Hvala, na svjetima. Proradit će te preša. Isprintala išlere za lijenčine.
Printable View
ja ću samo kazat: :klap: žene.
Dobila sam prefine recept za kesten kuglice, toliko su mi fine da drugi put neće pravit kugle nego u zdjelicu pa žlicom jest...
pa podijeli ga s nama! nije valjda da se samo hvališ? ;)
ma bila sam sama doma, grebla žlicom po ranglici pa sam jednostavno morala nekom reći koliko su dobre..
http://www.coolinarika.com/recept/ku...na-i-cokolade/
ani imas na trecoj strani post 119 od marte s receptom za madjaricu.
MS:klap::klap:
ja sam ove godine samo nezavisni promatrač:|
ispekla sam samo majine kukije
i kesten tortu
nisam stigla ništa drugo
ali planiram se popraviti do NG:
aprine kuglice kad se već trudila vagati :heart:
kuglice od mrkve do MS
princezine puffiće
martine pracne
a mama će napraviti medenu pitu
mislim da će to biti dosta
mada bi voljela i zrna kave, jako mi lijepo izgledaju
i anekine budniće, oni su mi lani bili super
(gdje je anek, dugo je nisam vidjela na forumu)
i imgine anzac kekse
i aprin rafaelo i napolitanke bake ane
i ferrero....
ali neću imati vremena, a i previše je
Bok curke, sretan Božić svima!!!!!
Evo mog popisa: bajadera, čupavci, čokoladne kuglice, bajadera od kokosa (umjesto oraha staviš kokos, ostalo sve isto ide samo je drugi okus), salama u oblatnima, kremšnite, kocke od oraha. I ono što mi je najdraža pohvala: sin mi do ovog Božića nije bio neki ljubitelj kolača (više je volio slane), a sad nemre prestat jest i veli da su mu ooodlični (a ponio ih je i na praksu neke 3 kg na domjenak i veli da su ih svi hvalili). Evo, ja samo mislim da su ipak mogli biti još malo bolji/ljepši ali kraj dvije bebe sam dobro uspjela sama sve napraviti.
raffaello (trostruku dozu) i beti3ine vanilin kiflice (s onog drugog topica), isto trostruku dozu (jer sam imala toliko mljevenih oraha)...
pola raffaella nosimo sutra kod rodjaka gdje "gostujemo" na rucku, pola kiflica poklonila prijateljima za bozic...
i to je to. i ne da je dosta, nego raffaello jos nismo ni naceli jer su se klinci najeli kiflica, pa nadopunili nekim drugim (kupljenim) slatkisima, i sad cekamo da se pozelimo hrane uopce :mrgreen:
spekulasi
princezine hrpice
kokos kiflice
keksici punjeni pekmezom (srca, zvjezdice..)
danas sam tek degustirala (ispeceno prosli vikend) i super su, spekulasi su taman otpustili da ne slomis zub kad odgrizes
jucer sam napravila kokos salamicu, i smedje zutu salamicu sa ljesnjacima i zele bonbonima (prvi puta oboje)
njih dvije su u skrinji, da se stisnu...
ja sam napravila aprine kuglice s modifikacijama (djeca ne podnose tragove naranče) i samo u dio stavila orahe, neke sam ostavila gole, neke uvaljala u kokos a neke u orahe pa imamo tri vrste
napravila šape
orehnjaču i makovnjaču
obzirom na vrijeme i ostale resurse, prezadovoljna
Ja sam napravila: rafaello,kuglice by sunce (dvije vrste, s lješnjacima i čokoladom i kokosom), 4 vrste keksića
od jednog tijesta s tim da sam smanjila dozu i pravila tri vrste, mađaricu, makovnjaču i orehnjaču, i sad se
samo pitam ko će sve to pojesti. Inače ove godine sam imala zbilja izvrsnu malu pomagačicu..
ja sam napravila bounti kuglice - slično kao raffaelo, samo ne ide mlijeko u prahu; išlere, trokute, čokoladnu salamu, dukate, košnice, zvjezdice s kuhanim žumanjcima i medenjake
Ja nisam nista napravila, samo slinim dok citam ovo vase :mrgreen:
:lol:
ja sam napravila mađaricu,trostruki užitak i kokos kiflice
onda sam se malo mijenjala sa mamom i sestrom 8-) pa imam još i krašotice,tortu od sira,neku finu tortu sa nutellom i još nekom žutom filom (zaboravila ime),breskvice,šape,londonerice,banana kolač
za n.g. ću ispeći još jedan kolač i neku tortu i dosta nam
JA imam doma tooonu kolaca i sve mi je zao dok ih gledam, jer ih nitko ne jede.
Klinci su jeli neko vrijeme, ali ni oni vise ne mogu. Ja sam isto dobila hrpu od mame i svekrve, tako da se toga dosta skupilo.
Jeste vi zamrzavali kolace? Kakvi budu poslije? Mogu svi u skrinju ili neki ne?
Moja sestrična redovito smrzava kolače i uvijek budu dobri za jesti poslije.
I moji doma...žali bože tolikih kolača, a meni je već zlo!
E da, doma ih ni ne gledaju i odemo danas kod moje bake i ja ponjela kolača...i kaj nisu tam kod nje jeli? Jaoooo
Mi danas idemo kupiti onu malu škrinju od 75 litara.
Nakupilo se preko 25 vrsta kolača?!?!??!?!!?!?!?!?!?!?!?!?
A ja više nisam u formi kao prije da ih jedem.
Sve ću zamrznuti i odmrzavati kad kome padne na pamet nešto slatko.
I kremaste i suhe.
Za suhe znam da su odlični (čak se ne trebaju ni odmrznuti, mogu se jesti direkt iz zamrzivača jer su puni oraha i maslaca koji se baš i ne stvrdnu do kamene konzistencije), a za ostale ćemo vidjeti.
I mi ćemo zalediti suhe kolače... dugačak je siječanj, a ni veljača nije daleko, ako što slučajno ostane.
Doduše, nemamo tak velike količine za u škrinju (jesam ja napravila 14 vrsta, ali to je za najmanje 5 adresa ne računajući susjede). Radila sam dosta toga od pola smjese, da se baš ne udavimo u količinama, ali imamo puno vrsta. Ovaj i idući tjedan dolazi nam "pomoć" u vidu gostiju, a i mi ćemo se prošetati i ponijeti kolače na još koju adresu, tak da ne budemo baš sve poždrli i/ili smrzli. Uostalom, od parfe torte ostale su 2 kriške, dizanog tijesta više nema (podijelili, nismo ni probali), voćnih kuglofa nema (podijelili - to nisam nikad ni zamrzavala, jer stoji dugo i bez leda, ali mora biti dooobro zatvoreno), a sitni kolači dobro podnose led, jedino ih ne bi trebalo unutra držati baš do Uskrsa nego pojesti u roku nekih 6-8 tjedana. Moraju obavezno biti u dobro zatvorenim kutijama (imam namjenske raznih veličina).
Kao i na zraku, najdulje mogu stajati medenjaci (koje ja gurnem u led zato da otpuste, namjerno, čak i kad ih ne namjeravam dugo čuvati) i razne oblatna kombinacije (pišingeri, roladice u oblatni i slično). Od kremastih imala sam samo kokos štangice, ali to rijetko kod nas dočeka priliku da se zamrzne. Kolači od kestena odlično podnose zamrzavanje, ali ja izbjegavam to raditi ako nije kesten domaći (tj. ako se koristi smrznuti kesten pire, više ih ne smrzavam). Keksi i kifli stoje i bez leda, ali moraju biti u zatvorenim limenim posudama.
Peterlin, i ja sam poklonila već i više od pola, pa opet ima previše.
Jer... tko god da dođe, ponešto donese, kako i ja nosim drugima.
S tim da kod nas nije običaj raditi torte ni išta, pa imamo samo te sitne, a najkremastija je npr. mađarica, medena pita, bijela pita.
Ajmeeee, koliko kolačaaaa! A mene svi pitaju da što sam pravila 5 vrsta! :roll:
Svaka čast ženske :klap:
ja ovo nemrem čitati od :oops:
ja spekla 3 vrste:lol:pih
Šuti, ja sam dvije... :lol:
Al je sveki 6 vrsta pa mi je donjela 2 ogromna tanjura, valjda se sazalila :lol:
Usprkos maloj kolicini vrsta, jos uvijek imam od obje ponesto iako sam i djelila a i pojelo se stvarno dosta.
Uh, ode krivo, trebao je biti onaj smajlić koji se isčuđava! Ja ko i Mija, napravila 3 vrste i mislim se oooo, puno sam napravila
kikic, ja kupim 5 vrsti i mislim da sam puno napravila :-)
Ja u tome uživam, pa zato toliko i napravim... Svake godine se zaklinjem da će biti manje, a svekrva mi se smije i kaže "bumo vidli jel' bu manje :mrgreen:".
Dok su mi djeca bila mala, 3 vrste je bilo puno i u našoj kući. Sad, kad su veći, imam vremena, imam njihovu pomoć, a i pojedu... ali bilo je godina i s puno manje i ništ nam nije falilo, pogotovo dok smo i kume i ja bile još cure pa nam je bilo bitno dati petama vjetra... Sve u svoje vrijeme.
Inače, uvijek su mi tuđi kolači bolji.... mljac!
Ja sam najviše kolača pravila kad sam imala jedno dijete i kad je imala 2,3 i 4 godine.
Tada bih napravila preko 20 vrsta.
Sada, uz dvoje, 5 - 6.
Ali razmjenjujem s prijateljicama, pa ispadne gomiletina gomiline gomile.
Trenutno u zamrzivaču (jučer kupljen) imam:
bajadera
napolitanke bake Anke
bijela žele salama
tamna žele salama
orahovi poljupci
žute štangice
kokos kuglice
čokoladne kuglice
kokos roladica
kesten roladica
išleri
londoneri
žarbo
mađarica
medena pita
bijela pita
lijepa kata
medenjaci
linceri
bademovi keksići
čokoladne štangice
rafaelo kocke
ledene kocke
obični keksići
lješnjakovi keksići
kiflice
židovsla orehnjača
židovska makovnjača
mak kocke
čokoladne kocke
orahova salama
(kad poslažen na tanjur za Doček, slikat ću)
I? Kad se može doći na kavicu na kuglice, kockice i salamice? :mljac:
ja nemam ni dovoljno veliki tanjur da to sve stane :predaja:
apricot, jel sve to može izdržat u zamrzivaču ?
a nemaš kuglice za koje si meni recept davala?
nisu dobre, a?
imam, to su ove čokoladne kuglice :-P
jelena, SVE je u zamrzivaču.
sutra vadim, imam gomilu djece na igranju, a mame na degustaciji, pa javim kako su kremasti podnijeli šok u razlici temperature.
pp, evo recepta:
za roladu
- 50 dag protisnutog pirea od kestena
- 5 dag šećera
- 0,5 dl ruma
- 2 vrećice vanilin šećera
- šećer u prahu za posipanje folije
za nadjev
- 15 dag čokolade
- 7 dag maslaca
- 5 dag šećera u prahu
Kesten-pire, šećer, rum i vanilin šećer spojite u glatku smjesu koju valjkom za tijesto stanjite na aluminijskoj foliji koju ste posuli šećerom u prahu da se ne zalijepi.
Za nadjev spojite čokoladu, margarin i šećer u prahu pa premažite preko stanjenog kesten-pirea.
Oblikujte roladu uz pomoć folije na kojoj je valjana pa tako zamotanu stavite u hladnjak da se ohladi. Ohlađenu prelijte rastopljenom čokoladom (glazuru napravite koja vam najbolje uspijeva).