Uspjeli smo sa ravnateljicom škole dogovoriti da dođu iz ZZJZ-a održati predavanje u školu roditeljima osmaša, tako da svaki roditelj može odlučiti da li će cijepiti svoje dijete ili neće.
Printable View
Uspjeli smo sa ravnateljicom škole dogovoriti da dođu iz ZZJZ-a održati predavanje u školu roditeljima osmaša, tako da svaki roditelj može odlučiti da li će cijepiti svoje dijete ili neće.
Kod nas nisu nikakvo predavanje održali samo letak za roditelje koji je ujedno suglasnost za cijepljenje pred sistematski. Ali nisu ih sad cijepili nego kasnije će, sad su cijepili za tetanus. Ne znam kad ce za hpv ni koliko ih je potpisalo... ja sam potpisala za cijepljenje.
trazili smo na vijecu roditelja da netko od struke dodje i pojasni roditeljima sve sta ih bude zanimalo da mogu donijeti odluku.
Kod nas je prvi put ove godine dostupna besplatna HPV vakcina. Konačno.
Dostupna je deci od (mislim) 9 do 19 godina, stariji ne mogu više da je dobiju preko zdravstvenog. Ove godine ide državna kampanja za sve uzraste, a kasnije je planiraju da bude nuđena deci od 12-14 prvenstveno, a dostupna i dalje svima do 19.god.
U školi će biti predavanje ove nedelje na tu temu, moja sedmakinja je dobila prvu dozu pre škole. Za mlađeg sam i ja mislila da sačekam negde njegov 12. rođendan i iduće leto bez školskih virusa, valjda će država hteti da nastavi šta je započela.
U svakom slučaju konačno da nam jedna dobra stvar bude dostupna u vreme kad mojoj deci treba.
Moj se cijepio prije cca tri tjedna.
Cure su se u razredu cijepile, neki dečki jesu a neki nisu.