Draga Tužna, ja sam pokušavala naručiti preko amazona, ali nisam uspjela te sam naručila preko ove stranice: www.homehealth-uk.comCitiraj:
tuzna prvotno napisa
Stigli su mi za 5 dana na kućnu adresu.
Printable View
Draga Tužna, ja sam pokušavala naručiti preko amazona, ali nisam uspjela te sam naručila preko ove stranice: www.homehealth-uk.comCitiraj:
tuzna prvotno napisa
Stigli su mi za 5 dana na kućnu adresu.
Glossy, kako ide, jel šta pokazalo? Meni još nije pokazalo O, 15dc
Isto i kod mene, već me izluđuje. Počela sam 9 DC, a danas mi je 16DC i ništa :(Citiraj:
anima prvotno napisa
Jedino što mi se prije dva dana pokazala vrlo lagana druga crta, a u uputama piše da mora biti jaka debela. Cervikalne sluzi imam od prije 2-3 dana. Probala sam kombinirati i Maybe baby no međutim on je pak samo jedaput pokazao paprat i to prije 6 dana
Uz sve mi je i na poslu gužva pa od svega počinjem šiziti :x
a meni prvi dan pokazao kontrolnu, drugi dan kontrolnu i slabu drugu crtu, treći dan opet samo kontrolnu, pa opet i jednu i drugu, pa opet samo kontrolnu, svaki drugi dan drukčije, a ja čekam obje debele, a bit će valjda, mene baš zanima kad mi je O jel to nikad nisam uspjela saznati niti skužiti
mene isto, trenutno čekam nalaze cervikalnih briseva i krvi pa ovaj mjesec preskačem u slučaju da mi nekaj nađu, ali me zanima kad mi je O. Tih trakica sam naručila 30-ak tako da će ih biti i za sljedeći ciklus :lol:Citiraj:
anima prvotno napisa
Jedino kaj me zanima, da li nešto krivo radim (unos tekućine sam reducirala prije testiranja prema uputi, ali možda mi je još uvijek "razrijeđen" urin). Ne kužim :/
Iskreno, ja ne pazim na unos tekučine, ne mogu, uvijek u tom periodu jedem, pijem, nadam se da ne griješim puno :/
Meni je na 9dc pokazalo onako slabiju crticu, jučer na 11dc skoro ista kao i kontrolna samo možda mrvicu svijetlija. Danas ču opet pa da vidmo dali se još šta podebljala. A sluzi imam u izobilju :lol:
vidim u potpisu da imaš pcos, trakice za ovulaciju nisu pouzdane kod pcos, tj uvijek ti je pozitivna, ili skoro pozitivnaCitiraj:
kika83 prvotno napisa
Nije istina. Puno puta sam koristila LH trakice i nikad nebi imala drugu crticu. Ovo mi je drugi put nakon laparo da ju imam.Citiraj:
beilana prvotno napisa
Kika, tako je i meni bilo. Jednu večer pokaže svijetliju crtu uz kontrolnu i ja se nadam kako će sljedeći dan biti jasna, debela crta, a ono ništa :nope: pokaže se samo kontrolna.Citiraj:
kika83 prvotno napisa
Meni je jučer bila debela kao i kontrolna, čak i deblja :) Akcijaaaaa :mrgreen:Citiraj:
Glossy prvotno napisa
meni danas na dva različita testa dvije debele crte :D
i pojavile su se u sekundi :)
Cure imam jedno pitanje. Inače imam pcos i danas mi je 22dc i nešto mi nije dalo mira i napravila sam testić za ovulaciju(možda zato jer sam čitala da može biti pokazatelj trudnoće) i pokazao mi je drugu crticu skoro pa kao i kontrolnu, da bi nakon 10min i ta druga crtica bila još i tamnija od kontrolne :? :?
Mene zanima jer nisam nikad koristila LH trakice u drugom djelu ciklusa, dali zbog pcos mi može pokazati da je test pozitivan?
Ovulaciju sam imala 13dc i prije uvijek kad sam radila testiće bili su negativni koliko se sječam. Zadnja dva nakon laparo mi se pokazuje da je ovulacija a i imam sluzi pa me ovo malo buni :/
ćao cure imam jedno pitanje( uh tako sa rijetko s vama, a i kad jesam stalno nešto pitam) sorry...
naime u poned sam radila ovl test i crtice su bile jednake boje, mikroskop pun paprati, hopsali se pon, ut, sr, jutros opet paprati,pa mene zanima jel dosta hopsanja????kontam i večeras uraditi test trebao bi biti negat zar ne??? valjda smo pokrili dane???danas me žiga u desnom jajniku,što mi se često dešava kad je O,sluz više ne mogu upratiti jer se hopsamo svaki dan...nemam pojma šta se dešava
ne znam odgovor. čula sam da je dovoljno i svaki drugi dan :preskaceuze:Citiraj:
emma4 prvotno napisa
U svakom slučaju držim fige :love:
Ima li nekog da kupuje trakice s neta, pa da i meni naruči????!!!
Ili ima vec doma viska ???
Zar bas nitko??
ja sam naručivala od http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/te...e-oglas-460581, naručila navečer stiglo ujutro, platila poštaru na vratima, ako ti nije skupo, brzi su i pouzdani
Ja sam prvi put na ovom podforumu i imam jedno pitanje!? Ako netko zna...
Naručila sam te trakice i počela sam ih koristiti. E sad, ciklusi su mi oduvijek do sada bili redoviti 27-30 dana, počela sam trakice koristiti 10 dan i eto jučer je bio 1 dan i testna linija je bila gotova iste boje ko i kontrolna, a danas kad sam očekivala da će biti još jača dogodilo se da testne linije uopče nema.. ??? Napravila sam test već tri puta danas od ujutra do navečer i svaki put je jednako.... Pa šta to sad znači, jel moguče da nemam ovulacije??? Ha curke, jel znate?
Ako su ti kontrolna i testna iste to znači da ti nastupa ovulacija!
Da, isto mi je netko na Rodi preporučio, nazvala, jako ljubazni, sve 5, preporučujem!
1°
Za razliku od testova za trudnoću, LH testovi se ne rade s prvim jutarnjim urinom, jer se hormon LH počinje izlučivati ujutro.
Da bi ga se moglo detektirati, treba proći 3-4 sata.
Za testiranje je dobro bilo koje vrijeme između 11 i 16 sati.
2°
Test se smatra pozitivnim ako i samo ako je testna crtica jednako tamna ili tamnija od kontrolne. Sve drugo se smatra negativnim.
3°
Ovulacija nastupa u roku od 12 - 48 sati nakon prvog pozitivnog LH testa. (Može se dogoditi da vam dva dana test bude pozitivan - rijetko). Ovo je prilično širok raspon, ali zato na pozitivan test - odmah u akciju. I s akcijom ne prestajete sve dok BT ne poraste, tj. dok se ne ustanovi da je ovulacija prošla.
4°
Ovulacija može biti čak i isti dan kad imate pozitivan test. Zašto? Test je trenutno stanje hormona u vašem urinu (snapshot), a to je posljedica situacije u krvi, i dok vi detektirate LH u urinu, možda je u krvi razina već opala. Zbog toga nikako nemojte propustiti dan kad je test pozitivan za jedan keks na eks.
5°
Kada se prestati testirati?
Pa, čim ste imale jedan pozitivan test. Apsolutno je nepotrbno trošiti testove i živce na još testiranja, jer slijedeći dan može test biti pozitivan ili negativan, ali i pozitivan test drugi dan je samo snimka stanja od nekoliko sati ranije.
Postoje ovulacijski testovi različite osjetljivosti;
30 mIU – normalna osjetljivost,
15 mIU – visoka osjetljivost,
40 mIU –niska osjetljivost.
Ako imate redoviti ciklus i nemate nekih posebnih problema preporučuje se test normalne osjetljivosti-30 mIU.
Međutim, takav test jednostavno ne odgovara značajnom broju žena.
Prosječna žena, ako takva postoji jer po meni svaka je posebna, imati će u tijelu bazalni nivo LH između 5-20 mIU. Kada se dogodi porast, taj bazalni nivo raste približno na 50-200 mIU i na tom nivou dolazi do ovulacije te se jajašce oslobađa iz folikula. To znači da za većinu žena ovulacijski test osjetljivosti 30 mIU će biti idealan.
Kako znati da li je test odgovarajući?
Evo 2 primjera.
Žena koja se približava menopauzi je primijetila da se testna linija na standardnom testu od 30 mIU nikad ne čini tamna ili tamnija od kontrolne linije ili pak uopće nema linije. To znači da nivo LH nikad ne dosegne nivo koji se smatra “normalnim” za porast. U takvom slučaju osoba treba pokušati s testom s većom osjetljivošću (15 mIU) koji će zabilježiti porast LH na puno nižem nivou.
Drugi primjer je žena koja pati od PCOS što ponekad, ali ne uvijek, može uzrokovati da LH nivo bude konstantno na višem nivou od “normalnog”. Ova žena će s testom od 30 mIU imati pozitivan test veći broj dana. U takvom slučaju preporučuje se koristiti test s manjom osjetljivošću (40 mIU) koji će bolje odrediti LH porast.
Stoga je najbolje probati s testovima normalne osjetljivosti (30 mIU), a ako se pojave problemi u određivanju LH porasta treba probati s testovima druge osjetljivosti.
Ako uopće ne dobijete liniju, bez obzira na osjetljivost testa, onda ili niste ovulirali ili test nije dovoljno osjetljiv da bi zabilježio porast LH i treba ići na osjetljiviji (15 mIU). Ako s testom bilo koje osjetljivosti nema testne linije pa dobijete linije koje su svjetlije od kontrolne nakon čega opet nema linije onda je to pokazatelj da ste tih dana normalno ovulirali.
Ima nekoliko oglasa i na tom njuškalo.hr i sl oglasnicima, više ljudi, različite cijene, a čini mi se iste trakice, u svakom slučaju kolko vidim puno jeftinije nego u ljekarnama...
Ja sam koristila trakice prošli ciklus i jedan dan mi je pokazalo slabu testnu liniju drugi dan ništa, ali ja sam neki specifikus, moram na neke hormonalne pretrage pod hitno, a vama želi puno sreće :)
meni treba pomoc i odgovori........ja sam bila na AIH u cetvrtak....stopericu dobila u utorak......međutim ja sam radila test lh na ovulaciju u utorak i srijedu i cetvrtak i petak stanje je bilo ovako,, jako zbunjujuce ;utorak na dan stoperice dvije crtice jedna jako svijetla i jedna tamna kontr.
srijeda opet dvi srtice jedna svijetla druga kontr. tamna
cetvrtak , dan aih, dvi crtice jedna svijetla druga tamna kontr.
petak ,juce, dvi tamne crtice ????? znaci ovulacija nastupa 12h -24h ...ne kuzim to nikako..pa primila sam stopericu i napravila inseminaciju a jos ovulacija nije bila.......sve uzalud......pomagajtee
crvenkapice pogledaj istu temu na PO, čini mi se da su cure pisale da se ove trakice ne koriste u postupcima jer daju krivu sliku zbog uzimanja hormonalne terapije
LH test će reagirati na štopericu.
Sasvim je o.k. da LH bude pozitivan drugi dan nakon štoperice (ja sam si obično davala u ponoć).
ja bih trebala te LH .....gdje vi to kupujete?? ja sam svoje dobila ali sad ih vise nemam
Naručujem preko stranice: www.homehealth-uk.com/medical/ovulation-tests.htm.
Stignu za 4-5 dana.
koliko te kostaju i koliko kom. ???
ja sam nasla na internetu neke ali se placaju pouzecem , 10 trakica 50kn + 30 kn postarine, gratis test za T. jel to skupo??
Meni se čini skupo jer 50 trakica ti preko te stranice košta oko 8 funti (cca 60-ak kn). Plaćam kreditnom karticom. Poštar mi dostavi na vrata.
ajmo sadašnje odbrojavalice, jel korisitite trakice?
Manje nego u početku. Skužila sam da kako ciklusi prolaze, to me utvrđivanje ovulacije sve više deprimira. U jednom trenutku mi se činilo da se sve vrti oko moje ovulacije. Ovaj mjesec sam se prepustila prirodi i spontanosti...:yes:
mislim da nema potrebe ako je kroz nekoliko ciklusa o uvijek isti da. Ja sam ovaj ciklus koristila, ali samo zato što je prošlo 9 mjeseci.
Ali ništa se nije promijenilo. Tako da ih neću opet koristiti.
Bilo bi super kad bi pozitivan LH test uz akciju rezultirao T. Ali nažalost...
jooj prva žao mi je....jesi radila neke pretrage već?
...ovaj ciklus mi je prvi da pokušavamo,pa mislim ih kupiti za sljedeći ako ne uspije...
principesa kupi svakako trakice...bar za tri ciklusa. Onda ćeš točno znati kad su ti plodni dani.
Ali možeš pričekati da vidiš je si li već t.
Prvi ciklusi su zakon. Ja sam prvi put od jednog odnosa u mjesec dana ostala t. A vidim da i masu cura od prve uspije.
Držim ti palčeve.
...ma pretrage sam obavila. Sve moguće. Imala sam dva spontana,pa su mi se smilovali i poslali na sve pretrage.
imam nekakvu sklonost trombozi, ostalo ok.
Vidjet ćemo. ako sam dva puta uspjela nadam se da ću i treći.
I a će napokon biti treća sreća.
Iako znam da prva dva spontana nisu zbog tromboze (ne znam stručni naziv)
ja sam uz trakice prvi put ostala trudnA :) imam za prodati ako nekome treba