Čestitam :heart:Citiraj:
LeiA prvotno napisa
Printable View
Čestitam :heart:Citiraj:
LeiA prvotno napisa
Pa sad, mogucnost nije iskljucena, al je menga u trudnoci, koja ustvari i nije toliko cesta, obicno oskudna pa vidi po tome.
Inace, ja sam uvijek kod kasnjenja imala sve simptome i uvijek sam bila ziher da sam trudna, cim bi napravila test, koji je, naravno bio negativan, odmah bi dobila mengu taj ili sljedeci dan. Menga moze kasnit i zbog stresa, promjene klime, bolesti...puno uzroka tu moze biti.
I samo jos nesto, bas onda kad sam bila trudna sam bila sigurna da nisam :mrgreen:
oooo znam kak je..meni je kasnila samo 1 dan i test mi je pokazao pozitivno a ovaj put ovaj put neznm ni sama...nadam se da nisam..jer ipak bi mi bilo prerano...rodila sam prije 4mjeseca....razmišljali smo da bi nam bilo pasalo da budem trudna u 9-10 mj.....
slatka cokolada gdje si? Nadam se da is dobro :heart:
Tu sam ja, čitam vas pomalo, ali nemam pitanja pa me nema :) Sve je u redu! Od iscjetka više ni I :D
superCitiraj:
chokolada17 prvotno napisa
jesi dobila ispričnicu za tjelesni?
jesi razgovarala s roditeljima, ili s kojom frendicom?
Naj frendica zna, a roditelji još ne! Njima ču reći kad bude dečko s menom, a vidjeti ćemo se u iduću subotu, pa čemo onda valjda reči! Javiti ču vam!
E da dobila sam ispričnicu, tako da profesorica zna, a rekla je da če šutit :D a ja ču reč raski čim mi roditelji saznaju! U kući su mi neki radovi pa nemam internet cijelo vrijeme, tako da ču vam se rijeđe javljati! :(
Super :D ajd onda nek ti bude sa srećom,ma vidim ja da tebi sve od šale ide lagano :lol:Citiraj:
ma sve je ok! Samo me brine to to mi se poslije onog iscjetka više ni ne piški niti me cike bole! Mislim ok je to ali me nekako strah! Pa to bi trebalo biti šta ne??
To je normalno.Citiraj:
Nego, iz kojeg razloga nisi rekla svojima? Vjerujem da bi tvojoj mami bilo puno draže da joj takvu vijest kažeš sama, bez momka. Mi smo ovdje samo nepoznate žene na forumu, a mama je mama. Ne kužim kako možeš živjeti s njom, biti trudna i tajiti joj tako nešto.
Ja bi pukla da ne kažem svojima,prvo sam rekla mami :mrgreen: malo mi je bilo neugodno al mama je mama :oops: Chocholada to što ti cice više nisu napete ko na izostanku menge mislim da je normalno,najizraženiji su simptomi kad trebaš dobit a ne dobiješ :mrgreen:
ja bi čekala da dečko dođe pa onda rekla roditeljima zajedno s njim, jer ipak je on otac tog dijeteta. zajedno su u tome. to je samo moje mišljenje. :) a što se tiče simptoma koji su prestali normalno je, kao što su cure već rekle. doći će novi.
Hvala curke! Ja ču čekat dečka da dođe, i onda čemo skupa reči prvo mami, a onda i tati nekako :mrgreen: Čekamo subotu... :cekam:
draga čokoladice....čestitam na bebi.....u 4.razredu srednje škole sa 18,5 god ostala sam trudna sa svojim malim Antoniom.....malo nas je trudnoća iznenadila ali šta je tu je.....(to je bio kraj 11 mj.2004.....a zadnja M mi je bila 27.09.2004....neredoviti ciklusi...)zajedno smo otišli do njegovih roditelja,pa do mojih i u siječnju napravili skromno vjenčanje u krugu kumova, roditelja i tak......u školu sam sam išla samo prvo polugodište a drugo sam išla polagati razredne ispite.....završila sam razred.....maturirala sa svojim kolegama i ona se sretno porodila.....i sad sam u braku 4 god..... imam Antonia i Anamarie; 23 su mi god......i opet sam trudna.....trebam rodit krajem 7 mj. (29.07.2009.)
od srca :heart: t želim sreću i sve najbolje..... :D :D :love: :)
nemirna mama hvala! koja lijepa priča :love: Nadam se da če i kod mene tako biti! I ja sam imala neredovite cikluse, i jedan puknuti kondom i eto bebača :) To je stvarno sreča... ;) Čestitam ti na novoj T :love:
nisam svađalica, ne volim to, al od komentara se ne mogu suzdržat.. čemu to, da se cura tu nama opravdava kad će, zašto nije, kako će. kolko vidim jako je ozbiljna i odgovorna, nije neka balavica koja se nije pazila i sad ne zna kaj bi, jedini je " problem " njenih 17 godina. al godine nisu bas pretjerano mjerilo. i ko kaze da je namjeravala na faks uopce ili na kraju krajeva da bi ona bila sretnija da "zivi", skoluje se, nadje posao i kupi stan prije trudnoce.. nikom nije lako sa prvom bebom al snaci ce se... ( komentiram i prvi post). ja sam se udala sa nepune 22 s deckom s kojim sam od srednje, rodila sa 24, radim i idem na faks i zivim sama sa suprugom i sve stignem... nisam lumpala i opijala se il drogirala i svaki vikend imala nekog drugog ( to danas podrazumijevaju oni koji "žive" )... i hvala Bogu da nisam i nikad necu pozalit zbog toga... bez ljutnje.Citiraj:
Trina prvotno napisa
Svi mi imamo samo jedan život i bitno je da ga ostvarimo onako kako želimo. Da proživimo više iskustava kako bismo bili sigurni kojim putem želimo krenuti. Nema smisla obavezivati se na nešto prerano ako to nije potreba. Ne slažem se da "živjeti" znači opijati se. Mislim da to znači postati svoja i odrasla osoba.Citiraj:
mihim prvotno napisa
Mislim da previše mladih ljudi olako shvaća seks i posljedice njega i zato ima previše "slučajnih" trudnoća.
Chokolada, želim ti puno sreće i puno ljubavi. Nadam se da ćeš obaveze roditeljstva shvatiti ozbiljno i da ćeš pronaći način da odrasteš i budeš samostalna sa svojom budućom obitelji.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje! Mene je samo iskreno povrijedila ona sumnja na početku, a i neželim da ovo sad one nekim krivim tokom, svađanjem i osuđivanjem! Puno vam hvala na savjetima, ali kad malo bolje promislim ja opet imam neki osječaj da ovdje za puno njih nisam "dobro došla" ili misle kako sam neka balavka koja je nepromišljeno ostala trudna i jako mi je žao zbog toga! Svima koji su mi pomogli puuuno hvala! :love:
Tuži durex i traži odštetu :mrgreen:Citiraj:
Nemoj se bedirati zbog nekih postova. Niko na ovoj temi nije ništa loše mislio. To je sigurno.
Verovatno ti to sve sad tako izgleda jer si pod uticajem hormona
Čestitam na trudnoći :heart: i ostani na Rodi, biće još puno, puno toga korisnog što ćeš saznati, a mmožeš steći i prijatelje i frensice za Riječku kafu
:love:
Nemoj uzimat k srcu neke postove ovdje, moras shvatiti da kako i u pravom tako i u ovom virtualnom svijetu stvarno ima svakakvih ljudi pa cak i onih, koliko god to meni bilo neshvatljivo, koji su u stanju ovdje otvorit temu kao sto je npr. tvoja, samo da se sprdaju s ovim forumom jer u nekim krugovima nije bas omiljen, cak stovise, mi smo svi, navodno, jedna velika sekta!Citiraj:
Meni je trebalo podosta godina forumasenja na puno foruma da bi shvatila neke stvari. Iako sam jos uvijek naivka i vjerujem da su svi iskreni dok se ne dokaze suprotno.
Za mene si dobrodosla kao i svi mi ostali! :*
Koksy dobro kaže,svi smo mi različiti i različitih mišljenja,ja ososbno nemogu kretati sa nekom osudom kada ne poznam osobu pa je prema tome ne mogu za nešto optuživat...jako je ružno kada netko u tebi izazove osjećaj da nisi dobrodošla :( ali nemoj se zato bedirati,ima nas dosta ovdje koji smo tu da saslušamo,damo savjet jer u konačnici to i jest smisao foruma-pomoć a ne osuđivanje...tako da pusti,ignoriraj i piši sa onima koji te slušaju i razumiju :love: :heart:
Cure hvala :love: Nego morat ću ja nakvu s nekom iz Ri ili okolice :mrgreen:
nakvu-na kavu (kapučino, kavu nevolim :P )
svako toliko ti se te kavice organiziraju :)
Ovo me natjeralo da odem pročitati svih 7 strana, jer sam htjela vidjeti šta se desilo? .... chokolada17 mislim da niko nije rekao ništa loše i da se neće pretvoriti u svađu. Svako je rekao svoje mišljenje i mislim da su cure baš bile od pomoći.Citiraj:
koksy prvotno napisa
Ja imam nećkinju tvojih godina s kojom sam jako bliska. Pretpostavljam kako bi ona bila zbuljena sa trudnoćom, tj. jako puno stvari ne bi znala o istoj. Potpisujem Trinu, a što se tiče kako ćeš reći svojoj mami ti to najbolje znaš, tj. kakav odnos imate.
U svakom slučaju ti preporučujem da pročitaš na rodinom portalu što više članaka o trudnoći, savjetima, mitovima, dojenju, pa i odgoju...mislim da ima stvarno JAKO puno članaka koji bi mogli pomoći u ovom trenutku, tj. da "nabrzinu" pokupiš što više KVALITETNIH informacija. Pogotovo o roditeljstvu.
Da će ti biti lako ne znam..možda ti bude lakše ili teže nego drugim, ali znam sigurno da mnoge majke na forumu imaju neke nedoumice, umorne su, život im se proljepšao, ali i okrenuo naglavce itd. tako da ti savjetujem da nas što duže i više čitaš....
Želim ti što ljepšu trudnoću i porod i da nam svakako javiš na koji način ste rekli mami i kako je sve prošlo!
:love:
a ja potpisujem maslačkicu.
super je ako se ti radujes ovoj trudnoci i sto ti ona ne predstavlja "kraj" svijeta. neko je vec ranije rekao da zvucis jako zrelo. i mislim da ces biti super mlada mama. ja ponekad mislim da sam pogrejsila sto sam starija mama, a ne mlada, ali kasno je za kajanje :mrgreen: .
ali kako sam skuzila malo su te poglodili trinini postovi. ja i nju potpisujem. trina nije mislila nista lose vec je samo direktno, jasno i kratko napisala ono sto je mislila, a i dio drugih forumasica ukljucujuci i mene.
uglavnom zelim ti laku trudnocu i jos laksi porod
:heart:
hej, nemoj se uzrujavati i sve uzimati srcu.Citiraj:
kao što si i sama rekla svatko ima pravo na svoje mišljenje. na svoj životni izbor. drago mi je što ste vi izabrali baš ovaj životni put da zadržite bebicu i postanete roditelji. život je nepredvidiv, nekad lakši nekad teži, ali ljubav pobjeđuje sve.
p.s je si bila kod dr. ja idem 16.03. jedva čekam.
ja sam samo htjela reći da sam s guštom pročitala svih 7 stranica i drago mi je vidjeti da si stvari postavila zrelo i odgovorno i da se veseliš bebici.
ja sam ostala trudna sa 18 godina, isto u četvrtom srednje, danas imam sina prvašića i još jednog od 2,5 godina i mogu reći da sam sretna žena.
nije mi bilo lako, ali ja niti jedan tren u ovih skoro 8 godina ne bi mijenjala nizašta.
čokoladice, sretno sa starcima :love: :*
chocolda17 -ima li kakvih vijesti? Nešto novo? Znam da si rekla da nećeš imati net baš previše, ali ako ima šta javi nam se! ;)
Babyboys i druge koje ste zatrudnile sa 17 - 18, pa i 19 na koji način ste rekle roditeljima?
ja sam rekla mami, a ona tati :lol:
i iznijela sam im čitav plan, otprilike ovako:ja ću sve sama- nema udavanja- neću podilaženje- nema bolovanja- ja sve mogu/hoću/znam.
jedino što su mogli svi reć bilo je- dobro.
i sve je bilo onako kako sam zaplanirala, oni su bili iza mene" da me uhvate ako padnem", ustvari da pomognu kad zapne.
na žalost, zapelo je tamo di si jedino sama mogu pomoć, a trenutno mi se ne da - na faksu
Pa nitko ovdje nije nista lose napisao! Svi se veselimo svakoj novoj trudnoci i svakoj novoj bebici! Ali kako je netko napisao-ovdje se dolazi po savjet i po podrsku. Po mom misljenju to ne znaci da svaku situaciju treba predstavljati kao med i mlijeko nego realno. Konkretno, ja sam napisala kako je bilo meni u pocetku, ne kazem da je tako svima. Smatram da je bolje da se to kaze nego da ispadne kako je sve divno i savrseno, kako sve znas i kako nema nikakvih problema kada bebica dodje. I onda te problemi vise pogode. Ovako, saslusas i onu drugu stranu tog prekrasnog dogadjaja u zivotu pa mozda lakse podneses nekakve probleme, neispavanost i umor.
Draga chokolada, ja ti zaista zelim od srca sve najbolje, a ovdje sam na forumu, kakva sam i inace-kazem ono sto mislim tj. u ovom slucaju kako je meni bilo samo u nadi da ce tebi pomoci da se lakse snadjes. Ne zelim te ni plasiti niti stavljati u situaciju da se preispitujes vec samo da znas da i kad budes umorna i neispavana-sve ce to proci i za neko vrijeme ces ce toga sjecati sa smijeskom.
Eto, nadam se da sam bolje objasnila sto sam htjela reci i da nitko nije povrijedjen. Mozda se ni nisam trebala osjecati prozvanom, ali nekako ipak jesam :*
kada sam ostala trudna MM i ja smo bili več neka 4 mjeseca zaručeni. zajedno smo išli reći mojoj mami. a rekla sam joj ovako: "moram ti nešto reći. ja sam trudna." a ona na to:"znala sam!" (u smislu znala je da će se to skoro desiti). tada mi je rekla da moram sama reći oćuhu koji je za to vrijeme bio u švicarskoj. nazvala sam ga, rekla mu isto što i mami a on je na to rekao:"ha čuj, kako si si napravila tako će ti i biti." Mama je odma predložila vjenčanje, tako da smo se vjenčali kada sam ušla u 6. mjesec trudnoće. inače smo se planirali vjenčati godinu dana kasnije ali pošto je došlo do trudnoće odlućili smo da ćemo ipak prije.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
zaboravila sam još reći da se brzo primirila (bila je malo "ljuta") i sve je bilo super. organizirali smo svatove i moju djevojačku na kojoj je i ona bila i sve je bilo super. moju djecu obožava, što je normalno, ipak su joj to unuci. uglavnom sve je bilo super.Citiraj:
Nina20 prvotno napisa
hej, imas kakvih simptoma, ja se isto osjecam ko ti. jako sam nestrpljiva. vadila sam krv na poslu i fibrinogen mi je povisen i to mi je bas dalo nadu, od jucer neki cudan osjecaj u cicama, joj nadam se da smo uspjele. trebam dobi t 16, 15 bi me glava trebala jako bolit ( pms ), nadam se da nece... :* :love:Citiraj:
crnka84 prvotno napisa
pa i nemam bas, osim sto nisam oka sklopila 9 dana i neopisivo mi se trazi sok od narandže....al sad ne znam dal' si umisljam simptome ili :mrgreen: ......a cini mi se i da su mi cice natekle.....a cini se i dragom :lol: idem u petak po nalaze cervikalnog, obavjestila sam doktoricu da pokusavamo ( imam naj naj ginekologicu na svijetu ), trebam procurit oko 14. dan manje više....pa ćemo vidjet....... :mrgreen:Citiraj:
mihim prvotno napisa
joj, nisam znala da ces odma odgovorit, sad vec spavas vjrojatno? Ja peglam dok mrvica spava. a vidjet cemo, ja se nadam da smo uspjeli!!! ja sam isto skuzila da npr. na poslu cesce jedem, jela u 7 ujutro jer sam vidla nesto u frizideru, a inace ne jedem do pol 7 navecer, a mozda i ja umislila.. meni nisu otecene nego osjetim da su cudne, neka punina u njima :lol: .. javi se!!! drago mi je da imas super gin, i ja sam sa svojom prezadovoljna...
:shock: ja uvijek insistiram na durexovim k. i to ultra thin... :shock:Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Cokolada...hrabra si...sve najbolje..
Istina, ne toliko natekle, već baš to što ti kažeš, onako ko da su mi postale teške, sam nisam mogla naći pravu riječ za to :mrgreen: , a što se tiče jela.....gladna sam 24 sata dnevno, ali zanimljivo da mi se ne traži baš slatko kao inače ( inače mogu živjeti na čokoladi :lol: ), već bilo što uz puno salate........a ne znam.......vidjet ćemo.......toliko to želim da se ne bi čudila i da sam si umislila :trep:Citiraj:
mihim prvotno napisa
crnka84kak si?