OK, kuzim. Ako te CZSS sam ne kontaktirati, kada obavis vjestacenje odi kod soc. radnice i reci da ste vjestaceni za pravo preko HZZO-a. Tada ona moze traziti od Zavoda Nalaz i produziti djetetu doplatak za pomoc i njegu.
Printable View
OK, kuzim. Ako te CZSS sam ne kontaktirati, kada obavis vjestacenje odi kod soc. radnice i reci da ste vjestaceni za pravo preko HZZO-a. Tada ona moze traziti od Zavoda Nalaz i produziti djetetu doplatak za pomoc i njegu.
Ne trebas podnositi nikakav zahtjev ponovno. Ako ste korisnici prava u CZSS tada to oni rade po sluzbenoj duznosti.
E hvala.Da tako ću i napraviti.
Na koje pravo mislis?
Javljam da se ipak treba podnijeti zahtjev u CZSS za kontrolno vještačenje uz nove nalaze.
I čekaš poziv za vještačenje ili će uvažiti vještačenje ako je u međuvremenu obavljeno za neko od drugih prava.
Ovo prvi puta cujem. Ako je tvoje dijete vec od ranije korisnik prava na doplatak za pomoc i njegu pri CZSS, Centar je morao pokrenuti postupak ponovnog vjestacenja po sluzbenoj duznosti, te ako sama ne doneses novu med. dok. trebali su te pismeno ili telefonski kontaktirati.
Mislim da je tu ipak pomiješano nekaj, rafi je imala njegu od hzzo, dječji na temelju toga i pravo na invalidninu od czzo, kaj nije tak?