naravno da nisam ništa savlada
kao prvo ne baratam terminologijom
Printable View
naravno da nisam ništa savlada
kao prvo ne baratam terminologijom
Ukucaj u google ili youtube squish to condish , tamo je pokazan način stavljanja regeneratora, malo temeljitije i uz dodavanje vode stiskanje pramenova kose prema glavi, da se to stiskanje čuje pod rukama .. skužit ćeš kad budeš to radila..
važno je i umjesto ručnika staviti kosu u pamučnu majicu, sve to ima na tim kratkim videićima.
to se isplati pogledat i barem to primjeniti..
a nekad kad skuhaš rižu ostavi vodu i namoči kosu u zdjelu s tom vodom..
ma sve je jednostavno, sao treba malo truda..:uteg:
Evo javljam da sam baš zadovoljna sa Elivive bla bla low shampoo.
Dakle, to je varijanta bez sulfata, ali s jednim od silikona, amodimetikonom. Kako je taj nisko na listi sastojaka, to znači da ga je malo u postotku, a jedan od glavnih sastojaka je coco betain, koji čisti taj silikon (što sam internetski istražila). To je bio dio gdje se pravim da poznajem kemiju proizvoda za kosu :D
Iskustveno, odlično mi paše. Stavljam manje nego što piše (8, umjesto 10-15 pritisaka). Dobro pere kosu. Ne koristi se poslije regenerator, što mi odgovara.
Kad operem kosu, nakon kratkog držanja u majici (iako mi se ne čini da je za moju kosu osobito važno izbjegavati ručnik) stavim malo Garnier aloe vera kreme i raščešljam. Kosa mi raste, nije više kratka, i držim da je baš u dobrom stanju.
Aha, ponekad stavim i onu Garnier hair food masku od banane, isto mi odgovara. Ali nju ispirem, ne koristim je kao kremu za kosu.
Što se denman četke tiče, kombinacija krema+četka mi pretjerano zakovrča kosu. Dakle na mojoj kosi četka definitivno radi (iako, nikad nisam probala slično s nekom običnom četkom, možda bi i to imalo efekta). Koristim je za nekoliko pramenova na vrhu glave koji su uvijek malo suhlji i ravniji i za to mi stvarno dobro dođe.
nemi je u petogodišnjem planu kupiti Denman kefu. Čekam da mi kosa naraste.
Ja i dalje co-washam. Vrlo rijetko perem šamonom, a kad perem to je neki od Shea moisture, naručen online
Istekao mi edit
Joj vertex - tek sad vidim šampon - i ja sam ga koristila, prije cgm, i neko vrijeme mi je bio OK, poslije više ne
Zašto u petogodišnjem? Nije neki veliki izdatak.
Zezam se - par mjesečnom , rade ujutro, pa se moram jedan dan odšetat brzim korakom. Mislim da mi još ne treba na ovu dužinu kose
A, ok :D
Ja kupila maloj ebelin četku, nije loša
Baš sam se nekidan sjetila ove teme jer bih i ja probala metodu. Rekla sam kad mi prođu svatovi pa eto prošli davno.. :lool:
Morat ću sve pročitati ponovo da kupim što mi treba pa ću javiti jel mi ide.
ja još uvijek istražujem metode i proizvode
neki dan sam prvi put isprobala bowl metodu, ta mi je napravila savršenstvo od kose po pitanju formiranju lokni
i onda prekjučer ponovim i ispadne nešto drugo
ne znam što reći, kod mene je milijun varijabli u igri i jedino u što sam sigurna je da nema garancije za nekakvu uniformiranost i konstantu
kupila sam gomilu toga, od onih klipsi da si odignem kosu od tjemena dok se suši, pa onda onu silikonsku "četku" za masažu tjemena, Jamaican black castor oil, proizvoda stotine, imam tri hair foodice, jednu shea moisture masku i jednu baleinu masku :škartoc: imam dvije vrste gela, jednu gel kremu, jedan smoothie, aloe vera leave in, jednu pjenu i čekam da mi još jedna krema dođe :škartoc:
ali imam samo jedan šampon!
pa kombiniram
na moru sam imala jednu sportsku torbu ispunjenu kozmetičkim proizvodima, uglavnom za kosu :škartoc:
u zadnje vrijeme sam paranoična da ćelavim jer mi ispada gomila kose
Ja nekako ne očekujem konstantnost od svoje kose. Takva je, ima svoja pravila. Pogledam ujutro kakva je, pa se prilagodim :lool:
Ajme betty - koliko toga imaš. Ja stalno rotiram proizvode i nikad ne znam kako će ispast. Danas su mi lokne kao da sam izašla iz nekog vremenskog stroja - fali mi samo krinolina.
Jedini šampon koji ja imam je SM jamaican black castor oil shampoo, i njime perem max jednom mjesečno. Meni je pranje regeneratorom odlično.
I meni paše bowl metoda, al moram kosu prat kad MMa nema doma - on hoda ispred kupaone i govori mi da prestanem toliko "gnjaviti" kosu jer da će mi otpast.
Baleine maske na HR tržistu nisu odobrene
Jesam, imam dvije, jedna je satenska jedna svilena - i dobre su. Ali postoji mali problem jer ja još za spavanje koristim dva mala jastučića - a mama mi nikako sašiti jastučnice i za njih. Moja spretna mama je taj satenski sašila od neke prastare pidžame - ak se toga sjećate npt kod svojih baka
Ja i dalje mislim da na HR tržisštu Balea nema odobrenu masku, ali sada ću ići guglati. No, imam dovoljno svega doma- dok to potrošim proći će stoljeće. SM ima baš velika pakiranja
Nano, baleina maska nije kupljena u Hrvatskoj
OK, al gledam na fejsu - kao da ima neka u HR. Al ionako mi ne treba dok ne potrošim sve što imam doma
Pa nije to problem sašiti - veći je problem naći materijal. Dok je Dota imala prodavaonicu u Garden Mallu na Oporovečkoj, tamo se to moglo naći. Dugo nisam bila jer mi nije baš usput, pa ne znam ima li toga još... Daklem, uzmeš jednu veliku, recimo ovakvu https://www.dota.hr/kategorija/poste...eljni-program/ i raskrojiš na 2 manje, a onda ovako https://www.youtube.com/watch?v=sW7freH0gsI
Svilu sam kupila u jednom malom dućanu u Jurišićevoj
Ne znam, s južne strane u jednom haustoru. Možda br 12 ili tam negdje
Zanima me jel’ se kosa manje petlja na tim jastučnicama?
Muka mi je od raščešljavanja, a svako malo imam klupko na potiljku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koristiš regenerator?
Ja se uopće ne češljam. Sad još smanjila. Prije sam se češljala češljem kad bih prala kosu, sad samo prođem prstima.
A kao dijete sam doslovno imala gnijezdo. Nije se dalo rasčešljat. Te jastučnice su dobre i za lice, odnosno ako koristiš noćnu kremu - ak sam dobro shvatila tamo na temi o kozmetici
Iz mog iskustva, puno manje se petlja.
Ja se češljam samo prije pranja kose i to onim češljem sa širokim zupcima. Do idućeg pranja namjestim prstima. Zapetlja mi se ako je vežem, a skoro svaki dan svežem barem kad radim nešto po stanu jer mi smeta, jako je dugačka.
Koristim regenerator i ulje i svašta nešto.
Isto je jako duga i najčešće zavezana.
Ja se počešljam s onim Tangle teezer kefom, ali samo površinski
To meni do glave ne dođe.
Tu i tam me kćer rasčešlja. Pramen po pramen s tonom ulja i čupaaa.
Uh.
Kad mi se napravi dred, probam prstima razmrsit. Ak ne ide- odrežem.
nemojte kovrdžavu kosu češljati na suho, tako se lomi i čupa.
Ja svoju češljam mokru nakon što nanesem gomilu regeneratora, poslije toga više ne. Počnem od krajeva pa se penjem prema tjemenu.
Tanči, mene taj tangle teezer uopće ne može počešljat, baš to što kažeš, ne dođe do tjemena. Meni trebaju dugački zupci.
I ja isključivo češljam mokru kosu. I još kad je regenerator na njoj
Cure, ali meni je frizerka rekla da ni slučajno češljat mokru kosu jer je onda najkrhkija i sklona pucanju.
I kaj je- je, mokru nemrem počešljat nikako.
Probala sam širokim češljem i strgala ga, a ova kefa ne čupa, ali ni ne češlja.
Moja kosa nije kovrčava, već metlasta i ima je puno.
Kad je vlaga u zraku, onda je valovita.
I tad najljepše izgleda.
Meni je pun kufer te kose.
Prije dvije godine sam ju odrezala do ramena i to je bilo prestrašno nešto.
Glava mi je izgledala kao ogroman trokut.
Kad sam oprala kosu, kćer se nije mogla prestati smijati kak je to izgledalo.
Sad je opet do pol leđa i od težine ne ide tako širom, ali je stalno svezana i zapravo ja nikad nemam frizuru.
Uvijek izgledam kao da sam došla s tuširanja :-(
Sisajte te duge kose ako su vam stalno u repu :mrgreen:
Tanči, frizerka nema pojma. Rasčešljaj mokru kosu, i jos bolje ako je gore regenerator. Ja sam iskustveno došla do puno stvari.
I lili dobro veli, skrati kosu.
Ja sam se spasila otkada imam bob i ne vežem kosu.
Ja sam otkrila savršenu kremu koja jako lijepo razdvoji lokne...od Farmasija krema za kovrčavu kosu 20kn je i jako nalo količinski ju treba. Rezultat je mrak uz zamatanje kose plopping načinom u pamučnu majcu tj.t-shirt nikako u ručnik. Stavim link kad nađem ta kombinacija preporodila mi kovrče i jako su lijepe i mogu kosu 3,4 dana nositi raspustenu dok sam prije vec 2.dan u rep.
koja je četka u dm
ja sam pitala četku za kovrčavu kosu, blijedo su me gledale
Imaš na fejs grupi
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Al zakaj ne kupiš Denman, nju svi hvale, prodajno mjesto ti je relativno blizu, a i radiš u smjenama. Njima je radno vrijeme do 4. Mala je razlika u cijeni
mokra kosa upija vodu i postane puno elastičnija nego suha kosa
probaj povući suhu dlaku i mokru dlaku pa vidi koja se bolje rasteže
meni je isto teško češljat mokru kosu, ali regenerator ili maska joj daje slip i češlja se 10x lakše nego suha
alex, u dm-u imaš ebelin četku, izgleda kao ta denman
meni denamnica nije za raščešljavanje (previše čupa), ona je samo za stiliziranje
ja mislim da bi na tvojoj kosi primjena nekih CGM metoda napravila ogromnu razliku
probaj sad, s proizvodima koje imaš samo malo promijeniti tehniku
probaj oprati kosu šamponom, nanijeti regenrator, rasčešljati (dosta kovrdžavica češlja kosu s glavom okrenutom prema dolje, kako bi se dobio volumen na tjemenu, tj. izbjegao trokut oblik), isprati regenerator (ne moraš do kraja), nakon toga nemoj više češljati
nemoj trljati ručnikom nego nekom starom majicom samo stišći kosu, od vrhova prema tjemenu
možeš raditi i finger coiling, uzmeš pramen kose i zavrtiš ga oko prsta
stavi malo pjene na kosu i pusti da se osuši prirodno ili suši na fen s difuzorom
možeš i ovaj ploping što mašnica spominje
ako ti se bude dalo, pređi u potpunosti na CGM proizvode
ja sam sa svojom kosom i prije CGM-a znala baratati, pa mi nije tako velika razlika u izgledu (iako su ljudi oko mene počeli primjećivati da izgleda zdravije)
ako kažeš da je tvoja metlasta, meni to zvuči kao da zapravo imaš kovrdžavu kosu samo trebaš pronaći pravu tehniku i/ili proizvode
probaj, ništa te ne košta, u najgorem slučaju može opet u repu završiti :)
što se šišanja tiče, rekla bih da ovisi o tipu kovrči
ovom mom tipu baš treba duljina da dobije formu, pa mi bob ne stoji
trenutno je mokra do pola leđa, suha malo ispod ramena
nekim kovrdžavijim tipovima vjerojatno dobro (ili bolje) stoji kraća kosa
Evo link na plopping: https://www.youtube.com/watch?v=XPm3cseuHX4
Ne brisati kosu ručnikom nikako, bar pola sata držati u majci, tek onda staviti neki proizvod za kovrče, važno je i sušiti na zraku i stiskati kovrče da se oblikuju lijepo, ako se suši fenom onda obavezno difuzor i na lagano puhanje