Mono drzite se.Curki zelim sto brzi oporavak i povratak kuci.Bit ce sve ok cim je vec sada bolje!
Mono drzite se.Curki zelim sto brzi oporavak i povratak kuci.Bit ce sve ok cim je vec sada bolje!
Blue...super da si doma,samo čitaj i čuvajte se...držimo palčeve i za više od 10 tjedni
Moni..baš mi je žao,drži se,čim prije da ozdravi tvoja curka ...:ghug:
Izdajam se, ali jedva skupim za njezin obrok..od stresa I svega mi se smanjilo, ali da, trudim se.
Probali smo dojenje, nije islo.
Sad je spojena I na monitor I braunilu ima u glavi I u bolnici ju necu stavljati na prsa, vec su je pikali 3 puta, jer joj je braunila iz ruke stalno izlazila, tj.infuzija je izlazila pa su joj dns stavili u glavu..ali kad dodjemo doma, forsirati cemo dojenje..iako mislim da tesko da je ici posto je naucila na dudu, tj.bocicu.
A na intenz.su mu svi nalazi bili ok?? Leuko??
Znaci I ako hemokultura nista ne pokaze, to je dobra stvar?? A I dalje se to smatra sepsom?? Makar se ne izolira bakterija?
Dns su dosli nalazi briseva grla I nosa, I stolice, sve negativno..jos se ceka nalaz uk. Vidjela sam na listi da ce joj raditi uzv bubrega, I to dns vec..
Rekli su da ce ona sigurno 14 dana primati antib.
I nama je dijagnoza kasna novorođenačka sepsa jer je krenula 22.dan života. Bakterija nije izolirana, izvadili su mu hrpu nalaza i svi su bili ok.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Ajoj, ženske...sretno s boleštinama...pak, jel to prošlo sad?
Mono, nemoj odustajati od dojenja dok god imaš snage i volje. Sigurno će joj koristiti tvoje mlijeko pa makar i u malim količinama.
Je li curka živnula malo?
Ali vi niste bili u bolnici netom prije jelda?? Nego ste isli doma I onda se tek 22 dan pojavila?? Koliki su mi leuko I crp bili?? Ako znas mozda? Sto su rekli gdje je pokupio??
A prošla je infekcija. Od temperature je dobio atak supr(kršitelj koda)ikularne tahikardije zato smo i otišli hitno za Rijeku. Bakteriju su tamo našli. Sada pije lijek za srce [emoji20]. Preventivno do godine dana, kontroliramo se kod kardiologa i nadamo se da sljedeća temperatura neće izazvati ponovno atake. Kako su svi nalazi ok kardiolog vjeruje da je to sve bio splet okolnosti i da se ne bi trebalo ponoviti. Vrijeme će pokazati.
mono mi smo došli doma iz rodilišta 3. dan. 11. dan je bio na pregledu jer je patronažnoj bio čudan. Jako je plakao i grčio se i nije dobivala reflekse od njega. Kako sam ja bila u bolnici doveo ga je muž i vadili su mu krv i pregledali ga. CRP je 0-2.Sve drugo ok. 22. dan je dobio temperaturu i otišli smo u bolnicu na pedijatriju. Kod prijema je CRP bio 104,3, leukociti 28,8 granulociti 61,5.
Pokupio je u rodilištu. Mi smo bili van sebe dok nismo znali šta je. Dr. nam je rekla da je prilikom poroda ili baratanjem sa pupkom i sl za vrijeme boravka u bolnici to pokupio.
Pozdrav, polako ide 16 tj je tu,, na pregledu kaže dr da pripazim/ usporim jer je posteljica nisko? Od svih pripremljenih pitanja za pitati., opće nisam reagirala da pitam što to znači?? Samo je rekla da su odnosi zabranjeni!! E sad nisam pitala jel se smije putovati?? Šta vi mislite?
( njih dobit na Tel je 1:10000000)
Pa ovisi kako putovati? Nije ti rekla da moras lezati vec usporiti, tj odmori cesce i napore izbjegavati.
Pak,
Zelis reci da je on to pokupio u rodilistu I tek se kasnije manifestiralo??? Hm...tako dugo moze biti u stanju mirivanja?? To nisam znala, meni su rekli da cca par dana treba da se infekcija manifestira..
Daj mi samo reci, kako se ponasao kad je poceo primati antib?? Da li je zivnuo I nakon koliko?
Ima ta kasna i rana novorođenačka sepsa. Mislim da sam dobro zapamptila jedna se manifestira u roku 3 dana i kasna nakon 20 dana cca.
Mi smo bili na intenzivnoj 5 dana, on je zbog srca bio spojen stalno na aparat pa nije mogao puno ni mrdati. Bio je mirani uspavan tamo je bilo jako vruće ali bistar i lijepo je jeo. Nakon 7 dana su mu skinuli braumilu i završio je sa antibiotikom i postao je skroz živahan. Po riječima pedijatrice mogao je i doma ići ali zbog lijeka za srce ostao je na promatranju sljedeća 3 dana.
Mene je smirilo to što sam vidjela da su sve bebe tamo ( a bilo ih je dosta zbog blažih tegoba ali zbog toga što su tako mali svi su ležali na odjelu za vrijeme uzimanja antibiotika)ful uspavane i mirne osim u vrijeme hranjenja kada bi nastao kaos.
Meni neka viroza ili gripa me napada. Bas sad pred kraj. Da li ste vi sta koristile da prođe? Pijem caj, limun i med. Grlo me boli i malo kasljam.
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Ja sam radala sa kasljem, i jos koji puta tamo brisala nos. Prehlada il sto vec bila na odlasku. Najgore mi bilo kasljanje nakon poroda (bilo me strah zbog savova)
Pila sam caj, med, limun, dumbir. I to je to
Mono kako ste? Kako je srećica?
Bluebella kako vi gurate doma? Jel miruješ, možeš li uz maloga mirovati?
Mirujem, nemam bas puno izbora, moram. Malog tata hendla i moje frendice, jedna ga vodi u vrtić, druga ga pokupi i dovede doma, malo baka uskoci i tak... ide nekako. Kad je doma donese autice i legiće kod mene u krevet pa gradimo garaže i igramo se :-)
Vec sam se sva zaležala pa me sve boli, al dobro, tjesim se da ce proci... jos malo :-)
Idem u pon kod dr R malo da on pogleda i da me smiri jer sam bas u strahu.
Jesi ti uspjela naci otkucaje na baby watcheru?
Bila sam na prvom pregledu, termin je 2.11 2018. Sad je 7+6. Vadim nalaze i zasad je sve ok.
miuta821 9.4.2018. / (Ž)
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
Bluebella 20.6.2018 / (Ž)
bornastra 03.8.2018 / (Ž)
bodo 05.7.2018 / (Ž)
Nivana 03.9.2018 / (M)
VeraM 02.11.2018 / ()
Evo updejta liste :)
Miuta, ti brojiš sitno...
Bluebella, uhvati nekoga da te izmasira. Ja ne mirujem, a na kraju dana mi svejedno baš paše masaža. Osim ako se mm ne onesvijesti prije mene, onda ništa od toga :)
Mi smo idući tjedan isto na pregledu, a od kraja 4. mjeseca krećemo na preglede jednom tjedno.
VeraM dobro nam dosla.Os srca ti zelim skolski dosadnu trudnocu.
[QUOTE=Munkica;3037198]Evo updejta liste
Munkica molim ispravak, ja sam na redu nakon Blue a prije bornaastre (skoro mjesec dana)
miuta821 9.4.2018. / (Ž)
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
bodo 05.7.2018 / (Ž)
Nivana 03.9.2018 / (M)
VeraM 02.11.2018 / ()
Naravno :)
Je li mogu i ja na listu? Po mojoj procjeni termin je 15.10.
miuta821 9.4.2018. / (Ž)
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
bodo 05.7.2018 / (Ž)
Nivana 03.9.2018 / (M)
Ribica 1 15.10.2018 / ()
VeraM 02.11.2018 / ()
Naravno. ;)
Inače, ja sam listu samoincijativno preuzela. Ako netko ima želju ili potrebu, može ju slobodno nadopunjavati.
Bas super sta se povećava broj na listi. Da jos malo brojm ne mogu jos vjerovati. A ti Munkica slijedeca
[emoji173]️
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Ma super ste se snašli! Svaka čast frendicama i dragom :klap:... Još malo zdurajte curke, onda bude lakše!
Ja sam super. Proluton je uveden prošli petak i sad više nema sukrvice. Dobro se osjećam, nemam mučnina nego žgaravice pa mi u tomu bademi i domaći kefir pomažu.
Baby Watcher nisam neko vrijeme isprobavala no u nedjelju ujutro ga uzela bezveze, iz fore, i prvi put našla srčeko :zaljubljen: i to zbilja slučajno nakon samo par minuta traženja. Onda sam opet navečer malo tražila da i dragi čuje, no to je malo potrajalo ali na kraju smo ga našli :-D. I opet sinoć isto nakon jedno 10tak min. Rekli smo da nećemo svaki dan nego svakih 2-3 dana. Super je to stvarčica, kak se uvijek razveselimo kad ga nađemo, divota!
Ja sam za cca dva tjedna, oko 12. tt, kod Radončića na pregledu i mislim da smo se odlučili raditi Nifty.
Ajd baš me zanima kaj će ti naš doktor reći, sigurno će te umiriti kao i uvijek, on je zbilja fantastičan!
Isabel ja jos nisam nasla srceko a danas sam 10+3. Citala sam da se najbolje cuje ujutro s punim mjehurom, a ja ujutro nemam kad jer uvijek zurim na posao.
Isabel super za srčeko.
Mi smo isto radili Nifty kod dr R. Bude ti sestra Maja ponudila vise opcija Nifty-ja, mi smo uzeli standard.
VeraM dobrodošla i čestitke ❤️
Ribica dok su još jako mali baš je teško naći. Ja sam ga našla tek kad sam sondu spustila skroz nisko, malo iznad pubične kosti, tamo gdje su već dlakice i onda malo nadesno. Zapravo mi je dr. pomogao jer kad sam bila kod njega na brisevima mi je samo na sekundu preko trbuha prislonio svoju sondu da vidimo srčeko pa sam vidjela "područje" di je bebica. Ne brini, budeš za koji tjedan, ionako se službeno ne može prije 12tt.
Bluebella ja sam razmišljala o Nifty Plusu jer je 400 kn skuplji od Basica a ima dodatnih 60 mikrodelecija (prije je bilo 6-7 sad su proširili paletu), pa kad već plaćamo tolike pare nek onda ide na sve. A ne znam, tak si razmišljam sad, budem vidjela kaj dr. veli isto o tome pa budmo odlučili koji ću. Samo mi je bitno s njim dogovoriti kada da mi uzmu krv u odnosu na heparin kojeg ne bi smjela uzeti 24 sata prije vađenja (on razrijeđuje krv i onda su veće šanse da uzorak nema dovoljni postotak dnk bebe i da neće moći napraviti analizu).
Mono kako ste?
pozdrav trudnice!!!! kako ste!!
imam pitanje naravno poslal sam mail doktorici al dok ona odgovori da i vas pitam,...da li je koja imala tupe bolove/grčenje ili kao ako ste ikad imali upalu misica od trbušnjaka na podrucju ispod pupka pa u širinu...nocas me to probudilo oko tri i drzalo do pol pet...dode bol i traje par sekundi i prode pa za pol minute opet...a bas me probudila bol...sva u panici sa se digla vidjeti da li krvarim ili nesto...nista sve ok...ali bas čudno.... tako mi je bilo i jucer po danu u neko doba i prekucer(to sam zakljucila da je od posla, hodanje i vjecno na nogama)) ali usred noci????
:idea::idea:
Isabel... ja sam u 12mj prosle god radila Nifty, tada je Nifty Basic bio 3400kn, Nifty Standard (koji sam i uzela) 3700kn a Nifty Plus 4400kn
Mozda sad imaju neku akciju pa je razlika izmedju Basic i Plus samo 400kn ... ne znam...
Nifty Plus nisam htjela jer ima tih dodatnih 60 mikrodelecija, ali sam se bojala da bi me samo zbunile jer sa puno njih dijete/covjek moze normalno zivjeti, a ja bi samo guglala i tko zna sto sve nasla. Htjela sam uzeti one pretrage koje izazivaju teze malformacije i sindrome.
Tak sam barem ja sebi u glavi to odvrtila.
Sto god odlučila sretno i nek nalaz bude najbolji mogući.... ja sam jako nestrpljiva bila čekajući nalaz :-) kad sam ga dobila i vidjela da je sve ok i da opet cekam curicu (u prošloj trudnoci sam izgubila curicu) bila sam u oblacima...
Imala sam par puta slične bolove. I par puta usred noći. Pripisala ih trudnoći, širenju maternice, rastezanju ligamenata i zatvoru kojeg sam imala na početku. Kako došlo, tako i prošlo. Zapravo, čim sam riješila zatvor je prošlo. Nisam niti išla dr.
Mislim da sam spomenula na sljedećem pregledu rekla je da to normalno.
I meni je Skvorc za te dodatne iz Nifty rekao da sto bih da ih dijete ima? Jer uglavnom nisu nista strasno i osoba s tim moze biti i genij,ali i imati problema
Pa smo se slozili da bolje da to ne radimo
Ma pogrešno sam napisala jer sam tako zapamtila :oops:.
Mislila sam razliku od Standarda i Plusa. I da, i dalje je razlika 700 kn. Ja sam pokušala doći do podatka koliko su te mikrodelicije u biti rijetke i da li nam je to potrebno pa sam onda nabasala na par tih nekih gadnih kromosomskih poremečaja koje posroje (recimo Sindrom mačjeg plača (Cri-du-chat) i nisu super rijetke pa se tako odlučila. Sad opet ne znam da da li da dajemo još dodartnih 700 kn za Plus ili ne :unsure:. Malo sam otupila u trudnoći, hahahaha.