Pa očito :roll: ma joj, anchie, to je samo nakupljena voda :lol:
Printable View
vidi, stvarno, nisam do sad tako razmišljala o tome, ali ja inače jedem dosta kruha i to bijelog, sigurno pola (ako ne i više) francuza dnevno...i uvik mi se čini da bi ga mogla još toliko pojesti:mrgreen:
morat ću pokušat sa integralnim jer stvarno ne želim opet 25+ a ne želim ni biti gladna:mrgreen:
da se i ovaj tjedan javim...
36 tjedana i čudom +13kg još uvijek
inače je proteklih nekoliko tjedana bilo +kg na tjedan
ali nije da jedem nego metem sve po redu
voće,povrće,palačinke,pizze,tjesteninu
ma malo sam dobila koliko jedem
inače do 22tj.sam bila u minusu
imala sam užasne mučnine,i ništa mi se nije dalo jesti
možda zato sad jedem u nenormalnim količinama...:-)
vrlo smo brzo gladni ako ne jedemo dovoljno proteina i masti. Eto recimo "francuz" je divan primjer, niti ima jedno a niti drugo, možeš ga jesti beskonačno i ubrzo opet :mrgreen: (barem ja :lol:)
Žitarice sve jesti integralne (recimo zob povećati - sjajna je u prehrani, ima više proteina od ostalih), gledati da se unosi dovoljno DOBRIH masti (maslinovo ulje itd), povećati unos proteina, jesti više povrća i voća - a sve ostalo što ne bi spadalo u zdravu hranu zaobići u širokom luku. Niti ćete se zdebljati pretjerano a i zdravlje će vam biti zahvalno (a i beba jer će dobivati sve što joj treba) :)
pa ja u biti sve to i jedem-maslinovo ulje svaki dan, voće i povrće, nekada malo mesa, samo eto ne integralne žitarice, ali sada ćemo i to počet jesti umjesto bijelog kruha i bijelog brašna:)
tnx, anči, na prosvijetljenju:mrgreen::yes:
Sirius sestro po proteinima :love:
paa..jedem meso-krivo sam napisala- i to skoro svaki dan..
ali istina je da više jedem ugljikohidrata:ups:
evo, upravo jedem buhtlu8-)
ne znam kakve to ima veze ali ovo sam primijetila:
dok nisam trudna (znači u prvom stanju) mogu jesti sve i svašta i u bilo koje doba dana i noći-ali moram jesti 5-6-7 obroka dnevno jer inače umirem od gladi:-o
znam da mi se na poslu uvijek svi čude di mi sve to stane - jer mi je kilaža oduvijek oko 55 kg, kilo- gore dole:)
e, ali u trudnoći moj metabolizam poludi i sve što pogledam- zalijepi se na bokove
i poslije prve trudnoće sam 25 kg skinula u roku 9 mj- bez ikakve dijete- samo dojenje i šetanje do dva tri ujutro s N na rukama ( doduše 10 kg je otišlo odmah dan poslije poroda)
a šta će sad biti, e to ćemo tek vidit:mrgreen:
Ja sam negdje do 28 tjena dobila +6 kg.
Tada sam promjenila prehranu, dijagnoza gestacijskog dijebetesa.
Izbacila bijeli kruh, jedem čisti raženi, smanjila unos ugljikohidrata, više kuhanog povrća, više obroka, pijem samo vodu.
Kako ovo sve lijepo zvuči u teoriji :) I što je najžalosnije, to mi je uobičajena prehrana. Ali u trudnoći nema šanse. Opet sam trudna, i opet kao u prvoj trudnoći. Ne želim vidjeti variva, juhice, salatice, voće, slatko, ništa od toga. Želim špeka, luka, masno, ljuto, ma hoću da se najedem ko bauštelac. Od svega drugog diže mi se želudac. I kako da ja sad ostanem mršava, kako ? ?
blago vama, sve možete jesti. vidim da je samo petri bilo muka, kao meni opet. tema mučnine nije ni na prvoj stranici na pdf-u trudnoća! kome da se žalim? :-( sad sam 10tj i -1kg, ca. Mislim da ću sad početi dobivati. Nažalost startam u drugu trudnoću s malim viškom. Prva trudnoća je bila +9kg (ili 11kg, jer sam isto bila izgubila na početku). A za zdravu hranu me ne pitajte, dobro je što god mogu pojesti, dok ne prođu mučnine.
Anchie me prosvjetlila s ovim o bijelom kruhu! Ja ako uspijem doručkujem 2 šnite kruha marmelade i za 2 sata umirem od gladi, pa si mislim, koji mi je vrag!
ja se probudim gladna ko vuk!!
šta bi trebala jesti ujutro ( zapravo ne baš ujutro nego oko 10 kad se probudim) da me zasiti ako ne kruh?
predložite mi nešto
astral, možda jaja? netko mi je rekao da su jaja jako dobra u trudnoći. a sir, svježi sir, ima proteina, mislim. paaa... možeš pojesti burek! ;-) mislim, zasitit će te, al i udebljati.
evo ja ne jedem uopce kruh. zaista su rijetki dani kad pojedem sendvic i kad se jede sarma uz koju ide kruh. ono malo rize ili tjestenine ili mozda krumpira sto pojedem tu i tamo za rucak ne mogu biti krivci za moje kile.
ne veceram, nikad nisam, odnosno moja vecera je salata. u pravilu je jedina masnoca maslinovo ulje i to u salati. i u mlijeku s kojim pijem kavu. do prije trudnoce nisam doruckovala, a onda sam se morala prisiliti, pa je jedini moj grijeh cokolino ili griz.
cak i prvih mjeseci kad mi je bilo muka i sve odbojno i nisam skoro nista jela, dobivala sam kile.
ne jedem nista vise nego li sam jela prije trudnoce, kada sam plesala do 50kg. sada sam u 5mj. dobila 15kg. i strah me. ako ovako nastavi.
op.a. mirovala sam, istina :D
Ja sam trudna 32 tjedna. + 7kg ne pazim uopce na prehranu (kao i inace) bureci, kobasice, spekec...puno kruha, tjest, riza...juhice, voce...sve zapravo:-). Al nemam bas teka zadnjih tjedan- dva...
U prve dvije trudnoce sam dobila po 10 kg...sve u trbuh. Djeca po 4,5 - to je valjda od kobasica :lol:
Leonisa, čestitam na T :)
u kojem si tjednu sad?
betty blue, hvala :)
sada sam u 25. tjednu.
ja sam sad u 32tt na +8 kila i sve je samo u trbuhu. Jedem sve, samo sto zadnjih par tjedana zbog visokog polozaja bebe i zgaravice ne mogu puno odjednom nego cesce kroz dan, ali sam stalno u pokretu, jos uvijek radim pa mislim da se i zbog toga skuplja manje nego da sam bila doma na mirovanju.
Citam trenutno knjigu "Gentle birth method" i zanimljiva mi je preporuka tamo da se predzanji mjesec dana trudnoce iz prehrane izbaci sve psenicno i slatko (dopusten je npr. samo razeni i kukuruzni kruh ili zlicica meda za desert) a zadnji mjesec sve sto sadrzi gluten. Poanta je u tome da se maternica kao glatki misic od puno ugljikohidrata puni vodom pa samim time nema jednaku snagu otvaranja i stiskanja kao kad nema vode u tkivu. Ja sam se pocela sad pomalo drzat tih preporuka i bas me zanima hoce li imati efekta
masti i proteini u prehrani su ono što nam daje osjećaj sitosti. Ugljikohidrati ne baš, pogotovo ne integralni. Ako je vaša prehrana većinom bazirana na ugljikohidratima, normalno je da ste svako malo gladni - što u konačnici dovodi do veće konzumacije kalorija nego što biste da povećate unos proteina i zdravih masti koji bi vam dali osjećaj sitosti.
Bok... Nova sam na forumu pa oprostite ako nesto pogrjesim :-) ovo mi je prva trudnoca. Trudna sam 14+2 a dobila sam samo 2,5 kg! Kad sam ostala trudna imala sam 63 kg a sad imam 65,5! U početku sam dosta povracala sad vise ne toliko, jedem normalno, vise puta dnevno i pijem Prenatal! Jel to normalno??? Ginekolog me ne vaze kad idem na pregled pa neznam sta da mislim! Molim vas odgovor bilokakav???? Hvala vam puno! LP
evo mene redovito važe, mjeri tlak i mokraća.... i eto danas šok dobila 3 kg u proteklih 3 tjedana od posljednje kontrole
I da, dobro nam došla na forum :bye:
Kile preko praznika su dobili i oni koji nisu trudni, tako da.. ako vam je malo lakše :mrgreen:
je...ali malo:-P
ma mene zapravo ne muči višak kila , nego osjećaj nemoći, tromosti, mene je višak kila u prošloj trudnoći uništio, nisam imala ni snage ni volje se kretati, a još je bilo i užasno vruće i sparno ljeto...
i sam porod mi je bio jako težak a sigurna sam da se nisam bila toliko udebljala da bi sve prošlo puno lakše
kila sam skinula nakon 9 mj.
mene muci samo zato jer nije zdravo. za mene.
i sto sam troma. uzasno.
al kakva bi trebala bit kada u par mjeseci natovarim na sebe toliko kila. ni tijelo se ne zna s time nositi.
Ja sam u prošloj trudnoći dobila dosta, 19 koliko se sjećam, tada mi nije smetalo ali pola mi je ostalo tako da se sada užasavam na ove kile dobiti opet toliko. Nadam se da ipak neću jer zadnji put na pregledu s 24 tjedna sam bila +2, sad kile na očigled idu gore jer mi trbuh iz dana u dan sve veći al puno se lakše nosim s prehranom nego prvi put, onda me nitko nije mogao najesti mandarina :roll: a sada uopće nemam takvih "problema" :mrgreen:
eto ja sam rodila priej tri tjedna sa + 11, 8 ostalo u rodilištu, u tri tjedna otišla još kila, dakle, sad sam na + 2 ...
možd ai to skinem ako prestanem toliko jesti, ni u trudnoći nisam bila ovako gladna, a mučila me i probava pa nisam ni mogla veće količine, zato sada nadoknađujem
ja nisam u minusu, ali ni u plusu, jer mi slatko kao ni u prvoj trudnoći ne paše. Pojedem nekad malo, ali za nepovjerovati, kolač koji sam pravila za novu godinu će se evo baciti. Ja sam pojela samo jedan komad, malo gosti, i odonda se povlači.
anchie76, a što sadrži te proteine što će nas zasititi? mislim osim mesa koje ja ne jedem.