Komplikacije uvijek par dana poslijeCitiraj:
the enchantress prvotno napisa
Printable View
Komplikacije uvijek par dana poslijeCitiraj:
the enchantress prvotno napisa
Stigao porodiljni u Erste :D
valjda će do petka sjestiCitiraj:
Adrijana prvotno napisa
Curke imam malu nejasnoću pa opet molim vašu pomoć...
Sjeo je danas porodiljni u Erste i zbog toga :D
Tj. da objasnim malo..u 12.mj sam imala pola komplikacija, pola porodiljnog i danas je sjelo točno pola ''nečega'' od tog dvoje...
Jel to znači da će druga polovica nečega isto sjesti uskoro ili :?
Pomozite zbunjenoj...ipak mi je to prvi porodiljni, a bebica stiže kroz par dana...ta zbunjenost je od hormona :lol:
Citiraj:
Gabrijela11 prvotno napisa
sjeo ti je dio koji se odnosi na porodiljni, a druga polovica su komplikacije koje obično sjedaju dva do tri dana kasnije. sretno!
Vila hvala ti na pomoći...sad mogu malo mirnije zaspati
Šaljem :*
Meni nije sjeo porodiljni za onih par dana. :(
Samo oprema za novorođenče.
Jel postoji mogućnost da nekako provjerim u čemu je stvar?
MM je predavao papire, sto stvari u jednom danu, pa se pitam jel uopće predao za porodiljni.
On nema pojma, samo se sjeća gdje je bio, ali ne i šta je radio. :mrgreen:
@Nina20, ti si isto na burzi?
koliko ću primat sad na komplikacijama i moram li nositi kakve doznake i kamo? malo sam zbunjena po tom pitanju. u radnom odnosu na neodređeno sam.
az, na komplikacijama primaš maksimalno negdje oko 4.250 kn, čini mi se (ja još čekam svoju prvu naknadu).
Sad si pretpostavljam otvorila bolovanje, na kraju mjeseca kod dr. opće prakse po doznake koje nosiš u firmu da potvrde te da ti daju prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci, s tom dokumentacijom ideš na hzzo i predaš zahtjev za isplatu naknade (pupniš tamo obrazac), kopiju osobne, zdavstvene i tekućeg računa. Naknadu dobiješ tek idući mjesec.
Sve ti piše tu http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=63954
Jesu kome sjele komplikacije? :/
PBZ još ništa od komplikacija....
kakva nam je država dobit ćemo tek idući petak :evil:
Hm, da. Kad sam vidjela da je topic naknada još od prošlog tjedna aktualan pomislila sam si kak je ovaj mjesec rano počelo odbrojavanje. Ipak je siječanj dug, a proračun u težoj krizi. U prosincu smo dobile 23.(ak se dobro sjećam) al nisu ni mogli puno kasnije jer bi nas ostavili bez love za Božić, a ako se sjećate u 11. mj. smo dobile tek 26., 27. tak negdje... kako je kome sjelo.
Još nas stignu danas popodne "razveselit", ali ovaj mjesec nisam optimist. Ili možda jesam ako se trudim razmišljat na način "što kasnije stigne lova, kasnije ću je potrošiti" :lol:
Erste - komplikacije još ništa!!!
Pa kad to misle uplatiti?! Uh, što sam ljuta :evil:
Ništa od komplikacija do drugog tjedna :(
Krasno! Svaka im čast...za povišicu svoje plaće imaju a za male bebače ne....samo nek još jednom gđ.Jadranka spomene pad nataliteta.... :evil:
a hoće li me vratiti na posao kada krvarenje stane? tek sam u 5. tjednu. znam da niste proroci ali prema vašim iskustvima i iskustvima vaših poznanika... hvala :mrgreen:
**az** vjerojatno neće, doduše to ovisi od tvojeg ginekologa najviše, ali mislim da će i on igrati na sigurno, mirovanje... Komisija te neće odbiti, čisto sumnjam da bi oni preuzeli odgovornost ak se što desi ako su te vratili na posao. Jedino kaj mogu zafrkavati ko mene, ja svaki mjesec moram na komisiju nositi papire :roll:
**az** ako si na komplikacijama a imas vecu placu od 4250 kn...nemoj se skidati do kraja trudnoce, jer ce ti onda u prosjek za rodiljni dopust ici i ti mjeseci koje si bila na komplikacijama i smanjiti iznos rodiljne naknade... a aovako uzimaju prosjek prije komplikacija...
cula sam nesto da komplikacije nisu vise 4250 kn nego cistih 100%!!! dali neko zna jel imam pravu informaciju?
rba za sada ništa
A što se ovog drugog tiče, bilo bi to lijepo i prekrasno, ali sumnjam da su odmah poslije nove G. išli mjenjati glanc novi zakonCitiraj:
kata.klik prvotno napisa
:mrgreen:
Jesu nekom sjele komplikacijeeeeee! :? :? :?
Ništa od komplikacija u RBA
Zaba ništa...a valjda će se sjetit do kraja mjeseca. A valjda smo im zadnji na popisu prioriteta,:).
do kraja tjedna ću bankrotirati :( .
u PBZ još ništa.....ovaj mjesec smo ga nadrapali :evil:
kata.klik
bilo bi presavršeno da se ostvari, a koliko bi samo pomoglo... Ali čisto sumnjam - glavno je da oni sebi dižu plaću, a mi smo, kako Mea pravo kaže, zadnji na popisu prioriteta :(
alec, do kraja tjedna bude došlo.
Ali stvarno je jadno to iščekivanje svaki mjesec, i uopće te isplate 20. i nekog za prošli mjesec. Sve se do 15. plaća pa bi tako trebale biti i rodiljne naknade i naknade za bolovanje, stalno kasnim s režijama i to me ljuti. Mogu ili plaćati kamate na kašnjenje režija ili poplaćat račune pa plaćat kamate za minus na tekućem. Kako god bilo, kamatare nas ni krive ni dužne. :x
Zašto mirovine ne stižu tek 26.-og? Jer bi imali milijun ljudi na ulicama, a to je 25% glasačkog tijela, čak i više. A nas, ko šiša. Pronatalitetna politika ove države je tragikomična.
Ma to oni nas kao pripremaju za krizu,:) a kao da nikad nismo bili u krizi :lol: u Hrvatskoj se oduvjek spaja kraj sa krajem.
Kao što kaže MM, što kasnije dobiješ duže će ti trajati :lol:
Drugi mjesec hvala bogu ima samo 28 dana pa će sigurno biti do 28. :)
Ni u erste jos nista :x :x :x :x Ja se sad spremam odnjeti doznake u H.Z.Z.O. pa cu pitati kad imaju namjere podjeliti ovu nasu sirotinju od nakanada!!!
PBZ ništa ni iza 14h :x
meni u rba..sjedne tek iza 18 h....ako sjedne :(
Zaba isto ništa.
Ni PBZ jos nista a vec je skoro 20 h.
Inače, platni promet se s jedne na drugu banku odvije od 08 do 14 h radnim danom. Eventualno se isplate/uplate unutar iste banke mogu knjižiti nakon 14 h. Tako da ako je npr. naknada uplaćena na tekući račun X banke u 13.55 bit će proknjižena istoga dana samo s možda par sati zakašnjenja. Samo hoću reći sa nema smisla gledati stanje na računu u 20 h kad će ono biti isto kao u npr. 15 h.
da se ispravim, neće biti proknjiženo na tekućem računu s par sati zakašnjenja nego će se novo, promjenjeno stanje vidjeti možda par sati kasnije.
rba za sada ništa
Nevjerojatno, sad me već izluđuje čekanje.
PBZ također još ništa....
Ni Zaba još ništa. A već su mi stigle kartice na naplatu, baš super, :).
Slažem se sa ovim, ali ja nisam gledala stanje u 14, niti u 15, a niti u 16 sati, nego tek u 20 sati, pa sam pod tim mislila da jucer tokom dana nije bilo uplate...Citiraj:
betty blue prvotno napisa