frka, molim te, javi mi se!!!
Pliiiz!
Printable View
frka, molim te, javi mi se!!!
Pliiiz!
Normabel (ilitiga Apaurin) je prvenstveno anksiolitik: http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=527
Međuostalim se koristi i protiv mišićnog spazma, da ne bi bilo zabune.
I Normabel i Xanax (Helex) su lijekovi iz skupine benzodiazepina, koji pripadaju skupini anksiolitika.
Teice nadam se da si se snašla!
ja doma imam samo najlakši lexaurin
Frka, za dojenje uz najmanju dozu Zolofta potvrdili na Rebru, pedijatri na Sv. duhu, moja psihijatrica i na kraju i naša pedijatrica
Jedino zavod za farmakologiju na Rebru je relevantan za takve info. Po njihovim info, ni Seroxat nije nespojiv s trudnoćom, iako ima boljih rješenja (imala sam pacijenticu, Prozac/Portal za nju nije bio opcija, sve prošlo ok).
dakle, svatko priča svoju priču - meni je psihijatar rekao da normabel NIJE anksiolitik. kao anksiolitike mi je naveo xanax i lexaurin.
za Zoloft su mi rekli NE s dojenjem - niti najmanje doze. Majuška, koja je to najmanja doza koju su ti dali uz dojenje?
reče da JE sedativ.
evo provjerila sam - i drugi dr mi je rekao da je normabel sedativ, a xanax anksiolitik. e, sad...ako oni pojma nemaju, nemam ni ja...
Evo da se malo javim...bila sam na UZV sa 12+1 i bebica je ok. Nuhalni nabor 1,3mm, vidjela joj nosić, prstiće na ruci :heart: Uradila sam i Double test i dobar je (jedini rizik su mi godine - 40), ostali parametri super.
I dalje moram mirovati zbog hematoma, al nadam se ne još dugo. Slijedeća kontrola mi je za 2 tjedna i molim Boga da mi kaže da smijem bar prošetati, jer se od ovog ležanja osjećam ko slina!
I dalje pijem Seroxat 20mg dnevno, al kad prođe ovaj period mirovanja pokušat ću ga smanjiti na pola, a onda i prestati s njim. Vidjet ćemo...
Teice, kako si ti? Jesi se uspjela snaći za vikend? Ja sam na žalost u drugoj državi pa ti nisam mogla pomoći :-(
Kako ste svi ostali?
Evo da javim da me spasila jedna forumašica :heart:
Nema tih riječi kojima bih mogla opisati koliko sam joj zahvalna - vjerujem da svi ovdje
to razumijete...
Svima vam puno hvala što ste mislile na mene, javile se ovdje i na pp...
:heart:
Teica oprosti ja kasno vidjela poruku:(a nisam ih svakako ni imala al mogla sam nabaviti znam tko ima samo sto sam ja iz Vu dok bi do tebe doslo:(
drago mi je da si se snasla i prebrodila vikend:)
kako si ti Hope?
[QUOTE=frka;2385132]hope draga, vidiš da ti i ostale curke kažu što i ja -
nema šanse da te panični ulovi u porodu!
Da draga,vidim da cure nisu imale problema s tim na porodu nadam se da ih ni kod mene nece biti,evo ja se borim bez ikakvih lijekova trenutno jer do psihijatra moram putovat sat vremena a moram strogo mirovati...pijem samo normabel od 2 mg zbog kontrakcija uz partusisten...u srijedu imamo kontrolu pa cemo vidjet kakvo je stanje,onda cu najvjerojatnije produzit i do psihijatra da pitam sto bi smjela sad pit..uhh borba borba:(
:love2: drži se
nisi sama
hope, puno ti hvala - kao da si mi poslala :love:
Ajme, hope, JEDVA čekam da javiš da si bolje!!!
Jučer je dok se opet nisam ustabilila zahvaljujući Xanaxu, R. odveo našu curku sa sobom na posao.
Em sam plakala od muke, em od jada i straha što će mi biti s djetetom dok sam u takvom stanju.
U srijedu obavezno javi što ti je prepisao psihijatar, molim te.
I pliiiz, ne daj se istjerati van iz ordinacije dok ti ne prepiše nešto da ti lakne!
:heart:
Teica aj isprazni inbox
Evo, jesam upravo!
nadam se da si dobila poruku tipkam s moba pa mi sve cudno:)
Teice, uzimaš li još nešto osim Xanaxa? Neki antidepresiv? Jesi gledala sinoć na RTL2 u 23:15 onaj talk show (zaboravila sam naziv)...tema bila panika i anksioznost? Mislim da se može pogledati na njihovoj stranici emisija. Ja upala od sredine i baš mi krivo...sad ću potražiti da je pogledam od početka.
Pitam te za antidepresive jer se oni obično uzimaju u kombinaciji s anksioliticima, i ako potrefiš dobru kombinaciju i dozu, ne bi trebala imati takvih problema...u stvari, trebala bi živjeti normalno (bar 90%).
Da, od antidepresiva: Anafranil.
Nemam živaca opisivati vam što i kako se zapetljalo na relaciji moj psihijatar -
doktorica opće prakse.
Uglavnom, situacija kad sam ja kao pacijent između čekića i nakovnja.
Tražim novog liječnika opće prakse jer ova situacija je neodrživa: on mi je prepisao
terapiju koju ona
ne želi propisati (tvrdi da nemam na osnovu moje dg.pravo na to).
Trenutno imam menstr. i ne mogu nikamo (imam dg.imobilizirajuće menstr. - dakle, u
krevetu sam svaki mjesec 3 dana, ne mogu se ni oprati...)
Sad neće dati rp. ni za lijek protiv bolova koji mi je ginekolog prepisao.
Moram hitno naći drugog liječnika opće prakse, eto.
Hope, ti danas ideš ginekologu i psihijatru, jel tako?
Ajde, istjeraj tamo svoje što trebaš dobiti!!!
I onda se javi :) !
O Teice draga, stvarno je kod tebe zapetljana situacija! Gonjaj to što prije da riješiš...ti si najvažnija od svega!
Snovolovka, hvala ti na razumijevanju!
Znam da nije pametno to reći a kamoli napisati, ali tako je:
nisam ja sebi više toliko važna, najvažnija mi je moja curka :zaljubljen:
Za nju živim!
Znam, naravno! Htjela sam reći da ako sebi ne pomogneš i ako sebe ne središ, ne možeš ni svojoj curici pružiti sve što bi htjela...zato "pošamaraj" te doktore da ti daju dobru terapiju!
:love::love::love:
Hvala, hvala, hvala :love:
Radi se o tome da se samo u jednoj stvari doktorica opće prakse i psihijatar slažu:
treba smanjiti Xanaxe jer je ova doza ovisnička.
On se brine zbog mene (takav je prema svim svojim pacijentima - dovoljno je da
kažem da je privatnik a ja mu već godinu dana nisam platila ni kune jer sam
nezaposlena, a on mi i dalje pomaže),
a doktorica se brine zbog sebe - boji se da joj kontrola ne nađe neku grešku i da to
onda mora platiti.
Možeš li promijeniti doktoricu? Ne znam kako to funkcionira u Hrvatskoj...
Po meni, ako psihijatar postavi dijagnozu i propiše terapiju, ne kontam kako onda ta dr može odbiti da ti da recept?!?
Držim ti palčeve :love2:
Moram promijeniti doktoricu!
Dr.opće prakse odbija dati recepte za te lijekove jer se oni kao ne prepisuju za psihijatrijske
nego za neurološke dijagnoze.
Lijekovi su registrirani kao antiepileptici ali ih u praksi nitko ne prepisuje kod epilepsije nego
kao stabilizatore raspoloženja - dakle, kao psihijatrijske lijekove.
Drugi njegovi pacijenti nemaju problema sa svojim liječnicima opće prakse i ovi im ih prepisuju
na recept.
Moja malenkost, eto, ima.
Cilj njihove uporabe u mom slučaju je jasan i opravdan: smanjiti količinu Xanaxa.
Teice, ovo je provjereno? Hm, anksioznost ne spada u neurološke dijagnoze, a Xanax (Helex) se prvenstveno daje kod anksioznosti i paničnih napada, a to su psihijatrijske dg, zar ne?
Evo za Xanax: http://www.halmed.hr/upl/lijekovi/SP...-11-02-100.pdf
i za Normabel (Apaurin): http://www.almp.hr/upl/lijekovi/SPC/...-09-02-309.pdf
Draga Optimist, provjereno!
"Moj" psihijatar spada među najbolje u Hrvatskoj.
Naravno, ne zato što je "moj" nego to je mišljenje ljudi iz njegove struke.
A provjereno je i na mojoj malenkosti - naime, pila sam ja te lijekove neko vrijeme
dok mi ih je on mogao nabavljati (op.kako je radio sa zatvorenicima - ovisnicima i ovisnicima
na slobodi, oni bi često odbili te lijekove i umjesto da ti lijekovi završe na odlagalištu lijekova, a
rok valjanosti im je još 1-2 god., on mi je dao te lijekove bez ikakvog plaćanja).
Kad ih nije imao, napisao bi mi privatni rp. pa bih kupila.
Katena je relativno skupa - oko 150 kn je kutija Katene 400 mg, pakiranje od 50 tbl.
Lamotrigin je jeftiniji - oko 50 kn (nisam više sigurna od koliko mg i koliko je pakiranje).
Uglavnom, ako ubrzo ne nađem rješenje, morat ću naći načina da kupujem te lijekove uz
Anafranil koji se od prošle godine, to vjeroj.znate ne proizvodi u Hrvatskoj, pa ga se mora naručiti
izvana - cijena je 5xveća nego što je bila dok ga je Pliva proizvodila.
Plus-minus, za ove lijekove treba izdvojiti više od 300 kn/mj.
(Ima još jedan kojem se trenutno ne mogu sjetiti imena jer ga prije nisam koristila.)
I to bih progutala da imam od čega izdvojiti, ali ja sam nezaposlenaaaaa :-(
Jedno je sigurno (i meni taaaaako žalosno): bez lijekova ne mogu.
Xanax mi u dosadašnjoj dozi nitko neće prepisivati niti ja sama želim biti ovisnik.
Dakle, trenutno se traži rješenje!
Optimist, sve štima ali moje doze su postale prevelike!
Dakle, jesu anksiolitici - sve 5 - ali ako meni treba puuuuno mg da bih
osjetila njihovo anksiolitičko djelovanje - nije dobro!
Sigurno si pročitala koliko je preporučeno vrijeme uzimanja Xanaxa/Helaxa...
U tjednima se ne bi smio, po onom što piše, uzimati toliko dugo koliko ga ja uzimam
u godinama (12-13 godina; razvije se rezistencija pa se mora povećati doza i hop!
evo ovisnosti...)
Ma to stoji, već me zbunilo da su ti lijekovi registrirani kao antiepileptici (što je slučaj s Rivotrilom, koliko ja znam, ali u maloj dozi služi za smirenje).
Jooooj, mila, držim ti fige! Ali ne sumnjam da ćeš uspjeti i da ćete zajedno naći neko rješenje. :love2:
Jeste razgovarali o promjeni terapije, na Xanax si očito razvila toleranciju, ali ti možda ni antidepresiv nije pogođen? Bubam, ali možda...
Baš bih htjela da ti bude dobro :heart:
Dobar mi je antidepresiv!
Provjereno u praksi (nažalost) - kad sam na dulje vrijeme ostala bez istog, samo sam plakala
i ležala u krevetu - depresija ko iz knjige.
Nisi izgleda shvatila dobro: o tome se upravo i radi - o promjeni terapije!!!
Ali tu se prepriječila dr.opće prakse, razumiješ?
Jooooj, sorry, nisam shvatila dobro :oops:
Zbunilo me ovo:
Sorry, ja sam i dalje ostala u starom filmu da ti dr. ne želi propisati Xanax i da se to odnosi na prije propisanu terapiju od strane tvog psihijatra, nisam skužila da se sad radi o uvođenju novih lijekova (zato sam i bila zbunjena onim "neurološkim" i "psihijatrijskim").
Sad mi je jasno! Poslije si i navela nazive tih lijekova.
Uh, katastrofa, držim ti fige da što prije riješiš tu zavrzlamu!