Ne mogu virovati, uz takvu ekipu kakva je ovdje ne mogu se izgubiti!Citiraj:
laky prvotno napisa
:love:
Printable View
Ne mogu virovati, uz takvu ekipu kakva je ovdje ne mogu se izgubiti!Citiraj:
laky prvotno napisa
:love:
poslano :*
štucalo mi se :lol:
-ako šta treba tu sam, tel. ljekarne Blatine (021) 370-745. :*
Evo me moje curke.Suze su mi krenule od sreće kad vidim koliko ste mislile na mene :cry: Svima vama jedan veliki :love: i :* Evo kako su se odvijale stvari kod mene.Bili smo naručeni u srijedu između 10-11 na inseminaciju a došli smo na red oko 12 sati.Upoznali smo gospođu Danicu duša od žene jako je komunikativna i voli sve objasniti što nas zanima,preporučila bih vam kad budete išle u Pronatal da si uzmete taxi jer ih je jako teže pronaći.Tada smo čekali do postupka u njihovom kafiću i kad je došlo vrijeme krenuli smo kod dr Mardešića na postupak.Imaju jedan predivan prostor gdje se čeka kod njega na postupak.Imaju gore na stropu staklenu kupolu a u sredinivelika palma sa kožnim naslonjačem.Tada smo ušli kod njega pročitao nam je kakve smo karakteristike odabrali i tada sam ja krenula na postupak.Nije ništa strašno što se inseminacije tiče kao kad idete na ginekološki pregled i još jedamput mi je pogledao na ultazvuk stanje folikula i endometrija rekao je daje dobar endometrij i sve mi je pokazao na ultrazvuk i objasnio i rekao da je nastupila ovulacija i daje to dobro i tada je uzeo injekciju i ubrizgao mi sjeme i sjedila sam još nekih 5 min.i to jeto što se postupka tiče.Tada mi je prepisao Duphaston tablete to je za održati trudnoću i moram piti 2 puta na dan jednu ujutro jednu uvečer i tako 20 dana,u međuvremenu ako dobijem mengu moram prestati piti.a ako ne dobijem 26.02 moram kupiti test za trudnoću i ako bude + idem kod svoga ginića na ultrazvuk.Zasada toliko čujemo se .
To ti želim svim :heart:Citiraj:
AB7 prvotno napisa
AB7 ~~~~~~~~~~~ da uspije i da bude + na testu.
napokon si nam se vratila :)
zelim ti uspijeh iz prve :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 26.02
Inače pitala sam doktora dali smijem raditi rekao je da mogu samo što se moram paziti težeg tereta a ne znam dali smijem u međuvremeno vaditi betu kad mi nije rekao.Inače danas mi je 2 dana kako pijem duphaston i pomalo mi je muka od njih.
Draga kad ti test bud eu plusu onda će te tvoj giny i tako polsati vaditi betu. Inače ako hoćeš u vlastitom aranžnmanu to napraviti onda računaj za 7 daa od očekivane M koja naravno NEĆE DOĆI!
I tako nam je stigla naša prva beba iz Praga! :D :D
Mi sutr apočinjemo s pripremama..treba urediti auto za put u Europu! Tamo još nije bio, a nećemo da nas gledaju kao prljave Balkance! :lol:
Uzbuđenje raste a s njima i nervoza, nade, sumnje...a meni trbuh kao da ću roditi..M bi trebala svaki dan (napuhnuta sam, boli me sve živo i najradije bi hodala gola..i gaćice i trenerka su too much ovaj put) pa se sve nadam da će me Reš preskočiti s pregledom i samo donijeti neki suvisli sud o našoj IVF sudbini!
Draga mamys točno znam kako se osjećaš.Ja sam sat vremena prije postupka dobila proljev pa onda nanovo tuširanje pa me tjeralo stalno mokrit ne mogu zamisliti što sam sve prošla zbog te nervoze a ono kad smo otišli unutra kod dr Mardešića duša od čovjeka sve sam zaboravila i nervozu a hvala Bogu tu je bio i moj čovjek koji me je cijelo vrijeme bodrio i smijao mi se što malo malo moram na wc i sve je prošlo ok.Što se tiče našeg auta MM ga je oprao dan prije ulje promjenio a putovanje za 2 dana nam se pretvorilo u turistički događaj.U 2 dana prešli smo 4 država:Mađarska,Slovačka,Češka,Austrija,Slove nija tako da smo postali pravi svjetski putnici :lol: Inače odsjeli smo u hotelu Globus to se prigradsko naselje zove Chodov-Praha 5 a Od Pronatala je udaljen nekih 8 km.
AB7 :D stigla si nam!!!!
Već si nas stvarno zabrinula,ali glavno da je sve super prošlo i da si ti kod njih pokupila pozitivne vibre!!!
Nadam se da će one donijet + na testiću!! :love:
Ajmo sad konačno vibrat za 1. betu iz Praga,sezona je počela
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!! :D
Draga želim ti najveću moguću betu i najljepšu trudnoću od :heart: !!
P.S.danas sam izludila,radnici nam prekopavaju cijelu ulicu i naravno potrgaju nam žice od telefona! :x
Htjela sam vikat na njih,pa zar vi ne znate da ja moooram na internet?! AB7 nam se vraća iz Praga!!! Mislim... :lol: I evo,ja se vratim iz grada,i kud veće sreće,sve žaruljice svijetle!! :*
Ma ja zpravo jedva čekam povratak jer mi je mm obećao da ćemo Valentinovo odraditi 2 dana prije na povratku iz Ljubljane pa me vodi na pljeskavicu sa sirom :lol: ...zamislite kako meni to zvuči obzirom da nastojim paziti na hranu i skinuti koju kilicu (da me Reš ne pošalje u Figurellu prije ICSI-a) a još sam u PMS-a... :mljac: :mljac:
Morat ću se komotno odijenuti! I zato da lako zadignem skute ako Reš to bude tražio a i da mi se pljeskavica ima di ugurati! :mrgreen:
Još u ponedjeljak moram nazvati sestru i provjeriti naš termin....možda su nas zaboravili nakon mjesec dana!
Uuuu,njami,njami...pljeskavica sa sirom!!! :P (oblizuje se)
Ma sve će bit super kod Reša,samo vi sredite auto da sigurno stignete do Ljubljane,sredi "malu" jer će Reš sigurno škicnut na nju i prvo provjeri datum da nebude nismo znali :mrgreen: !!
P.S znam di su u ZG-u najbolje pljeskavice ako nas ikad posjetiš!!! ;) (naravno,punjene sa sirom) :*
v&v kako se tebi svidjelo na VV,kod kojeg si doktora bila?
Ja sam bila kod Lučija u utorak i dogovorili smo se da idemo u 3. mjesecu,sad oko 20.2. moram kod njega na pregled da vidi kakvo je stanje poslije ovulacije i ako Bog da 1.3. dobim M i onda startamo!! :D
Kad ti trebaš dobit,oće nam se poklopit Prag u 3.? ;)
Ivana ~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve u redu do nedelje i da bude uspješno u Pragu!!! :heart:
Belinda je li ti Luči tražio izvaditi hormone zbog stimulacije? A jeste li se već najavili u Prag?
Nije,izvadila sam krv na sve one zarazne bolesti (hiv,hepatitis itd.),krvnu grupu i ostalo. Sad ću drugi tjedan radit i običnu krvu sliku,ali hormone nisam nikad vadila.
Jesi ti ikad vadila? Jel bi to trebala pod obavezno?
U Pragu sam se dogovorila s Danicom da im javim par dana prije nego krenem sa stimulacijom i da im se počnem javljat dok krenem na UZV.
Dalje ćemo se sve usput dogovarat,u biti je kazala ako će me Luči pripremat da mogu doć kad god želim i samo da im se javim na vrijeme.
Imaju nas u vidu! :mrgreen:
AB7~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu!
Ja sam jutros opet bila kod ginekologa pa nakon mjerenja zvala Danicu, rekli su mi da sam u PON. na rasporedu! Jedan folikulmi je 16 cm, drugi 12,5, ima još par malenih...
Cure injekcija je došla u ZD! :D Moram se piknuti sutra oko 18h...
Radi svega toga pao mi je kamen sa srca, malo sam opuštenija, radila sam popodnevnu i nakon posla otišla s kolegama na piće, evo sad sam došla! Pokušavam ne misliti!
J asam ih vadila jer se kao podrazumijevalo da se treba viditi hormonski status uopće a i prije stimulacije. Iz Praga su mi rekli neka ponesem i te nalaze kao da i oni imaju uvid. To je bilo prije više od godinu dana pa mi se čini da nij evaljano. Ipak ako te Luči nij euputio na to prije onda valjda i nije presudno. Na koncu milsim d aiz tog aipka ne mogu zaključiti kako ćeš reagirati na stimulaciju.
Koliko dana si čekala nalaze koje si radila? Meni su bili gotovo odmah gotovi (mislim u jednom tjednu) a sad čujem da se procedura promijenila pa sve dulje traje! A kako si dogovorila nabavljanje lijekova za stimulaciju?
Ivana skitnice jedna..tako se buduće mame ne ponašaju! :mrgreen: Ajd priznaj jesi trgnula jednu ljutu onako s nogu...a di si bila..ajde napravi mi malo gricule!
čini se da će slijedeći tjedan biti buran.
I bravo za štopericu! :D
:D za ponedjeljak!!!!!!
Bit će tulum :dancingfever: !!
I meni su ti nalazi bili gotovi za 8 dana,u Petrovoj smo radili. Bar nešto šta se ne čeka tjednima!
Bila sam jučer kod svog ginića i pitala ga za lijekove (nisam mu lazala za Prag) da vidim šta će reć. Tako me lijepo odbio da je meni tlak skočio na 300!! :x
Napisala sam na topiću o "grižnji savjesti pr. ginića".
Koje oni izgovore imaju,pa to je strašno,a lijepo drži taj papir u ruci koji je dobio od HZZO-a gdje mu piše da je obasvezan nabavit lijekove ali on to ne šmirgla ni 2%!!
Valjda ćemo kupovat lijekove,a to je stvarno nepravda!
kazala za Prag :oops: (ispravak)
:lol: :lol:Citiraj:
mummy_s prvotno napisa
Išli smo u "PIANO BAR", znaš li di je to? I dobili smo ulaznice za Forum ali tamo ja nisam tila ići, ipak sam ja buduća mama! :lol: A i s posla sam, nisam mogla u istoj robi! :mrgreen:
Ovih dana sam baš bila nervozna pa mi je tribalo ...
Ajd šta te briga za robu,neplanirana je uvijek najbolja zabava!!! :lol:
Nek si se ti malo izvela,bolje to nego da se nerviraš doma ili napadaš jadnog mužeka!! :mrgreen:
Da, bolje, nije ni njemu lako...Citiraj:
belinda7 prvotno napisa
Nekad se pitam kako se NM nose sa svim ovim.
Ja imam vas!
Ivana jeste vi rezervirali sobu u sklopu Pronatala ili ćete u neki drugi hotel? Jel to 70 eura za obadvoje ili po osobi?
Nije mi jasno zašto je AB7 išla u neki drugi hotel a ne njihov.
Belinda sad sam skužila tek za tog ginića...to prelazi svaku mjeru tolerancije. Baš pravi užas! Mene već lagano hvata panika zbog toga jer je moja ginićka teške ruke ispisala uputnice i z aono što sam odradila onda...zato sad odugovlačim..ipak nerado bi j emijenjala jer je stvarno teško naći dobrog ginekologa (osobito u ovoj situaciji) a njena sestra je super pa većinu posla odradim preko tel i preko nje a da doktoricu i ne vidim! Ma vljd aću nešto usmjeti smuljati! :)
Ivana..znala sam di je Piano ako ne i bila u njemu ali davno je davno bilo to...isto, sad bi srknula nešto i udisala miris Zadra! Btw znam kako je zeznuto u Zadru voditi brigu o modi..nikad više civila u uniformi nisam vidila nego na Kelelargi! 8)
Sad mi se cijela poruka izbrisala :x !
Ja sam pretraživala prošle godine i našla neki hotel odmah ulicu do Pronatala (bar je tako izgledalo na planu grada) i tamo je navodno noćenje za 2 bilo oko 35 Eura. To mi se činilo super ali mi je jedna forumašica savjetovala da se dobro raspitam jer su oni prevrtljivi pa cijene nekad i nisu onakve kako piše ili čak kako ti kažu. Zato je mm odlučio ako budemo išli da ćemo biti kod njih za svaku sigurnost jer ipak je super kad si tamo na korak od doktora i svega..a i lijep im je hotelić!
Da sažmem! :mrgreen:
Mi tu imamoj edna drugu za sve šta poželimo a oni (bar moj) nikog,ne zato jer nema kome reć,dapače,ne želi.
Tko ga god pita šta je s benbačom kaže da radimo pretrage i to je to,ljudi će mislit da se spremamo u svemir,već 5 god radimo pretrage :lol: !
E danas je bila komedija,smišljali smo priču koju mislimo prodat kad ćemo ić za Prag. Taman smislimo super razlog izostanka na par dana iz ZG-a,kad ono skužimo da će nas provalit zbog nekih razloga.
Malo je tu previše prijatelja i rodbine njegove oko nas pa će nam malo teže bit izmuvat se na par dana a bez opravdanog razloga! :mrgreen:
Ivana jeste vismislili priču?
:lol: Ja subotom ne idem na poluotok na kavu, te cure se pretjerano skockaju, neda mi se parirati! Zašto ne dođeš do Zadra na vikend? Evo se baš spremaju neki koncerti, D.Dvornik, Gibonni, mislim da će biti u Arsenala neke klape, Gotham se preuređuje... A i toplo je, svi su ko zmije, po kafićima, na taracama, ispijaju kave i vataju boju...Citiraj:
mummy_s prvotno napisa
Belinda, meni je Danica rekla da će nam ona rezervirati sobu, koliko sam je skužila 70 eura soba (za oboje), i rekla je da će nas doći potražiti u vrime doručka! Imam osjećaj da je Danica simpa žena!
Da i m,eni se moj ginić do sad sviđao,bez prigovora je uvijek napisao šta god sam htjela,zato me njegova reakcija još više šokirala. I sestra mu je super,najljubaznija koju sam ikad srela!! :heart:
Ne znam šta ćemo,a i HZZO je nepravedan. Nismo mi krive npr. šta moramo u Prag,to su krivi ono šta nemaju banku sperme!
Šta se tiče hotela i mi ćemo u njihov baš zbog toga jer je najbliže,a pošto je MM na štakama i njemu tako najbolje paše. A vrlo vjerojatno bi mi se moglo desit šta i AB7 prije postupka-proljev,jer i moje tijelo tako reagira na nervozu! :lol:
E pa zato je najsigurnije-najbliže,a i sviđa mi se naravno :mrgreen: !
Naša priča?
Ja ću u javiti da sam bolesna na posao, a od MM-a šef zna istinu jer je i sam imao isti problem prije 10tak godina! Neću se ta dva-tri dana javljati na mob. da ne dolazim u poziciju da moram lagati! A roditelji, misle da idemo na pretrage...
Ja ti se i sama počinjem petljati u lažima! :oops:
I ja bi s vama na kavicu da i ja uhvatim malo boje 8) ,a i konačno da vas upoznam!! :love:
E tako sam i ja skužila da je 70 za oboje. Pa i meni je osjećaj da je Danica neka brižna i dobra ženica,a i AB7 ju je tako opisala!
Baš se veselim Pragu,jedva čekam,i baš vam zavidim malo šta ste vi već sad u postupku ;) !!
Al doći ću i ja na red,2 po 2 molim lijepo!! :*
I ja sam ovakva :oops: dok moram nešt slagat.
Mi smo se u biti dogovorili da ćemo svima kazat da smo bili na postupku u Ljubljani,ali MM ne želi da to svi znaju odma nego da ćemo im poslije kad se vratimo kazat da smo bili. Ne želi da nas zivka stalno 100 ljudi i pita šta ima!? A i jedan dan dok nas ne bude on baš ima tekmu (košarka u kolicima) i sad ne želi svim igračima objašnjavat gdje idemo.
Ajoj,valjda ćemo nešt smislit!!
O majko mila kolko je sati!! :shock:
Cure laka vam noć,ja se moram naspavat,sutra me opet čeka dječji rođendan!! :D
:*
Laku noć!
AB7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu, držim palčeve!
Ivana ~~~~~~~~~~~ za ponedjeljak i postupak bez problema!
mumy_s, jeeeeeeeeee, konačno i vaš mali autić na putu u veliki svijet :lol: Fakat bih voljela vidjeti to vaše čudo. E da, u Zagrebu su pljaskavice stvarno najbolje.... :mljac:
Belinda, nemoj ljudovima oko sebe lagati, samo im nemoj objašnjavati ništa - bili smo malo u skitnji! išli smo malo na drugo bračno putovanje! iznenadno smo odlučili razbiti sivilo i monotoniju! išli smo u Beč na izložbu! isli smo kod prijateljice u Zadar! ... ma izgovora ko u priči! :*
A što se hormona tiče, nije loše napraviti ih kako bi ste znali koja i kolika stimulacija vam odgovara, treba li supresija i eventualno, ako postoji problem, da ga možete rješavati i kontrolirati! Znači, FSH, LH i TSH 3d (drugi do peti dan ciklusa je ok, tako kažu curice) te PRL 21d ciklusa (ovisno o dužini ciklusa, prije ili kasnije, ali svakoako nakon što je prošla ovulacija!).
iva_luca malo ću uzurpirati topić ...ajde mi napisi sto točno određuje stimulaciju tj.kakvi hormoni trebaju biti za pojedinu stimulaciju to me buni.može i na pp ako ostale cure znaju i da neuzurpiramo prostor