:-D da 6. punaaaaa
samo me tjesi sto citam i vidim da je normalno to sto zna malo zaboluckat...a valjda se nekaj i desava onda dole...
Printable View
:-D da 6. punaaaaa
samo me tjesi sto citam i vidim da je normalno to sto zna malo zaboluckat...a valjda se nekaj i desava onda dole...
caruska, ja sam otišla čak na hitnu (negdje u 7.-8. tjednu), jer su me ubijali bolovi u jajnicima, skoro pa se nisam mogla mrdati ni hodati. i stalno me bolio trbuh kao da ću svaki čas dobiti menstruaciju. doktor je rekao da je sve u redu i preporučio strogo mirovanje. od tada sam na bolovanju, ali uz malo blaži režim mirovanja (smijem šetati :)).
vjerujem da će biti sve u redu ;)
kupila sam donat mg i dr.mi je prepisala normabele od 2 mg ,a na hitnu me strah otic vec sam negdje pisala o tome,strah me opet onih rijeci dr. ima ploda nema ploda,kuca ne kuca...uhhh...
vadila sam betu u prosli petak bila je 5135 pa opet u utorak 16 640 pa se sa time tjesim
Negdje sam čitala da se plod mora vidjeti nakon što beta pređe 6000. Mogu potažiti gdje.
eto kupila sam i magnezij direkt pa cemo vidjet dal ce pomoc....
beta mi je bila u utorak 16 640 ....
inace popila sam taj mgdirekt koji me direktno potero na wc i sad nema vise boluckanja...mislim tu i tamo ali nista strasno...
sad ne znam dal sam umislila ili koji vrag vise...
Drage forumašice,
Ovako...Imam pitanje i molim za savjet jer svaki je dobrodošao!!!
Imam 21 god, prije par tjedana utvrđeni su mi policisticni jajnici. Menga mi kasni 18 dana..i kao zbog cista..ovo je rekord u kasnjenju..pravila sam i betu i bila je negativna..rečeno mi je da pilule pocnem pit tek kad procurim..:) ali jos nisam..
e sad mene zanima...parter i ja smo imali nakon pravljenja testa bete itd imali odnose, s time da su bili cesti i da je svaki puta ejakulirao u mene..pa me zanima jeli moguće da sam ostala trudna??? Voljela bih bebu vise od icega i da je ona uzrok mojem kasnjenju menge! Pliz help!!! od simpttoma da mengu trebam dobit nemam nista, cak mi se i lice nekim cudom ocistilo od pristica :) a grudi me vrlo malo bole..
pinkyy ukoliko imas nezasticene spolne odnose, uvijek postoji sansa da si ostala trudna. nazalost, nitko ovdje ti ne moze reci jesi li ili nisi trudna, trebas napraviti test, ili ici izvaditi krv.
sto se tice policisticnih jajnika, ja m uopce nemam bez lijekova. moja preporuka ti je - napravi najjeftiniji test, ako je negativan, otidji ginekologu da ti da duphaston (lijek pomocu kojeg ces dobiti m).
bok svima, imam pitanjce..naime, danas sam uradila kucni test Stick, 2 tjedna nakon odnosa,i pokazao je negativno, no imam neke simptome u posljednjih tjedan dana, poput mucnine i povracanja(povracanje nije svaki dan), pritisk u donjem dijelu trbuha, promjene raspolozenja i cesta mokrenja..jesam li prerano uradila test, inace do menge mi je jos 8 dana..help plis..
ja sam ti recimo radila 1. test jedno 10-ak dana prije m i bio je neg.a mene su grudi jako boljele zato sam sumnjala...
onda sam napravila za jedno 3 dana i bio je poz. ali jaaaakooo bljeda crta...
sve ovisi kada ti je bila ovulacija...najbolje da odes betu ozvadit pa da si ziher:-)
VERONICA 8 dana prije ocekivane M je definitivno prerano za test.
Evo i mene ovdje! Za trudnoću sam saznala prije malo manje od tjedan dana, točnije 23.10., kada mi je beta bila 62. Dva dana kasnije ona je narasla na 153. Dr kaže da je to sve što ona treba znati do prvog uzv na koji sam naručena 9.11...Boluka me sve pomalo, najviše na desnoj strani i u desnoj nozi. E sad, curke, jel to sve što trebam čekati ili ima još nekih stvari koje biste mi preporučili a da je dobro raditi/ne raditi do prvog uzv??
Pozdrav i puno pusa svima!! :bye: :love:
ako nemaš nikakvih bolova čekaš prvi uzv, koji napravi od 6 TT, prije nećeš viditi srce.
Sretno
evo mene u bolnici....beta je porasla sa 153 na 2047 u tjedan dana al mi se pojavilo smeđkasto krvarenje...danas na bolničkom uzv nađena i cista na desnom jajniku i nešto što je u maternici a ne vidi se je li plod, a ne bi ni mogao u 5 tjednu biti jasan...i btw, dr se izderao na mene u više navrata što sam samoinicijativno napravila 2 bete jer je moguće da je u pitanju biokemijska trudnoća i kao trebala sam se pravit da nije ništa dok ne odem na uzv jer mi je kad sam radila prvu betu kasnila "tek" 5 dana i ako je biokemijska trebala sam ju prehodati kao običnu M...osjećala sam se kao budala jer sam uopće brinula za sebe i bebu...na ovo krvarenje po njemu sam trebala gledati kao na običnu M...ništa mi nije jasno i plačem kao dijete (još sam u sobi s babama koje spavaju u 19h) ...inače su im ok ovi nalazi bete i krvi i urina također...
Definitivno se nije trebao derati na tebe.
Mislim da oni tom pričom o biokemijskoj trudnoći žele nama kao olakšati, jer žene često ostanu trudne, ali dođe do gubitka u tom ranom stadiju pa ni ne primijete nego misle da je normalna M koja je kasnila malo (ili nije kasnila). Neka si ti svejedno otišla kod dr.
Cista može biti i dobra (ja sam je imala i to je bila cista od žutog tijela koja u ranoj trudnoći hrani plod dok se ne formira posteljica - tako sam pročitala na netu, a dr. mi je rekla samo da je ta cista dobra jer podržava trudnoću).
Ne želim ti buditi nikakve lažne nade, nego te utješiti. Probaj se smiriti. Ti si napravila sve što je u tvojoj moći i potražila si pomoć.
Držim fige da sve bude dobro.
hvala draga!!samo da prođu ovi dani iščekivanja...sutra dolazi drugi dr u vizitu i nadam se da je barem malo drukčiji...ovaj mi danas ništa pametno nije rekao...ništa on ne zna. ali zna da sam ja kriva za sve...a budala na svakom koraku...:twisted:
draga koliko bi danas trebala biti t?
to deranje dr. mi nikako nejde u glavu ja poludim kad tako nesto cujem...
javi nam se ....vibramo jakoooo!!!!
zaboravila sam pitat jeli krvarenje bas bilo jako ili samo smeđi iscjedak?
caruska bio je samo smeđi iscjedak, bez neke posebne boli jer me svuda kucka po malo ovih dana...na uzv se vide neke dvije vrećice za koje piše da se ne može sa sigurnošću tvrditi da su gestacijske...sutra mi opet vade betu i rade uzv pa ću vidjeti šta će reći...kao beta je velika a ne vidi se konkretno jer su te dvije loptice u pitanju i malo su lijevo u maternci a ne na sredini (šta god to značilo)...eto, to je sve što mi je do sada rečeno i napravljeno...
e da, po njima bih trebala biti šesti tjedan, ali nisam 100% jer mi je moja ginićka rekla da mi je t nasupila kasnije nego što mislim..kad sam ju prvi puta radila nakon 5 dana kašnjenja bila mi je 61 pa su msilili da nešto nije ok, a dva dana nakon 153 pa je ona zaključila da je t OK ali da je kasnije došla i da ne vrijedi računati po posljednjoj M....sad ti budi pametna :roll: a oni ne slušaju jedni druge niti čitaju nalaze, samo svaki svoje drobi...
Natalija, zao mi je sto prolazis te bolnicke nebuloze :love2:
Zasto ne trazis da te otpuste iz bolnice i kuci cekas rasplet situacije i uzv kad je bilo i dogovoreno sa tvojom gin?
Naime, ukoliko je bio samo smedi iscjedak, bez bolova i dobila si duphastone, a u maternici se nesto vidi (ne negdje drugdje) to je u biti nezabrinjavajuce i u principu sve sto mogu napraviti. Sve ovo ostalo je masiranje tebe i nagadanje, jer samo vrijeme ce pokazati da se radi o urednoj trudnoci i nema potrebe da lezis u bolnici i trpis sve to.
natalija javi se ....
kolika ti je beta bila sa 6 tjedana sad kad su ti je vadili
Evooo me konačno vani...beta mi je bila 6500 i dr je rekao da je jako dobro, plod se povećao sa 2,62 na 3,8 u 2-3 dana...imam još pored taj neki hematom za koji su me davili tamo danima i nagađali što je u pitanju (5 liječnika 5 mišljenja; od ploda koji raste, ploda koji je umro do hematoma i svega nečeg :/) sad sam dobila utriće i kontrola za sedam dana s tim da su mi rekli da ne brinem ako opet budem malo krvarila jer ako je u pitanju hematom on nekako mora izaći...eto, još ništa ne znam sigurno...ne znaju ni oni... :?: sad mi je bitno samo da je barem jedna od tih mrvica dovoljno narasla i da ima malo :heart: za dalje javim!
natalija, žao mi je što su te isfrasirali sa sto strašnih dijagnoza. drago mi je da su te pustili kući. tu ćeš biti mirnija. miruj i pazi na sebe. šaljem vibrice da beba nastavi lijepo rasti i da zloćesti hematom nestane.
Hey,
trebam podrsku! Tek sam 5tt i povtemeno me bas zaboli u donjem dijelu trbuha. Probada me najcesce navecer kad se odmaram.
Ovih dana nisam tome pridavala paznju, ali danas mi je bas bilo grdo.
Nije kao bol u jajnicima, nego bas u sredini skriz dole.
Stvarno sam se prepala da me strah i kihnuti :D
evo i mene , friska sam skroz , tek betu izvadila , znaci 4tj t.
grcio me trbuh oko 2h dugo , nije sad bas bolno , prvo sam se prepala najgoreg onda sam cula svoja crijeva kako glasno rade, cak ih i osjetim pod rukom , na wc ne mogu valjda od utrogestana :/ sad je kao malo bolje ali i dalje ...
jel imao tko slicno ? kako si pomoci ?
i ovo sto lulu pita isto me zanima , hvala :)
Crvenkapica,
nadam se da nam je to samo priprema maternice na rast i utjecaj hormona.
Saljem hug!
U prvoj trudnoci me uzasno jako probadalo u stomku, od 6.do 10 tjedna. Odmah sam jurila u ginekologa na provjeru (sve bilo ok).
U drugoj trudnoci probadanja pocela vec u petom tjednu. Ovaj put sam znala da je to normalno, pa sam u doktora isla tek s 8 tjedana na prvi pregled.
A znalo je stvarno jako probadat, usporedila bih s pucanjem vodene ciste koje sam imala koji mjesec prije. Kao da te netko nozem probada, ukocis se. Kolege s posla mislili da umirem :)
A kihanje mi je inace u trudnoci uvijek bolno ... Uvijek pomislilm kako cu u tom trenu rodit :)
Jooj ja i mm se mucimo vec 7 mj. Danas bi trebala ne dobit,nadam se da necu!!... Ali sve me vuce kao da cu procurit svakog trena!
Drzim fige da ne dobijes!
A nenam pojma, hormoni, sirenje maternice... Svasta nesto vjerojatno, u ovih 7 ispisanih stranica sigurno ima bar sto razloga :)
Jos nisam dobila... A test sam jutros radila i negativan je!!pff
Mene u prethodnim trudnoćama nije nikada boljelo. U ovoj da.
E sad, jel to zbog toga što sam starija ili nešto nije u redu, vrijeme će pokazati.
Svaki puta kada osjetim tu bol, kao lagani grčevi od menstruacije, prepadnem se i mislim to je to.
Neću biti mirna dok ne vidim :heart:na UZV. a to je tek za dva tjedna.:cekam:
Ja sam malo smirila svoje fizicke aktivnosti i ne nosim 10kila iz ducana. Zadnja 2 dana mi je ok. Nadam se da su bolovi bili samo od preforsiranja.
u ut imam pregled, pa cu mozda nesto vise znati
Broculla, drzi mi se! :kiss:
Drage moje ja se Evo iskreno nadam da sam trudna, mislim imam te bolove u kukovima, zgaravicu, malaksalost, bolove u trbuhu, al najgore mi je sto sam i dobila! Ali sve se nadam da je to Jedna od onih laznih menstruacija, cak Sam je i ranije dobila, radit cu test iduci tjedan. Jeli ijedna imala slicnu situaciju, posto Sam ja stvarno posebna s svojom dijagnozom hihi....
Prvo i osnovno-najbolje ti je ić vadit beta HCG, to će ti sigurno pokazati jesi trudna ili ne...moj primjer je bio takav da mi je menga kasnila, osjećala sam se kako ti navodiš i pazi ovo: 1.test negativan; 2.test pozitivan,pa došlo krvarenje-slabije,ali krvarenje koje se smirilo nakon 1 dana, 3.test nije pokazao ništa, i tek 4i ponovno pozitivan. Odem ginekologu-ona ne može utvrditi trudnoću, i kaže mi da odem vadit beta HCG danas,pa za 2 dana kad se treba poduplat. Beta pozitivna i evo mene u 20TT . :)
Joj Bas mi je drago zbog tebe i u tebe je neka zbrka bila hihi. Ma moram se natrati, ja Sam Jedna od onih StO s puskom doktoru tjeras haha. :-) idem iduci tjedan, samo mi je sumnjiva Malo ova moja preuranjena menstruacija, nadam se da imamo bebaca. :-)
Mi nismo planirali bebu, moram priznati...naravno, željeli smo ju ali dok malo sredimo situacije i kad se osjetimo da smo spremni. Doživljavamo to kao dio odgovornog roditeljstva,ali eto netko je imao drugačiji plan :) Meni je ovulacija kasnila dok su mi zadnje 3 menge bile svaka na svoj datum, tako da realno nismo ni mogli izračunati plodne i neplodne dane ( napominjem da je to do sad bila jedina kontracepcija koju smo koristili). Nije bilo potrebe za drugim stvarima, ja nisam ni ostajala trudna skoro 3 godine, valjda zbog štitnjače i zeznutih oscilacija hormona. Ali eto, osim hematoma, ova trudnoća je zasad školska,osim što se nekad prepadnem pa odem samoinicijativno doktoru. (ali to je bilo svega 2 puta).
Imaš +?