:heart: :heart: :heart:Citiraj:
LEGO za najljepša 3,14 cm
Printable View
:heart: :heart: :heart:Citiraj:
LEGO za najljepša 3,14 cm
LEGO, :D :*
cure,osjeca li iko ista? ja nikakvih simptoma,,niti bola,niti probadanja...
:love:
Draga Tužna, mislim da je prerano za simptome. Iz dosadašnjeg iskustva, bilo je postupaka u kojima sam imala sve simptome trudnoće, bilo ih je bez ikakvih simpoma, svi su negativno završavali. Bilo bi dobro da uspijemo ne osluškivati tijelo, ali mi je ipak lakše kad nešto osjećam, bol, probadanje, bilo što. Meni je tek 3. dpt.
ma,da,pogresno sam se izrazila.slaze, se da je rano za simptome,nego mislila sam na probadanja,peckanje jajnika....pitala sam zato sto ja ne osjecam nista,cak nema osjecaja a trebam dobiti.bila sam ubijadena da ce tijelo nekako reagirati na silne hormone i punkciju.
:*
Sto se propratnih pojava tice: ET mi je radjen u proslu sredu. Osecala sam prvo par dana posle ET manje bolove u donjem stomau, a posle probadanje u jajnicima. Posle je to proslo. Sad imam neki osecaj nadutosti/napetosti. To je sigurno reakcija organizma na silne hormone kojima je bombardovan. Kod prosla 2 neuspela pokusaja IVF nisam imala nikakve simptome (tad mi je bio propisan dugi protokol,a sada kratki - mozda je to razlog, a mozda i to sto sam sad starija). Za 7 dana kontrolisem betu. Jedva se uzdrzavam da to sad vec ne uradim!
Pozdrav i hvala svima,
što se tiče simptoma gore navedenih,meni je također napuhan stomak kako je rekla doktorica to su povećani jajnici koji su bili isforsirani za vrijeme stimulacije.Jajnici mjesečno proizvedu jednu,dvije js a u slučaju stimulacije 10,15,20 i više js,praktički su na stereoidima.Reklaje dok.da će to brzo proći,nakon jedno 10-12 tjedana.
U vezi probadanja,to mi se dogodilo nekoliko puta ali sve slabije što ide dalje.Nemojte zaboraviti da također uzimamo dalje i utrogestane ili sl.
:* i :heart: svima!!!
...i skoro sam zaboravila,Sretna javi betu za nekoliko dana :saint:
cure,evo mene
vrag ne da mira, i ja ans vadila betu. negativna je,
u laboratoriju su mi rekli da se od 1 do 10 smatra trudnocom,a kod mene je 0,,993 U/I.
evo sad stigla kuci i vjerojatno od sekirancije,cak sam i prokrvarila.jos to nije prava menstruacija,ali ima blago roskasto na toalet papiru.
:(
nista,idemo dalje...
Tužna, Dir kada trebate raditi betu?
Informacije tu na forumu su mi puno pomogle po pitanju smještaja u Pragu, pa možda nekome pomognu i moje. Bili smo u hotelu Michael i mislim da je puno bolja varijanta od hotela u Pronatalu što se tiće i cijene i komoda. Nije puno udaljen od klinike, može se ići i pješke, a ako ste s autom još bolje. Mi smo bukirali preko interneta i cijena je bila tada 33 eura ( u Pronatalu 70). Hotel je nov, sobe su komodne, restoran ok. Stanica za javni prijevoz nije daleko od hotela, imate direktne linije tramvaja do centra grada. Ako niste s autom možete se javiti taksistu Simi (čovjek s našeg govornog područja), koji će vas odvesti gdje želite, možete ga zvati za bilo koju uslugu. S obzirom da nismo bili s autom, došao je po nas poslije transfera da nas prebaci do hotela. U klinici veliki dio posla za nas radi Danica, bude i na punkcijama i na transferima. Toliko od mene.
Svim čekalicama bete želim da budu ogromne, a onima koji su u postupcima i koji ih tek čekaju da bude sve ok.
Tužna, žao mi je, tek sam sada vidila tvoj post. :(
Možda je ipak rano za betu.
Citiraj:
tuzna prvotno napisa
mislim da si rano vadila vetu, a tvoja beta je preblizu vrijednosti 1, a rekli su ti da je od 1-10 U/I trudnoća.
~~~~ da je ipak trudnoća, pokušaj se smiriti i ponovi nalaz za 4 dana. Blago krvarenje je možda ugnježđivanje mrvice :love:
ma,svakako sam vec evo pomalo i procurila.
ajde,nadamo se boljem iduci put
Pozdrav Sretnoj,
beta se vadi nakon nekih 16-17 dana,tako da nemoj baš previše misliti da nema ništa od trudnoće,a ako i nema ima zametaka još u pronatalu.Bolje bi bilo da uspije od prve,ali ne sekiraj se i ako ne bude.Za eventualni drugi put,nema praktično čekanja samo transfer i doma.Samo ne znam dali treba piti neke ljekove prije transfera.Samo hrabro,bitno je da je postupak u tijeku tako da nema više nepoznanica koje su te prije izjedale,
Velika :* svima
lego,vec sam i dobila i isplakala se...
nego,kako ide to sa smrzlicima? moram li sad cekati par mjeseci ili?
Draga Tuzna, probaj da se ne sekiras previse. Ako sam dobro razumela, tebi je ovo bio prvi pokusaj. Imas vremena za jos puno pokusaja. Tek ti je 26 godina. Glavu gore. Cekaju te smrzlici. Pitaj u Pronatalu svog lekara ili Danicu koliko vremena treba da prodje do ubacivanja smrzlica i da li je potrebna neka priprema.
Sto se smestaja tice, ja sam bila u Pronatalu (70 EUR ako je u sobi dvoje, a 50 EUR, ako je jedna osoba, a ostaje duze od 2 noci) i to mi je bilo zgodno jer sam nakon punkcije bila sama i bez kola, a i ET mi je radjen ranije nego sto je prvobitno bilo planirano, tako da sam bila odmah tu. Nisam znala za taj hotel Michael i taksistu Simu, ali ako bude trebalo za sledeci put... Mada se jos uvek nadam da nece biti potreba za sledeci put. Betu kontrolisem 18.12. Mogla bih verovatno i sada vec kada bih vadila betu da saznam da li je uspelo ili ne, ali se plasim da ce rezultat biti negativan, pa se jos koji dan nadam i "palim".
Okarina, kad su tebi rekli da vadis betu?
Meni su rekli 27.12, to mi je 19. dpt, pa ću ja sigurno napraviti test ranije.
Okarina, pretpostavljam da "dpt" znaci "dan posle transfera". Meni je punkcija radjena 30.11., transfer je radjen 02.12., tako da ce 18.12. biti 16. dan posle transfera, a oko 18.12. bi mi bilo i vreme za menstruaciju.
Tužna , poslala sam ti pp.
Pozdrav svima gore i mislite prvenstveno na svoje zdravlje,mislim psihičko,jer ipak ste sve najbitnije same sebi i vašim muževima.
Cijeli život je borba i neizvjesnost,samo hrabro :love:
lego,tvoje pp meni nikako ne prolaze. :?
nista,cure,isplakala se i vec razmisljam o fet-u, dok jos za to imamo para.... :*
Ne znam u čemu je problem,ako se čuješ sa Danicom javi što ti je rekla :* i misli na sebe,bti će sve ok.,ne govorim to samo reda radi
svima :*
lego,mislila sam danicu zvati tek kad odlucimo kad bi isli na fet.sad snijeg,pa ne vjerujem da cemo do februara.
tebe sam htjela zamoliti samo da nam objasnis kakva je procedura za fet u pragu.
Pozdrav,objasni mi malo što je to :?
FET= frozen embrio transfer
evo,radila je to fata. dakle, posto je to nasa sljedeca aktivnost,pojma nemam kako to prazani rade. pp nam ne ide,pa eto,trebat ce i drugima, je li ti tesko da nam napises kako to ide u Pragu?
Tuzna, bas mi je zao... Jesi li mozda ponavljala betu?
Beta ti je jedina mjerodavna za trudnocu, bez obzira na curenje...
:love:
ma,ne.nema smisla, sanja.bila je ispod 1,a i bas sam dobila pravu menstruaciju sa popratnim,jacim nego inace,bolovima. malo sam si vec dosla i moramo dici glavu i nastavvit dalje....
Tuzna,Citiraj:
tuzna prvotno napisa
ja sam prošla FET ali ne u Pragu. Ukratko, nakon negativne bete čekala sam 3 mjeseca. Doktor me je pratio u prirodnom ciklusu da bi odredio da li se FET može raditi ili ne (prate se folikuli i debljina endometrija). Doktor donosi odluku o eventualno maloj stimulaciji ili ne. Ukoliko u prirodnom ciklusu stvari idu po planu tada samo dobiješ štopericu nakon koje se u zakazano vrijeme odradi FET (E-ovi se odmrznu, pripreme za transfer. Posotoji mogućnost da neki od njih "ne prežive" odmrzavanje. Također, ovisno o načinu zamrzavanja, možda neki E-ovi "propadnu" ukoliko želiš da se transferiraju samo 2 E.
Međutim, isto tako postoji mogućnost da cijela svar se pomakne na sljedeći mjesec ako doktor procjeni da je potrebna blaža stimulacija kada ćeš je i dobivati kako bi sve bilo spremno za prihvat E-ova.
U praksi FET je bolja stvar jer nisi više nakljukan hormonima u onoj mjeri kao poslje stimulacije i tijelo sve to skupa puno bolje podnosi.
Sretno!
tuzna :love:
bas sam bila uvjerena u uspijeh, al super sta si se vec "digla na noge" i u nove pobjede :*
ostalim betalicama ~~~~~
tuzna :love:
Tužna,javi mi dali si napokon primila pp.
Pozdrav
Evo i detalja u vezi mojeg Praškog iskustva:Citiraj:
regina78 prvotno napisa
Termin za konzultacije: 14.12.09. u 10 sati. Iz Zagreba smo krenuli u subotu u 6 sati ujutro, a bojeći se visokog snijega i vremenskih nepogoda moj suprug je odlučio putovati dionicom Goričani-Budimpešta-Bratislava-Brno-Prag. Dobrom cestom se može voziti 140, a u Slovačkoj manje jer je cesta drmusava.U hotel Michael smo stigli u 14.3o sati sa 3 stajanja po 15 min. U povratku bismo putovali i manje vremena, ali smo zbog snježne vijavice i zaleđene ceste (okrenuta kamionska prikolica, 2 auta u ogradi) vozili 80 od Balatona do Varaždina i stigli u Zg nakon 9 sati!
Gorivo je najbolje natočiti u hrvatskoj, pa onda u Češkoj i platiti u Czk, jer se plaćanjem u € na mađarskoj (1,4 €/l) ili Slovačkoj (1,2 €/l) pumpi ipak utoči manje goriva. Mi smo na gorivo potrošili 1.200 kn ukupno. Vinjete: 5 € Mađarska 4 dana, 5 € Slovačka 7 dana i 12 € Češka 7 dana (ali je isplativije platiti 220 Czk). Boravak u hotelu Michael nas je koštao 88 € za dvije noći, sobe su ugodne, čiste i tople, buffet doručak odličan, blizina tramvaja (i metro stanice)za odlazak u grad, ali nisu imali karata pa smo se vozili tako da smo kartu (a vrijedi i za metro) kupili mobitelom-slanjem poruke DPT na 960; neznam koliko nas je u tom slučaju koštala, ali inače je 26 Czk). Hrana u češkim restauracijama je jeftinija, ali jednako OK kao u pivnicama, a za 400 Czk (cca 120 Kn) se može uživati u kompletnom meniju (2 osobe) uz pivičke; cijena pive u pivnicama ili pubovima se kreće od 29 do 45 Czk- skuplje je u centru. Č.krune je najbolje kupiti ovdje i to kunama: za 500 Kn kupili smo 1.718 Czk i naravno, nismo sve potrošili!
Nakon cjelodnevnogipol tumaranja i šetnje na britkih -6° Praških stupnjeva,
uživanja u adventskom ugođaju tog čarobnog i prelijepog grada, posjeta pivnicama i restauracama, slijedi i ono najvažnije: posjet klinici.
Prema savjetu forumašica stigli smo u Pronatal 20 min ranije, prijavili se na pultu, točno u 10 Danica je došla po nas i ugodno čavrljajući nas odvela u neveliku okruglu čekaonicu pod staklenom kupolom gdje smo čekali na prijem oko 7 min. Klinika je uređena OK i bez suvišnog luksuza.Primio nas je dr Mardešić (simpa je i baš ulijeva povjerenje) i nakon jasnog i preciznog izlaganja o načinu provođenja IVF postupka uz doniranu JS, o zakonskoj regulativi, radnoj politici klinike slijedilo je uzimanje anamneze (prostudirao je naše nalaze) i pregled. Dva su načina provođenja postupka: 1. suprug ostavlja spermije na zamrz. pa se nakon određenog vremena obavlja ET smrzlića i 2. usklađuje se ciklus donorice i mene: nju se stimulira lijekovima, a mene priprema Pregnilom i Estrofemom da bih od trenutka davanja štoperice (donorici) u roku 36 sati MM i ja doputovali u Prag. Po obavljenoj punkciji donorice MM će dati svoj doprinos i ovisno o razvoju embrija nakon par dana slije ET svježa 2 zametka (ostali se smrzavaju i po njih se može doći poslije ili u slučaju, nedajbože, neg. bete). Nije nas pitao što bismo nego je on odlučio da ćemo ići na usklađivanje ciklusa, a i podatke o donorici je sam popunio na temelju mog izgleda i onda nas je samo upitao imamo li neki dodatni zahtjev po pitanju svojstava donorice. Naravno, nemamo, samo nek je što mlađa i zdrava, dobili smo obrasce koje ćemo popunjene predati prilikom slijedećeg posjeta, a to bi moglo biti u IV ili V mjesecu, javiti će nam! Cjenik se nije mijenjao, i postupak treba biti plaćen prije ili na dan ETa. Eto, sve to je potrajalo nekih 40ak min. Pozdravismo se i... put pod noge! I MM i ja smo zadovoljni obavljenim, a i dr M nam se oboma sviđa!
Dakle, cijeli put i namjena (osim vožnje po mećavi u povratku) je prošao glatko i bez nepredviđenih iznenađenja, pa smo MM i ja u cjelosti zadovoljni!
Možda je moj Praški doživljaj malo preopširno izložen :roll: , sorry, ali nekome će možda biti korisno!
Svima :love:
Gričanka,
hvala na moru korisnih info. Nama su posebno zanimljive one logističke :)
Mi krećemo put Praga 1. 2.
Sretno :heart:
Ma kakvi preopširno! Baš sam s guštom pročitala :love:Citiraj:
gričanka prvotno napisa
I presretna sam što je sve prošlo tako dobro... Znači, travanj-svibanj, moglo bi biti proljeće u Pragu... :) :heart:
I jedva čekamo još duži post pod možebitnim naslovom: Moje praško proljeće :*
I ja!Gricanka jedva cekam tvoje proljece!!!:* :love: :heart:Citiraj:
mare41 prvotno napisa
Nisam mogla da docekam 18.12. pa sam juce radila betu. Bila je 21,6! Poludeli smo od srece!!! I istovremeno se trudili da se ne radujemo previse! Danas mi deluje kao da cu da dobijem (tackice na wc papiru i ulosku). Kako to moze?! Grozno mi je. Samo bih plakala....
Dir :love: smiri se i nastavi sa lijekovima.Ponekad dode do tragova krvi i sve bude ok.Citiraj:
dir prvotno napisa
Bice sve oki kod tebe :heart:
dir,cestitam draga.sad miruj,miruj dok se malo stanje stabilizira....
uzivaj,draga... :*
Dir, samo mirno i strpljivo i sve će biti OK! Kad ćeš vaditi slijedeću ß?
Dir to je super vijest!!! Tek sad sam je vidjela ~~~~~~~~~1 da se bebica lijepo ugnijezdi kod mamice :heart: