Ja danas obavila uzv, 34+4 bebe su 2050 I 2300g
Printable View
Ja danas obavila uzv, 34+4 bebe su 2050 I 2300g
finger hvala :love2:
Rekao mi je da nisam kandidat za serklažu niti za Normabel, da mirujem odn. ležim (relacija krevet - wc ) do sljedećeg pregleda (20.05) a ako osjetim neke bolove/pritisak/pojačane kontrakcije da se javim u bolnicu. Nadam se da se do sljedećeg pregleda neće pogoršati situacija, želim ih što duže imati kod sebe ...
Strah me obuzeo :(
Heli, leži na lijevom boku maximalno, izbjegavaj sjedenje...(ja sam čak jela ležaći na boku)
ja sam bila otvorena u prvoj trudnoći i na strogom mirovanju.
Pokušaj se organizirati da ti netko skuha i ostale stvari napravi po kući.
E da, i nadam se da te doktor ne pregledava vaginalno obzirom da si se otvorila....
Moje srecice danas navrsile 4 mjeseca :zaljubljen::zaljubljen:
Ma da to su procjene samo...bitno mi je da je sve ok :) tvoje bebe su bile super velike
ja sam bila uloživa za vrh jagodice prsta pa je moj gin odma reko da idemo na serklažu bolje ju napraviti nego da se kaj dogodi nedaj bože a i muku koju smo prošli da se dođe do njih je još bila čvršća njegova odluka za serklažu do kraja trudnoće strogo mirovanje ali malo mirnije znajući da je dolje šav
Curke, ste imale odnose u trudnoći?
Da :oops:
Ne znam ana, izdržati ću još ova dva tjedna pa ću vidjeti što će reći na sljedećem pregledu. Mi smo imali dva MPO postupka i moj ginekolog je do sada uvijek djelovao savjesno, brižno, ukazivao na sve moguće opasnosti (po meni nekada i pretjerano), zbog svega toga sam stekla veliko povjerenje u njega pa pretpostavljam da i u ovoj "situaciji" zna što radi. A do tada ću se maksimalno paziti, ležim 24h na dan, ustajem se samo na wc i tuširanje navečer ....
mi nažalost, ne :-(
nakon što nam je dr nakon 12tt dao zeleno svijetlo, jesmo jednom, ali se nikako nismo mogli opustit...ok, vjerujem da bi se nakon par "pokušaja" opustili;-), ali sam ja nakon tog 1 puta imala takve jake i neugodne kontrakcije maternice cijeli dan da mi se to uopće nije svidjelo i nismo više...:-(
finger, super!
heli, drzi se!
blizanacke trudnoce su rizicnije sto se tica odnosa, ja rizicna po vise faktora i nije nam ni palo napamet
I ja sam bila čedna za vrijeme trudnoće, bilo je akcije +- 2 puta u 9 mjeseci
Mi imamo još uvijek, ali to je možda jedanput u 2 tj, kako trbuh raste tako je njega sve više i više strah, s tim da mislim da od sad do kraja nećemo više jer ide sve kako treba pa da ne krene nešto naopako. Sad sam u 24 tj, jutros bila na pregledu, ponovno potvrđeno da su curica i dečko :) i sad su s glavicama prema dole :)
jeste radile 4d uzv? U puli za jednu bebu uzimaju 450 a za blizance 750...
Kakav bezobrazluk 750 za blizance ... Sram ih može bit
užas nemogu vjerovati da naplačuju tako pa uzv je jedan a ne posebno za jedno pa za drugo djete
danas si stvarno svašta dopuštaju
super za curku i fakina :)
Dobar dan svima! Evo i nas u klubu... :-)
Danas nam je 13+2. Vec sam majka djevojcice koja ima 13 mjeseci.
Sama nova trudnoca mi je bila iznenadjenje, a jos kad smo saznali da su dvojceki... pa, trebalo nam je par tjedana da se zbrojimo...:-)
Sutra idemo u Vili kod dr. Latin izmjeriti nuhalne nabore i napraviti kombinirani probir. Nadam se najboljem, no frka me je...
Ujedno, zanima me imate li iskustva s pracenjem trudnoce u Suncu i kod kojeg dr.?
Citamo se... :-)
Evo i mi danas stigli sa pregleda, moje curice su dobro, sad nam je 21 tj i jedna je teška 375, druga 345 g, dužina svake oko 25 cm, danas krećemo sa tečajem za trudnice, idući tjedan idemo vadit šećer, a onaj tamo na 4D, baš se veselim. Svima vam želim uredne trudnoće i prekrasne zdrave i vesele bebice
Dobrodošla!!! Evo i mi brojimo 13+3 obavili smo pregled kod doktora Kosa,mjerenje nuhalnog nabora i ostalo i sve je super!!! Jucer mi je ginekologica prepisala Heferol i nije mi bas dobro od toga...
i maknula mi crinone gel skroz,ja mislila da to postepeno maknu...
draga ja ti pijem isto Heferol ali ga uzimam tik prije spavanja uz puuuuuno puuuuno tekućine (radi zatvora) i dobro ga za sada podnosim. pijem ga već mjesec dana i danas sam radila KKS i vidim da su mi vrijednosti ostale iste tj. željezo i dalje u minusu :raspa:
Pilek pa nemre ti crinone micat postepeno...i meni ga je dr dok sam trudna bila maknuo odjednom. Rekao je potrosite kutiju do kraja i to je to...i sve bilo ok
Branka dobro nam došla ajde ako imaš termin poroda da mi ga napišeš da te dodan u listu
Pilek draga jel možda imaš i ti termin kojim slučajem da ga dopišem :)
Hvala! Termin 10.11.
Btw, nalazi kombiniranog su nam ok, lakse disem...
Doktor u Suncu, itko?
Amyx ma frendica je koristila svaki drugi dan pa svaki treći i tak..ma bolje ovako,ne fali mi :)
Ana a termin mi je 27.10.po doktoru Kosu tak da slobodno piši:)
Danas pijem željezo prije spavanja pa ćemo vidjeti...
Pozdrav svima
TRUDNICE U 2013.g. (termini poroda):yes:
finger - 10.06.2013.
mirelaj - 16.06.2013.
malena85 - 16.06.2013.
marina64 - 10.07.2013.
jele2405 - 11.07.2013.
mare41 - 15.07.2013.
Bab - 31.07.2013.
Heli - 01.08.2013.
medonija - 19.08. 2013.
Tinich - 26.08.2013.
petarmali - 18.09.2013.
legal alien - 10.10.2013.
pilek - 27.10.2013.
Branka - 10.11.2013.
Pinar - 26.11.2013.
RODILE U 2013.g. :zaljubljen:
amyx - 03.01. cura i dečko
adria13 - 07.01. 2 cure
Tikica78 - 14.01. cura i dečko
elizabeta - 17.01. cura i dečko
dada.star - 21.1. 2 dečka
danci3107 - 28.01. cura i dečko
TamoNeka - 02.02. 2 dečka
BigBlue - 10.03. cura i dečko
evo upisane drage moje ;-)
Brankica supe za testi i sad mirno u ostatku trudnoće uživaj
Cure koje očekujete ljetne bebe jeste počele s kupovinom odjeće? Koji broj?
br odjece ovisi koliko ce ti beba bit velika. Meni su svi savjetovali br 56 sto je za jednu bebu u osnovi ok, mozda koji komad da uzmes 50. Ali ja sam rodila blizance sa 2600 i 2700 pa sam par dana nakon što smo došli iz bolnice isla kupovat 42 jer im je sve bilo jaaaaaaako veliko. Ali to sam kupila par komada i nosili su to svega 2-3 tjedna , pa isto toliko 46. Sad smo stari 4 mjeseca i na broju 62/68 smo
heli, ja kupila odmah na pocetku trudnoce:-), 46 i 50, nesto novo, nesto kupila rabljeno, nesto dobila
htjela sam da bude sve spremno u slucaju da cu morat strogo mirovat, zasad sam i dalje pokretna:-)
imam pitanje, tesko mi s mobitela trazit teme, sta meni treba za bolnicu obzirom na carski? isto ulosci i jednokratne gacice? imam spavacice za dojenje, grudnjake, slapice, jos? a koje pelene da kupim curama? i to nosim u bolnicu?
mi smo opet bili 5 dana u bolnici, vratili smo se doma i opet će nas 21.5. hospitalizirat i to do poroda :cry: :cry:, dečkić je težak 2153g, a cura 21oo g. Danas nam je 34+5.
Ne znam dali to ovisi od bolnice do bolnice ali meni su u Petrovoj (na tečaju) rekli da treba sljedeće uzeti sa sobom:
- papuče + papuče za tuširanje (ako ne želiš bosa stajati u tuš kabini) Ja sam pripremila otvorene papuče i nove japanke za tuširanje
- ogrtač i pamučna spavaćica, ja pripremila ogrtač, spavaćicu i pidžamu sve sa gumbićima za dojenje
- ručnici, veliki i mali, planiram uzeti jedan veliki i jedan mali, budući da će mi muž dolaziti svaki dan može zamijeniti s čistim ručnicima
- jednokratne ili obične gaćice (malo dublje s obzirom na rez), ja ću kupiti jednokratne u ljekarnoj
- 3 paketa higijenskih uložaka
- toaltnu torbicu (sve ono što trebaš za svakodenvnu higijenu)
Ja ću svakako uzeti rolu toalet papira i vlažne domestos maramice (nikad se ne zna) ....
To je to, ako se još čega sjetim napišem
E da, zaboravih napisati da u Petrovoj ne trebaju pelene. Za druge bolnice ne znam
thanks heli
mirelaj, super vam ide, sretno
Evo da i ja prijavim svoje gemini...trudni smo tek 6 tjedana...sljedeci uzv 27.05 i tek tad cemo vidit jeli oba srca kucaju,sad je bio rani uzv tako da su se vidile samo pravilne gestacijske...uh ko ce izdrzat do tada....
Sretno svim curama da sto duze ostanu u komadu...
ANGEL_26 dobro nam došla i da sev bude ok i na drugom uzv-u kucaju mala srculenca