Ako je bodi kratkih rukava ni onda? Uh, izgleda da cu morat majku natjerat da par puta previjemo i preobucemo bebu celavicu.
Printable View
Ako je bodi kratkih rukava ni onda? Uh, izgleda da cu morat majku natjerat da par puta previjemo i preobucemo bebu celavicu.
Bodic i benkica se koriste kao isti odjevni predmet.
Sto me podsjeti,imala sam nekoliko bodibenkica koje su mi bile jako dobre
Vera, bi li ti obukla majicu kratkih ili dugih rukava ispod... jednodijelnog badekostima?
Jedino ako ti bodi nije ona tutica, jednodijelna, tad mozes ispod obuci nesto (zimi). Ali opet ne bih odabrala benkicu/majicu, vec bodi, jer se kopca medju nogama i nece se povlaciti prema gore.
Moj mlađi je bome nosio benkice, iako je stariji imao bodiće. Mlađi je imao pupčanu kilu pa mi je bilo spretnije tako u prvim tjednima. Pelena je bila zafrkana ispod pupka, a trbuh slobodan (ljetna beba, moglo nam je biti). Eto, za neke situacije i to dobro dođe.
Samo da kažem, mi smo imali bodibenkice što mi je bilo super jer
- kopča se među nogama i ne povlači se
- ne ide kroz glavu nego se oblači kao bodić (imala sam strah od oblačenja preko glave :D).
Mislim da ću i s drugim djetetom za početak nakupovati tih bodibenkica
Meni su isto body-benkice super bile. Pogotovo za početak. Običnu benkicu mu nisam ni jednom stavila.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Cujte, s obzirom da smo sve mi iz razlicitik dijeliva hr i razlicitih godista vjerovatno pid nekim pojmom mislimo druge stvari. Meni je bodi za bebe ono sto se obuce preko noga (mozebit s nogavicama ili bez) i sto se kopca oko ramena\ vrata. Tako mi je to majka zvala i tako ja to zovem tu robicu. Nekako to izgleda kao gornja robica ispod koje moze ici još nešto. Uglavnom, za zatvorimo raspravu jer vidim da to ide pogresnim tokom, shvatih. Ako je skroz usko ne ide ispid nista i ionako je vruce pa treba bebi malo robe.
Benkica je kao kratka majica, ali se ne oblači preko glave (razrezana je) a bodi sve ono što se kopča između nogu.
Slika govori 1000 riječi.
Benkica: http://www.ishop.rs/upload/thumb800/...%20Benkica.jpg
Bodi za ljeto, bez rukava (ne kopča se pa ga moraš prevlačiti preko glave): http://shop.extremeintimo.hr/media/c...B/1/B16Y02.jpg
Ima toga i s kratkim rukavima i dugim rukavima, ovisno za koje godišnje doba ti treba.
Bodi-benkica se kopča, pa ne moraš bebi prevlačiti ništa preko glave, ali se kopča između nogu: http://www.clar.si/uploads/products/p-5256-1.jpg
Ja sam koristila bodi benkice kada je bio manji. Isto se nisam usudila preko glave ista navlaciti. Sada stalno nosi bodije, kratkih rukava ili bez rukava.
Imamo i majice kratkih rukava, njih isto nosi, uglavnom po kuci.
U velicini 56 iskljucivo i vecinom u 62 bodi-benkice da ne moram preko glave.
Benkice nismo nikad.
Super tema.
Meni je neophodan krevetic, bassinet, kolica i as se podrazumijevaju, stol za presvlacenje, dude, izdajalica me spasavala u pocetku. Baby monitor, bodici, duda, nocna lampica...
Ono sto smatram da nisam trebala kupiti se uglavnom odnosi na robu - kupila sam npr. gomilu bodica s dugim rukavima za novorodjence. Na kraju me bilo strah oblaciti ju u to kako je krhka bila, radije sam joj oblacila kratke rukave ili pizdame na kopcanje. Osim toga ionako je toplo u kuci.
Jakne, hoodies - nepotrebno. Rulavice da se ne izgrebe - nepotrebno.
Kupila sam joj i cizmice (znam, suludo, al nisam mogla odoljeti koliko su slatke) te tenisice za bebe. Totalno nepotrebno. Dobila sam i kupace kostime za malu bebu - presmijesno. Ne znam tko to kupa bebu od par mj u kupacem kostimu, tj. tko tako male bebe vodi na bazen ili plazu. :lol:
Ne mogu se vise sjetiti... ugl. sve od vecih stvari mi je trebalo/treba i nisam nista pozalila, osim gomilanja robe za bebe.
Ima ona Aquaeduca škola plivanja za bebe.
nemamo kupaci kostim za nju, ali evo, mi smo na moru s tromjesecnom bebom :-)
za sad je umocila samo nogice, jer je puhalo
ali, planiramo ju umociti cijelu cim se malo zagrije more
naravno, ne ide na jako sunce, plaza ima hlad cijeli dan
Ja sam vidjela bebu od 3-4mj, s pelenom (onom običnom) i kupaćim kostimom, jednodijenim. Mama joj močila nogice
Kaj će ti kupaći za bebe osim ako ne ide na bazen tad obavezno Mora imati bilo kakvu zaštitu ili gaće ili pelenu
I ja sam bebu od šest mjeseci vodila na more i plažu, ko i Klinca od mjesec dana. Istina klinac je više bio u kolicima i spavao
Mi kupamo malo vecu bebu, 11 mj u kupaćim gacicama. Od 9 mj se kupa u moru i u kupacima je. Na plazi u peleni za kupanje platnenoj. Ne funkcionira mi ta u moru jer se puno natopi mora ali za plažu je o.k. Ali da sad kupujem ne bih uzela tu pelenu za kupanje nego samo male kupace jos par komada.
Meni se malo toga pokazalo nepotrebnim, najkraće smo koristili stol za previjanje, ali mi je to super ormaric za njezinu robu.
Odlicna tema!
- odjeca za bebe od trapera
- vreca za spavanje(nikada se nije navikla na nju,a meni je nezgodno za nocno dojenje)
- cipele za bebe
- puzzle na pod,pokazali su se jako neprakticnima, bar meni
- ljuljacka za bebe
- sling,nismo se uspjeli naviknuti na njega
Ja sam bila s tromjesečnom bebom na plazi. Bila je ili gola ili u pelenu ili u bodiju. Ovisno o danu. Kupaći/e je dobila sljedece ljeto :D
Od nepotrebnih stvari...hm... male stvari s kapuljačom su se pokazale dosta nepraktičnima.
Kod mene djeca do cca pet godina su gola, naravno ima ekstrema koji djecu oblače u kostime
Ja ne volim kad su mi djeca gola iznad godine dana starosti
Ova sad s tri mjeseca se i ne kupa bas, samo nogice namace, jer je hladno more
A umocit cemo ju gologuzu kad se zagrije
Starije sestre su joj isle na more dok su bile 6 i vise mjeseci stare i kupale su se u kupacim gacicama ili pelenama za kupanje, rijetko bez icega...tko ce loviti kakac po povrsini :mrgreen:
A kad prohodaju, sjedaju posvuda i jezim se od pomisli da gole guzice stavljaju di god...
Niti ja ne volim gole guze na svakakvim nečistim površinama. Tako da i moji nose kupaće gaćice.
Moji su gole guzice stavljali drži u more, pa onda na ručnik, osim kad smo išli direktno na pjesak tad su oblačili gaće, ali do tam je i trebalo doci
I moja obavezno s kupacima u pijesak. Inace podmećem ručnik pod golu guzu.
Ma nije samo pjesak problem. Ljudi su neuredni grozno, ostavljaju smece svugdje, pogotovo cikove od cigara. Onda proljeveju sve i svasta, ostatci hrane, psi isto..... Imam i ja psa, manje mi to smeta nego ostatci rucka na plazi. To vrijedi za pjescane, kamene, sljuncane i sve druge plaze. Najdraze mi je da onda ima nesto na sebi iako jos ne hoda dobro.
On topic, jos jedna nepotrebna stvar, sva ona baby kozmetika. Jedino mustela za tjemenicu i sudokrem kad se malko zajede guza od kakice.
Ja svoga drzim gologuzog i na pijesku i u moru... puno vecim problemom od pijeska u guzi mi se cini pijesak u ustima... makar mi se ni to ne cini ko prevelik problem :)
ma da je pijesak samo problem...veci problem je ovo o cemu VeraM prica...
plus, ja stvarno ne volim da mi cure budu gole na plazi :-/
Znam, znam... moj ima pik na cikove... juri prema njima i pokusava ih stavit u usta... a plaza puna cikova... ne stignem ni mislit o guzi ;)
Nije mi problem pijesak u guzi, vec mi nije mila pomisao na pijesak u piši. Ovi drugi problemi me ne muče jer na našoj plaži nema ljudi koji ručaju ili su toliko nekulturni. Na velike napučene plaže ne idemo.
o da, tek kad imaš puzavca vidiš koliko ima čikova na plaži i dječjim igralištima
moja je bila skužila da svaki put kad uzme čik, ja joj ga uzmem iz ruku, pa ih je jedno vrijeme počela tražit i donosit meni jer je zaključila da mama očito želi sve čikove :lool:
od rodice mala ima sada 3 godine..prosle godine bili na moru i mama ju je pustala bez kupaceg u more..nakon paar dana mala kao da je piskila krv..rodica doktoru i rekli joj da u moru postoje bakterije koje djeca nemogu "absorbirat" pa ko ima pech dobije taj bakterium..mala dobila neke upale..ljecila se mjesec dana..muke zive...odkako sam to cula ne dolazi u obzir da ga pustim bez icega u more..imat ce 15mjeseci kad budemo isli...u more kad idemo znaci kupaci ili onaj pampers z kupanje.
Pa voda i bakterije produ i kroz kupaci,sto ne?
Ovo zadnje, da bakterije iz vode dođu do koze i dalje. Tako da kupaci nije nikakva zastita. A s plaže se isto skupi svasta, sto rukama, sto ustima, sto guzom. Jednostavno ne volim djecu vidit na plazi golu. Niti odrasle da smo načisto.
Hm...prije bi rekla da su "ekstremi" na drugoj strani, goli sa 5g...barem na plažama na kojima ja idem.
Nekako mi se čini da u zadnje vrijeme ipak ima više beba i djece u kupacim gacicama, nego bez.
Meni je nekako uvijek bilo bolje da ima kupace i iz higijenskih razloga, ali i nekako mi nije bilo ugodno da su goli...
Hm. Bakterije prođu kroz bilo što, a posebno kroz kupaći.
E da, prije koju godinu meduza je opekla jednu malu koja nije imala kupaci, bas dolje po nezgodnom mjestu, s time da je mala plakala i dok su skuzili sta se desava, pokusala je to maknuti, pa jos i utrljala...
Sjecam se kako je vristala, pola plaze se skupilo...valja je bas uslo u sluznicu. Mislim da kupaci ipak zastiti od takvih stvari, barem donekle.
pa to naravno ali kazu da je makar mala zastita..kosto sam rekla..ko ima pech dobije :/.. ja cu za svaki slucaj stavit da sam mirne glave.
to za cikove na plazi to me najvise nervira i kad nisam imala dijete...i ja pusim ali nikad mi nebih palo na pamet cik bacit na plazi..mada mi ne pada na pamet ni zapalit na plazi..peces se na 50stupnjeva i onda da zapalim..bolje ne hahaha
ovo za golu djecu na plazi donekle...mislim da je prije bilo drugacije..drugacija vremena..nije niko imo smartphone facebook instagram pinterest...sada je uzas! samo se vidi kako se slika..i onda tvoje dijete zavrsi golo na necijok slici u pozadini i to dodje na fb insta ili sto vec..znam mi to necemo ni skuzit mozda..ali sami pomisao mi ide na zivce...kad sam rodila svakome sam stalno trubila da se slike gdje je on negdje na njima ne stavlja u internet i ne salje dalje nekome koga ja neznam naprmj. whats appu..bila sam najveci cudak na svijetu!! jer danas je ocito normalno postalo da se uradi slika i hop upload na net o ne gleda se pozadina ili ko je na slici..a kad se covijek bori za svoju privatbost gledaju te cudno...a da je prijw neko odma radio polaroyd od tvog dijeta ili exta doslo aparatom slikat ga dok jede naprimjer covijek bih im zvao policiju jer ae nije smatralo normalnim hah...
Evo bas pise u novinama,uhitili covjeka koji slikao golo cetverogodisnje dijete