Dobro je da ovo bilježite, jer ja sam veliki dio toga zaboravila... Moj L. je jednom pitao: Divljeni sir daje divlja patka?
Printable View
Dobro je da ovo bilježite, jer ja sam veliki dio toga zaboravila... Moj L. je jednom pitao: Divljeni sir daje divlja patka?
moj najstariji je autobus zvao patatus ( puno ranije nek je izašla ta reklama)
a garažu do cca 8 godine graža
I kod nas je veselo na svakodnevnoj bazi :-)
Počeli su se sve više zaigravati zajedno, a divljanje na krevetu je najbolje!
Ja prekidam ludovanje da dam mlađem cike dok se nisu skroz razularili pred spavanje.
I. (2g8mj) nas sve obilazi i konačno zavapi: "Mama, daj mi ga vrati! On nije tvoj brat nego moj!" :heart:
Dajem malome ponovno prvu ciku, a on će: "Pojeli smo tri cike!" (oni-jer su braća i sve dijele, tj. mlađi sve dijeli sa njim, a on...)
Neko smo se jutro probudili i ja ga počnem nagovarati da se što prije ide popiškiti. A on će (na melodiju od one Nuki, Nuki): "Neću, neću, neću, how I love my neću..." :lol:
"I mama je nekad bila mala beba, sjecas se, tata?"
2,8 god
Evo i moja Ana je baš neki dan razvalila...
ona mene češlja, to joj je sad fascinantno, uređuje me, gladi, sva se uživila... Milo me gleda i veli mi "Mama, ti si meni baš lijepa (stanka), ko neki PES" hahahhaha
Jutros se probudila u 6, ali je bila još sva pospana pa je ležala na krevetu i spavuckala dok smo se muž i ja spremali na posao. Odjednom digne glavu i širom otvorenih očiju pita tatu: Jesi ti konj?!
Tata se frapirao.
Tata nam je aktualan...
Jutros gleda Pčelicu Maju i u uvodnoj pjesmi skuži da Maja u jednom trenutku pusti suzu pa kaže sažaljivo: "Plače... Nije tata došao po nju."
Dentinox zovemo zubic-droga, a R je promocila pelena jutros pa je provalila "R piša drogu."
U posljednje vrijeme mali postavlja pitanja, što sam jedva dočekala jer budu super zanimljiva, i sad me pita redovito što je svjetlo, što je sunce, što je seka, a večeras me pita hoću li raditi palačinke od svjetla i vidim da će mi uskoro trebati dublje poznavanje fizike da mu odgovorim. :mrgreen:
Uzme kockicu i kaže "Ova je crvena... kao krv. Krv je zločesta." Pitam je zašto, a ona: "Krv je zločesta jer krv izlazi iz ljudi."
Curila joj je krv iz nosa par puta nakon kopanja, pa je sada upozoravam.
Vrijeme je za Antuntuna - Kad se jako smrači, on mrak grabi loncem :-)
Tvoje dijete sigurno misli da se i svjetlost može grabiti loncem ili šefljom, kad je pitao za palačinke.
A možda si im čitala ili recitirala Antuntuna, pa je mali zaključio ako se može mrak grabiti loncem, vjerojatno se može i svjetlost, hehehe.... Stigneš još do elektromagnetskog zračenja, čekaj čekaj, doći će i to...
Tu imamo od prije tri godine, u ilustraciji Tomislava Torjanca. Predivne su. :heart: Mali je u dobi od godinu i pol samo za njome cvilio, ali nisam im već najmanje pola godine uopće čitala Antuntuna.
Učimo malu od 2,5 god kako se zovemo svi, dakle da mi mama nije ime. I ide to ok. Ona je E. M., tata je A. M., mama V. M.
Tko je još M., jel Bela (pas).
Ne Eja vau vau.
Pa tko je još M.?
Duda M!
Kako ćete se sad riješiti člana obitelji :mrgreen:
Hahahaha
Nemamo pojma. Tata joj je s 3 god bacio dudu u more. Možda upali. Da ju preda ribama.
Još kad čuje bebu negdje da plače viče : Beba plače nema dudu.....
Bliži nam se 3.rođendan, polako počinje smislenije govorit. Skaže rečenice i svako toliko baš iznenadi.
U moru smo i malko puše, valovi su. Ona :Moje (more), ne to radit. Odvalila sam se smijat.
I u fazi je "što je to?"
Na pekari reklama s jedno 10 štruca kruha. I SVAKI put kad prođemp, za SVAKU štrucu pita što je to.
"Što ćete za doručak?", a najmanja ispali ko iz topa: "Grah."
Sad je u nekoj fazoni graha. :)
To je super. Klinci baš nisu oduševljeni grahom.
Sad si me sjetila:
kad je moja kći imala oko tri godine, ja sam skuhala hrenovke za večeru i ona nije htjela jesti.
Muž i ja smo ih pojeli i evo ti nje. Ona bi hrenovku.
Ja joj velim nek si ih sad nacrta jer smo sve pojeli.
Otišla je u sobu bez riječi i nakon malo vremena se vratila s nacrtanim hrenovkama :lol:
Još uvijek se cerekamo na njeno crtanje hrenovki.
Hahahaha :lool:
Evo, može se pridružiti mom mlađem sinu - obožavatelju graha, leće, slanutka itd... Ako mu se ne sviđa hrana, u špajzi uvijek ima konzervi graha, tako da si najčešće napravi salatu, s kukuruzom ili bez...
On voli takve stvari od malih nogu. Jednom je s tatom bio kod bake i rekao da je gladan. Ona mu nudi - napolitanke, kekse, čips... a mali kaže "Baka, nemoj mi to nuditi, daj mi pravu hranu..." Završilo je tako da mu je morala kuhati kranjsku kobasicu. Da je bilo graha, bio bi oduševljen. Takav je i danas. Moj stariji jede putar i pekmez za doručak, a ovaj si prži tanke ploške špeka i jede to s domaćim kruhom.
Kaže klinka dvije g:
"Ujaka u kantu baciti. Ujak plakati."
"Puža u kantu baciti. Puž plakati."
"Mrav [njeno ime] pojesti."
"Mama, maki se. Mrav tebe pojesti."
:mrgreen:
Imam zombija.
Listamo slikovnicu s nabacanim slikama koječega, mala pokazuje prstom, govorim: pas, mozak.. a ona "mozak papati". :lool:
Pa nije mala bedasta :-)
Ja bih se pridružila da mi netko ponudi npr. ovo - bavarske pohane palačinke nadjevene mozgom: https://www.coolinarika.com/recept/n...ske-palacinke/
Znam ja to i pripremiti, ali nisam već 100 godina (masnoće u krvi, a i prava petljavina je sve to pripremiti).
Idem s malom, ona na vratu sjedi. Počne se žalit da je vrat boli. Gledam pa je pitam "Jesi li nosila nekog na vratu?" (ko što ja nju) pa mi kaže: "Kokoša velikog." Odvalila sam... :lool:
2 godine...
- Tata je lijep.
- A mama?
- Mama je dobra.
Ozbiljan pogled i ton glasa dok je nutkam žlicom kaše: "Mama, pišam. (dramatična stanka) Pišam cijeli dan."
Pokosilo me. :lool:
1,5 god. Odem negdje gdje me ne vidi, tipa wc: Mama, di si bila? Tako 54 puta na dan.
Stane mala na stol, to joj je podij i krene pjevati "Bube su u glavi, bube su u glavi, bube su u glavi...." ne zna kako ide dalje pa krene "bube su bez glave, bube su bez glave, bube su bez glave...." umirem.... :lool: :lool:
Sinoć su ubacili kocke u rajnglu. Kaze mala "Kuhaj, mama. Kuhaj." i onda sva važna ubaci figuricu unutra i kaze "Malo bebe.", ko da dodaje papar. :)
Žuta, tvoji su urnebesni :lool:
A i inače vam je tema :heart:
Danas joj donesem tenisice i kažem "Tenisice za malu bebu." pa me pogleda vrlo ozbiljno, da se smrzneš ozbiljno, i kaže mi... "Mama, ja sam velika cula. Velika cula bagel." Gledam je blijedo par trenutaka, a ona nastavi "Mama, ti si velika cula bagel." :lool: Sad je u toj fazi da je bager.
U polusnu: "Nećeš prati kosu. Samo rukice. ... Ti voliš moje noge, mama?"
Za pucketav prah upute od najmanje:
"Uzmije se ovim prstom, papa se ovako: njam, njam."
Najmanjoj: "Idi reci J i L neka dođu. Idemo jesti kelj."
Najmanja ode u sobu: "J, L, ne jedite kelj. ... Mama kaže da ne mozemo jesti kelj."
Djed pita baku ispred T nešto, baka odgovori: Nemam pojma. Na to će T djedu: "nema poja dide".
Tog istog djeda čim dođe kući tjera da skine jaknu, izuje tene i obuje papuče.
Strašni su.
Moja najmanja jutros... klinac kaka, viče iz sobe "mama, pokakao sam se", najmanja mu objašnjava "Moraš reći: mama, molim te, pokakaja sam se"... on za njom "Mama, pokakala sam se." i ceri se na sav glas.