Nemam je želje slušat 2h i 45 min kako pere, a za 30 min opere nelošeCitiraj:
Davor prvotno napisa
Printable View
Nemam je želje slušat 2h i 45 min kako pere, a za 30 min opere nelošeCitiraj:
Davor prvotno napisa
je li se može koristiti obična kuhinjska sol?
Makita, a kako ti se tableta otopi u 30 min? Meni se otopi manje od pola pa sam odustala od kratkog programa a tlaka mi je preć na prašak :roll:
a stvarno mislim da nema potreba zagrijavati svaki put na 55-65 C
sreća da je moja mašina tiha pa me ne smeta kaj vrti 2,5 h
ja u svojoj perem uvijek na duzem programu na 75 stupnjeva i pere manje od 2,5 sata...
kod mene je najjači program 65 C i pere kraće nego "štedljivi" 55-60
ali izbjegavam taj najjači jer i 55-60 C dobro opere
je li bitno da tabletica stoji u onom pretimcu ili se može staviti i na dno jer meni je taj pretinac pukao?
kod mene tableta ispada iz pretinca nekih 10-15 min nakon početka pranja (čuje se "tup")... mislim da dođe optrilike na isto kao da je samo stavljena unutra, tj. da se za tih max 15 minuta ne bi puno otopila
ne, presitna jeCitiraj:
janjica prvotno napisa
i meni se potrgala capica koja zatvara pretinac, uredno stavljam u jedan od pretinaca za bestek (bez pribora, naravno)Citiraj:
janjica prvotno napisa
pitam jer je na kutijici nacrtana slika i to je zabranjeno.Citiraj:
emily prvotno napisa
a da uključim pa pričekam 10 min i onda ubacim*
mislih na krupnu morsku sol
Kuhinjska krupna morska sol može, čak je krupnija od onih tzv. "specijalnih". O tome sam već pisala, to je savjet majstora koji svakodnevno popravlja suđerice i nikako ne preporuča one "specijalne", već krupnu morsku sol.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Sori, mislila sam da pitaš za običnu, sitnu kuhinjsku so. Krupna može, ko što reče mama sanja
Meni se uvijek otopi tableta, pa i na kraćem programu. Dm tablete koristim najčešće.
Meni se takodje otopi cela tableta, koristim najkraci program od 1.5 vremena.
Ima predpranje, pranje (45stepeni), ispiranje (60 stepeni), susenje
Zaboravio sam dodat, da koristim tablete iz DM-a, obicne.
Planiram preci na gel. Kakav je, jel koristi tko?
ja i njega probala, pa ništa, tako da nemam za sada mjerodavno iskustvo.
moram napomenuti, da mi je otišla nevjesta na servis! :cry:
valjda će se vratiti kao nova! :mrgreen: još ništa ne javljaju :/ ima bit da je ipak bila neka disfunkcija :x
Kod moje mašine kratki program je 30 min.Citiraj:
gox prvotno napisa
Blago tebi. Ja kada sam moju kupovao nisam proucio dobro, pa sam uzeo negledajuci u programe. Bas sam debil
sada sam u bedu i zao mi je bacit, jer sam jakoooo zadovoljan
Ma i ja sam debil, ali sam imala sreću. Pojma nisam imala da taj program postoji kad sam ju kupovala.
Sada sam stvarno besan. Otvorim moju sudjericu, posle najduzeg pranja (70 stepeni), i posudje blista, ali na dodir ima kao neki pjesak zalepljen. On se oko ne vidi, ali kada povuces rukom po salici, osetis grburavo. Što je to? Šta da radim? Davore pomagaj?
došla mi je nevjesta natrag :D :D :D :D
sinoć oprala prvo suđe, i to stavila na ECO program, i opralo je super u odnosu na prošlo suđe.
promijenili su i ostala dva dijela- solnicu i grijač. rekli su da bi za par pranja totalno riknuo.
eto promijenili su sve što se promijeniti moglo (elektroniku, mlaznicu, gornju cijelu košaru, kutiju za detergent i sjajilo, solnicu i grijač) i ako stvarno sada ne bude prala- ja ne znam :/
Bas mi je drago :D :D :D
Moze li meni neko pomoci sa kojim savjetom :( :cry:
Zaboravio sam napomenuti da je moja Quadro DW-S6050.
Pomagajte :cry: :cry: :cry:
I naša je na servisu već 10 dana, a nova perilica, prali smo valjda tri puta i ustanovili da nešto ne valja :(
gox, zovi servis. Vjerojatno ti je u komi ionski izmjenjivač, a zašto - neka serviser vidi. Možda pijesak iz vode.
Davore - ti imaš isto Quadro?
Zašto mi na onom prozorčiću - gje se nariktava vremenski odgođeno pranje - pojavljaju razni brojevi? Stavim suđe, uključim da SAD pere i onda mi se pojavi ne znam - 18, 22, 51 i slični borjevi. I kad je gotovo pranje - kad zapiušti ja ju otvorim, a onda još pišu neki brojevi..... kad uključim novo pranje samo se zbroji..... šta ti brojevi uopće predstavljaju?
Beats me :?
Moj stroj nema nikakvog displaya. Svi strojevi u mojem kućanstvu su prilagođeni taktilnom upravljanju. U rijetke izuzetke spada stroj za kruh, ali samo zato što još nema strojeva s "klasičnim" komandama.
Davore sada si me dao zabrinut. Inace preobleme koje sam imao nestali su kada sam stavio calgonitovu sol.
E sada kada ja da znam da li mi perilica trosi sol. Ja kada odvrnem poklopac za sol, ja i dalje vidim so neotopljenu unutra. No, kada stavim prste i promesam, jos kako mi ostanu slani, pobjele. E sada ne znam da li to treba tako :? :? :?
I da oprao sam filter i sudjericu po receptu tete iz odreda za cistocu, i nemam vise pjeska po sudju.
Ja čujem pred kraj pranja neki zvuk koji znači da uzima sol, pa isti takav za sjajilo. nešto kao zvuk kada se otvori pretinac za tablete samo tiši.
Ja sam se samo došla pohvaliti, da moja nevjesta pereeeeeee ko nikad u životu! :D Da´Bog´da vazda ostala tako zdrava i vrijedna! :lol:
Jeeeee! :D :D :DCitiraj:
Tea prvotno napisa
Pročitala sam negdje da mašina više struje troši na sušenje nego na pranje :?
Jeeeeeeeeeee! :D :D :DCitiraj:
Tea prvotno napisa
Sa čim peres, koja je kombinacija u pitanju. I da kako si podesila sol i sjaj. :?
nisam ništa dirala, da vam pravo kažem od straha. kako su mi ju dofurali tako sam ostavila. sjaj je na 4, perem sa calgon gelom :/ , a sol mi je pomaknut skorz u lijevu stranu- ja mislim da je to + :? i prala sam na ECO programu. ovih dana ću eksperimentirati sa programima, al ovo ostalo ne diram!!!!! :mrgreen:
E to sam cekao. da konacno neko pere sa gelom. Daj mi reci kakav je u odnosu na tablete, i koliko traje, taj jedan :/ :/ :/
mislim, to su one prozirne tabletice, Calgon Quantum, gel okolo, unutra dvije pregrade i u sredini kuglica! to mi je preporučio majstor iz servisa.Citiraj:
gox prvotno napisa
ne znam što bih ti rekla kakav je u odnosu na druge, kad mi prije mašina nije prala uopće kako treba ni sa gelom, ni sa dm-ovim ni mullerovim tabletama.
sad sam da ne isprobavam opet sve kupila kutiju quantuma,30 tabletica, jer je na akciji 25% posto gratis (24+6), a cijena je u mulleru 51 kn, u Metrou 60 i nešto kuna, a mogu mislit koliko je onda na drugim mjestima. :/
Da li netko ima Haier suđericu ili zna štogod o njima?
Mi smo u fazi potrage za perilicom pa me zanima.
Kupila sam suđericu Gorenje prije15 dana. U nju sam stavila 2kg dm soli(tako piše u uputstvu),dm sjaj i dm tablete.Iposlije 15 dana svakodnevnog korištenja svijetli mi lampica za sol.Šta da radim? Trebam li zvati servis ili staviti još soli?
Dobro pere i suši.
meni je voda jako tvrda i troši mi tjedno kilogram soli, tako da ti je to ok!
ako imaš regulator, možeš smanjiti slonicu, al to ti sve ovisi o tvrdoći tvoje vode.