ali pošto mirovinsko ima uvida u sve oni da je tako bi joj ili smanjili ili obustavili uplate, a čovek se zaposlio tek u 5mjesecu.
Printable View
ali pošto mirovinsko ima uvida u sve oni da je tako bi joj ili smanjili ili obustavili uplate, a čovek se zaposlio tek u 5mjesecu.
imam i ja pitanje. mm je prosle godine dobio isplatu od osiguranja zbog nezgode. nije mi jasno jel i to moram prilozit ili ipak ne?
mislim, to nije prihod, nego odsteta pa sam zbunjena
Je li se rješenje za dječji doplatak može tražiti i naknadno dok još teče doplatak
ok nitko nije odgovorio ,
znači u bilo kojem trenutku dok još teče dd, može se otići na HZMO i dobiti papir da imate dječji za to i to dijete.
Pozdrav.
Imam 4 djece.Najstariji ima 18.5 god.zavrsio srednju.Za njega sam prosli mjesec dobila zadnju uplatu.On se zaposlio i trebao bi ga poslodavac prijavit.Ja sam danas dobila poruku od mirovinskog da nisu mogli povuc njegove podatke o skolovanju.Neznam kaj im to znaci i dali ja trebam sto javljat u Zajinu?
I ne planiram ga u 2mj.prijavljivat u zajednicko kucanstvo posto se seli u donji stan.Jel to ok?
Trebaš im javiti da je završio školovanje i možda da se uskoro seli. Poruka je bila preporučena pošta? Ako da onda imaš broj telefona pa nazoveš svog referenta, imaj pritom broj spisa
Jedino kaj će te možda tražiti i povrat love od lipnja, računaj i na to
Poruku sam dobila na e gradjani.Prosli mjesec sam zvala gdina.koji mi obradjuje zahtjev da ga pitam za zadnju uplatu.I da je zadnja ta u 9 posto je gotov sa skolom i punoljetan je.
Referent je rekao da za njega primam dd do 31.8 jer do tada traje skolska godina.Zato sam i zvala jer sam mislila da je zadnja uplata u 7 mj.posto je skola gotova krajem 6.
Ok onda neće tražiti povrat, nazovi i reci da nije nastavio skolovanje
Annee02 , kako što kazneno djelo??? I mi imamo sličnu situaciju. U veljači smo podnijeli zahtjev, ja na rod. d. 1600 kn . MD obrtnik mislim prijavljen na oko 5000 kn . Prvo smo dobili odbijenicu jer premašujemo 50 % prosjeka. Nakon 2 mj dobijemo odobrenje DD jer ne premašujemo nekih mislim 500kn po članu. Imamo troje djece i dobijemo još 500 za treće dijete. Sve ukupno 1 398 kn. Od 3. mj. MD se zapošljava u drugoj firmi i ima nešto veću plaću, pa nakon 3 mj puno nižu.
Koliko to utječe na dječji doplatak s obzirom da se gledaju primanja u prošloj godini (2016), a za slijedeću gledat će se za ovu (2017)
Meni ništa nije jasno , ni odbijenica pa zatim odobreno. Ne bih voljela vraćati im lovu ako je preplaćeno, pogotovo jer potvrdu o primanjima / plaći HZMO sam dobavlja.
Ako sam rjesenje o razvodu dobila u 10 mj 2017. ulazi li placa bivseg u izracun prihoda? On ne zivi u Hrvatskoj. Hvala
Po novome....i roditelji i djeca moraju biti na istoj adresi, barem boravište...
A kako uzimaju prosjek za izračun?
Zadnja 3 mjeseca ili drukcije?
Možda bi po novom zakonu imali pravo na doplatak.
uvijek je bilo na bazi prošle godine znači tebi na bazi 2017
Podizem...
Stigao nam novi clan obitelji i prvi put cemo imati pravo na djeci doplatak, citam sto sve treba od dokumentacije, pa me malo buni.
Znaci ako predajem prvi put moram donijet potvrdu od poslodavca i hzzo-a, jer sam na komplikacijama bila od polovice 08.mj prosle godine? Jeli tako?
Dokumentaciju mogu poslat i postom i saljem kopije dokumenata, jesam dobro pohvatala proceduru?
Podizem....
Cure ima li vas koje primate dd?
leptirići jesi predala papire na kraju?
Sto ti je trebalo sve?
Ako je osoba na komplikacija ili porodiljnom sto se tocno popunjava??? Da je kao radnik ili ostalo pa navesti da se prima naknada od hzzo-a?? ili to nije potrebno jer imaju na uvid u mirovinskom?
Peticija da se izmjeni Zakon o dječjem doplatku i da ga imaju sva djeca, molim potpišite: https://www.peticijeonline.com/izmje...latku_za_djecu
Jeste predali zahtjev za dječji s obzirom da su od 1.3. dignuli cenzus?
Kaj to ne ide automatizmom, cenzus, na ono što je prijavljeno ranije ove godine?
Ako si ove godine žuta prijavila, onda bi automatski trebalo ići
Mašnica cenzus je dignut na 600 i nešto eura po glavi, rečeno je slušala sam na radiju da se može predati do kraja mjeseca, i ako spavaš u određenu kategoriju da će dat lovu kao da je predano do 1.3.
Da da predala sam u veljači u obradi je pa ćemo vidjeti. Baš me zanima jel ce se čekati rješenje mjesecima.
Vjerojatno se bude čekalo rješenje , ali kad počnu plaćati onda će dati i zaostatke!
Zaostatke za kad? Od trećeg nadalje?
sad zavisi kad si predala, ako si prije 1.3 onda bi trebalo od dana predaje, ako si oko ili iza 1.3 onda bi trebalo od 1.3. bar su tak pričali
Pisalo je da se može predati u roku 120 dana od 1.3. a zaostaci će ići od 1.3. To valjda vrijedi za one koji prije nisu imali pravo.
U prvom mj sam. Nije bilo razlike sad u isplati.
Možda si u istoj grupi žuta? Pa ti se radi tog nije mjenjača svota?
Novi iznosi idu tek od travnja, kada se isplaćuje dječji doplatak za ožujak. Ako si primala do sada sigurno će se povećati.
Da, msm da svima neš malo povećaju, al da, ista grupa, al i da, tek od travnja menščini.
Jel netko možda dobio rješenje? Mi još u obradi...