a gle, gdje god da pišeš, nikad ne znaš tko čita :kez:
Printable View
meni upalu mišića najbolje liječi vježbanje
dan odmora mi samo pogorša stanje
danas od mene opet ništa, još uvijek su potoci
noćas u 4 ujutro sam se i tuširala :roll:
sasa je prava balerina.
E, da ninik, sjećam se tih mučeničkih odlazaka na wc :))))))) Treba sjest na školjku kad imaš upaljene mišiće. A i ustajanje je izazov ;) Bez brige, nakon toge više upala nisam imala, samo su me ruke boljele (slabašne su).
Evo mene k vama!:-D Čitam vas s guštom već tjednima.
Koliko pozitivne energije! Svaka čast!
A poticaj mi je naravno dala Kavofob:klap::naklon: koja je napravila ogroman posao (a k tome je visine kao ja-težina mi je manja od njene, ali bih htjela doći ispod 70 kg, što nisam imala još od svoje prve trudnoće:-()
Odlučila sam početi sa BR i čak sam odradila w1 i w2 i onda mi je onaj cardio bio pretežak pa sam taj dan išla brzo hodati i pomalo trčati.
U ponedjeljak i utorak sam s mužem vozila bicikl, srijedu sam propustila i baš sam guštala jučer da ću nastaviti Jilian, kao ono na poslu paf-jak udarac u mali prst vratima.:-(Sve zvijezde sam vidjela,popodne je poplavio cijeli.
Nisam htjela da mi dan propadne pa sam nagovorila muža na vožnju biciklom(tad me uopće prst ne boli) i odvozili 10 km.
Danas malo bolje hodam, hladim prst, nadam se da ću što prije moći početi s vježbama.
idem par stavri napisati koje se meni dogadjaju kad vjebam:
1. poboljsa mi se probava
2. dok sjedim na poslu cesto se protegnem. jednostavno kako neko stavi keks u usta tako se ja protegnem. kad ne vjezbam to ne radim.
3. ako imam blagu glavobolju tad ako odvjezbam, bol odgodim na neko vrijeme, no ipak poslije pocne se bol javljati.
ajme curke tko će vas sve pohvatat
pepi, dobro došla :-D i no frx, ja sam umirala na c1 prvih 2-3x, sad se ne bih ni uznojila. na onaj running man sam zvijezde viđala, a sad se ni ne uspušem. korak po korak :)
meni je c1 težak utoliko što pojedina vježba traje cijelu minutu
za razliku od c2 gdje traju 30sec
u c2 su mi najnajnajgori plie hops (ili kako se već piše) tu se satarem
do c3 nisam bila ni došla :mrgreen: ali budem! :starac:
anci, nije bas da sam vidjela to tvoje salo :mrgreen:, odnosno nemas ga.
ali kuzim sto hoces reci. ja kad sam obucena, to se ne vidi. i kad stojim ravno ne vidi se. ali ono kad se sagnem, kad sjednem zavaljena taj mali slaufcic je tu. grrrr.
mislim da nemam bas sala,(ili imam :mrgreen:) (182 cm oko 62,63 kile - nemam vagu, pa ja ovako odokativno) ali bas kako kazes klimavo.
medutim ja mislim da se u mom slucaju to moze napraviti i bez neke promjene prehrane (mislim da jedem dobro, a to je neka mjesavina zdravog razuma sa elementima pokupljenim iz raznih prehrambenih filozofija), a i ne bih bas da mrsavim.
otkad sam pocela raditi taj bodyfit sa puno vjezbi za srednji dio tijela, (i trbuh i leda) i trbusnjaka i planka i sklekova, pilates vjezbi, stvarno vidim poboljsanje, a o drzanju i energiji da ne govorim.
onu sasinu sliku iz profila sam si sejvala u mozak. to hocu. to mi je plan, a onda cu krenuti na sva ova skakutanja i slicno, za globalnu snagu.
i inace, da li ste primjetili da su vecina ovih instruktorica nize zene.
ja bome sa ovim svojim krakovima, kad radim dizanja nogu, cucnjeve, skokove i slicno, uuuumirem. kad radim jogu i strechinge ne umirem :-), ali to mi nije dovoljno za to sto hocu.
kavafob super su ti one slike sa vjezbama za sredinu tijela na strani sto ju je inesica linkala:
http://www.fitmama.com.hr/vjezbanje/salo-na-trbuhu/ bas korisno.
da li sam dobro shvatila da je FB gdje stroma stavlja izazove Fb od fitmame ili ima jos nesto?
evey i candy, ja bih isto slicice.:-) trep,trep....
betty, ni ja nisam probala c3, ali nakon Shaunovog tretmana vjerujem da će mi biti izdržljiv :) c2 mi nikad baš previše nije bio težak, vježbe malo teže nego c1, ali puno znači što su kraće vremenski
seni, jes, Storma izazove stavlja na FM FB
od sutra će ih slagati u posebnom albumu pa će se lakše pratiti :)
i potvrđujem - Anči nema salo, izmišlja :P
Uljepsale ste mi dan :povrsna: :mrgreen:
Još nisam odradila jučerašnji izazov, kasnije ću.. valjda. :O
Ne mogu vas sve pohvatati, Roza držim fige da koljeno što brže prođe.
Kakvo salo? Anci, Zhang i Saša su u odličnoj formi, a ostale nisam vidila. :P kavofob pak ima ravan trbuh , a cice su joj ostale.. moje su otišle sa salom hah
Ali znam, meni smeta još to malo sala oko pupka s time da IMAM viška kože.
cure, evo i mene s GO,
a jeste se raspisale :klap:
stigla sam malo preletiti, pozdrav novima,
a vidim da su se dijelile i neke nove fotke (žicam odmah :mrgreen: )
vidjeh Candy, baš si zgodna i to prava slatkica 8-)
sasa, ti si baš fit, ali ja bi na tvom mjestu malo probala povećati mišićnu masu, koja kg više bi ti dobro stajala :mrgreen:
kavofob, ne vjerujem svojim očima, a što je s betom :-P
tko će mi sad praviti društvo na beti?
btw. nove fotke odlične, baš si komad i neću čuti više da spominješ mršavljenje
Storma, pozdravljam ove challenge, probat ću kad dođem sebi od go (jedino nemam face pa tu postajte)
stavim i ja još koju fotku iako nije još Shaun odradio ni upola što je trebao ali ajde da dobijem još koji savjet od iskusnijih
Willow :love2:
jesi stigla? :) baš sam ti htjela predložiti da uzmeš još jedan godišnji da iščitaš što smo sve natrkeljale :lol:
beta će pričekati, vraćam se na BR, Jill me već predugo čeka :yes:
edit - kombinirat ću BR sa Storminim izazovima, što različitije to veselije ;)
Willow, welcome back! :)
Ja cu se pokusati prikljuciti izazovima. Ne koristim fejsbuk (vise) pa moze tu :D
prijavka:zwow 56 i zwow 73
moj prijavak
zwow 75 - 14:19
neki bobov - isto noge radile
tabata - preskakanje štrika (al ne idem na brzinu nego da se uštosim)
i nešt mi fali još al ne znam što
Sasa, koliko ti traju zwow-i? Sto je konkretno u ovima?
Inesice
Sto je tabata? :neuka:
ukratko, jedna ili dvije vježbe izvode se po 20sec pa se 10sec odmara. i tako 8x što ispadne 4 minute. u tih 20sec rada trebalo bi urati maksimalnu brzinu izvođenja vježbi. što veći broj ponavljanja u tih 20 sec.
evo jednog šireg objašnjenja
http://www.fitness.com.hr/vjezbe/pro...nog-tkiva.aspx
naslov je malo ambiciozan, al to je to
dopisat ću malo kasnije što je u zwowu 75
inače traju, kako koji i kako kome oko 15-20 minuta
ali se prije treba razgibat i zagrijat, poslije istegnu
Kopiram s fejsa post od Inesice;
TABATA - Jučer smo spomenuli tabatu kao način vježbanja. Što ili tko je tabata i ajmo jednu odvalit danas :)
Trajanje - 4 minute
Tabata je intervalni trening kojeg je osmislio Japanac dr. Izumi Tabata, trenirajući brze klizače.
* Kada možemo tabatu jednostavno ukomponirati u naš dan?
S obzirom da je to HIIT (high intensity interval training) nema nekog smisla odvježbat dok nismo ugrijani. No to ne znači da se trebamo pola sata zagrijavat za tabatu koja traje 4 minute. Možemo iskoristiti neku aerobnu aktivnost tijekom dana i onda u sklopu nje ili nakon. Npr: nakon šetnje, parkića i penjanja po stepenicama na Xti kat, tijekom žustrijeg dijela šetnji, nakon umjerene vožnje bicikla, nakon ili tijekom trčanja umjerenim tempom. Ono, kad uđemo u kuću, kažemo uf i idemo pozdravit stričeka tabatu.
* Kako?
- Zgodno je imati na kompu neki tabata timer ili na mobitelu. Ima puno besplatnih aplikacija sa tabata timerom. Meni je ova za komp baš zgodna: http://www.tabatatimer.com/
- može se odabrati jedna vježba ali ja bih preporučila 2 jer je zabavnije i raznovrsnije.
- može aerobna (jumpin jack, mountin climbersi, skipovi...) ili za neku mišićnu skupinu (trbušnjaci, supermeni, čučnjevi, iskoraci, sklekovi) ili mogu i izdržaji (u skleku, na laktovima (plank), supermen, čučanj izdržaj, iskorak u izdržaju, most (malo naprednije)...). Izdržaje je zgodno kombinirati sa aerobnom ako nam treba duže vremena za ulovit dah. Ako smo vani onda žustro hodanje 20sec, 10 sec lagano.
- intervali funkcioniraju tako da se 20 sekundi izvodi vježba, a 10 sekundi odmara, lovi dah
- vježbu treba izvoditi sa skoro pa maksimalno brzim i jakim naporom. Kad se uštosimo zadnjih 3-4 serija broj ponavljanja bi trebao početi padati, a napor rasti.
Ukoliko radite nekoliko serija tabata (više puta po 4 minute) svakako se između serija odmorite 3-5 minuta i slobodno smatrajte to odrađenim treningom tog dana.
Slobodno navedite koji primjer DANAŠNJE tabate u komentare :)
Ja napišem svoju kad je odradim i svako tolko virnem jel ima koja vaša.
*Inesica*
ja i mali prehlađeni zvjerski. Navečer ću odvalit jedan treningić čisto da se malo iznojim i da izbjegnem temperaturu.
Hvala na velikom postu! :)
Inesice, kad sam pocela citati, zazvonilo mi je da je zhang to spominjala, mislim da je timere spominjala- to me i sjetilo.
Jako mi se svidja princip. Super.
Znam s djecom sici pred zgradu pa preskakati uze ili vrtiti hulahop dok se one igraju s frendicama.
Sad cu si lijepo nastimati timer i super! Skakati volim. I jos mogu kombinirati vjezbe.
Ina niz :mrgreen:
Inesice, ti ovako skaces?
Jump over the rope with feet together, one jump per turn.
Ne mogu vjerovati da guglam kako se pravilno preskace uze lool.
Nisam znala jel da skocim jednom ili duplo- sto je lakse.
pa osnovno bi bilo ovo što si napisala.
jedan skok i uže jednom ispod.
bez međuskoka -ako na to misliš
treba malo vremena da se uštosimo. ruke/noge da se sinkroniziraju.
ma užas. a ono dječja igračka.
i sad kad mi ide sve bolje i bolje sve mi draže to uže:preskaceuze:
za sad preskačem:
sunožno, jedan skok jednom uže okolo
desna noga tako
lijeva noga tako
visoki skip
moram probat još škarice, pa raširit noge (ko jumpin jack)
i svakako pokušavam double underse. to je kada se skoči, a uže se dva puta provede ispod nogu
i ja sam si nabavila taj speed rope. taj se ne petlja.
mislim da deal extreem za 35kn. mislila sam si da ak mi ne bude dobro budu ga cure preskakale. al nedam im ga:mrgreen:
speed rope
poglete ovu curu ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=ofOJoK-eEWo
Inesica, vidim da si nasla novi izazov :mrgreen:
Samo bih primjetila da uz sve egzibicine curka ne skida osmjeh s lica :-)
E. i ja pogledale zajedno, E. na kraju i zapljeskala. Svaka cast!!! :klanj:
zwow 56 traje 8 minuta. sličan princip kao tabata. 25 sekundi high knees with jump rope, onda 25 sekundi squat press with dumbbells, onda poet 25 sekundi high knees, onda dumbbell rows, onda high knees, onda jump lunge and twist with dumbbell, onda high knees i onda one leg toe touch push up. i onda sve ponovo. dakle dvije runde. svaka vježba 25 sekundi, izmedju max 5 sekundi za promjenu.
super cardio. a samo 8 minuta. šteta propustit.
zwow 73
3 runde time challenge-
10 jump tuck and pistol squat
10 3-point abs with a light exercise ball
30 sec of flutter kicks
60 sec of inverted plank (with one leg up, every 15 sec switch legs)
20 twist step ups (with heavier ball)
ja nemam lopte, pa radim s utezima. trebalo mi je 20.05 minuta, ali opet sam brljavila sa pistol squats. grrhhh.
prije svega sam se zagrijala. kojih 5 minuta. nisam se rastegla na kraju.
mislim da je ok trening. kak se vama čini?
idem sad gledat za sutra.
Sasa, odlican je!
Pa da, ako je ovo samo 8 min i samo cardio, onda je prihvatljiv jos jedan zwow.
Moram pogledati video, sad kapa s mene :)
Danasnji prijavak:
Cardio alpha laganini 25 min.
1 Tabata jumping row. Hvala, Inesice!!
E, zhang, nasla sam na svom pametnom telefonu i aplikaciju koju si preporucila i ima bas za tabatu.