do 14.00 su svi otisli kuci.
do 14.00 su svi otisli kuci.
To je bome bila fešta i po, seni, super! Jedino ste film morali dekretom odrediti, po meni :lool:
vis da je ona birala. da duuuugooo traje :mrgreen:
seni, zvuči super!
AM, a šta ja znam, nekako mi djelovalo otuđeno :mrgreen:
on sam, bez nas, u toj nekoj sobici u meku, jede hamburger i puše svjećice. a do tad, uvijek puna kuća ljudi, kuhanje, spremanje, šušur...
mislim, ja sam u rodilištu stalno plakala, da se razumijemo. oba puta :mrgreen:
Trebala si, sirius :lol:
Pogotovo onima koji su rekli da ce doci, pa se bez pardona nisu pojavili...lol...
Znam da mijenjam temu, ali, frendica je dozivjela da je od nekih ljudi dobila praznu kovertu, bez potpisa ili icega...sad razumijem zasto Slavonci cesto na svadbama iza ponoci otvaraju koverte i javno citaju tko je koliko dao...zamisli da cika praznu kovertu otvori:lol::lol:
šta čula, doživjela :roll: :mrgreen:
A mene sad sjetio muz kako nam je na jednom vjencanju dosao kum od mladenaca za stol i rekao da ne pijemo puno vina jer da je jako skupo, a to su tek sad skuzili :lool:
Nije me bilo koji dan, a vidim da se tema rasplamsala. "Moj" 13-godisnji zamalo- gost na Pikulicinom rockasu je takvo nekakvo zbrkano dijete.. S jedne strane fakin koji odgovara doma i radi gluposti, s druge strane izgubljeno dijete s prilicno disfunkcionalnom obitelji. Malac definitivno ima problema, a to plakanje i pripremanje kosulje je vise neki nacin manipulacije roditeljima kako bi ga ipak poveli na nas rodendan. U svakom slucaju stvar je rijesena - ja sam zauzela stav i on ne dolazi s mladim bracom.
Sto se tice nacina slavlja, mi smo do sad slavili i 1. i 2. rodendan, uvijek doma i primjereno dobi. Na prvom rockasu je bilo nekih 5 beba-vrsnjaka i hodali-puzali su okolo, igrali se, a torta je bila puna malih prstica i rucica i dopustili smo im to. Nepretenciozno i veselo.
Drugi rockas je bio vec blize pravoj proslavi. Nisam ni ja za ne znam kakvo umjetno animiranje, no volim im pruziti neku aktivnost koja moze biti zabavna i zajednicka. Tako smo napravili fbojanje rukama i klinci su na jedan veliki papir rucicama radili otiske, pored kojih smo napisali imena da se zna cija je koja rucica, a u sredini je pisalo veliko Sretan rockas Pikulica. Taj plakatic imamo kao uspomenu. Poslije smo muz i ja za malene napravili malu kratku predstavicu. Preobukli smo se u mamu Kukunku i tatu Tarantu i uz nekog velikog plisanog krokodila i lutku (maloga Juju) otpjevali-odglumili tu pjesmicu. Poslije torta i igrancija i bilo je jako zabavno, a moja curka je blistala.
Sada je Pukulica prava mala curka i sama je govorila sto bi voljela imati: tortu s Majom i Pavom, haljinicu kao princeza, te i te prijatelje, ples... i organizirati rockas nam je postalo zajednicko veselje. Muz, kuma i ja cemo napraviti mali igrokaz, a poslije cemo imati pravi mali plesnjak i tortu. Dakako, to uzima jedan dio vremena, sve ostalo je na njima, da se igraju kako zele.
Pretpostavljam da ce za koju godinu rodendani izgledati sasvim drugacije, a Pikulica nas moliti da ne radimo predstave i ne sramotimo ju, hahaha, ali za sada su svi odusevljeni, a mi smo ko djeca i veseli nas sve to.
Nisam nesto protiv igraonica, ali ja jednostavno jako volim taj bliski dozivljaj rodendana u domu, kada zatamnimo svjetlo i pjevamo, a ja nosim tortu sa svjecicama i gledam liceko moje curice kako blista od srece i ponosa. Nekako ne zelim tu divotu prepustiti nekoj animatorici placenoj za to.
Ideš ValaMala, koji entuzijazam :naklon:
evo, kako kaže valamala, sve je to jako individualno, ovisi o sklonosti roditelja. ja pokušavam sebe i mm-a zamisliti ko kukunku i tarantu pa nekako ne ide :lool:
mi smo do sad sve rođendane odradili doma
ukupno 21
meni su takvi najdraži, a moji klinci znaju nakon nekog rođendana u igraonici/ kinu reći da bi svoj idući i oni tako, ali kad dođe vrijeme slavlja, kažu da im je ipak veća fora kod kuće :-)
što se tiče broja, obično pozovemo do 15oro djece, možda koje više, a tako bi bilo i da slavimo u igraonici/kinu. to mi je ok broj, i sigurno nemaju više od 15 super prijatelja koje baš moraju pozvati na rođendan
a iznenadilo me da je glavni događaj na zadnjem rođendanu najstarije (to su bile cure stare 11-12 godine) bio poligon od namještaja i špage koji je MM u naletu inspiracije složio po dnevnoj sobi, a one se natjecale koja će ga najbrže proći bez da išta dodirne LOL
e, i jedan plus kod nas doma je što imamo ogromno platno s projektorom, i onda ak dođe neka kriza ili previše divljaju, napravimo doma kino s kokicama LOL na ovom zadnjem ročkasu su gledale Ender's Game
Lutonjica molim te opisi malo taj poligon, moj ih obozava a ja bas nisam kreativna. To bi mi bio spas za iduci rodjendan
ma bezveze, fakat nalet inspiracije
postavio je stolice po dnevnoj, neke naopačke, neke na stranu, neke normalno, i onda je špagom radio mrežu po cijeloj sobi tako da ju je vezao oko stolica, stola, kauča i ostalog namještaja
o tome sam i ja razmisljala, ali sam odlucila da mi se neda ove godine.
to ti je kao da prolaze izemdju laserskih zraka kao npr. u filmu Klopka
ovo je vrlo pojednostavljena verzija koju sam napravila jednom kad sam htjela na miru popit kavu hahahahaha
na rođendanu je to bilo puno kompliciranije
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...77afc0db2e0260
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/...04&oe=552B4691
Super mi je ideja, upotrijebit ću vrlo skoro.
Hvala ti! Cim se dokopam spage bit ce opce veselje!
Lut, izgleda super! baš dobra ideja.
ja se također ne mogu zamisliti u igrokazu, ali dobra sam voditeljica kviza :mrgreen:
inače obožavamo kvizove i taj tip igara pa sam znala to (skupa s djecom) pripremati za njihove rođendane. i nećakinji sam pomagala sastavljati pitanja. jedino mi ona nije dala da vodim :( :mrgreen:
Lutonjica
odlična ideja, doma imam uže, ajme što ću im danas rasplest mrežu samo takvu....jupiiii jeeeee....
i mi radimo nešto slično, poligon od namještaja
ali igra se u paru , jedna ima zavezane oči,
druga je navodi, najbrži pobjednik dobiva simboličnu nagradu
veselje neviđeno
Moj R. je prošle godine prvi put slavio doma s dečkima 10. rođendan, prije toga je sve bilo u igraonicama, zadnji na kuglanju, ali s obzirom da su sve većinom dečki i to vrlo živi, organizirali smo svo vrijeme, za dečke nogomet, za curke karaoke, i na kraju kviz tipa 5 na 5, ali je kviz bio promašaj jer nitko osim mojih klinaca nije znao princip igre niti su željeli igrat, a moji obožavaju. S tim da sam kupila medaljice (za sve jednake) i svi su na kraju dobili medaljice, a k tome i isprintala diplomice. Ove godine nastavljamo doma i ova ideja s poligonom mi je super, svakako primjenjujem.
a dal je u redu ostati uvrijeden ako susjeda ne pozove moje dijete na rod.a mi uvjek zovemo?...
tj
tocnije ovako moja M ima skoro 10god.zovemo na rockas susjedovu kcer koja ima isto toliko god.i koja ujedno ide s mojom kcerkom u raz. i njenog mladeg brata od 8god...uvijek...
za sada je moja M slavila dva "skolska"rodendana u kinu i taj mali je bio s nama jer meni osobno u jednu ruku bilo krivo zasto on nebi isao posto se druze zajedno od malih nogu a u drugu ruku ta susjeda uvjek malog i namece...
danas mali slavi svoj skolski rockas doma i pozvana je dodatno jedna curica iz razreda moje M jer mladi brat od te male ide u raz.s ovim mladem..a moja M nije...
dal je tu u redu ostat uvrijeden?...neznam dal bi susjedi jednostavno rekla da to zaista nije u redu ili ja nisam u pravu ???...moja M je sada prilicno tuzna zbog toga...
Ja ne bih nikog nigdje vodila. Bio bi mi to pravi trenutak za objasnit zasto smatram da se na rodjendan zove desetak prijatelja, a ne cijeli razred i susjedstvo.
palo mi je i to na pamet ali mlada curka mi prehladena i jednostavno mi danas nije prikladno nikuda ici...:-(
nekako sumnjam u to da mali nije htio...jer se s mojom M stvarno voli druzit inace....cini mi se da je tu mamina skola...
mislila sam joj lijepo dat do znanja da to nije u redu...a u slucaju da pozove nakon toga da lijepo odbijem...
zašto se uopće time baviš?
ja stvarno nikad ne brojim tko je koga pozvao, i ne mislim da ako smo mi nekog pozvali, da mora on i nas, i obrnuto.
život je takav, ne pozovu te uvijek svi, kao što ni ti ne zoveš sve (svejedno da li zato što ne želiš nekog na rođendanu, ili ti je mama ograničila broj djece LOL), to je normalno i tako učim djecu. utješim ako budu nesretni, ali se ne uvrijedim niti mislim da je opravdano nekog pozivat na red što nije pozvano moje dijete.
prošle godine smo imali situaciju da jedan tata nije pustio svoje dijete k nama na rođendan jer moje dijete nije bilo mjesec dana prije kod njih na njihovom rođendanu. šta sad, komentirali smo da je malo čudan tata LOL i to je bilo to (jedino je njegovo dijete bilo tužno jer je baš htjelo na naš rođendan, pa je došao neki drugi dan na igru)
Pa nije baš ok. I mene bi brinulo da mi je dijete tužno radi toga, a ovako inače zabole me, život me ponešton naučio o ljudima:mrgreen:
btw, mi imamo jedne susjede s kojima se jako volimo i jako smo si dobri, moja djeca ih uvijek zovu na svoje rođendane, i oni uvijek svi dođu.
s druge strane, njihova kćer nas zove na svoje rođendane, a njihov sin ne, jer on ima neko svoje muško društvo s kojim za rođendan ide na kuglanje i slično.
nikad mi nije palo na pamet da se durim zbog tog.
skroz mi je jasno da mali hoće ići nekamo s dečkima i da se uopće ne sjeti mojih kćeri (s kojima se svejedno inače voli i često se druže. ali ovo je druga situacija)
A inače svašta danas od tih rođendana, barem ovih vrtičaraca gdje roditelji sufliraju i odabiru više nego djeca. Nedavno tri cure iz grupe, naše gore list:mrgreen: nisu htjele odvest djecu na ročkas jedne promi mame, rođendan je bio u jednom super duper klubu uz koje ide i jahanje. I čula ja tako od njih ..ma kad smo je vidle kako izladi naduto iz tog svog poršea, nije nama do takvih prijateljstva, nego taj dođe sigurno 100 000 eura, ja reko dođe dođe, a mislim si u sebi imaš polovni za 20 000 eu:mrgreen:
I uglavnom žena uopće nije napuhana, sasvim normalna, djeci koja su došla bilo je super, i tako. Jedino što su barem mogle javiti da djeca neće doći, ali promi mama nije ostala dužna, pa je ipak poslala poklončiće njihovoj djeci u vrtić, a njih malo oprala radi nekulture ponašanja na božičnom festu u vrtiću, bilo je rumenih obraza:mrgreen:
ma sve bi bilo ok da su pozvani samo skolski klinci i to je to...
a i ta ista susjeda kada ja znam komentirati da mlada braca/sestre nebi trebali bas uvjek biti priljepak...ona zna cesto rec da je to kod nas drugacije jer se druze svi zajedno dok su bebe bili..
moja je sama pisala pozivnice - nisam niti gledala šta i kome piše - naknadno sam vidjela da je na vanjskoj stranici napisala da ne želi da joj dovode braću i sestre - moram priznati da ju podržavam, fakat mi već neko vrijeme ide na živce uvaljivanje mlađe braće na rođendane