brunda, mama sanja, nessa hvala na odgovorima!
nessa kako ti se onda računa porodiljna naknada?
Printable View
brunda, mama sanja, nessa hvala na odgovorima!
nessa kako ti se onda računa porodiljna naknada?
Kaj vam piše na preporuci???????Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
Mbee, Mg1975 i mama Sanja hvala vam na odgovorima. Javite koliko im je trebalo da donesu novo rješenje i da li su vam produžili. Sretno!
Trebalo im je 4 tjedna i produžili su mi do listopada 2010.
Ako misliš na prporuku pedijatra piše produženje SRV-a do osme godine djeteta.
ključić-produženi DD ostaje na mene,a u 7mj njemu će bit isplaćeno za njegu-ali mislim kad pribacuješ da ti pada na 2100(to nisam sigurna) a meni će isplatit za porodiljni i tako u 8mj-za 7;a u 9mj ne znam jer ću kraj 8mj opet pribacivat pa ćemo vidit jer se onda mužu računaju zadnjih 6mj isplaćenih plaća ali ne znam jeli u to spada i ova 2mj njege :?
Je li se netko prebacivao sa dopusta za njegu na SRV?
Što treba od dokumentacije, i šta mi je bitnije, koliko im vremenski treba da donesu rješenje?
Zanima me dali poslodavac plača zdrastveno i mirovinsko za osobu koja je na dopustu zbog njege djeteta ili to ide na teret države?
Ide na teret države. Jedino ako ima slučajno SRV pola plača poslodavac, pola država.Citiraj:
Ala prvotno napisa
Citiraj:
MBee prvotno napisa
to piše i specijalista?
jelena.O hvala na odgovoru.
Psihijatar je napisao:" S obzirom na probleme te i te neophodno je nastaviti tu i tu terapiju a majci produžiti SRV."Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
zna li netko koja je procedura za ranije prekidanje SRV-a?
pozdrav svima :) :)
malo upadam na ovu temu iz razloga što imam par pitanja pa ako mi netko može odgovoriti bila bih jako zahvalna.
naime, prošle godine smo posvojili našeg malog Mišića i bila sam na porodiljnom dopustu 9 mj.
budući da spada u skupinu visoko neuro rizične dječice i da ima teške napade astme, predala sam zahtjev za skrb i njegu dijeteta u HZZO.
u petak smo dobili odbijenicu.
zanima me da li postoje odredbe u zakonu po kojima se omogućuje majkama njega i skrb.
(nadam se da sam dobro objasnila :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
hvala unaprijed
Kijara, evo link http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_25_544.html
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_18_391.html
sorry, ono je bilo za pravo na skraćeno radno vrijeme
Kiara napišite jednu opsežnu žalbu sa svim mogućim elementima.
Možda i preporuka pedijatra i soc. radnika.
Priložite sve nalaze i one od specijalista i one od svih pregleda koje ste radili iako su ok.
Sretno!
Cure,molim vas pomoć,kad se sa srv želi preći na redovni porodiljni 45 dana prije poroda,da li ću dobivati punu plaću ili pola.Ja namjeravam prekinuti srv i krenuti na porodiljni,znam da je bilo cura s istim slučajem .ali sad ne mogu pronaći.Hvala.
cure, sorry kaj upadam kao padobranac, ali situacija je ovakva:
nama piše sljedeće vještačenje studeni 2009. (mi smo po starom Zakonu)
budući da neću ići na to sljedeće vještačenje, trebam li se kome javiti i kako , ili jednostavno počnem raditi krajem listopada?
kako to ide?
Kljucic mislim da niti ti niti TM nemožete na njegu ili skračeno radno vrijeme jer Leona nije kod kuće.Citiraj:
kljucic prvotno napisa
Mislim da po novom zakonu(da kojim slučajem nisi trudna) morala bi početi raditi ,te onda na bolovanje.
sirius-ja san otvorila rodiljni obavezni dopust a muž mi je preuzea njegu na malu pa zašto nebi onda i ona to mogla ako san dobro razumila
Zato što je dijete na dugotrajnoj hospitalizaciji,tj.smješteno u instituciji gdje je zbrinutio-barem u oćima zakona).Citiraj:
nessa prvotno napisa
Mama sa kojom sam bila u bolnici imala je sličan slučaj.
povlačim se i ispričavam nisan u toku :oops:
Ma nema problema. :)Citiraj:
nessa prvotno napisa
molim vas da mi pomogneteCitiraj:
Muca prvotno napisa
čitala sam propise, ali ne znampo kojem se ravnam,jer stari ne poništava novi u točkama koje mene zanimaju.
Muca mislim da se u svakom slučaju moraš javiti u svoj HZZO (jer su oni preuzeli sve predmete od czss) i pismeno podnijeti zahtjev za prestanak njege jer dok se ne donese novo rješenje, u tvom slučaju o prestanku njege, staro ti vrijedi i dalje. Zahtjev bi koliko ja znam trebala podnijeti najkasnije do kraja studenog (s obzirom da ti piše da ti je vještačenje u studenom), a ako želiš možeš ga uvijek podnijeti i ranije i ranije se vratiti na posao.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla i da će još koja od cura potvrditi ovo.
puno hvala. :love:Citiraj:
amel prvotno napisa
Imam pitanje.
Dobila sam pisamce od HZZO-a da moram predati papire za novo vještačenje koje mi istječe u 7 mj.
Ja bi se prebacila na SRV.
Šta ste pisale u zahtjevu,kako ga sročiti?
Hvala.
Zahtjev je formular koji dobiješ u HZZO-u.
Za sad dobili usmenu informaciju iz HZZO-a da smo dobili produženje dopusta za njegu na još godinu dana. Sada još da dođe rješenje i slavimo. :D
mg cestitam :D
Č :D estitka
Možda pitam na pogrešnom mjestu ali ovdje je "ekipa" koja prima dd u iznosu 831,50 kn. Naime, u lipnju nije stigao DD ali je zato stiglo Rješenje (kasnilo je 4 mj.) da imam pravo na DD, a uredno sam ga i primala od trenutka kad sam na produljenom i uredno predani papiri za "produljenje" DD u drugom mj.
Šta se dogodilo? Jel kasni ili greška u pitanju?
Ja sam uredno dobila (još negdje oko 20.-og).Citiraj:
split prvotno napisa
Hvala! Sad znam da trebam reagirat.
Potrošit cilo jutro za otić na Mirovinski i otić na drugi kraj grada, platit autobusnu kartu, vuć dite sa sobom... jer se na telefon niko neće javit!
Poslat ću mail možda se tako može rješit! Bilo bi lipo! Možda rađe koriste kompjuter umisto telefona, a možda bi me rađe volili vidit uživo!
Baš me zanima da li ću dobit zauzvrat jedno obično "oprostite".
ni u zg nije bolje, vec se 2 tjedna ne javljaju na telefon (prije nisam ni pokusavala) a rijesenje nam uopce nije stiglo...
doduse, doplatak vise manje uredno isplacuju mm na racun ali neozbiljno je da nemam nikakvo rjesenje...
ja sam rijesenje dobila tek nekidan, ali to me uopce ne cuti, tako bude svake godine :/
Rješenje stiglo prošli tjedan i DD uredno sjeo u 6. mj.
Evo informaciju sam dobila jednostavno - pozivom na besplatni telefon ali ne i novac. Objašnjenje je da su ovaj mjesec imali "unos podataka" pa da ću idući mjesec dobit dva DD. Tako idući mj. mi isto mogu ne uplatit pa reć "nema veze idući idu tri uplate".
E sad idem u banku pa ću reć da im ovaj mj. neću platit ratu kredita ali ću idući mj. platit dvi!
Tako jednostavno!
Dobila sam još godinu dana. Ali ne znam kak će to dalje ići. Oko toga ću se brinut ujesen :mrgreen: Možda se do onda ispraksaju sa novim zakonom. Ali ja se duboko nadam da mi za Leonu više neće trebat posebna skrb :)Citiraj:
sirius prvotno napisa
Ako netko ima novih informacija iz prve ruke, slobodno podijelite, skupljam iskustva!