bojim se da ne dobivamo ništa jer mislim da naša smetlišta nemaju uvjete za razgrađivanje.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
znači, svejedno je koje kupuješ :(
Printable View
bojim se da ne dobivamo ništa jer mislim da naša smetlišta nemaju uvjete za razgrađivanje.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
znači, svejedno je koje kupuješ :(
I jednokratne moraš često mijenjati. Inače se dobije osip. Osim toga i ispuštaju nekakve mrvice (to su poznate pelene, a ne neke ž) i jako se namoče tako da ih moraš presvuć. To je moje iskustvo. Prije sam kombinirala jednokratne i platnene, sad smo isključivo u platnenim.Citiraj:
Enea prvotno napisa
Ovo je totalno off topic,ali primjetila sam da članovi ovog pdf-a koji se spradju s platnenim pelenama i blazinicama i vodom moraju pod hitno pročitati novosti da se korijenski pravopis ne koristi barem 100 godina , konzulitrati tu i tamo Finku-Babić.Moguš i pokušati izbjeći prestrašne pravopisne greške i obavezno ponoviti gradivo iz osnovne škole o glasovnim promjenama. Morala sam, bode me to u oči, a dotični jako samouvjereni i drski.
:(Citiraj:
apricot prvotno napisa
osim ak ne zavrse u wc-u (ove mogu u wc)
Ovo mi nije nikakav argument jer isto tako j MM puši i zamisli - još je živ i zdrav :/ Pa mora da je ono o štetnosti pušenja ipak mit :roll:Citiraj:
Andrea i Mia prvotno napisa
Ništa nije dobro ili loše samo po sebi. Maramice su kao pomoć u situacijama kad nismo u prilici doći do vode jako dobra stvar. Npr. na putu. Međutim, kod kuće mi nije jasna njihova upotreba. Nije neka ušteda vremena, a niti peru bolje od vode. Uvijek mi je bilo logično doma prati guzu vodom. Ni sama ne koristim vlažne maramice doma, nije mi nikad palo napamet prati bebu s tim. Nije da štede vrijeme, kad si doma stvarno je 5 minunta +/- svejedno. Naravno, proizvođač je tu da ponudi, a mi smo da proizvod koristimo pametno i svrhovito.
Vlazne maramice sam kupila, za 'zlu ne trebalo', ali nijednu na curici nisam iskoristila. Jos u trudnoci sam kupila metar- dva flanelske plahte, 'rastrgala' je na komade, porubila i imam svoje maramice. Doma ih smocim vodom i brisem, na putu imam spricaljku u kojoj je voda, smocim i brisem. Kad se moje malo ukaki, pokupim papirnatim rucnicima ili toaletnim papirom i onda brisem svojim vlaznim maramicama.
Ima na internetu i receptica za 'smjese' koje ukljucuju etericna ulja pa se tim smoci maramica, a ima i drugih nacina da nije samo voda, ako netko misli da je 'preslaba'... Maramice perem skupa s pelenama i sve 5! :)
Baš dobro da sam išla čitati - sad sve one pakete maramica koje smo dobili mogu iskoristiti za čišćenje stana :mrgreen:
Neki dan smo bili u posjetu. Kad sam prematala Luciju, šokirala sam ljude upotrebom blazinica i vode, a ne vl.m. jer "pobogu, pa nismo u srednjem vijeku!"
Kumu sam uzalud pokušala ukazati na nedostatke vl.m. - njegova je teorija da one bolje operu guzu od vode, a i tako fino mirišu :roll: (to mi je najdraži argument, samo smo na korak od stavljanja dezića djeci jer će onda "ljepše mirisati").
I za kraj: zadnji put sam u jaslicama radila prije 6 godina. Za čišćenje guze smo imali trljačice i vodu. Izgleda da su se u međuvremenu maramice popularizirale pa se sad nažalost koriste one. No, eto, tek da se zna, voda nije tako davno bila u upotrebi pa pretpostavljam da tete ne bi trebale raditi probleme ako ih zamolite da ne koriste maramice.
Spomenuto je da neke sastojke u vlažne nisu zdrave... jeli itko ima neki tekst na tome?
Ja sam našla ovo vezano za sastojke u vlažne i sve mi se čini OK..
Cleansing ingredients
Water is the main ingredient and serves as a carrier and diluent for the other ingredients. Baby wipes also contain mild detergents mixed with moisturizing agents, fragrance, and preservatives. The detergents most commonly used are known as amphoteric surfactants, similar to those found in baby shampoos. Sodium diamphoacetate and coco phosphatidyl PG-dimonium chloride are primary surfactants used in wipes. These chemicals don't strip the skin of natural oils and also decrease skin irritation potential. Mildness is a prime consideration given that the wipe solution may be in contact with delicate skin around the anus and genitals.
Humectants such as propylene glycol and glycerine are added to prevent premature drying of the solution and contribute to skin moisturization. In addition, some formulas incorporate oils such as mineral oil, lanolin, or silicones that help to soften skin. Thickeners, such as cellulose derivatives like hydroxymethyl cellulose, control the viscosity of the finished product and keep it the right consistency.
Other ingredients include preservatives, such as methyl and propyl paraben, to ensure the solution does not support microbial growth. Fragrance is usually added to increase consumer appeal and to help over-come body odors, but fragrance-free products are also offered. Featured ingredients may also be added to increase consumer appeal. These include natural ingredients that are known to be kind to the skin such as aloe vera or oatmeal extract.
http://www.answers.com/topic/baby-wipes
kakve vi to trljačice u jaslicama spominjete?
one frotirske?
jel svaka beba onda ima svoju ili?
Otkad se L rodila NIKAD je nisam obrisala sa vlažnim maramicama.
Uvijek ih imam u torbi, ali za svoje potrebe, jer ja ne mogu uvijek i na svakom mjestu oprati ruke, a kad sam vani i "svašta" diram uvijek obrišem ruke prije nego diram L.
Meni je voda svetinja i nema te vlažne maramice koja može oprati bebicu kao mlaz vode.
Sada kad je toplo mi guštamo, zajedno se kupamo i uživamo u kadi pod mlazom vode iz tuša, L to obožava i svako kupanje joj započima i završava smijehom.
:heart:
Svaka guza za svako motanje ima novu trljačicu. Zato postoji vešeraj gdje se to pere.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Da, radi se o frotirastim trljačicama.
Nisu meni jedina briga trljačice u jaslicama.
Kad dođe to vrijeme bit će puno važnijih stvari od toga :/
Mi koristimo gaze s običnom vodom. Gaze sam kupila na metraži i mama mi ih je porubila. Imamo ih 25 i to nam je dosta, budući da ih perem i s bijelim rubljem i s pelenama. Jednostavno sam se navikla i stvarno mi nije problem.
Što se tiče jednokratnih pelena, curica moje kume je sa 7 mjeseci dobila upalu mokraćnih kanala. Mala je često na podu, a nije baš bilo toplo. To je bilo prije 2 mjeseca, a oni ne griju baš....Ja kad kod njih sjedim, noge mi ozebu. A koliko često mijenja pelene, hmmm.... Mislim da se dijete mora presvući kad god je upišano ili pokakano. I nije baš da potrošimo brdo pelena i da je to taaako skupo, zapravo je jeftinije. Mi imamo platnene i ja ga presvučem 8-10 puta na dan, a prva 2 mjeseca i do 12 puta. Tako da ako koristite jednokratne isto morate presvući dijete, a ne da zbog jednokratnih ostavite dijete u peleni, jer mokraća je oblila guzu prije nego što ju upije pelena.
Eto to je samo moj savjet...