2.,3., i 4. dan 3 Menopura, a onda 5., 6., i 7. dan 2 ampule Menopura, 8. dan na ultrazvuk - meni ispada subota pa ću nazvat
Printable View
2.,3., i 4. dan 3 Menopura, a onda 5., 6., i 7. dan 2 ampule Menopura, 8. dan na ultrazvuk - meni ispada subota pa ću nazvat
Obavezna? Ja ovo vidim kao još jednu od manjkavosti zakona. Opet treba postojati mogućnost da se pacijentu pristupi kao individui. Osobno, obzirom na moje zdravstveno stanje, izbjegavam (uz konzultaciju sa liječnicima) svaki lijek koji nije nužan, pa tako i anesteziju pri punkciji..Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
sta ce bit sad anestezija obavezna u svim bolnicama?????po novom zakonu??
amalka za mj.dana si isla u postupak.wow......a curka kaze cekala god dana.puuno.....amalka koliko god imas ??
imam 36 godina i čekam od 4.mjeseca...to ispada 6.mjeseci...prirodni se ne računaju...
Pa ja ne kužim zašto bi anestezija produžila postupak ili da bi kočila... pa to nije istina, postupak s anestezijom traje isto kao i onaj bez, naprosto dok dr priprema pacijenticu i aparaturu anesteziolog ili sestra da ijnekciju u ruku i postupak nakon minut ili dva ide dalje. Osjetiš da ti nešto rade ali ne boli. A i rađe dobijem anesteziju nego da se kasnije moram šopati sa Tramalima, jer vidjela sam žene nakon punkcije bez anestezije kako im je.
Ali i ja sam za izbor, tko neće, nemora.
ma ja ne mislim da će biti obavezna, nego će bit svima omogučena naravno ako želiš!
Pa tko je ne bi želio???
stvar je sljedeca: ako se osigurava anestezija, za pacijenta koji ju prima mora biti osiguran i krevet sljedecih nekoliko sati. iz anestezije se ne budi za 5min i ne moze se i ne smije odmah na noge... znaci kapacitet primanja u postupak biti ce jednak broju slobodnih kreveta. na VV-u recimo tih kreveta uopce nema, a uza sve to mora se zaposliti i anesteziolog. a ionako je financiranje katastrofa! a i sto se petrove tice, sumnjam da bas imaju masu slobodnih kreveta (ipak je to bolnica s masom pacijentica koje u njoj moraju biti). druga stvar je onaj koktelcic lijekova za smirenje i analgetika - to nije anestezija.
a anestezija i nije bas zdravstveno bezopasna i ako je nekome potreban veci broj postupaka i stalno se koristi anestezija :/ nije to samo tako... bar se u prirodnima ne bi smjela koristiti...
vjerujte mi - i ja se uzasavam punkcije, ali ako ce to usporiti postupke, radje bih trpila...
Citiraj:
Amalka prvotno napisa
hvala...da je bar meni cekat 6mj,,,ja se bojim da necu cekat do god.dana ja bi popiz....ja imam 32god..pa ce me vjerovatno stavit na duzu listu a??
Ja sam iz ovog navoda skužila da je negdje navedeno da je obavezna.Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
I da, produžit će postupak po pacijentu, jer sam ja imala prvu kiretažu pod anestazijom i to ipak traje u samom postupku pripreme + postupak punkcije...
I da...kad sam sa svojim primarnim ginekologom, nakon mojeg prvog postupka, kometirala punkciju, spominjao mi je neku studiju po kojoj je isppalo da je bolje punkciju raditi bez anestezije, ali na žalost tad sam ga slušala na pola uha.
Vjerojatno kao i kod kiretaže. Tijelo je opušteno i u tim uvjetima je teže doći do svih folikula. Ovo sad govorim laički. Iz tog razloga su meni drugu kiretažu radili sa lokalnom (koja na žalost nije niti uspjela djelovati, a oni su krenuli u postupak zbog kritične situacije...).
U svakom slučaju u nekim klinikama pacijentice imaju izbor pa je onda dobro birati kliniku koja ima anesteziju, ako je pacijentici to bolno i traumatično.
Ja sam već (kao bi jedna forumašica rekla) veteranka ;)
Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
pa ne znam...sve ovisi koliko ih se javlja starijih...one imaju malu prednost,...
U Petrovoj cekanje ovisi i kod kojeg ste doktora. Ja sam tamo dosla s punih 36 i kusur pa sam 1. put cekala 10mj, a drugi put su mi izasli ususret pa su mi umjesto 14mj skratili na 10 da stignem prije 38. rodendana. Ali sam se zato odmah dogovarala uz placanje lijekova. Npr., bila sam u svibnju i dogovorila sad za rujan ali necu biti eksperimentalni kunic, barem ne do daljnjeg. Ne znam kako ce sada biti sa cekanjem.
pa zar se drugi put i dalje ceka toliko puno....mislim kad jednom uđes u postupak ....mislila sam da onda ne cekas dugo ..drugi put....osim ako radis stimulirani pa cekas 6mj.da se jajnici oporave...
evo crvenkapica77,ni ja ne znam koliko se čeka za drugi stimulirani,...isto sam mislila kao i ti svakih 6.mjeseci...ali kao što kaže taca70,mislim da sve ovisi i od doktora,koliko ima pacjentica,vremena i šta ja znam šta sve još...a što se tiče da li bi bila pokusni kunić ili ne,mislim da na žalost nemam izbora...svaki mjesec čekati je ko godina,a još čekati da više nešto izglasaju u zakonu,umorna sam...love nemam za Maribor ili Prag inače bi već tamo bila...prema tome :cry: moram prihvatiti ovo jedino što mi se nudi...to je jako frustrirajuće,ali želja za dijetetom je ipak jača da idem u postupak,bez obzira na zakon :( :( :(Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Crvenkapica, ja sam kod dr K i prvi puta sam čekala godinu dana, za drugi puta 14 mjeseci a sad za treći opet godina dana. U međuvremenu smo se dogovorili da ću probatu inseminaciju. Mislim da ti to čekanje ovisi i o dr. u i o tvojim godinama i o tome da ako malo inzistiraš da naprave ustupke. inače čekanje...
Citiraj:
ZAUZETA prvotno napisa
uuuuuu jbt...pa to je stvarno puuuuuno cekanja........e svaka vam cast na zivcima.....
Citiraj:
ZAUZETA prvotno napisa
koliko imas god..ipak i to ovisi.....
Curke pomoć!!!! Na stimulaciji sam gonalima peti dan i u četvrtak bi trebala krenuti sa uzv.Zovem Petrovu po cijele dane da pitam za uputnicu kakva mi treba.Konačno mi se javi s. Irena i pita me onako usput da li imam izvađene markere na hepatitis i hiv,da se bez toga ne može u postupak po novom!?!Da li netko zna nešto o tome?????Gdje se to najbrže radi i koliko to traje,mislim čekanje nalaza?
Najmanje se čeka ako privatno vadiš, pretpostavljam, ali i košta. Inače u Petrovoj 3, transfuziologija, nalazi su za 8 dana. No, njihova je greška ako te prije nisu tražili pa neka te prime u postupak bez toga.
Crvenkapica77, imam uskoro 34, a MM 47, pa dr. valjda računa da još imamo vremena
Viki hvala.Pa prošli tjedan sam bila na razgovoru,tj. dogovoru kod doc. Pavičić i nitko mi nije ništa rekao.Užas jedan,sva se tresem jer mi je rekla ako to ne donesem misli da od postupka ništa.Pa po doc.Pavičić ja idem još po starom zakonu bar što se papirologije tiče.
Na VV su to tražili prije postupka (i po starom zakonu), no bilo je faza i kada nisu. Nalaz ne utječe na postupak, no u slučaju da je netko pozitivan na šeto od toga, biolozi moraju znati zbog rada s eventualno inficiranim materijalom.
Čudno mi je, što će onda prekinuti postupak, iako si već počela s lijekovima?
šeto=nešto :oops:
Pa nemam pojma.Zvala sam svoju primarnu ginekologicu (iz Ivanca sam pokraj VŽ) i ona mi je rekla da nije takve morala uputnice ženama nikad davati niti za jednu bolnicu u Hrvatskoj .To su joj tražile jedini žene koje su išle u Maribor,te da za ovo prvi puta čuje. Pa nadam se da neću zbog toga ako nalaz i bude kasnio morati prestati s postupkom,pa nije moja greška. :cry:
teodora , pa ne kužim ih da ti nisu dali taj spisak , ja sam to dobila još prije mjesec dana od sestara , iako nismo kod istog dr. Mi smo vadili , srećom , brzo su nalazi gotovi
teodora nemoj brinuti, ne moze se tek tako prekinuti postupak nakon sto si pocela sa stimulacijom! To mislim da ne bi napravila nijedna klinika i nijedan doktor. Ovo s nalazima za hepatitis i HIV je zaista nesto novo, nesto sto se do sada nije trazilo, pa budi uvjerena da neces biti jedina koja ce se naci u takvoj situaciji. Ako mozes ti odi vaditi krv i u miru sacekaj nalaze dok oni vec ne budu gotovi i, jos jednom, ne brini zbog toga. :love: Sretno s postupkom!
Curke HVALA VAM na utješnim riječima,trebaju mi! Na prvoj oplodnji sam bila u 6 mjesecu jer me je dr,Pavičić "požurila" budući da imam 35 god,iza sebe tešku operaciju mioma(njih 6),opet miom,adenomiozu a muž asthenoteratozoospermiu(mislim da sam ispravno napisala dijagnozu),na listi sam još od prošle godine.Još sam zadnji put kod doc. Pavičić upitala što je s dodatnom papirologijom a ona je na to rekla da mi koji smo na listi još u desetom mjesecu imamo "olakšicu" pa je taj dio po starom jer su se za to gospođe iz roda izborile.I sad ovo nije mi jasno.Još prošli tjedan je bilo sve kao i prije danas druga priča :shock: :cry:
meni je hepatitis, hiv i aids bilo pod must prije postupka (u 5. mjesecu, prije zakona). to vrijedi za oba partnera, ne samo za tebe. ceka se par dana (max tjedan, u splitu). plus sam ja jos morala izvaditi krvnu grupu i rh, torch, imunoloske pretrage (antitijela), sve hormone... 13 puta sam vadila krv....Citiraj:
teodora prvotno napisa
nije mi bas normalno da ti u sred stimulacije to sugeriraju, ali napravi, cisto sumnjam da ces biti pozitivna :* :heart:
da hiv i aids... :lol: :lol: mislila sam hepatitis b i c :oops:
..onda i ja budem cekala :/Citiraj:
ZAUZETA prvotno napisa
prije godinu dana ništa od tog nismo morali radit, sada nam je sestra rekla da i ja i suprug moramo napravit te markere na hiv i hepatitis b i c i ja sam vadila krvnu grupu i još nešto - nalazi su nam sutra ( danas mi je 3. dan bockanja ) ...
Pitanje za vas koje idete u petrovu.
Pravilnici su došli, kad se naručuje?
Upravo sam se čula s frendicom preko sms i kaže da su je naručili za ožujak.
Narucili za postupak ili u ambulantu kod dr?
Onda su ovo o nalazima za hiv i hepatitis svima rekli osim meni izgleda :x Ne bi mi bilo krivo da nisam pitala da li mi što treba a što nisu tražili prije.A niš valjda mi neće praviti frke,pa nije moja greška.
Cure, imam pitanje .....dal je možda netko od Vas tražio drugo mišljenje u Petrovoj? Da li treba za to uputnica?
Postupak.Čekanje za ambulantu je 3 tjedna, a ne 6 mjeseci.Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Pa to je ok cekanje za postupak. Obzirom kakve su okolnosti, ne bi me previse sokiralo da je i za ambulantu.
jel joj to prvi postupak i opcenito prvi put???'Citiraj:
ella roo prvotno napisa
Imam malu molbu za nekog tko uskoro ide kod doktora.
Naime, potaknuli smo raspravu da li postupak s klomifenima ulazi (po novom) u onih 6 besplatnih postupaka.
Do sad nije pa vas molim da netko pita doktora da li po novom ipak ulazi u zbroj 6 besplatnih postupaka.
Klomifen je puno jeftiniji od Gonala i Menopura pa mi baš nije jasno što je to po novom: besplatni postupak.
Prije su ulazili samo Gonali i Menopuri + postupak. Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter, a kod stimulacija sa Gonalom i Menopurom ništa (ako smo po HZZO-u).
Možda se kod Klomifena po novom još nešto dodaje u trošak.
Unaprijed HVALA
Bebel,na listi lijekova pise za Gonal i Menopur 6 puta tako da mislim da se klomifen ne pika.