http://www.moj-album.com/slike/16409755
Printable View
petit posto si 10 godina u kinologiji samo me zanima tvoje misljenje o ovoj pasmini.jedno jako jednostavno pitanje ,a zalutalu macku obecajem istu priupitat nesto ali nakon sto izađe iz pms
puno pozdrava
jure, zbog pravila foruma morala sam obrisati slike koje su bile direktno u postovima, molim te da napravis album i link na isti.
bez obzira na pasminu, ja nikad ne bi dozvolila ovakvo ponasanje djeteta prema kucnom ljubimcu, koju poruku stime saljemo djetetu, a koju psu? :(
Vrlo je oštar prema samome sebi (gotovo da ne osjeća bol), srdačan, tvrdoglav, sa svojom vlastitom voljom, živahan, žestok, voli djecu, spontan je i veseo.Citiraj:
jure prvotno napisa
Bulterijer je inteligentan pas, relativno brzo uči, ali je ujedno i tvrdoglav i svojeglav. Nužnost njegovog vlasnika jest da mu pokaže dosta ljubavi i da ima čvrstu ruku.
Izrazito agresivan prema drugim psima.
Terijer kao terijer pa još k tome bull - nepovjerljiv prema drugim ljudima.
Naravno, kao i svaki pas, jako voli djecu.
Ali...ne zaboravimo terijer uvijek ostaje terijer pa i onaj najmanji.
Zato i spadaju pod III FCI svi zajedno.
Da smo na chatu izrešetala bi te ja s pitanjima ne brini ;)
E da, sorry pitao si me za mišljenje o ovoj pasmini pa evo:
Ovo je pas koji traži jednog vlasnika i za tog vlasnika gine, jako je vezan uz vlasnika i daje ogromnu ljubav. Jako je nesretan ako ga vlasnik izda. Idealan pas za trening, sposoban i jako izdržljiv. Jako dobar prijatelj.
Poznat po svom žestokom karakteru traži čvrstu ruku.
Za mene definitivno nije.
Ne volim njihovu njušku, mada se dobro uklapa u tijelo.
Ako si mislio da ću nešto negativno napisati, teško, jer nakon toliko puno godina u kinologiji znam da je svaki pas lijep i dobar na svoj način, zato ima toliko vrsta i zato je potrebno da si izaberemo ono što nam paše.
Isto tako, poznato je da bull terijer voli svoj mir i voli da ga se poštuje. Reagirat će ako ga se izazove. Srećom ne osjeća pretjerano bol, ali ne voli da ga se izaziva.
Djecu s kojom živi jako voli, bez daljnjeg i čuvar jest, ali moje skromno mišljenje, nikad ga ne bi u kuću gdje su djeca, jer za svog vlasnika spreman je napraviti sve.
No, ipak, dobro odgojen bull terijer može dati puno toga.
Imat ćemo psa jednog dana.. već odavno znam koju pasminu želim.
King charles cavalier spaniel
Maltezer
trenutno za psa nemamo vremena, a i navedeni podosta koštaju, naročito španijel, no u nekog doglednoj budućnosti, nadam se bližoj, imam pomno izabranu vrstu :mrgreen:
ot, Pepita, ti si kinolog?
Dobro je znati :)
ne pepita ne brinem se cak ti evo odmah javno priznajem da si bolja chaterica od mene.Citiraj:
Pepita prvotno napisa
ovo si napisala nakon moje sugestije da je BT najbolji pas za djecuCitiraj:
Nakon deset godina što sam u kinologiji reći ću ti da ili se šališ ili govoriš gluposti.
i sa ovom tvrdnjom si se složilaCitiraj:
to kaj ovaj bull terijer lezi i dozvoljava da se dijete ovako izivljava ne govori nista o pasmini
e ali nakon sto si malo provrtila internet pocimas sipati kontradikcije kao npr.
Citiraj:
srdacan,veseo VOLI DJECU pogotovo onu skojom zivi,ineligentan by the way maloprije si se slozila sa osobom koja je tvrdila da je BT jedan od najglupljih,ali ajmo nastavit.cas da je srdacan cas da je nepovjerljiv prema nepoznatima.vise niti ne mogu popratiti sve.
a sad malo mog piskaranja:
prvo drago mi je da si se potrudila saznati nesto o bull terrierima.
prije svake daljne diskusije cu iznjeti jednu cinjenicu.u zadnjih 27 godina u americi i kanadi je prijavljeno 2 ugriza na ljude od strane bull terriera.znaci svako 13 godina ugriz i na svu srecu ni jedan smrtni slucaj.sad netko ce reci ajme 2 ugriza i to je previse medjuti radi usporedbe labradori su u istom tom periodu imali 31 napad od toga 3 su zavrsila smrtnim slucajem.znaci 10orostruko vise.nadam se da ste blenili kuci dok ovo citate.
ovo je osoba koja samo na papir stavlja statistiku napada svih pasa
Merritt Clifton
Editor, ANIMAL PEOPLE
P.O. Box 960
Clinton, WA 98236
Telephone: 360-579-2505
Fax: 360-579-2575
E-mail: anmlpepl@whidbey.com
Web: www.animalpeoplenews.org
a ovo je link
za one koji se jos cude
http://www.scribd.com/.../Dog-Attack...September-1982...
ali prvo se morate registrirat
bez obzira sto je broj labradora nesumljivo veci mislim da je ova statistika cinjenica i dokazi iznenadjujuca za sve nepoznavatelje ove rase.90 posto ljudi ukljucujuci sve novinare mjesaju pit bulla i bull terriera a oni nemaju nikakvih slicnosti.
draga petit ja ne znam koliko ti znas o psima mozda cak i 100struko vise od mene ,ali o bull terrierima stvarno ne mozes pisat ako ga nemas.
meni je zao sto je moderator izbrisao slike jer one govore vise od 1000 rijeci
pozivajuci se na pravilnik u kojem stoji da opet oni odlucuju o iznimkama ili u prevodu mogu ostavit slike ako zele to i nece se kosit sa pravilnikom.
na zalost petit ovo je ipak glupost.ostar prema sebi.osjeca on bol itekako doduse prag boli mu je visok ali to sto pise po internetu da ne osjeca bol e joj kakve su to gluposti.to sto on trpi bol pogotovo kod nehoticne djece to ne znaci da ne osjeca.on jako dobro razlikuje slucajnost od namjere i radje ce sto puta zacviliti ili pobjec nego nekog ozljedit pogotovo to mislim na djecu.Citiraj:
Vrlo je oštar prema samome sebi
Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
molim moderatore da ostave ovu sliku i da upitam cat dali je to taj profil ljudi o kojima ona nema pojma a puna predrasuda i laznih iskustava.neka napise samo jednog bull terriera u hrvatskoj sa kojim je imala neugodna iskustva .ja znam sve vlasnike.a da pise o profilima a da ista zna znala bi da su bull terrierima 60% vlasnici zene.eto iz ovog razloga vas molim da opet ljudi ne dozive krivu sliku o njima a pogotovo ne djeca koju roditelji izpripadaju kad vide psa" ENO PIT BULL STANI RASTRGAT CE TE"
petit napisala si i da je cuvar.vjeruj mi da je jako los cuvar jedan od gorih.
e ali cuvar djece e he he vjerovatno i najbolji.uh.izrazito agresivan prema drugim psima?joj joj.to moze bit i ciuvava.kod normalne socijalizacije tesko da ce bit uopce agresivan prema psima kao sto si i sama napisala njemu treba puno da ga se izazove zato su odavno jos u 19st. odustali od borbi sa njima.doduse zna se okotit i nervozniji primjerci(ali rijetko) koji ne idu dalje bas u reprodukciju-.ipak ima jedinki agresivnih prema zivotinjama ali cak i one gotovo nikad nisu agresivne prema ljudima a pogotovo ne prema djeci.mislim da je ovo dovoljno za pocetak.
Bull terrier nije pit bull dragi roditelji.prema nijednom psu ne pustajte dijete niti prema labradoru kao sto vidite ni on nije bezopasan.prvo upitajte vlasnika.pa ce vam on pokazat kako i dali smijete jer ni svi vlasnici nisu isti.bio on vlasnik retrivera ili staforda jer tako se najcesce desavaju zla.svaki pas moze biti opasan a i idealan za vase djete zato se ne zavaravajte da ce vam bull terrier napast dijete a labrador izlizati ga.najbitniji je odgoj.i da za bull terriera morate imat cvrstu ruku jer je jako tvrdoglav i vlasnik mu ne smije popustati jer ce nastat steta u kuci a ne po dijetetu.DOSTA
ako jos tko bude sto napiso budem odgovorio
pozdrav bas svima
dragi jure, pravila su pravila...slikicu sam makla.
jure, kada imaš dvoje djece i u šetnji s njih troje (djeca+pas) iznimno je važno da pas nije agresivan prema drugim psima, ili drugim riječima u takvoj šetnji ti treba vrlo tolerantan pas a bull to nije. dovoljno mu je da u šetnji susretne malo dominantnijeg psa i eto frke. zamisli pokušavaš rastaviti pse u frci a i držati na oku dvoje djece koja su se sigurno uzbudila zbog događaja....
komično mi je kako jure cilo vrime Pepitu naziva Petit :lol:
A moram pitati i još jednu stvar.. imate li iskustva sa dalmatinerima?
Ta mi je vrsta psa naprosto neodoljiva, nažalost, velika za moj stan.....
za dalmatinere sam samo čula (ne znam iz osobnog iskustva) da su prilično svojeglavi i da ih je pomalo teško odgajati.
:lol:
tipični dalmatinac :lol:
ovdje si u pravu ako stvarno ides sa dvoje djece vanka i ako bilo koji odvezan pas se zaleti do vas bullu nece biti bitne njegove namjere on ce se odmah postaviti zastitnjicki pogotovo prema djeci.ali ako je pas zavezan nece bull trcat do njega da bi ga napao to nema sanse.ponavljam normalno socijaliziran.znaci pustit da se druzi sa normalnim psima od malena i nema nikakvog problema osim ako ga netko ne dodje ponizit .ali recite vi meni kad vas netko ide spustit ispod vas kako reagirate kao retriver pobjegnete ili se usprotivite?a sad zamislite da vam netko kao onaj momak u splitu krene i pokusa uzesti djete iz kolica dali bi retriver skocio prije nego bi uspio podignuti dijete,e vidite bull bi sacuvao tom djetetu svaku dlaku na glavi tako da vam uvijek postoje dvije strane medalje.da ne bude sve med i mlijeko ja cu reci DA vrlo je moguce da se desi situacija koju ste opisali a za neke ljude a pogotovo djecu nije lijepo da vide kako se psi grizu.ali ova situacija je stvarno rijetkost jel ako netko ima npr. pita i ako ga pusta odvezanog vi tu nista ne mozete i bilo koji pas da je uz vas moze se desiti isto samo eto sto ce se retriver vjerovatno povuci a bull ce braniti do smrti kao na ovom linku gdje se debili izivljavaju na bikovima a bull bjezi od bika dok ne vidi da je covjek napadnut a tada ce zrtvovat i svoj zivot za covjeka:Citiraj:
Ariana prvotno napisa
http://www.youtube.com/watch?v=-__He-LADAs&feature=fvw
njegova nadasve poznata plemenitost ga je dovela do naslovnica svih vijesti i televizija spanjolskog govornog podrucija
cak sam je jednom i nazvao kako treba.Citiraj:
jadranka605 prvotno napisa
nadam se da se pepita nece na ovo ljutit
Mi imamo Kerry Blue terijera - prekrasan, srčan pas, iznimno tvrdoglav (prošao 3 tečaja socijalizacije, no njegova je uvijek zadnja). Sad ne znam jesmo li to mi krivi pošto je razmažen (iako mi par drugih vlasnika govori da je kod njih ista situacija), no druge pse ne trpi pretjerano (tj. on mora biti dominantan) i djecu ne ljubi previše.
Pas je ostao s mojima kad sam se ja udala jer osim što ne voli L, mislim da mi moj tata svisnuo bez njega.
samo moram napomenuti da još nisam srela terijera tipa bull koji je bio čuvarski nastrojen prema ljudima, osim nekih koji su prošli ispit A ili neki žešći. to u pravilu i nisu neki čuvari. a sigurno ni nadimak Nanny dog nemaju bez razloga.
i još nešto je sigurno : s takvim psima mogu normalno raditi vrlo iskusni pasoljupci. to su ipak vrlo snažni psi. mislim to je tako sa terijerima općenito.
ovo je zbilja brutalno :/Citiraj:
jure prvotno napisa
Brutalno je ovo izivljavanje ljudi nad bikovima.ovaj link dokazuje neizmjernu ljubav engleskog bull terriera prema covjeku o cemu uostalom prica i voditeljica.jos nesto jadranka pitala si za dalmatinera.ja nemam osobnih iskustava sa tom pasminom ali da nije bilo dalmatinera nebi bilo ni bull terriera.ljudi ni ne znaju da su bull terrieri nastali krizanjem buldoga ,teriera i dalmatinera i jos nekih pasmina za koje nisu vodjenje predbiljezbe a za ove 3 rase su sigurno jer je sam tvorac rase vodio spise o krizanju.zar bi netko kakvog borbenog krvoloka krizao sa dalmatincom?Citiraj:
Icyoh o kerry blue terrieru ja stvarnn ne znam nista,ali gotovo bih se kladio u zivot da ste vi pogrijesili u odgoju.cim mi kazes da njegova uvijek mora biti zadnja meni je vec to dovoljno.vjerovatno kad ste na uzici on vuce gdje,kako i kad zeli.kad ste kuci vjerovatno ga hranite i dok vi jedete pa mu dajete sa stola vas rucak,vjerovatno spava na visini npr.u vasem krevetu na kaucu ili sl.
Gotovo sam siguran u ovo.ti me razuvjeri
Arijana dali ti mene ovo zezas ili?Citiraj:
Ariana prvotno napisa
Pa nadimak nanny dog su dobili radi svoje ogromne lojalnosti spram djeci!
Stvarno si nesto pomjesala.prvo kad se kaze bull terrier to je samo jedan jedini.ne spadaju tu svi bull tipovi kao npr.stafordski bull terrier,americki stafordski terrier,americki pit bull terrier.to je sve druga vrsta.bull terrier je samo one and only.
Sto se tice price o cuvarima bull terrieri su stvarno losi cuvari kuce.on ce lajat na neznanca ali ako se ovaj ne boji i pocme mu tepat on ce mahat repom ako ovaj i zicu preskoci.ali ipak 99posto ljudi to ne zna pa ga se boji.mislim ima i onih koji su dobri cuvari ali svatko ko se razumje u pse lako razluci,ali u globalu losi cuvari kuce.medjutim staford e vjeruj mi udji mu na posjed i neces izac.pit isto tako.
I da.to su snazni psi svakako.opet ponavljam sto se ljubavi prema djeci tice savrseni.jedinstveni.jednom bull terrier,uvijek bull terrier.ali svejedno ako nikad niste imali psa a samohrana ste majka koja jedva uhvati vremena i za sebe ipak vi uzmite king charlesa.bull terrier nije sretan ako nema ljubavi.on je najsretniji kad je kao clan obitelji.a da ne govorim da ga tako nebi niti ispravno odgojili pa bi se stvarno mogle desit situacije o kojim je pricano pa da djeca gledaju tucu pasa sta nebi bilo dobro.zar ti arijana sam link ne govori u kojoj su mjeri bulovi zastitnicki nastrojeni prema svojoj obitelji.da T-rex napadne vase djete bull ni sekunde nebi oklijevao da mu makar jednu ljusku iscupa ako bi stime uspio spasiti djeciji zivot.ja vam pricam o njegovoj obitelji .ja iskreno ne znam dali bi on obranio neznanca na ulici.zar ima neka pasmina za koju ja ne znam?voljeti ljude i braniti svakog covjeka nije isto ! ! !ja ne znam dali je covjek napadnut od bika bio vlasnik bull terriera ili nije,ali zasigurno znam da je odlucio zrtvovat pseci zivot za ljudski.Citiraj:
Ariana prvotno napisa
Pozdrav bas svima
jure, jure, tko te ne zna skupo bi te platio. Imamo zajedničkog prijatelja pa znam tko si :mrgreen:
Ja imam engleskog bulldoga :heart:
Zlato moje najmilije!!!
PB je glup pas, ali ništa gluplji od bulldoga.
Pamet/nepamet kod psa se ne gleda po tome da li će nakon prvog ili petog puta sjesti (to je tvrdoglavost).
Pas se vrednuje po inteligenciji i sposobnosti samopreživljavanja, pa evo, njemački ovčar, poznat radni pas i poznat po poslušnost, ne spada među inteligentnije pse. Sada svi zinu pa se pitaju kako???
Jednostavno, to je pas kojeg je čovjek stvorio da radi za njega, da mu služi. U divljini teško da bi sam preživio, nema nagona, nema urođenog.
Kad recimo pričamo o tvrdoglavom šarplanincu, e to je pas koji nije "stvoren da služi čovjeku", on ide uz čovjeka kao pomoć i itekako bi se snašao u divljini.
PB je križan pas kao i bulldog, kao i većina psa i od njega je napravljeno ono što je čovjek htio, ruku za srce ako ćemo o križanju onda je bulldog doslovce laboratorijski pas, to što je predivan prema čovjeku, djeci pa čak i drugim psima i što u sebi nema uopće agresije i ne može se potaknuti na agresivnost, to mu je vjerojatno dalo dug vijek postojanja i zato je u nekim krugovima omiljen.
Nisam ja kontradiktorna sama sebi, istina je zaista da je PB predivan prema djeci, a da je glup, je, glup je, isto ko i moj, a što ćemo tako ih volimo i cijenimo i spremni smo ponekad hvaliti svoje pse i više nego što trebamo, jel' tako???
Usput, u ST na izložbi je komentirana tvoja slika kao "pretjerivanje".
Što se tiče bull terijera kao čuvara, to je loš čuvar, jer dobro ne procjenjuje pa teško da ga se može staviti ispred kuće da čuva dvor, ne dobro odgojen bull će se veseliti neznancu koji uđe u dvor, prema tome, čuvar i nije nešto posebno.
jure je u pravu kad kaže da bi dao život za obitelj, to je apsolutno istina, on tada ne gleda, već ide naprijed i daje život za vlasnika, to je istina.
Bull terijer u svojoj obitelji ima jednog vlasnika, inače karakteristika za terijera da bira samo jednog vlasnika, ostali u obitelji su mu čopor i ako dođe do neravnoteže, može u zbunjenosti, jako privržen vlasniku, ostati izbezumljen.
Ja ću ponoviti, definitivno je predivan prema djeci, ali ima mnogo drugih razloga zbog kojih ga ne bi pored djeteta. To je moje osobno mišljenje, ne mora značiti da se mora s njim netko složiti.
Nanny dog nije nadimak za bull terijera, isto što nije ni za bulldoga mada mnogi tvrde da jest.
Tako englezi nazivaju staffordshire bull terijera.
Pas dadilja je po meni definitivno bernardinac, irski vučji hrt i još par pasmina :heart:
Mene obično pitaju koji pas je po meni dobar pas za djecu.
Ja na to odgovorim "onaj kojem se agresivnost ne može poticati, jer je nema".
Veličina psa aspolutno nema veze s dobrim odabirom psa za djecu.
Nemam te šta razuvjeriti, više sam nego svjesna da smo mi sfulali i previše ga razmazili. Kad je vani, on šeta nas, ne mi njega. Spava na krevetu (ako ustaneš u pola noći za wc, velika je šansa da nećeš uspjeti ući u krevet) i sl.Citiraj:
jure prvotno napisa
Išao je na tri tečaja i sa zadnjeg (poligon kod Kajzerice) su nas izbacili jer je ugrizao voditeljicu kad ga je htjela zadržati na mjestu.
No pas je prekrasan, privržen...A i pametan (vidi se po tome koliko nas vesla).
Odličan izbor za čovjeka punog energije (nije trom pas) i čvršćeg karaktera pri odgoju.
Zaboravih reći, bull je osjeća bol, isto kao i većina njegovih rođaka, što im je poklonio predivan bulldog, koji je ostao sve samo ne agresivan pas, interesantno je gledajući engleskog bulldoga što sve čovjek može napraviti kad hoće.
Razlog što ne osjeća bol, je ujedno i razlog njegove ajmo reći izdržljivosti.
Kerry blue terijer je pravi terijer i zna biti jako papren, također treba jaku ruku, ništa od njega nije bolji ni crveni terijer kojeg ujedno zovu i "crveni vrag", moj kum ga je poklonio, jer se s njim jako teško izlazilo na kraj, a bio je agresivan i prema ljudima i prema drugim psima.
Kad pričamo o terijerima onda ću prvo mjesto dati njemačkom lovnom terijeru, uvijek kažem da nije čudo da mu je Bog dao da je malen, jer da je malo veći, ne bi bilo luđeg psa od njega.
Ljudi su navikli na glupe priče poput "pitt bull, bull terijer i sl" su koljači, ma dajte ljudi, to su gluposti, to su psi sa svojim karakterom i treba ih poštivati na takav način.
Ima puno gorih i agresivnijih pasa nego što su oni.
Ja ću samo izdvojiti Tosu za koju sam se jako iznenadila kako zeznuta može biti.
bull NE osjeća bol (krivo napisah) :oops:Citiraj:
Pepita prvotno napisa
:?Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Bulldog?
ovo me nasmijaloCitiraj:
icyoh prvotno napisa
icy, ne zamjeri, baš sam se nasmijala na tvog pesa (uvijek mi malo lakne kad čujem da ima prgavijih od mojeg)
Da bulldog, pas koji po svjetskim statistikama skoro pa nema agresivnih ispada prema ljudima.Citiraj:
Izgleda strašno, ali ima narav kakva se rijetko susreće.
Nagađa se da je križan i da u njemu ima predivnog mopsa, koji mu je dao dobrotu.
Bulldog je pas koji izbjegava sukove i sa psima, rijetko da će prvi izazvati, gotovo nikad, prijetnje drugih psa okončava odlaskom i ne voli se tuči, ne voli nadmetanja.
U sukob će se upetljati da razriješi svađu drugih pasa, moj to zna raditi, ako se dva psa potuku, on će doći i lavežom i tjeranjem dominantnijeg spriječiti.
Ako ga pas napadne u smislu da ga grize, tu je jako opasan i tu se brani po cijenu svog života.
Još nikada nisam susrela nekog na koga je bulldog zalajao, kamoli napao ili još gore ugrizao.
Inače, jako hrabar pas.
u 15 ak godina koliko se bavim uzgojem američkih stafforda (registrirana uzgajivačnica pri HKS i FCI )nikada nije bilo problema sa djecom,dapače nećakinja je prohodala uz staffa,mali nećak odrastao također uz staffa a hvala Bogu i moja kći raste uz staffove NIKADA ama baš nikada nije bilo sumnje niti trena nedoumice dal je AST prikladan za odgoj ili ne,osim što su u svom veselju grubi ali grubi na način da te rep opali po ruci,stomaku...jer njihovo veselje je neupitno ! AST je pas koji visoki stupanj tolerancije,i najgrublju dječju igru koju dakako nećemo ni dozvoliti AST trpi i ne pokazuje ni najmanji znak agrsive .svoje dijete bi na ulici uvijek pustila da pomazi AST ili bulla daleko ispred recimo nekih drugih pasmina ;) a isto tako u svojoj struci sam više puta doživjela i vidjela ugrize manjih nervoznih pasmina a nikada teriera tipa bull !
Uh...ja rijetko mazim malene pse, oni znaju biti zaista šu-šu :roll:
pepita ne znam sa cime sam pretjerao.ako nije problem volio bih vidjeti tu sliku posto ne znam za nju.Citiraj:
Pepita prvotno napisa
ako moze link
hvala
draga pepita.
ima u tvojim postovima toliko toga uh uh uh.
ali drugom prilikom sad sam nesto drugo zainteresiran.
eto posto ti imas buldoga a ja proucavajuci neke pse a pogotovo bull terriere morao sam makar neko predznanje imati i o buldozima jer kao i sto sama znas ipak je buldog bio osnova nove rase bull and terriera.e pa ja bih te priupitao tadasnji staroengleski buldog skojim bi se psom po izgledu pa i po temperamentu najvise mogao komparirati danas.sa kojim psom? jer sa svojim direktnim potomkom- sadanjim eng. bulldogom(psom kojeg ti posjedujes) ipak ne moze.