Tikice, Gabi25 :love2:
Printable View
Tikice, Gabi25 :love2:
cure moje drage, strašno mi je žao što prolazite tu ogromnu žalost :love2:
tikica, koliko ja znam, a mislim da je točno i tako kažu i moji liječnici, nažalost, u ovoj ranoj fazi trudnoće ne možeš učiniti ništa da spriječiš gubitak bebe, ne postoje lijekovi koji bi to zaustavili.
i ja sam imala strahovitu grižnju savijesti nakon prvog spontanog u 9-tom tjednu i strahovitu bol i depresiju koja je trajala 6 mjeseci, pa i danas se nekada javi osjećaj praznine bez obzira na to što su prošle skoro 3 godine.
jedino što preporučam svima vama je da ne odustajete i da budete hrabre, isplačite sve suze ovoga svijeta i krenite dalje. ja sam se u tom periodu bila strašno promijenila, zanemarila sam partnera /kojem je isto bilo jako teško/ i nikako nisam mogla krenuti naprijed niti u jednom pogledu...
nadam se da ćete se što prije oporaviti. čuvajte se, mislim na vas :love2:
tikice, tokolitici (lijekovi za sprečavanje trudova) se ne koriste prije 20 tjedana trudnoće. a teško i da bi smanjivanje utrogestana takvo što izazvalo - u nekim se klinikama vani utrogestan u postupcima uopće ne koristi... molim te, nemoj sebe kriviti - do spontanog u 1. tromjesečju u preko 90% slučajeva dolazi zbog kromosomskih pogrešaka ploda i na to trudnica nikako ne može utjecati - znači, mirovanjem niti lijekovima to svejedno ne bi mogla spriječiti. a lijepljenje za krevet se ionako ne preporučuje osim ako za to postoji indikacija poput hematoma recimo. bakterije najčešće utječu na kasniji tijek trudnoće, tj. ako se zbog njih jave problemi, to je obično kasnije u trudnoći - prijevremeno otvaranje, pucanje vodenjaka i sl. Ovime ti želim reći da NE KRIVIŠ i ne preispiuješ sebe i svoje eventualne greške jer ih nema - na ovo nisi mogla utjecati mirovanjem i sl. Ponovi briseve, papu i ostale nalaze da budeš mirna (pošto ti ovo nije 1. trudnoća, ne znam da li si provjerila štitnjaču koja, ako joj se funkcija u međuvremenu poremetila, može uzrokovati sve i svašta u trudnoći), ali nemoj sebe kriviti! drži se :love2:
tikice draga prezivjela sam i skupila snage isto kao sto ces i ti, tvoja bol nije nista manja od moje, obje smo izgubile dijecu, izgubile snove i nade, tako da to treba odtugovati i nedopustite nikome da umanjuje vasu bol.Bit ce raznih komentara ali neobaziri se i meni su znali reci ma to su mala dijeca i nema uspomena nevalja plakati za njima, moja dijeca su zivjela 4 i 6 dana al mi nitko nemoze reci da je to lakse nego kad premine djete od godinu dana.Dijete je dijete ma koliko god ono bilo.I nemoj sebe kriviti za nista , u 11 tt je vec posteljica pocela proivoditi progesteron, a kazu da je tableta progesterona kao kap u moru u odnosu na to koliko ga posteljica proizvodi.samo polako:love2:
cure tako mi je žao znam kako vam je i kako se osjećate jer sam i ja to prošla 3 puta na sličan način tj.2vanmaternične i jedan spontani:cry:bila sam u velikoj depresiji,plakala čak sam nakon treće trud.m rekla neka ide i neka potraži drugu koja će mu roditi djete toliko sam bila očajna al on je i dalje bio uz mene tako da smo uspjeli to nekako prebroditi(naravno praznina ostaje)stoga curke izbacite svoje osjećaje van nemojte držati u sebi jer će vam biti još gore,s vremenom će se bol polako smanjiti i krenite dalje uzdignute glave jer će sreća jednom pokucati i na vaša vrata!!!!!DRŽSTE SEEEE!!!!
Ajme Gabi25, zar i ti :-(. A ja se mislim barem sada nemože biti VM u lijevom jajovodu kojeg nemam, i sad opet i opet vidim da nema garancije, čini mi se ako se na nekoga okomi nesreća, ne pušta ga :-(...držite se cure koliko možete, valjda će vrijeme barem malo zalječiti rane!!! :love2:
Da Mury, upravo sam i ja to mislila ali sam se očito prevarila. Bas kao sto kažeš, kad te hoće nesreća onda ne pusta.
Sent from my iPhone using Tapatalk
bobač jesi to ti na slici? da li to znači da si ipak uspjela..?
tikice i gabi25, cure žao mi je što se i vi ovo morale proći.. :love2:neko je ružno razdoblje bilo, za puno sam spontanih čula u svojoj bližoj okolini (evo za Badnjak je i naše srce prestalo kucati...). teško je, preteško, znam; nitko za to nije kriv, nažalost takve se stvari često događaju u ranim stadijima trudnoće.
PD analiza ne govori puno, ali ti može reći da li je riječ eventualno o problemu u koagulaciji ili je neka teža patologija; u svakom drugom slučaju najčešće se radi o kromosomskoj grešci ploda.
Meni je dr. (ujedno i MPOovac) rekao da radim briseve barem 2 mjeseca iza kiretaže zbog lijekova koje sam uzimala nakon kiretaže (ergometrin i antibiotici).
A novi pokušaji za najbolje 4 mjeseca iza kiretaže - jedva čekam :-)
:-Dej tikica78 napokon jesmo nakon 8 god.čekanja,evo polako odbrojavamo dane do dolaska našeg mišeka(27dana)zato vam i kažem nemojte gubiti nadu sreća će jednom doći i vama kao i nama,nadam se da će to biti ubrzoooo:heart:
bobač jako mi je drago vidjeti da se i nakon 2 vanmaterične može imati uspješna trudnoća. Jel to trudnoća iz IVF-a?
A ove dvije vanmaterične? Koja je vaša dijagnoza?
ne sve trudnoće su prirodnim putem a dijagnoze zašto se to događalo i zašto je trebalo nema osim policističnih jajnika drugih razloga nema ni s moje ni s m strane. moja sreća u nesreći je da nisam morala ići na operacije zbog vm trudnoće nego sam dobila samo neku inekciju koja je to rastjerala
Da, to je sreća, ja sam sa obje vanmaterične završila na laparoskopiji
Sjećam se kako smo se tikica i ja nekako u isto vrijeme radovale i strepile nad našim betama, a sad nam se dogodilo isto. Meni su se obe blastice primile, beta rasla kao luda, na prvom ultrazvuku se vidjele dvije žumanjčane u jednoj gestacijskoj (podijelila se nakon transfera), a u drugoj ništa. Za tjedan dana kucalo je samo jedno srce od ta dva, doktor bio totalno cool i htio me poslati natrag na posao (iz ove perspektive mu se čudim, jer je očito došlo do pogreške pri dijeljenju, kada je jedan blizanac u istoj gestacijskoj vreći odumro, a on se nije zapitao što će biti s drugim), ali sam totalno instinktivno odlučila da neću... Kontrola za četiri tjedna i šok. Nema kucaja srca, plodić od 3 mm... Kiretaža, živci u klupku, grč u želucu... I potreba da krenem dalje, što prije. Materijal (odvratno bešćutno zvuči, ali to je termin kojeg koriste) je poslan na phd i kariotipizaciju, a mi želimo napraviti svaku moguću pretragu kako nam se ovo isto ne bi ponovilo. Naravno, tu su kariogrami za oboje i testovi trombofilije za mene. Što se još preporuča?
Šaljem veliki zagrljaj svima u svom prvom postu nažalost na ovoj tužnoj temi. S obzirom na iskustvo dva missed pobačaja u periodu manjem od pola godine i nakon puno isplakanih suza, promišljanja, preispitivanja došlo je vrijeme da samoinicijativno odradim ono o čemu moj lokalni socijalni ginekolog sa najmanje 40 godina iskustva kao i voditeljica ginekologije jedne hrvatske županijske bolnice nažalost ne znaju ama baš ništa - a to su sveobuhvatne pretrage o čemu sam sve naučila upravo od vas na ovom forumu i hvala vam zbog toga! Brisevi su nakon prvog pobačaja bili ok, u pon. smo na Rebru za kariogram a planiram još odraditi testove na trombofiliju, imunološke markere (btw. antitijela na štitnjaču ok, TSH ispod 1,5), TORCH, OGTT i hormone za koje unaprijed znam da nisu ok s obzirom da je moja dijagnoza PCOS - anovulatorni ciklusi.
Da li možda neka od vas ima info/iskustvo iz prve ruke što se tiče dr. Duića iz Merkura? Nešto mi je u zadnjem razgovoru dr. L. spominjao dotičnog kao jednog od dva specijalista u RH po pitanju habitualnih pobačaja, thx.
Drage moje,žao mi je što sve ovo prolazite.Razumijem vas jer sam i sama u svemu ovome.Nakon dva spontana krenula sam na pretrage.Neke sam dobila od dr. a druge sam radila na svoju inicijativu.Otkrivena mi je trombofilija i visok prolaktin.Trebala bih početi s terapijom,ali sve nekako odugovlačim(znam da zvuči nevjerojatno,ali valjda još uvijek nisam psihički spremna).Iskreno se nadam da ćemo jednom sve ovo ružno ostaviti iza sebe i držati u naručju svoje bebice.Šaljem vam veliku pusu i držite se...
Što se tiče prolaktina imala sam problem s istim prije 3-4g., odradila rendgen hipotalamusa (sella turcica ok), sa Bromergonom donekle regulirala prolaktin i cikluse no kako smo u međuvremenu dobili i suprugovu dijagnozu (plus godine) shvatili smo da je IVF vjerojatno jedina opcija za nas i prepustili se u ruke dr. L. koji nije tražio hormonsku sliku prije niti jednog od dva odrađena postupka. Na moju bojazan oko eventualno povišenog prolaktina rečeno mi je da je u tome problem da vjerojatno ne bi ni došlo do implantacije, da li netko ima drugačije iskustvo?
Ja sam bila kod dr. Duića na preporuku dr.L.
Napravila imunološke pretrage (na koje me poslao dr.Duić). Zaključio je da nemam indikacije za heparin jer imam samo tri biokemijske trudnoće, nemam mrtvorođeno dijete...i da u sljedećem postupku ubacim pola aspirina. Ako ne ostanem trudna u narednih pet-šest postupaka da počnem sa heparinom...
Odmah sam u sljedećem postupku počela sa aspirinom i heparinom. Devet mjeseci kasnije dobili smo savršenu djevojčicu!
Da li te još nešto posebno interesira?
Thx na info Mia Lilly, lijepo za čuti da je uspjelo iz prve sa heparinom i čestitam :) Da li si imunološkim pretragama došla do neke konretne dijagnoze?
Mene užasavaju informacije koje dobivam sa svih strana kako se, ukoliko se i detektira neki problem, kreće s terapijama heparin/kortikosteroidi/na kraju imunoglobulin a o učinku i uspješnosti kojih naravno ne postoji egzaktna medicinska teorija. Da ne govorim da se u slučaju eventualnih kromosomskih aberacija u Hrvatskoj sve svodi na metodu pokušaja i pogrešaka pa neka trpi tko je u stanju ili naravno proba ishoditi od HZZO-a refundaciju troškova za otići van na postupak. Znam da ima mnogo lijepih i pozitivnih priča i to je moja mantra i snaga ovih dana.
Jedan hint za sve one koji vade krv za kariogram, nabavite uputnicu i za HLS tipizaciju tkiva kako bi izbjegli dva vađenja krvi, to se na Rebru radi na istom mjestu.
Ja sam svu imunologiju obavila u Vinogradskoj. Nije mi dokazana trombofilija, ali sam imala neke loše nalaze.
Pogledaj pod IMUNOLOŠKIM PRETRAGAMA ako imaš vremena jer sam na toj temi dosta pisala o tome kao i druge cure.
Sretno!
cure da vas pitam jel moguće da sam nakon kiretaže 10.dan dobila mengu ?
Thx na info Mia Lilly.
Tikica78 mislim da je prerano za vješticu, kažu da su krvarenja do 14 dana iza kiretaže normalna. Moje iskustvo je 28 dana nakon 1. kiretaže, a sutra će biti 5.tj. nakon 2. i još nikakvi naznaka...
Tikica78 meni se to čini malo brzo, svugdje gdje sam na netu gledal je info 4-6 tjedana. Možda ti je to krenulo samo malo čišćenje nakon postupka?
Meni je sad dva tjedna od kiretaže i spoting još uvijek prisutan. Doduše nakon postupka nisam ni jedan dan baš krvarila, ali stalno mi na dnevnom ulošku bude zamrljano ili svježih par kapi ili nekih smeđkastih... Još malo pa pregled. Baš me zanima kaj će reći...
meni je nakon kiretaže bio dva tri dana malo smeđe malo crveno i prestalo sve potpuno, ali su me počele sise boljeti jako i dobila sam prištiće nakon toga bol u leđima.. a 10 dan pravi menstrualni bolovi i krv gusta baš menstrualna, danas mi je 4 dc
i sve je po pravilu , prva dva dana krvarila jače sad sve manje, je to je bila moja menstruacija.
kad razmislim bolje to je i u vrijeme kad bi inače došla moja m da nisam ostala trudna..sve se poklapa.
nisam još bila na kontroli jer sam dobila , ali idući tjedan idem i baš me zanima što će mi dr. reći..
Ovak je točno i meni...samo što sam ja cca tri tjedna od kiretaže.
Točno 2 tjedna sam brljavila ko i Ti i od onda ništa.
Sad bi već da lagano dođe da odradim kontrolu dok sam još na bolovanju.
Meni su u bolnici isto rekli da je normalno da menga dođe 4-6 tjedana nakon kiretaže.
Drž'te se cure...
joj sad se brinem.. ali sigurna sam da je meni ovo bila menga..
A tikica78, moguće je da je i M. Baš me zanima kaj će doktor reći...
Bab, totalno te kužim! Ja već sad jeeedva čekam da dođe M, nekako mi je u glavi da će sa dolaskom menge cijelo ovo ružno razdoblje završiti i početi novo. A ovo brljavljene me još samo svaki dan podsjeća na kiretažu.
nakon kiretaže spotingirala sam puna 2 tjedna, a moja m je stigla 30 dana od kiretaže, poprilično obilna.
cure, držite se ~~~~~~~~
evo danas 5dc i prestalo točno sve kao što bude moja menga.. možda je to kod mene zato jer ja nisam ni imala pravu kiretažu..naime ja sam svoje bebice rodila, imala sam snažne trudove cijelu noć i kad sam došla u bolnicu sve je iz mene izašlo.
kad je dr.išla gledati na uzv bila je šokirana da nema ničega, našla je samo jedan komadić mali skroz od posteljice i to je očistila tak da ja poslije te tzv,kiretaže nisam puno krvarila možda 3 dana..
u ponedjeljak šaljem poruku za kontrolu, baš me zanima, pa morala bi vidjeti na uzv jel to bila menga..
iako najsretnija bi bila da me pogleda dr.L ..
Cure trebam malu pomoc.
Juce sam saznala da mi beta pada i prokrvarila sam nakon dva dana mrljavog krvarenja, ali danas mi to sve nesto slabo ide. Uopste ne lici na pravu vjesticu kako to kod mene bude. Izvinjavam se zbog opisa ali krv vise lici na neku staru. Iskreno strah me da cu morati na kiretazu. Inace za ovaj Fet sam pila estrofem za debljanje endometriuma.
Molim vas da mi se javite ko je imao slicnu situaciju ili vasa iskustva sa biohemiskim trudnocama.
Hvala cure unaprijed
Ljbice, kao prvo žao i je što to prolaziš, jer znam nažalost kakav je to osjećaj i bol :-(. Ja sam u svoje dvije biokemijske baš jako krvarila, i duže nego kad imam običnu mengu. Mislim da ti je najbolje pratiit betu ( ponovi ju u ponedjeljak), pa ako beta pada, trebalo bi biti ok, a svakako se javi i dr. ako ti i dalje bude tako oskudno krvarenje. Držim fige da ipak beta sama padne, kad je već krenula dolje :-(
Ljubice bas mi je zao..ne mogu vjerovati..ja nisam nikad imala biokemijsku.
Drage moje cure,
ja imam jednu novu situaciju koja me je prilicno uplasila.Prije sedam dana sam radila nalaz bete koja je bila u opadanju i iznosila je 330, taj dan sam konacno i prokrvarila nakon dva dana mrljavljenja. Za vikend mi je krvarenje opet bilo mrljavo i u ponedeljak je nas krenulo cista svjeza krv sa po nekim tragovima ljustenja endometrijuma. Danas sam ponovo uradila nalaz bete samo da provjerim dali je skroz pala i bas sam se iznenadila jer je beta 523 i krvarenje mi ne staje.
Zvala sam dr. i u ponedeljak idem na pregled jer ocito nesto nije u redu.
Sto e so onie na koi kako mene uspevaat od prvo icsi da ostanat trudni no doaga do spontan pobacaj kolkav e nivniot procent na uspesnost. Govoram zana dalje za narednite IVF icsi barav statistici na net no nemozam da najdam