Ja folnu narucujem od cytoplan - pregna plan tablete. Super su. Krvna slika savrsena.. zeljezo na gornjoj granici di nikad nije bilo. Tako da ne mjenjam. Sad mi kasni narudjba pa mi je bas panika
Printable View
Ja folnu narucujem od cytoplan - pregna plan tablete. Super su. Krvna slika savrsena.. zeljezo na gornjoj granici di nikad nije bilo. Tako da ne mjenjam. Sad mi kasni narudjba pa mi je bas panika
Ja stvarno sumnjam da je meni to bila O na trakicama..
Znači taj dan u 14h je bila nešto malo tamnija nego inaće -niti blizu kontrolnoj.
Taj isti dan oko 17h je bila skroz nevidljiva.
Dan prije toga u 14h i 17h također skoro nevidljiva.
Ako se nešto baš desilo kroz tu 1 noć upucat ću se :)
Danas opet evo u 12h nevidljiva crta.
Iscjedak je još tu, vodenast i polako postaje kao sluzaviji.
Nadam se da nisam fulala O i da sam samo zbunjena :)
Ja pijem od Terranove prenatal, isto narucujem online ili preko frendice iz Londona. Kod nas je Terranova dosta skupa, u UK je puno jeftinija. U Srbiji je registrirana, kod nas nije. Gledala sam sastav ovih koje pije Justme i one mi se cine super (imaju samo folate).
Bolje bi bilo piti folate ne folnu kiselinu. Ja imam mutaciju gena (MTHFR i PAI) zbog kojih mi tijelo ne preraduje folnu, cak mi folna blokira receptore za eventualne folate iz hrane (pretraga nakon miss ab). Ako nemas taj problem i folna je ok. Vecina prenatal tableta u RH ima kombinaciju folne i folata. Pojednostavljeno, folna je kemija, folati su u hrani. Jedino Solgar ima ciste folate, ali oni pak nemaju B6 i B12 koji su potrebni za apsorbciju B9 (folata/folne). :-) Ili se opusti i pij bilo koje prenatal :-D Meni je inace krvna slika ok pa ne znam je li do vitamina. :-)
Meni se pokazalo najsretniji keks svaka dva dana, ne mozes fulati, a nije precesto radi spermica.. naravno, ako to bas nije opcija ako cesto netko od vas putuje.
Hula hop puno hvala na savjetima, nisam znala za razliku između folne i folata!
Kad dođem doma moram pogledati - ali mislim da ja imam od solgara...
A za keks svaka 2 dana -- mi se trudimo u vrijeme kad ja mislim da su plodni dani tako raditi pa valjda ćemo nešto pokriti!
Ja se taman danas vraćam s puta pa se nadam da nisam omašila onaj jedan dan kad mi je bila malo tamnija trakica!
Možda se bezveze paranoiram a i načula sam da iscjedak kože biti od ove tinkture imele koju pijem!
U svakom slučaju budem vidjela :)
Beck, a jesi do sad hvatala uredno peak s tim trakicama?
Eee to to hula hop. I ja imam djelomicnu mutaciju toga pa smo zato i narucili ove. I jeftinije su od ovih svih kod nas. Oko 200tinjak kuna 3 kutije. To je za 3 mj.
Ovo mi je prvi put da koristim trakicetj. Prvi ciklus.
Za probu sam popiškala par trakica prošli ciklus - par dana prije menge - i bila je vidljiva crta - skoro kao sad što mi je bila (znači dosta vidljiva)
Stavim vam slike kad dođem doma.
A trakice koje koristim se zovu pro matris , naručujem ih s njemačkog amazona i ne mogu nigdje naći info koliko su osjetljive :(
Pcos nemam (bar mislim da nemam) tak da nije to.
A gle možda jednostavno imam iscjedak zbog imele, bolove dolje možda imam jer mi se nešto spomrdalo , a ovulscije će biti kroz koji dan?
Budem vidjela...
Beck, jesi li se keksala prije peaka? Mi smo prvi ciklus sa trakicama uspjeli. Par dana prije naznake peaka i kada su bile skoro iste jer nismo bili u mogucnosti tada keksati se s obzirom da sam bila na drugom mjestu. Upalilo iz prve! Prije trakica dva ciklusa jok.
Beck, a znaju one kroz ciklus tamniti pa svijetliti, tako da nastavi pratiti. Nadam se da nemas preslabu osjetljivost.
Ja sam iskreno s tim trakicama imala faze kad bi me samo frustrirale, a realno one nista ne jamce, samo da je lh u tijelu porastao. Mislim da i dalje nisu priznate u medicini. Tako da koliko koristi toliko nekad i iznerviraju.
Pošto sam ja na putu nije ovaj ciklus pao keks još uvijek!
Zakazala sam termin za sutra ujutro za hopsanje :)
Nakon toga svaki drugi dan -a cjelo vrijeme ću i piškati po trakicama pa da vidim što kažu.
Svaki put me sje..u poslovna putovanja!
Ja se nadam da ono nije bio peak, mislim si nemoguće!
A na netu sam našla slike od žena koji cjeli mjesec piškaju po tim trakicama pa gledam kako njima isto malo bude tamno pa svijetlo! Mene zbunio moj iscjedak i boluckanje ...
Hvala vam, vi ste me malo umirile jer sam paranoična i taman sam se uvjerila da po kalendaru ću ovaj tjedan pokriti O - zbog putovanja - i onda me trakice zeznu pa zabrijem da mi je O u tijeku :D
Iscjedak kod ovulacije je proziran i rastezljiv. Doslovno ga kao žvaku možeš rategnuti između prstiju. Bez mirisa i nije vodene teksture u smislu da će ti ostaviti mokar trag na gaćicama. Normalno je da ti trakica malo svijetla, malo tamna. Svima je tako. I ja sam često na poslovnom putu, ali te dane ne nosim trakice sa sobom jer ionako mi nemaju smisla osim ako neću hopsati s nekim strancem. Šalu na stranu... Ubedirana sam tada pa mi je lakše da ne znam što se događa. Pišnem kad se vratim i krenem u akciju.
Meni je 1. dc, nisam se ni nadala jer nismo pokrili.
Uh Himalaya hvala na objašnjenju.
Sad pratim baš sve to prvi put... Prije mjesec dana bi rekla da imam ovulaciju zbog svega ovoga ali rto prevarila bi se.
Malo sam se preispitivala i googlala i može biti da me dolje boli zbog crijeva (da, izgleda da je moguće jer prwteći taj osjećaj i često odem na wc nakon toga) a iscjedak je kao što i ti kažeš tek vodenast a ne eggwhite.
Ja sad svaki dan pišam trakice da uopće naučim kako mi ide ciklus.i kad mi je O.
Jučer su opet bile jako svijetle tako da za sada još ništa.
I sad sam se sjetila da sam prošli mjesec mislila da smi pokrili O u ovom istom razdoblju zbog simptoma.
I onda negdje 22 DC sam imala 1 dan baš bolove dolje - za koje sam samu sebe uvjerila da su tu zbog trudnoće :)
A sad kad razmišljam - možda je to bila O... I možda se cijeoo vrijeme u krivo vrijeme keksam jer nemam pojma kad mi je ustvari O.
Tak da pratim i dalje :)
Lista za
12.01.2020.
(Ne) čekalice
hula.hop~~~~~~~~~ 34.dc +
Odbrojavalice
mareelica~~~~~~~~~26.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~22.dc
YOYo12~~~~~~~~~~ 21.dc
Character~~~~~~~~~21.dc
anita83~~~~~~~~~~ 17.dc
Pikulica1985~~~~~~~~16.dc
Beck~~~~~~~~~~~~ 13.dc
Himalaya~~~~~~~~~~5.dc
JelenaR~~~~~~~~~~4.dc
Buncek~~~~~~~~~~ 2.dc
Jucer smo putovali nazad, nisam znala da mogu biti tako umorna i zeljna doma :-) Sutra ce mi se valjda javiti ginekologica ili joj popodne kucam na vrata :-)
Mi imamo srecu pa ne putujemo poslovno. Tako da smo svaki drugi dan od pocetka do kraja hopsali. Ako ima O nema greske. Zato mi je tako bio smijesan potpis Jagodice kad sam dosla :-)
Ja sam baš jako često na putovanju.
Nadam se da će O uskoro jer za 8 dana već idem na 3 dana put...(20.1.) I onda opet idem 27.1. na tjedan dana... uuuh
Tako da prizivam ovulaciju i slijedećih tjedan dana :)
Mi smo malo lijeni za svaki drugi dan keks, priznajem iskreno divim vam se!
Tako sigurno ne budete fulali O!
Ja sam primjetila da mi obrazi gore za vrijeme ovulacije. Jednostavno se osjećam kao da imam temperaturu, a i libido mi poraste. Naravno, budem i tanka s živcima. Iscjedak i trakice samo potvrde moju sumnju. Međutim, zbog pcos često imam i anovulatorni ciklus. Najbolje je svaka dva dana jer tako je nećeš zaobići,a spermići se stignu obnoviti.
Dobro jutro!:mrgreen:
Ja ne znam šta je ovo, ali mene već tjedan dana grudi bole, a narasle su najmanje za broj! Jutros se probudim, a one bole za poluditi! Ne smijem ih dotaknuti.
Nije mi jasno... Pogotovo da su tak narasle u drugom dijelu ciklusa. Shvatila bih da se ovo događa tik pred M... Ali trebam dobiti tek za 4-5 dana. A one bujaju zadnjih tjedan dana... inače nemam bolne grudi pred M i slično...
Mareelice, tko će ga više znat. Rekla si da ste bili prilično opušteni za blagdane ;-) Pričekaj još par dana i pišni test.
Mareelica, ne bi ti htjela davati lazne nade ali bolne grudi su obicno prvi znak. Iako ako je vec tjedan dana tako onda je nekako rano pocelo, ali drzim fige da nas i ti razveselis testom!
Mi smo po pitanju pokrivanja iskusavali sve. I svaki dan, i svaki drugi, i po dva puta na dan peaka... Ko ce ga znati.
Iskreno, čini mi se nemogućim da je ovo znak trudnoće jer je stvarno prerano počelo... Al one bujaju ko lude, poludile su :lol:
Tako je i meni. Počnu me bolit par dana nakon ovulacije pa sve do M.
Lista za
13.01.2020.
(Ne) čekalice
hula.hop~~~~~~~~~ 35.dc +
Odbrojavalice
mareelica~~~~~~~~~27.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~23.dc
YOYo12~~~~~~~~~~ 22.dc
Character~~~~~~~~~22.dc
anita83~~~~~~~~~~ 18.dc
Pikulica1985~~~~~~~~17.dc
Beck~~~~~~~~~~~~ 14.dc
Himalaya~~~~~~~~~~6.dc
JelenaR~~~~~~~~~~~5.dc
Buncek~~~~~~~~~~~3.dc
Mareelice, držim fige. Meni su cice raspoloženja "ne diraj". Kad sam se vratila s puta, moji me stišću i grle, a meni cice pucaju :lol:
Zatvor je hvala bogu bio posljedica putovanja, ne trudnoće. :-D Inače sam baš super, osim što bi puno više odmarala nego prije i što piškim puno.
Konačno sam dobila ginekologicu, no ona je otišla u mirovinu i sad su razbacani jer nemaju zamjenu nego formiraju tim. Kaže sestra da je najbolje da dođem za nekih 2,3 tjedna, kad mi bude 7+0/8+0. Štitnjaču ću provjeriti preko uputnice doktorice opće prakse pa načelno ni ne moram ranije kod ginekologice, ali mi se to čini tako dugo. Kad ste trudnice išle na prvi UZV? Ja sam prošli put išla na 6+4, imali smo jedno srčeko, drugo se nije čulo (na 9+1 nije ni bilo druge GV).. Sad opet razmišljam, bar da izvadim betu da se umirim dotad :-) Kad prestaje opasnost od biokemijske? Baš se grozim nje.. :-(
Držim i ja fige za plusiće. :)
Hulahop, ja sam išla isto tako u 6. tjednu prvi put.
Ne znam točno kad prestaje opasnost od biokemijske, ali općenito rizik od pobačaja se smanjuje nakon prvog tromjesečja.
Ja sam za svoju biokemijsku saznala par dana od pozitivnog testa. Vadila sam betu, bila je premala i odmah mi je rečeno da je to biokemijska. Nakon dan, dva počelo je i krvarenje.
Znam to za prvo tromjesečje. To ću paničariti kad otpaničim biokemijsku. :lol: Noćas sam imala noću moru. :kbell: Čitala sam da je šansa za biokemijsku 50% i to je dok se trudnoća ne može utvrditi UZV, nakon toga je 15-20% do kraja 12 tt. Naravno, ako nemaš sreće dosta ti je i 0,01%, ali nekako bi lakše disala da prođe bar taj dio dok je moguća biokemijska. Znam da bi bilo najpametnije ne čitati, ali ebiga..
Odo ja sutra vaditi betu :-D Kako se vadi, svaka dva dana tri puta? Što kad je treći put subota, prebacim na ponedjeljak?
Ja sam isla na pregled sa 7+0 i imala srecu cuti srce, i plod je bio 1cm. A test sam prvi pisnula negdje 8dpo pa mi se cinilo ko da taj pregled cekam godinu dana.
A da, ovo sa cicama moze otici u oba smjera. Sve su to isti simptomi, i nakon O i za trudnocu, doslovno isti. P
Meni je bilo sumnivo sto me sise nisu bolile jedan nego dva dana. Ali ja sam frik, nemojte pisati test 8dpo :lol:
Danas mi je 17dc, inace sa duzim ciklusima (35-36 dana), jutros krenula s ovulacijskim trakicama i dobila praznog smajlija (digitalni clearblue), inace ovulacija 19.-21. dan. Sad otisla u wc i brišem krv nakon mokrenja. Nije tipicna menstruacija ali je sluzava krv. Je li netko od vas imao slicno ili da ocekujem M ujutro?
Totalno razocarana....
Jesi ikad imala tako kratak ciklus? Kakve su ti bile zadnje stvari? Koje boje ti je krv? U biti zelim te pitati, postoji li sansa da si trudna?
Teoretski i za vrijeme O moze doci do malo krvi.. mozda ti je jucer bio LH vrsak, a danas O? Baci keks za svaki slucaj :-) ja nisam nikad imala krv za vrijeme O, ali sam citala na svetom guglu o tome ;-)
Prije godinu i pol sam imala 2 ciklusa od 17-21 dan. Zadnja menga 6 dana, od toga 4 dana obilna, al radila sam testove nema šanse da sam trudna, nažalost. Muž na putu, tek se preksutra vraća, taman smo mislili pokriti plodne dane kad se vrati.
Lista za
14.01.2020.
(Ne) čekalice
hula.hop~~~~~~~~~ 36.dc +
Odbrojavalice
mareelica~~~~~~~~~28.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~24.dc
YOYo12~~~~~~~~~~ 23.dc
Character~~~~~~~~~23.dc
anita83~~~~~~~~~~ 19.dc
Pikulica1985~~~~~~~ 18.dc
Beck~~~~~~~~~~~~ 15.dc
Himalaya~~~~~~~~~~7.dc
JelenaR~~~~~~~~~~~6.dc
Buncek~~~~~~~~~~~4.dc
Mareelice, kako ide? :-)
Hula.hop na stand by-u sam... grudi i dalje bole, meni su ciklusi inače 31-32 dana, tako da sad čekaaaaaam....
kako si ti? kako se osjećaš?
Hula.hop polako... svi smo to prosli, majko mila, nikako dani proci do tog prvog pregleda hahahahaha uzas stvarno uzas. Jesi isla vaditi betu?