uspjele mi mađarice:) postajem prava domaćica hehe
Printable View
uspjele mi mađarice:) postajem prava domaćica hehe
Tek sam sad otvorila, radila sam 1,2l mlijeka 850 g šećera po nekom receptu iz coolinarice, ali nisam dodala putar i nije potreban.
Uglavnom, kuhalo se to i kuhalo, pred kraj kad je bilo lijepe kremaste boje i gušće, ali ne baš gusto kao med, e tu sam trebala stati,
ali nisam, još sam 10-15 min kuhala dok stvarno nije bilo gušće da se malo vidi dno rajngle, e tad sam stala i krenula mazati.
Dok sam došla do zadnje kore sve se stvrdlo.
Zaključak: predugo sam kuhala i za ono produženo vrijeme.
Pojeli su oni za koga je to i bilo namjenjeno, ali moram ponoviti i napraviti kak spada, kremastom, jer ljudi se žele prisjetiti svog djetinjstva kad su im
mame to kuhale.
Cure molim vas recept za kremu laganu tipa sladolednu, točnije trebam jednu čokoladnu drugu voćnu ...
Inače radim parfe ili napravim ganache koji umiješam u šlag pa je lagana, treću vrstu koju radim je da skuham puding u koji stavim želatiinu i kad se ohladi unutra šlag.
Imate vi neku svoju super laganu i finu?
Meni je omiljena krema sa mascarponeom, ide sir, šećer u prahu i slatko vrhnje. Paše mi u bilo kojoj kombinaciji, a volim ju sa beze korom.
čvrsto istući šlag, dodati jedan jogurt, i vrećicu ili pola vrećice želatine (pripremljenu prema uputi). Žlica šećera po želji.
na 2 dl vrhnja za šlag + jedna čašica jogurta (180 g) dovoljno je pola vrećice želatine.
ako staviš voćni jogurt, imaš voćnu kremu. Može se dodati i neko voće
Emily ovo mi se sviđa...hvala!
Na kraju sam svoje klasične napravila 1. puding od čokolade+želatina+rastopljena čokolada+šlag 2. puding od vanilije na sirupu od naranđe+želatina+šlag.
Na kraju sam za ukrašavanje izbacila šlag i po prvi put napravila butter kremu, super ispalo.
Hvala!
Bilježim ove kreme za drugi put.