Išla sam dodati ovo što je dorotea napisala, ali ne treba, hvala dorotea.
Printable View
Išla sam dodati ovo što je dorotea napisala, ali ne treba, hvala dorotea.
la_mama mi se vani zadržavamo oko sat vremena. dobro se obučemo, zaista dobro i nepropusno, šalovi preko usta, samo oči vire van i tada se može izdržati. opasno je ako je ti hladno duže od 15 minuta. oni valjda predpostavljaju da se mi ne znamo dobro utopliti:mrgreen:
Vi tu pišete kao da je Kerum gradonačelnik, pa da brine o gradu, o tim detaljima, i o ljudima i kako je njima. Pa nije on zato postao gradonačelnik.
ne mora. ja ak se rastepem ispred zgrade od a70v jer nije ocisceno ispred njenog ulaza, tuzit cu suvlasnike.
ako se stepem na bus stanici, tuzit cu grad.
mislim, duznost ciscenja je napisana u zakonu, ne treba nitko educirati gradjane da ih procita. druga stvar je dobra volja i nesvakidasnja situacija. mislim da ni 50% stanovnika zagreba ne zna za tu obvezu, pa ne mozes ocekivat da ju znaju splicani.
a70v ne boj se, od kad union radi do 10 ne idem vise do onog tvog ducana :mrgreen:
pa tako i mi. e pa ja stvarno ne znam šta oni podrazumijevaju. šta to misle, da djeca izlaze vani u pidžamama ?
šta se splitske gradske vlasti tiče, ja bih ponovila poziv kojeg sam vidila danas u novinama, da lijepo grupno demonstriraju šetnju užim centrom grada, pa nek pokažu kako je sve u najnormalnijem redu. mogu se i držati za ruke, da im bude lakše :-)
slažem se, ali da je moglo biti bolje, moglo je. sjećam se nakon rata kod nas. skoro nitko nije čistio pred svojim kućama, zimske službe su svake godine bivale iznenađene snijegom u 12. mjesecu. redovita izjava je bila, iznenadilo nas, nismo se stigli pripremiti. e onda kad su svaki dan na radiju, tv-u, u novinama počeli dizati svijest ljudi da čiste pred kućama, da im je to zakonska obveza, kada su komunalci krenuli kažnjavati, kad je koncesionar za čišćenje cesta od snijega uplašen gnjevom građana počeo zimske pripreme početkom jeseni tad se uveo red. sad funkcionira relativno dobro, mada može još puno bolje.
no to je bilo iza rata, kad još službe nisu dobro funkcionirale. danas bi svaki ozbiljniji grad trebao imati detaljan plan postupanja u bilo kakvoj mogućoj kriznoj situaciji (požari, poplave, terorizam, snijeg, masovni poboli i ostale radosti...)
leonisa tebe možda ne mora educirati, ali veliku većinu ljudi se mora informirati, neke upozoriti, a bogme neke i natjerati. evo ove moje u zgradi bi se definitivno moralo tjerati.
:lol::klap:
Evo Kerumica vam je poručila da se čuvate sami pa će vas i Bog čuvati, da ovi ozljeđeni nisu iz Splita nego iz okolnih mjesta i da čistite pred kućama samo ako ste u stanju, drugim riječima nemojte ni čistit ne isplati se, sve će to sunce istopit. Katastrofa! Sad sam zapravo vidjela zašto vam je tako. Oni stvarno nemaju pojma i totalno ih nije briga. Njima je sve smiješno, a građani su idioti. Gori su od Tuđmana.
Bolje se vi od demonstrativne šetnje pridružite demonstrativnom čišćenju. Vidim da se ekipa organizirala preko fejsa, a Kerumica rekla da je to neznatna šačica ljudi....e baš joj u inat pokažite.
A mi smo danas imali prekrasnu šetnju. Drava se potpuno zaledila, a u Tvrđi su akademski kipari pravili skulpture od leda, pregenijalno. Posjetili smo i organizirano grudanje, ali nam je bila preratna atmnosfera pa smo zbrisali. Malo šetnja, malo topli čaj u kafiću i prošlo 2 sata. Sutra opet.
Čekaj jesi li je vidila molim te, koja luuuuuudaaaaaaaaa glava.
Za svaki slučaj ću ja pripremit zimnicu, tko zna što nas čeka u petak.
potpisujem sugrađanku
he he, vidim da ima netko tko se obuče i bolje od mene
ja Mašu ubundam da jedva može hodati, a ja sam ipak lakše obučena jer ipak ja vučem saonice, trčim, glupiram se i skakućem
danas sam prokuhala vani, išle do grada
ponosna sam na ćeru kako suvereno vlada neočišćenim stazama onim svojim malim nožicama, zapada, bori se, ali se ne buni
jedino se boji kad vidi kakvog čiču da lopatom snijega ide na nju, danas je optužila nekog dedu da će baciti snijeg n anju, jadničak se rastužio :-D
Dobar glas se daleko čuje, a loš čini mi se još i dalje:mrgreen:.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/k...ad/598339.aspx
ajme Dalmatinci naši, čuvajte se ovih dana, mislim na vas
Kod nas u Primorju nije -15, ali je -6,a uz ovu buru imaš osjećaj da je itekako -15.
Puše li ga puše. I to sve jače i jače. Neće da se umori, nikako. Što li će ostati od mojih biljaka, tko zna.
ove godine ništa od trodnevne bure
ta je trotjedna
ma ke
nekad su poštene bure bile po 3 dana
http://orvas-yachting.com/hr/guide/a...driatic-winds/
"Bura – hladni jadranski vjetar
Kao hladan vjetar, bura se okomito obrušava s uzobalnih vrhunaca prema moru. Pri tome podiže vodenu prašinu koja smanjuje vidljivost . Buru najavljuje "kapa" od oblaka koji kao da su se uhvatili za vrhove obalnih visokih planina - u sjevernom Jadranu Velebita, u južnom Mosora i Biokova.
Rijetko puše dulje od tri dana............."
Ja sam otvorila upravo minut iza tebe pa sam skuzila kad si potpisala:-)
Hvala vertex sto se trudis skinuti ljagu sa Splicana, a hvala i ostalima koji nas ne blate:mrgreen:.Sve ono o lijenim Dalmatincima stoji,ali ovoga puta gradani stvarno nisu znali kako pravilno reagirati u ovoj situaciji.
Mene zvali jucer sa sjevera Evrope, i gore su culi za bracu i seku, ne vjeruju da tako nesto postoji i vlada nekim gradom. Ah, kakva reklama!
evo sve je bijelo
Neće valjda opet:evil:
Sinoć avioni nisu mogli sletjeti na splitskom aerodromu. Otac mi se vratio u ZG i evo očekujemo ga u podne.
Puhala je zaista luda bura...užas! Snijega ima nešto, ništa posebno kao prošli put.
Evo mog muza sinoc nazvali da ide danas za Zadar. On lud! Govori im da se sprema snijeg, da je Maslenica zatvorena, da nece moc proc...Al ne, mora pa mora. I jutros krenuli oni polako, prosli Liku i okrenuli nazad doma. Ne mogu proc. Eto ga sad, ljut ko pas, na putu doma. Ja jos ljuca...
koksy baš glupo...bezveze se čovjek izmučio :(
Al' mi je bilo gušt pročitat ovo tvoje "ma ke". Mislim da to nikad nisam vidjela napisano, a rekla i čula nebrojeno puta.
A što se tiče bure, evo je, dvanaest sati kasnije i još "ljepšem" zamahu. Ljepšem njoj, a ne meni. Sreća da imam balast pa me neće odnijeti kad odem van...
I da. Opet imamo snijeg. Ne puno, ali za nas previše :mrgreen:.
Beti što je s tvojim cvijećem???
Moga je pola propalo :(
Cvijeće ću još i preboliti, ali limuni, mandarine i naranče su mi u pameti. Sve sam zamotala, ali ovako nikad nije bilo. A već su bili ozbiljna stabla.
Rododendroni izgledaju smrznuto, a kamelije ispod winterfliesa valjda preživljavaju. Nadam se da će magnolije, vajgelije i hortenzije preživjeti.
Ili ću morati krenuti od početka...
bijeli se, ali se i cisti
probudilo me skrgutanje lopata po plocniku
ucimo, ucimo :)
Eto, što se mora nije teško...
http://www.24sata.hr/sudbine/postar-...-vjetar-253338
:klap::klap::klap: