moji nalazi su svi vrijedili, a mm-u su tražili da napravi spermiogram kod njih.Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
Printable View
moji nalazi su svi vrijedili, a mm-u su tražili da napravi spermiogram kod njih.Citiraj:
pitam... jer kazu da na VV ne vrijedi mm spermiogram.....hormone također moras vadit kod njih 3-5 dc.....posto nisam iz zg imam 5h voznje nikako mi to ne pase...imam sve nalaze friske i nije mi jasno zasto ne priznaju :? :? :?
ma meni je ista priča (udaljenost), i nije nikakav problem: tvoji nalazi svi vrijede, a muž kad dođete gori napravi spermiogram -ponesite uputnicu od njegovog dr.-a opće prakse. Ako dođete ranije dok lab. još radi nalaz će mu biti isti dan, ako ste kasnije tamo,pozvonite na lab.- primit će ga jer je izdaleka, ali nalaz neće bit odmah nego će ti ga poslat poštom.
Tako smo mi odradili prije 2 god. kad smo bili gori, a jel se nešto minjalo, saznaću u utorak ;)
Evo da se i ja malo uključim. Na SD ti sve priznaju, tako da ništa ne brineš. Evo i ja sam sad kod njih, a bila sam prije na VV. Čak mi vrijedi i papa od prošle god. iako je uvijek bolje imati friški nalaz. Mislim da samo muškići trebaju na provijeru, što i nije tako strašno. Samo polako i smireno. Nema nam druge.
Nemoj se brinuti,svi nalazi ti vrijede. Potpisujem Primin zadnji post s tim da bih dodala da je mm-u spermiogram,koji je morao uraditi na SD-u,bio gotov odmah, a bili smo na IVF-u u 4.mjesecu ove godineCitiraj:
Što se punkcije tiče, ako radiš 1. put, ne možeš je dobiti. Ja sam prije popila Normabel od 5 mg. Dr.B. mi je rekao da svaki sljedeći put pitaju hoćeš li anesteziju ili neCitiraj:
Kad se sjetim svojih Normabela i Ketonala prije punkcije, bolje da nisam niš uzela i trovala si želudac, jer ionako nikakve koristi od toga. :/
Meni je koristilo jer sam bila opuštenija nego što bih inače bila. Sva sreća, punkcija mi je kratko trajala.Imala sam samo 3 JS.Bolilo je ali, ne znam kako bih to bolje opisala, u tom trenutku mi je bilo sasvim svejedno što me boli :lol: Čudna je stvar ta psiha :joggler:Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Cure, čula sam se s dr.B jer sam naručena za aih u 10 mj., uredno mi je ponovio moj protokol i nije spominjao nikakve papire da trebam ponjeti sa sobom osim vjenčanog lista. Idem na aih već prvi tjedan u 10 mj. Da li je koja već bila u 9 mj. na postupku? Zašto mi nije spomenuo dodatnu dokumentaciju?
To je očito politika klinike da priznaje obradu u svojem laboratoriju. MM su različite dijagnoze iz labosa klinike VV i Petrova.Citiraj:
imam jedan problemčić i nisam pametna šta da radim.Kako sam radila CB izoliran mi je streptokok i trenutno sam na antibiotiku,M moram dobiti 4.10. i nakon toga ponoviti briseva i kod B. sam naručena 13.10. i do tad mi neće biti gotovi nalazi.Sad ja ne znam ići gore samo sa progesteronom ili da zovem i ugovorim drugi termin... :?
cure koliko ste vi zadovoljne S D i koliko su dr.
dobri u toj bolnici??? kojeg bi mi preporucile.........
Draga crvenkapice77, sve o mom osobnom iskustvu na SD-u možeš pročitati na ovoj istoj temi samo na 5.str.,da se ne ponavljam. Ima par postova. Nadam se da će ti pomoći...Citiraj:
jel mi moze neko poslat broj od dr.baumana gdje se trebam narucit za prvi put i od dr.gdje cu mm narucit?? hvala
Br.tel za naručivanje je: 01/37-12-109
Lab. za spermiogram: 01/37-12-274
:cekam:Citiraj:
kiara79 prvotno napisa
možda za AIH ne trebaju papiri, potvrde,..itdCitiraj:
Jim prvotno napisa
Iako sada po novome GROZNOME zakonu baš sve moguće!!!! :evil:
Nadajo se da će što prije zakon pasti!
Drage cure,
da li je S. Duh krenuo s postupcima, da li je ijedna od vas krenula s pikanjem, sa smrkanjem suprefacta......?
Hvala,
K.
Ja i još jedna simpatična cura smo u petak bile na aih - u na Sv. Duhu.
Bilo je još cura ali ja sad ne znam u kojem su one bile postupku.
Postupci se rade, e sad ne znam da li i stimulirani, prirodni ivf sigurno.Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
Za stare pacijente sve funkcionira po staroj uhodanoj shemi,jedino treba vjenčani list, one potvrde i gluposti ne trebaju za sada.
Da, postupci se rade. Prvi put idem na IVF. Jučer sam dobila Gonale, sljedeći tjedanidem kod dr. B. po daljnje upute. Početkom sljedećega mjeseca bih se trebala početi pikati. Od novoizmišljene dokumentacije za sada je potreban samo vjenčani list, bez pravno-psihološkog savjetovanja. Btw. dok sam sjedila u čekaonici čula sam sestru Jadranku kako nekome na telefon objašnjava da sada pacijentice naručuje za kraj listopada.
Netko je pitao o iskustvima sa SD. Do sada sam se (skoro tri godine) liječila na SD, bila sam pacijent dr. Ujevića koji me je operirao. O cijeloj ekipi mogu rećisamo sve najbolje - ljubazni, profesionalni, odgovorni, puni razumijevanja! Imam apsolutno povjerenje u liječnički tim, ali s obzirom na situaciju s novim zakonom, prijavila sam se i u Maribor. Do donošenja novoga zakona na to nisam niti pomišljala!
znaci na SD traze vjencani list.... po informacijama pacijenata sa VV ne traze..
inace, ja sam kontaktirala ministarstvo sto se toga tice i receno mi je da NE moramo biti u braku ako smo naruceni prije stupanja novog zakona na snagu... evo da i to znaju oni kojima vjencani list radi probleme...
Marchie37
Koliko si dugo čekala Gonale?? To ti je tvoj gin naručivao??[/b]
Čekala sam tjedan dana. Gonale mi je na temelju preporuke dr. B naručila moja soc. ginekologica.Mislim da se (zbog administracije) u prosjeku čeka oko dva tjedna, ali dosta ovisi o liječniku koji naručuje.
Jeste ovisi o lječniku, ja sam svoje dobila za 3 dana
Ljudi dajte pošaljite kratke mailove zahvale zastupnicima koji nisu podržali zakon i dalje se bore za naš boljitak. Više o tome na građanima - tamo imate i mailove na koje treba slat. :*
Eto i ja sam dobila Gonale. Čekala sam tjedan dana, fakat ok, i odmah se naručila za sutra, za pregled kod dr B.
Šniki, kad si sutra na SD? Možda se vidimo, ja moram doći oko 9 h po daljnje upute. Imaš li gotove nalaze od supruga? Mene brine što ako MM nema uredan bakteriogram?
I ja sam ti gore od 9. ma onda se vidimo obavezno. I ja mu trebam pokazati bakteriologiju ejakulata mm. Za sad je ok. Mislim da bu tm trebao ponoviti nalaz, ali to nije frka, bude gotov brzo. Često ti bude lažni nalaz, barem je mm sad tako bilo,ponovio je i sad je ok. Kak bum te prepoznala?
Super! Ja sam srednje visine, imam cvike, svijetlu kosu srednje dužine, traperice, svijetli sako. Taj me nalaz brine jer je prošli bio loš, sad čekamo ponovljeni. Nadam se da nećemo propustiti ovo pikanje. :/
Ja kratku, smećkastu kosu, ma bumo se skužile. Vjerojatno po grču na faci koji govori: joooj, kaj bu nam rekao, ka bu s nama itd....Nemoj se brinuti, bude opet ponovil nalaz. A kaj je imao, mislim neku bakterijicu, jel pio kakvu th.???
Imaš pravo što se tiče prepoznavanja. Nisam baš paničar, ali čim pređem prag te bolnice pozdravim se sa zdravima razumom. MM je imao enterocus fecalis, popio je terapiju pa ćemo sada vidjeti. Moja se doktorica nada da će nalaz biti OK, a ja bih čim prije krenula s pikanjem. Vidimo se ujutro! :)
Cure, ne se plašiti bolnice... ja se tamo osjećam ko doma :lol:
Iz sveg srca se nadam da nikad nećete doći do tog osjećaja. :/
Ma joj da. i meni je nekako bolnica postala drugi dom :lol: , s vremenom se čovijek privikne....al nekako me uvijek nekaj stegne, nikad ne znam kaj me čeka.....al sve u rok službe!!!! Doći će i tome kraj, nadam se. Barem što se tiče ove dijagnoze!!!!!
Hej Marchie, ja sam na čekanju u Vinogradskoj i MM isto ima enterokok, sad pije amoksicilin 10 dana, pa će ponovit. Isto me strah da neću uhvatiti red u 10.mj.zbog toga. Javi, molim te, što će ti doc.danas reći vezano za taj enterokok.Citiraj:
Marchie37 prvotno napisa
Rekla sam danas da MM još nije dobio nalaz, dr. to uopće ne zabrinajva. Danas sam dobila i decapeptil i štopericu i šokirana sam koliko to sve brzo ide. Barem je nešto utješno u ovoj cijeloj ludnici. Moja mi je ginekologica rekla da ćemo u slučaju da ponovljenoga enterocusa vjerojatno oboje preventivno dobiti antibiotike i da prestanem razmišlajti o tome. Čini mi se da je to najbolji savjet!
Držim fige da se sve nastavi tim tempom i uspješno! Ovo mi je utješno za bakteriju.
cure...........koja je ovih dana bila prvi put na konzultacijama kod dr.Baumana i kad ju je narucio za postupak.........imali koja???? ;)
Imam malu molbu za nekog tko uskoro ide kod doktora.
Naime, potaknuli smo raspravu da li postupak s klomifenima ulazi (po novom) u onih 6 besplatnih postupaka.
Do sad nije pa vas molim da netko pita doktora da li po novom ipak ulazi u zbroj 6 besplatnih postupaka.
Klomifen je puno jeftiniji od Gonala i Menopura pa mi baš nije jasno što je to po novom: besplatni postupak.
Prije su ulazili samo Gonali i Menopuri + postupak. Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter, a kod stimulacija sa Gonalom i Menopurom ništa (ako smo po HZZO-u).
Možda se kod Klomifena po novom još nešto dodaje u trošak.
Unaprijed HVALA
Čuj, ja sam nova kod dr. Baumana. Prije dva tjedna sam bila na prvom pregledu. U utorak sam došla na dogovor nakon što sam dobila gonale od svoje ginekologice. Budući da mi se i ciklus dobtro poklopio (taj dan mi je bio točno 21 dc), dali su mi i Decapeptyle i štopericu (sestra mi je rekla da sam dobila zadnju koju su imali). Pokušavala sam izračunati, otprilike od dana kad sam se naručila (a to je bilo krajem kolovoza) pa do početka pikanja prošlo je nešto više od mjesec dana. Doduše, imala sam i sreću da su mi se dobro poklopili dani ciklusa, a i gonale sam brzo dobila. Ukratko, ne mogu vjerovati kako mi se ovo sve brzo zavrtilo. Totalno sam zblanuta! Očekivala sam da će cijela procedura duže trajati. Hvala Bogu da je ovako ispalo!Citiraj: