
Ne znam kako to tamo rade, ali čula sam da se transferi rade 2.-5. dana. Što uključuje četvrti. :-)
Meni je do sada svaki transfer bio treći dan a ovaj zadni 2 dan,vraćena 2 šestostanična i 1 četvorostanični embrij,rezultat 1 mrvica
aj postavi to pitanje linalena na CZ stranici, ali znam da u CZ ima transfer 4. dan čak kao nešto po defaultu rekla bih.......... javit će ti se cure
Kod nas transfer jednog šestostaničnog embrija 3. dan.
Beta 11dpt 37, danas smo 34+5.
:-D
u prvom stimuliranom u 11.mj. imali 11js, 9 ih je bilo dobrih, 3 oplodili a 6 zamrnuli, do 3 dn ostala dva embrija- jedan malo lošiji i jedan malo bolji, dr. rekao još dva dana...tako da su mi 5. dn vratili 1 embrij blastocista. Dobila M, beta 0 :cry:
sekundarni IVF sa tri smrznute, u utorak radili oplodnju, doktor kaže ovaj put 3.dan vraćamo embrije, ako uspiju preživjeti! :heart:
sutra dan D!!:-)
pozdrav svim curama na forumu i puno sreće u postupcima!! :mrgreen:
od one tri smrznute js dvije uspjele preživjeti odmrzavanje, te su ih oplodili,
jedna stala u razvoju druga se razvila u osmostanični embrij kojeg su mi vratili 3. dan nakon oplodnje :-D
Pozdrav cure!
Nisam nova ovdje ali nisam ni često ovdje pa evo da podjelim malo s vama moje iskustvo...meni je ovo 3 ivf i transfer je bio 3 dan danas 3 js i za jednu znam da je osmostanična i da je Dr.Lučinger jako zadovoljan i endometrij isto nije loš 9,5 m e pa sad mozak na pašu pa kako bude:)))
sretno lolalita!!! :-D
~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ogromnu betu!!!
Hvala draga i velika pusa:)))
podizem
zanima me zasto se vracaju embriji 2 dan
zbog loseg razvijanja?
ili ako je 1 embrij ?
Crveknapice,
Ja ti samo mogu reći da su mi u CITU dva puta vraćane po dvije blastice, i bete 0. Predzadnji put na VV vraćena dva dvodnevna (i zatrudnila, ali nažalost missed.ab.). I ovaj put vraćena dva dvodnevna (četverostanični i dvostanični), i imam dva pozitivna testića, i nadam se sutra lijepoj beti.
Zato, ne opterećuj se koji dan se vraćaju embriji, jer stvaaaaaaarno nema pravila. I kažu da je embrijima bolje u maternici, nego u epruveti, zato bolje da ih čim prije vrate mamici :-)
Sretno draga!!!!
joj mury kad sam vidjela da si ti pisala pomislih mozda su i njoj vratili 2 dan pa mi odgovara, ( a ti si to i pisala a ja to zaboravila)
bas sam nikakva danas zbog tog transfera ali sad si mi dala nadu , sutra mi je transfer :)
nisi ih tada pitala zasto nisu vratili 3dan ? a mozda se na pocetku krenu slabo razvijat pa biolozi misle najbolje je u maternici ...a valjda
sretno sutra !!!
Embriji koji uspije se normalno i lijepo razvijati do 2. dana uglavnom će doživjeti i 3. dan..... ali prelazak s 3. na 4. dan je kritičan, tu mnogo embrija jednostavno počne s nepravilnim dijelenjem ili se prestane dijeliti s kroz. A kad dođe do 4. dana embriji, isto velika večina dođe i do 5. dana, zato je često u mnogim klinikama transfer i 4. dan a ne 5. dan, isto tako često bude transfer 2. dan a ne 3. dan................... gledala sam i neku prezentaciju na tu temu, ali ne mogu doći do materijala da ih linknem. Ako što nađem, dignem.
U svakom slučaju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ crvenkapice77 i još jednom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnji transfer.
Kakva je bila stimulacija, koliko si j.s. dobila?
Crvenkapice, u 03/2012 sam dobila 3j.s., dvije se oplodile, i nije se tu imalo što čekati. Isto tako, sad sam dobila samo 4 j.s. (dvije se oplodile) i nije se imalo što čekati. Bila sam jako razočarana ovim postupkom, jer se nije imalo što zamrznuti, jer mi ovaj zakon sada više ništa ne znači budući moji jajnici više ne proizvode puno jajašaca...kada na kraju, ja dobih lijepe plusiće, nadam se samo da budu mrve ili mrva u mojoj buši ostale 9 mjeseci.
Draga svu sreću svijeta ti sutra želim, i uopće se ne opterećuj koji je dan ET, jer to zbilja ništa ne znači!!!
stimulacija je bila prvi put ovakva, 15 femare i 12 menopura = 4js
ocito da se nisu onda sve 4 js oplodile , znaci nisu valjale sve js :(
prije sam sa 20 menopurima dobivala 5js koje su bile ok, zadnji put je bilo za vratit 2 embrija i 2js za zaledit koje su uspjesno bile odleđene i oplođene i vracene u sl. sek. ivf
Moja savršena djevojčica je embrij vraćen drugi dan!
Sretno!
I kod mene transfer 2. dan(četverostaničan).
kod mene:
transfer 3. dan - osmostanični kvalitetan embrij - /
transfer 3. dan - šeststanični embrij - /
transfer 5. dan - blastocista (lijepa, sjajna, kvalitetna, kako je rekla biologica) - trudnoća
hvala na nadi :)
idem ja po svoju mrvicu 2 dana staru :heart:
meni su oba puta vraćani dvodnevni embriji (četverostanični) - prvi put je bila biokemijska a drugi put trudnoća, sada sam u 27. tjednu.
Crvenkapice ja sam u 1. dobitnom imala 7 oplođenih js, punkcija bila u poned., a transfer u sridu i BINGO:-)
A u zadnjem dobila samo 2 js i transfer 5. dan :-o, prokrvarila prije bete :(
Samo se opusti i sretno danas :love2:
ja sam imala transfer 2-dnevnog petostanićnog embrija...biologinja kaže odlićno,lijepo se brzo razvija....vidjet ćemo....beta 14.12....ako dočekam....javim:cekam:
sretno svima koji čekaju betu ili su u postupku htjela sam samo rči da sam čula od jedne biologinje da nema boljeg mjesta nego vratiti embirij u maternicu bilo koji dan 2,3 il 5 jer maternica je najbolje mjesto za naša sunca i bilo kad ih vrate vjerujte to ne z njih najbolje nikakv labos ni ništ adrugo samo naša bša...držite fige mi za punkciju kroz vikend...