Glupača, odgovaram na post s prve stranice.
Printable View
Glupača, odgovaram na post s prve stranice.
Nije istina. Jedi sve kao sto si jela i prije.
Sve da se na glavu postavim, nije mi vise jasno odakle dolaze ove silne nebuloze o specijalnim prehranama trudnica, a pogotovo dojilja. I onda se recimo dojilje cude kad im je lose, a jedu kuhani krumpir, bijelo pilece meso prokuhano u malo destilirane vode i krisku jabuke tjedno. :/
Ja sam svaki put jela sve, a dojila sam tri puta uspjesno (tj.dojim)
Prvih mjesec-dva nisam jela grah i kupus, jer meni nije odgovaralo, al kad me prestalo tak jako napuhavati, jela sam
U trudnoci sam pazila da je sve dobro oprano (recimo nisam jela svjezi kupus, ni zelenu salatu u restoranu) i da je dobro termicki obradjeno
Ljuto i zacinjeno i inace volim, a u trudnocama mi je bas odgovaralo
Da, i u trudnocama recimo nisam jela bas tone tune ili jetrica
ja se neki dan na jednoj finoj poslovnoj večeri najela toliko toga što ne bi smjela - marinirane jakobove kapice, carpaccio od brancina, dagnje, pršut...sve mi je bilo krivo, ali nisam mogla odoljeti. prošlo je sad već 4 dana. nije mi ništa. to znači da je sve ok, jel tako?? ako nešto je, budu odmah simpotmi, kao kod trovanja ili? baš si sad razbijam glavu jer se nisam suzdržala
Ma ne brini. Ja sam isto pojela svasta, od krasnog polupecenog socnog bifteka, raznih carpaccia od ribe i mesa, pa prsut od tune, sushi, dimljenog lososa, nepasteriziranih sireva - nikad mi nista nije bilo nit me savjest pekla. Ako nisi jela nesto iz "domace radinosti" vec iz restorana i proslo je par dana sigurno ti nista nije....
e, i usoljene srdelice s prsutom i paskim sirom, mmmmm :) i dagnje na buzaru, na festi :)
ja sam isto jela sve, al sam točno kužila da je malom smetalo kad bih češće uzela npr mahune
a nisam 100% sigurna jel nakon rajčica ili limunade, maleni bi dobio osip po guzi
i to sam baš pratila i stvarno je bilo nakon točno te neke hrane
ja sam isto za to da se svega može jesti i poželjno je jesti da to bude raznoliko i ujednačeno
al opet ne mislim da je dobro da se 2 dana zaredom najedem mahuna ili rajčica za koje skužim da zasmetaju i djetetu
s tim da napominjem da je to sve bilo dok je dijete bilo baš malo
Smijem li kim, začin?
Kim se kao ne smije..
Al nikad nisam saznala o kojoj količini se tu radi..
Da li se ne smije niti npr pecivo sa kimom...ako netko zna, neka javi
Ma super. Što ću sad s kruhom u koji sam stavila cijelu žličicu kima. On neće jest, a ja ga ne mogu baciti.
Ajme prvi glas, uopce nisam razmisljala o kimu,u prvoj t sam ga jela tu i tamo kad sam radila peciva
A odakle je sad ta informacija da se ne smije jesti kim?
Naravno da ga mozes jesti, pa sve da i sama pojedes tu cijelu zlicicu. Dobro ces prdit' i sve ce biti ok.
A med? Negdje sam jednom čitala nešto o botulizmu, ali se ne mogu sjetiti je li išlo za trudnice ili za prehranu beba.
Za bebe. Trudnice i dojilje smiju med.
Upravo sam i ja htjela provjeravati za med..znači ok je..time si malo zasladim čaj.. Ovo mi je treća tr. i u prve dvije sam jela sve , ništa mi nije smetalo..sad umirem jer mi bljutava kavica, a toliko mi je odgovarao taj miris ujutro.. :) , pokušala sam čajem zamjeniti, no i on mi ne ide..znam da trebam jesti, no što da stavim ujutro u usta.? :( kad krenem na posao u autu imam slane krekere i to jedan pojedem i ne ide više..
od jedne snicle morskog pesa bebi nece biti nista, jel tako? :mrgreen:
Samo da je pecena :mrgreen:
Jao, sto se meni jede biftek :-/
peceno sve, naravno
Ja sam u trudnoci zudila za jetricom... Iako mi rekli da nije bas za trudnice,svaka 2-3 tj sam si priustila
Mislim da je ok ta hrana,al ne treba pretjerivati
I meni se jede jetrica, bas cekam jedan dan da nagovorim muza (on nije ljubitelj). Citala sam kao da je ok, pa nije ok...zakljucak je da je ok dok je umjereno. Kao npr sa saunama - u amerikama ni pomislit, a europske tete na sjeveru ne izlaze iz njih cijelu trudnocu :-/ Jucer sam gledala neku emisiju u kojoj su posluzili srneci carpaccio. Jos uvijek patim i mastam...
ma je, samo umjereno
ok, tatarski biftek ipak ne jesti, ali jetrica, te neke vrste ribe mislim da je ok
kod mene je problem sto mi se tesko ograniciti kad mi je nesto jako fino
recimo, zudim za pivom :mrgreen:
i svi mi kazu da si popijem koji gutljaj
al ja ne zelim gutljaj, ja zelim cijelu bocu :lool:
pa ne pijem ni malo
Ja sam kupovala jetricu na dan kad je nasa mesnica dobivala frisku posiljku.
U tri godine od kad sam rodila sam ju mozda jela tri puta [emoji38]
Cure a sto je konkretno s pastetama?? Jetrene, cajne i od tune?
Isto tuna riba u konzervi?? Predpostavljam sve umjereno ili ipak
potpuno izbaciti?
Hrenovke i trajne kobasice, na sto treba obratiti pozornost?
Procitala sam da je netko pisao da je cajnu stavila i duboko
i tek onda jesti nakon par dana.
Ovo predpostavljam zbog bakterije listerije.
Ja to sve jedem, umjereno. Nije da svaki dan tamanim cajnu, ali pojedem ako mi se jede. Neki dan sam se ubila u pasteti (kokosja i cajna) kak mi se jela ludjacki :lol: tunu sam pojela, hrenovke jedem...prsut isto, imamo domaci :)
:unsure: A ja se jucer najela domace slavonske kobasice, ne razmisljajuci smijem li ili ne.
Pod tim "najela" mislim na cca 10dkg :drama:
Ja jedem sve sto mi se jede ali umjereno. Nekad mi se strasno jede fast food i ne mogu odoliti, ali onda nastojim da to ne bude cesto. Nazalost isto su mi rekli da imam gd pa sada izbjegavam hranu s visokim gi.
Vrci, Ginger, Sybila - poznata imena sa foruma. Sve trudne??? Drago mi jeeeee ❤️❤️❤️❤️❤️
Um, Vrci nazalost nije jos, ali ocekujemo ju skoro :-)
Dobrodosla Pina, cestitam ;-)
Tako je, ja čekam drugi krug :)
Joj, ovo s pivom razumijem...hehehe....
Sad si me podsjetila na stara vremena. Trudničke želje su mi bile pivo, kiselo vrhnje / mileram i slično (to sam si povremeno priuštila, ali sam imala problema s prebrzim rastom kilaže, pa sam ipak pazila) i još jedna stvar - monte, ovo: http://namirnice.ba/wordpress/wp-con...te-4-x-55g.jpg
Moj mlađi sin to obožava. Ne čudim se...hehehe... Nije čudo, jer tu trudnoću sam provela na Sv.duhu na čuvanju, pa sam silom prilika jela bolničku hranu, hehehe...a ovo sam mogla samo sanjati.
Ajme kako se meni jede kulen! Stukla sam vec kaj smo kupili u Kauflandu, sad sam trenutno u svadji s njima jer mi ga ne zele oguliti prije rezanja, malo guglala i naisla na predobar domaci i sad bi ga narucila...kad mi se tako jede! Malo kulena, malo seke, malo slanine....joooj :drama:
uf, Peterlin...treba prezivjeti na bolnickoj prehrani...
Sybila, ja se davim u speku
i inace ga obozavam
spek, luk i moj domaci kruh, auuuu...
Ufff slanina...Moja se jos njise na vjetru, mi ju volimo krtiju, tak da je nemam jos. Skinuo je stari sunku, idemo po to za dva tjedna :mrgreen: Ali skuzila sam da u mom kvartovskom konzumu gule moj jedini prihvatljiv kulen iz trgovine, cekam da mi se jaje skuha pa da krenem s predruckom :mrgreen:
Inace, luk smislit ne mogu otkad sam ostala trudna. Niti u najmanjim kolicinama, npr.u cheesburgeru iz Mcd. Inace ga ne jedem sirovog, ali u burgerima mi nije bio problem. Do sad.
Kiseli kupus?
Bez termicke obrade.
Uf, to mi uopće nije palo na pamet.
Jučer sam pojela pola kupusa dok sam vadila iz kante. :facepalm:
Da znas kako mi se jeeeede....gledam ja njega, gleda on mene :/
Danas ga dobila, fino narezan, zove da ga pojedem iz tegle, ali me strah, ne znam bas koliko je pomno opran.
Valjda je taj tvoj cist ;)
A trebao bi biti. Ja sam ga prala i kiselila :)
Pa onda nemas beda ;)