Navodno je kivi jaaako veliki alergen.
Da me nema morali bi me izmisliti :lol:
Printable View
Navodno je kivi jaaako veliki alergen.
Da me nema morali bi me izmisliti :lol:
Ne bi uspili. :PCitiraj:
vještičica prvotno napisa
:aparatic: :love:
moze li netko uvrstiti u tablicu maslinovo ulje i maslac, kada se to smije dati?
Ja mu kap maslinovog ulja stavljam od pocetka dohrane.
Ne bi te izmislili, nego zamislili, u Corelu iscrtali, potom lijepo iskrojili i napokon sasili :mrgreen:Citiraj:
joj! :shock: đe me nađe! :lol:Citiraj:
ornela_m prvotno napisa
Photoshop ima filtere za mršavljenje.
Ko je rekao da mi trebaju?! ;)Citiraj:
Davor prvotno napisa
8)Citiraj:
pitanje: počeli smo dohranu i sad smo totalno izgubljeni u svemu! Da li nakon dohrane može cickati? Čuli smo da se ne bi trebalo odmah dati mlijeko1?
Kako to misliš da li može cickati? Normalno nastavljaš sa dojenjem kao i prije dohrane, dohrana ne znači prestanak dojenja, to je samo upoznavanje djeteta sa hranom. Zašto bi davala drugo mlijeko (formulu)?Citiraj:
mmikul12 prvotno napisa
Ja mu često nakon obroka ponudim upravo siku; umjesto vodice a bogme i kao desert :mrgreen: . A naročito ako procijenim da nije pojeo dosta obroka što sam mu ponudila.Citiraj:
mmikul12 prvotno napisa
Sika uvijek i bez premca, uopće ne sumnjaj u to! ;)
Jelena ima 13 mjeseci
Nakon svakog obroka kad sam ja doma, ona malo posisa.
Kao što netko gore reče- za desert!
Korina ima sedam i pol mjeseci i danas je upravo dobila svoj prvi zubić!Citiraj:
Anci prvotno napisa
Hvala na odgovorima!
A kad se smije jesti cikla? :?
Mi uskoro započinjemo s dohranom,mislim s voćem započeti.
Pročitala sam tablicu,ali me zanima kad,u koje doba dana početi,koliko puta dnevno...pa molim vas iskusne da mi malo to objasnite
mmikul12, ja sam davala ciklu sa 8,5 mj.
tonina, počinješ u bilo koje doba dana, kad beba nije previše gladna, najprije sa jednim obrokom. Ne očekuj da će se beba najesti, isprva će to biti žličica-dvije, a kasnije više. Ja sam uvela drugi obrok sa 8 mj, a treći sa oko 10,5mj. Nabolji pokazatelj će ti biti tvoja beba.
A mi smo već započeli i drugi obrok i super nam to ide, malo je bilo problema s probavom ali smo to riješili jušnijim obrocima i sokom od kruškice.
Dobro je nove namirnice uvoditi prije podne. Ako se pokaže da je dijete osjetljivo na nešto, da ne dobije alergijsku reakciju preko noći.
To svakako(papati ujutro) i treba pripaziti na kombinaciju namirnica da se ne dogodi kao nama zatvor!
odgovorite mi molim vas ovo:
sve sam vec vidjela o kravljem mlijeku, ali da li se moze davati u početku dohrane kravlja skuta (znači ono što se dobije iskuhavanjem sirutke) ako je iz provjereno bio i eko i sve to uzgoja?
drugo - o zamrznutom povrću. ne mislim na ono od
leda, nego ako imate domace voce i povrce, mislim da je ipak puno bolje to nego kupovno s pesticidima. normalno da je bolje svježe, ali ako nema svježeg?
pomikaki, svježi kravlji sir, skuta i jogurt sa 11 mj.
Naravno da je najbolje svježe povrće, i sad ćeš na tržnici naći mrkve, cvjetače, poriluk, kelj pupčar, blitvu, špinat, ma ima svašta. Na početku dohrane najbolje da počneš sa mrkvom (ako počinješ s povrćem), a kasnije uvodi namirnice prema tablici.
Ima tu o zamrzavanju povrća ;)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
a ono o nitratima i nitritima u špinatu. To sam već čula, ali ako imam doma u vrtu špinat, i odmah nakon branja ga skuham i dodam u kašicu, može li onda za početak dohrane?
Do sada smo papali smeđu rižu, proso, amarant i mrkvicu (domaću). Počeli smo pred oko 3 tjedna, s tim da je u početku bilo više brljanje a sad pojedemo par žličica.
Špinat, matovilac i slično se najčešće uzgaja na svinjskim nitratima, B12 itd. Postoji jednostavan test - zagrebe se noktom i pošnjofa se. Ako smrdi na B12 bacaj.
Ja sam pročitala u nekoj knjizi, ne znam sad napamet naziv i autora ali budem pogledala, da špinat i blitva nemaju taj problem 'nitrit-nitrat' ako su iz bio uzgoja i također ako se koristi list bez korijena (naravno) i peteljke.
Ako laže knjiga i gđa. Sever koja mi je isto rekla - lažem ja.
Povrće iz uzgoja s majčice zemlje bez dodanih prirodnih i umjetnih govana je sasvim OK. Radi se o velikim razlikama u udjelu nitrata u povrću sa tretiranog zemljišta. Bio uzgoj ne zabranjuje korištenje gnojnice...
A čime bi se onda zemlja trebala prihranjivati ako ne govancima?
AAAAA, prebrzo sam stisla. Dakle, nastavljam, spominje se gnojnica, ali ona nema ni približnu vrijednost kao životinjsko govance. A druga je priča kako se tim govancem zemlja tretira, tj. kako ga se upotrebljava.
Molim vas da mi objasnite treba li dijete jedan dan jesti voće,jedan povrće,jedan žitarice na početku dohrane ili...
Meni je ta dohrana kao znanstvena fantastika.
Mi smo evo 10 dana ima uveli dohranu,počeli s voćem,isprobali jabuku,krušku i bananu i kombinacije tog voća.
Šta dalje da radim?Da li da ostavim voće svaki dan i uvedem ostale namirnice prvog reda ili...
Objasnite mi ko malom prvašiću please!! :)
sutra skuhaj rijetku palentu.
pa prekosutra opet, ali kad se prohladi naribaj unutra malo jabuke.
prekosutra malo kruške.
pa opet samu palentu.
pa peti dan malo palente, jabuke i kruške.
eeeee, onda možeš uvesti korabicu.
pa jedan dan sama korabica.
drugi dan korabica s palentom.
treći dan korabica s jabukom....
E super,baš ti hvala!! :* :* :*
ma špinat je iz našeg vrta, jest da je zima ali ovdje ne toliko, pa neki listići niču. Tako da sigurno nije tretran ničim. Onda je to ok?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Već sam joj dala par listića u kašici, propasirane, naravno. Uberem i odmah trčim gore u kuhinju i bacam u lonac.
A da li se taj špinat smije koristiti ako odstoji kuhan? Npr. ako ne pojede svu kašicu (zapravo je nikad ne pojede :roll: ) pa joj dam kasnije. Da li se ti nitrati pretvaraju u nitrite i nakon kuhanja? Ili ako ničim nije tretiran onda nema toliko nitrata u njemu? (vjerojatno pitam gluposti ali zbilja ne znam na kom principu to radi)
:yes:Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
:mrgreen: Koliko se sjećam, imaš dva sata fore.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Cure, trebam pomoč!
Prije deset dana sam Vitu počela davati ujutro jabuku sa rižinim pahuljicama (tak mi je rekla pedica.) I od onda ima zelenu kakicu, onako malo tvrđu. Jel to može biti od tih pahuljica ili od jebuku i da li je to uopče normalno? probala sam umješati i bananu, ali je postala još tvrđa, pa sam za sada odustala od banane. :/
Eci, Vito danas ima 5 mjeseci, jal tako?
Možda je ipak malo prerano za dohranu? Sačekaj još malo, pa kreni ispočetka.
I ja bih cekala na tvom mjestu jos barem malo. Sto se tice problema sa stolicom, meni je to uvijek bio znak da trebamo usporiti. Lijek za tvrdu stolicu: preskociti dohranu na dan-dva...koliko treba da se stolica opet unormalizira.