Oni lockdowni i cekanje su se ipak isplatili - naucilo se nesto o toj bolesti, dobilo smo cjepivo. Uvijek je bolje ne bit prvi u valu.
Printable View
Oni lockdowni i cekanje su se ipak isplatili - naucilo se nesto o toj bolesti, dobilo smo cjepivo. Uvijek je bolje ne bit prvi u valu.
Kako je djelovala : razina strpljenja mi je na laganih 2-3%
Ja bih se složila i sa inom i sa jelenom 8-)
Ina: U svemu treba imat i malo srece, al joj i podlogu osigurat - cijepit se, distancirat, nemat poplave u bolnicama.
Bit ce kako bude, nastojat cu se maks zastitit, sretnija cu bit da je vise takvih u mom okruzju, manje sretna s paradama kakve su nedavno bile i to je to.
Uvijek je bolje ne bit prvi u valu.
Jelena: Nedovoljno dugo postoji da se vidi pobjedjuje li deltu i kakav je odgovor cijepljenih ili necijepljenih, i naravno kojim cjepivom. Ne pisu ni razlikuju li se simptomi. Mogu biti i blazi i tezi.
Potpis na oboje.
A za letove i provlačenje virusa, već je odletio u Hong Kong. Iako su danas na presici govorili da je zasad samo u Africi, nije, još jučer se u engleskim novinama spominjao Hong Kong.
I evo najnovije info na stranicama Jutarnjeg, potvrđen u Belgiji. https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...uropi-15125292
Tako da nam nema druge nego čekati, paziti i nadati se...
Eto. Meni tesko za povjerovati, a takvih pametnih ljudi imam x u okruzenju, uvjereni da su toliko spešl da, ako nisu dosad, ni nece. Daj boze - manje medija za iskuhavanje novih varijanti.
Meni se to čini kao prilično opasno razmišljanje. Kao prvo, nije utemeljeno ni na kakvim racionalnim zaključcima, nego na onom "nadam se". Kao drugo, takvo razmišljanje može proći za sezonsku gripu ili bezopasne viroze, ali već smo imali i više nego dovoljno prilike vidjeti da ovo nije nimalo bezopasna bolest, a puno je zaraznija od uobičajenih viroza. Uz ovakvu incidenciju, potpuno je iracionalno nadati se da neće pobrati koronu ako već dosad nisu. Što prije si to osvijestimo, tim bolje.
Evo i vijesti da je 2 ljudi s prosvjeda doslo u bolnicu, jedan na kisiku. Navodno sami rekli da su bili na prosvjedu.
Ne znam zašto i dalje citam vijesti, mazohist sam
Isto razmisljam, nisam fan iracionalnosti - to meni isto nije racionalno. Imam i ja svoje nade - npr da ovaj novi soj nece dobit grcko ime, pa da nece na me prvu skocit ako preskace cjepiva i boostere, al ono...ko bi znao. Al zivit u uvjerenju da nece mene jer imam neki super imunitet il nece moje...a ne kuzim, al svejedno dok se mjera svi skupa pridrzavamo.
Ja se nadam da ce nas zaobici do daljnjeg, dok su bolnice pune. Ili da ce nas zaobici bilo kakav oblik koji bi zahtijevao bolnicko lijecenje ili cak lijecnicku pomoc opcenito. Ali nije mi nevjerojatno da nismo imali, niti bi mi bilo nevjerojatno da je nekako dobijemo.
Oko nas puno ljudi koji se pridrzavaju mjera imaju ili su imali koronu unazad zadnjih mjesec, dva. Virus mora nekamo skociti, s obzirom da se drustvo i dalje krece. Sam od sebe nema kamo. Nitko od tih pozitivnih nije bio jako lose, ili cak uopce, ali negdje su se zarazili. Velik broj pozitivnih su i djeca jer ih je prijasnja varijanta prilicno dobro zaobilazila pa nisu stekli nikakav imunitet, a cijepljeni su do sad samo jednom dozom (ako su ih roditelji odlucili cijepiti).
Prva grupa najmladjih Minnesotanaca danas prima drugu dozu. Moji su na redu u cetvrtak.
Ne znam postoji li ijedna bolest od koje se cijeli svijet zarazio? Čisto na temelju toga, ja ne vjerujem da ce se svi zaraziti. Pri tome ne mislim na jetija, nego na ljude u civilizaciji. Dobar dio hoće. Ne znam zasto bi bilo iracionalno razmisljanje.
Ja nit vjerujem, nit ne vjerujem da cu se zaraziti. Kad dodje, ako dodje, bit ce kako ce biti. Radim najbolje sto znam i mogu. Propusta sam imala. Mogla sam se zaraziti. Ne idem bas na pub kvizove (ne znam kako to kontrole ne kazne) i na misu, al mi se dogodi nepromisljena situacija. Idem na posao. Mali ide u vrtic.
Dakle, juče odem da pokušam da zakažem sebi Fajzera u nadi da su ipak stigle vakcine do nas, i sestra me sa vrata pita hoću li da uskočim odmah jer je sekund pre toga neko otkazao pa da ne vrti telefone za zamenu.
Sva srećna, klimnem glavom, obavim pregled, administraciju i vakcinu, dođem ushićena kući, kao eto konačno i mene za nešto Fortuna da pogleda, sednem za portale kao razbibrigu dok jel, malo držim oblog na ruci - i pročitam o novom afričkom soju 8-).
Ceo današnji dan razmišljam je li mi čaša polupuna ili poluprazna :mrgreen:.
Naravno da mi je današnji dan bio pun neizbežne dinamike, naravno da sam provela par sati hodajući po olujnoj košavi i kiši, naravno da sam popodne provela par sati sa temp. oko 37,5 C i bolovima u mišićima...
Da zaključimo, moj imuni sistem je fantastično reaktivan na vakcinu, prosto sam oduševljena scenarijem nove korone koja zaobilazi vakcinu i nailazi na moj previše revnosni imuni odgovor :roll:.
Nekoliko ljudi iz mog okruženja, uključujući i bliske mi ljude, "nisu pobrali koronu", čak su neki bili negativni i na PCR-u. Pa se nakon mjesec-dva ispostavilo da imaju antitijela i da je "ona virozica od pola dana" ipak bila "koronica". Što samo po sebi nije problematično, dapače, super je da su prošli "lišo" (kako bi rekla ina :mrgreen:). Osim što je meni tu problematično par stvari. Prvo, to "lišo" je njima "lišo", a možda nije nekome oko njih. Drugo, sve dok se ljudi ne idu testirati dok ne hriplju do susjedne zgrade, nikad ne znamo koliko zaraženih zapravo ima. Treće, nekome je počelo "lišo" pa se malo i zakompliciralo, možda ne bi da su prije shvatili da nije alergija/ viroza ili slično. Četvrto, i PCR treba "ubosti" u pravom trenutku. Pragmatično peto, dobro je imati Covid potvrdu (i tu mi nikako nisu jasni oni koji je nemaju, a neće se testirati na neke "simptomiće"). Ima vjerojatno i šesto, ali sad se ne mogu sjetiti :lol:
Ja i moja obitelj smo u drugom taboru, testiramo se kad god postoji i najmanja sumnja, makar brzi test. I makar svi cijepljeni ili preboljeli. Opreza nikad dosta.
I da, naravno da sam vadila antitijela. Više nego jednom. 8-)
Vidim da nisam bila jasna u gornjem tekstu pa evo još jasnije - u mojoj obitelji cijepljeni svi koji su zakonski mogli biti cijepljeni, mlađi od 12 prebolio.
Pa da. Nismo Sentinel pleme da se mozemo izolirat. Evo, ja nisam imala kozice jer nisam isla u vrtic. Svak je imao vjer. i gripu jednom u zivotu (samo se nije testirao pa ne zna). Samo je pitanje vremena, al nije vrijeme nevazno, bilo bi pozeljno izbjegavat vrsna opterecenja bolnica ako bi se moglo.
Bravo, lili, za darivanje krvi! A i fascinira me kako dolazis svaku malo na dosadnu temu :).
Pa apsolutno svi se neće zaraziti. Recimo, u onim selima u Đakovštini o kojima je bilo riječi pred par tjedana, korone nema i nije je ni bilo (a ako sad ne navale tv-ekipe i ostali posjetitelji, imaju dobre šanse da tako i ostane).
Ali u gradskoj sredini, uz javni prijevoz, škole, kolektive i uopće uz koncentraciju ljudi kakvu inače srećemo u gradovima, iracionalno bi bilo i dalje vjerovati "neće me, kad već dosad nije". Uostalom, možda i jest, pa smo prošli asimptomatski. I to je dobro, na svoj način. Tome i služi cjepivo.
Trenutno sam razmišljanja "ako me virus i zakači, cjepivo me štiti od teže bolesti".
Jadro, ne brini i ja sam se nalagala tamo :lool:
Da nemam probleme sa zgrusavanjem krvi (sto i nemam osim u T., no buduci da su me prije zbog toga odbili sad samo mrtva ladna smuljam), niski tlak podizem trcanjem po stubama gore dolje neposredno pred darivanje :aparatic:
A i put van RH sam zatajila jer ga ne smatram releventnim, nije da sam bila u africkim zemljama :mrgreen: samo u Budimpesti.
Steta bi bilo krv ovako zdrave osobe ne darivat :-) :alexis:
Stvarno se nadam da nisi zatajila odgovore na pitanja, odnosno nadam se da je sustav provjere darivane krvi dovoljno dobar da se ipak nadje sve sto bi se trebalo naci cak i u slucajevima kad ljudi lazu, a dok cine plemenito djelo.
Pa ni ja ne mislim da je to ispravno vjerovanje. Svaki dan se zaraze stotine tisuca novih, koji se dosad nisu zarazili. Ali i dalje ne mislim da ce se bas svi u urbanim sredinama zaraziti.
Pri tome ne mislim ni na sebe, ni na bilo koga konkretnog. Meni je naprosto bez veze vjerovati da se budem ili ne budem zarazila. Trenutno me strah zaraze u sljedeca dva mjeseca, jer ce mi pasti imunitet i necu se moci obraniti. Ali i dalje nit vjerujem da cu se u ta dva mjeseca zaraziti, niti ne vjerujem. Na temelju cega da temeljim to vjerovanje.
A ovo - kad se imuniziramo i kad postane kao prehlada, to mi je jako apstraktno. I uopce ne mora biti takav scenarij. Od gripe ljudi i dalje umiru.
Nego, upravo vidim da se ovaj novi zove omikron. Pa kako smo preskocili pola alfabeta :)
Riri, kako je curica?
x. Naprosto je to drugi 'magnitude'. A plemenu Sentinel bi gripa bila ko korona nama sad. Umro bi neko, al ne bi bili prizori s intenzivnih njega takvi ko da snimas neki sf film pa su ta sva anestetizirana tijela iz kojih izlaze cjevcice ko na nekom svrmriskom putovanju u tom broju. Samo sto nisu na toj vrsti putovanja nazalost
Nama od gripa umre neko, a korona izaziva te poplave intenzivnih s ljudima u hibernaciji. A Sentinel plemenu bi to napravila gripa ko nama sad korona. Zato je i zabranjen kontakt s njima, da ih ne pobijemo svojim virusima koji nama nisu toliko skodljivi.
Svi cemo se zarazit koronom, nije to pitanje iduca 2 mjeseca, iako moze bit. Zarazit cemo se nekom inacicom Ko sto i svako gripu jednom dobije, a ona je beskonacno manje zarazna.
101. Impozantno.
Ali ako je za višu svrhu..
Na mene je ova epidemija počela djelovati da sam se nakon par godina pauze opet počela cijepiti protiv gripe.
Neki dan se muz cijepio kod svoje LOM (samo joj poslao mail da želi i pozvala ga za par dana) a ja se cijepim isto ovih dana (zapisala sam se kad sam s kćeri morala kod dr rjesavati nesto). Uglavnom cjepiva ocito ima sasvim dovoljno i nije navala kao prosle godine.
Riri, znam što znači imati dijete u bolnici i strepiti svaki sat. Zato mi je jako drago da ide na bolje i nadam se zajedno s vama, kao i svi ovdje, da će vaša curica brzo kući. Kući je sve bolje i lakše. Sretno :heart:!
Riri, baš mi je drago da joj je bolje i nadam se da se nećete više razdvajati. Nažalost i kvalitet vazduha usporava oporavak, grejna sezona kod nas je prosto sama po sebi napad na disajne organe :(.
Hvala cure :heart:
Pulinka, da.. njoj i inače taj zrak naš u sezoni grijanja smeta i pogorša se astma, a sad se i ovo sve tako potrefilo..
Tema počišćena. Imate temu na zdravlju odraslih koja je za koronu, cijepiva, terstiranje,....
http://forum.roda.hr/threads/94651-C...iranjima/page7
Tema je stvarno "počišćena".
Pandemija je djelovala na mene (između ostalog), da sam postala razočarana u forum udruge Roda.
Nisam očekivala to djelovanje.
Nisam očekivala da pandemija tako djeluje na ljude koji imaju nekakvu (ikakvu) moć u rukama: Da ne daju slobodu pisanoj riječi, da ne poštuju različitost mišljenja.
Pandemija očito djeluje loše na mnoge, na neke i mnogostruko loše. Tko zna gdje se spoji taj "spike" :kbell:
Beti, tko ti ne da pisati o tome što osjećaš?
Beti osjeća razočaranje u Rodin forum u ovo pandemijsko doba i način komunikacije, nepoštivanje tuđeg (različitog) razmišljanja.
Moram priznat da djelomično dijelim njene osjećaje, samo mene je teže razočarat da bih to mogla nazvat takvim nazivom.
Slazem se s Beti.