a na kraju osmog na revelinu dobila Gospođu ministarku
Printable View
Sad si me podsjetila na skoro najveću "traumu" iz osnovnoškolskih dana - papuče!
Iz nekog razloga, preferiralo se da učenici nose one školske crne šlape na nazuvanje (nalik baletankama), a ja sam imala jaki platfus i bilo mi je zabranjeno nositi takvu obuću.
Pa smo početkom svake školske godine imali pregovore sa školom... išli su roditelji na razgovor kod direktora, razrednica me vodila čistačicama da me "upoznaju" i da me ne gnjave ujutro (jer čistačice su stajale na hodniku, patrolirale i slale učenike bez šlapa doma). Naravno, šefica od čistačica bi svaki put promrsila da mogu staviti uloške u crne šlape - ne'š ti ortopedskog autoriteta.
Kasnije, kad sam odrasla, najveći gušt mi je bio otići na izbore u svoju bivšu školu i prošetati se hodnikom u cipelama :mrgreen:
ahahahahahahahaha, tanja
ti ko mujo koji gazi crtu dok mu supermen troši ženu
LOOOOL
genijalno!
pa, pokupio supermen sve muškarce po donjem vakufu, nacrtao im na cesti kredom crtu, postrojio ih i rekao:
ja ću sada da vam ..bem žene, a vi da niste slučajno prešli tu crtu, inače vas pobijem
i, radi supermen posao zbog kojega je došao, taman sa mujinom fatom, a mujo se kida od smijeha
pitaju ga ovi: jesi lud, mujo, šta ti je bolan. ovaj ti hebe ženu, a ti crče od smijeha
a ovaj, padajući u nesvijest od šege: dok on meni ..be ženu, ja mu po crti gazim.
eto, to ti je meni jedan od dražih viceva
pravi bosanski!
Baš je tipičan bosanski :lol:
A, sjećate li se i jeste li lizale Gringo sok u prahu? Ne mogu naći sličku, ali mi smo to obožavali. Ne znam kako nismo, od tolike, kemije imali prob.problema. Svaki dan, nakon škole, smo u kiosku kupavali ili to ili slane koštice.
Evo jedna retro fotka (da mi se dokopat ovakvih bakinih kutija):
http://www.kulinarika.net/userdata/s...ss/555page.jpg
Gringo su svi lizali, jednom ili dva puta sam probala i u obliku soka, na nekom rodjendanu.
meni omiljeni bio je od borovnice
Moja prva "muzika" u mislim 5.r. bio je neki kazetofon stigao iz inozemstva, mogao je i snimati iz prostora. Pa sam ga prislanjala uz tranzistor kad bi išla neka top-lista i presnimavala na kazetu...usput bi uhvatilo i malo prometa, kućnih rasprava ili zvonjave telefona 8-) . Sjećam se da sam prvu kazetu sklopila od ABBA-inih pjesama, a sestri je hit bio Vlado Kalember :lol:.
Naišla sam na ovo pa me podsjetilo na ovu temu, malo za ilustraciju: http://pijamasurf.com/2011/05/25-mon...en-del-futuro/
al ih ima ružnih, bože sačuvaj
ko da nisu spomenici NOB-u, žrtvama... nego armiranom betonu
kiosk?!
kiosk?!
pa to je bio jedan od većih butika u gradu!
bio si faca ako si se tamo oblačio
ali, `82., `83...
moguće je da je kasnije postao manji
u moje doba je bila cijela ona zgrada sa polukružnim prozorima
sve je to vilo valentinovsko
kasnije su se prodavali dinamovi dresovi
ne dirajte mi u djelo bogdana bogdanovića
Ja sam imala startas tene umjesto crnih šlapa jer ih nije bilo u mom broju. Od obuće pamtim i jugoplastikine gumenjače, žute i plave i kasnije must-have puma visoke tene.
I 84. sam imala yassa jaknu sa zvjezdicama.
generacija 80/81
Škola OŠ Braće Lovrić
Sjećam se divne učiteljice Jele, natjecanja "Titovim stazama revolucije", izleta na obližnja brda, KRAŠ slatkiša i kolumbo čokolade i cedevite koju sam lizala iz poklopca dok sam bila solo u kući... sjećam se plavih kapica i crvenih marama... jedan tjedan ćirilica drugi tjedan latinica... sjećam se "polivene", sjećam se čunga-lunga žvaka, jabuka u šećeru na štapiću, kragnica na košuljama i pufastih rukava, te tajica sa linijama kričavim sa strane... Serije "Bolji život"... filma "Lov na zelene dijamante" i onih domaćih partizani-njemci... pripredbe engleskog jezika na kojoj smo pjevali yesterday... zatim skorog rata, masovnog iseljavanja mojih dragih drugarica i drugara od kojih većinu više nikada nisam vidjela ni čula...