to ti je tjestenina od integralnog brašna :mrgreen:
(od cjelovitih, neljuštenih žitarica, onak je, dosta tamna, al jako fina)
Printable View
to ti je tjestenina od integralnog brašna :mrgreen:
(od cjelovitih, neljuštenih žitarica, onak je, dosta tamna, al jako fina)
pokusavam da skontam koja je to tjestenina. Ja kupujem uvijek razlicite (te one rezance od spinata, te one mijesane spinat-paradajz...), ali nikako se ne mogu sjetit te od zitarica :mrgreen:Citiraj:
andrea prvotno napisa
skontala sam sta cu za rucak
Canalleone od spinata i travnickog sira.
donijela sam kacicu iz Bosne, pa evo glodjem je deset dana :lol:
snorki, integralna tjestenina je SMEĐA
ms. ivy, daj napiši recept za tu puretinu i bundevu
mi imamo pileću juhu sa gris noklicama i dolegine rezance sa keljom. desert - nula, idemo na rođendan :D
kopiram recept w_m:
BUNDEVA SA PURECIM TRAKICAMA
600g puretine ili piletine isjeci na trakice i preprziti na vrelom ulju da porumeni.Izvaditi meso, pa dodati 600g bundeve isjecene na male kockice i 1 prasu isjecenu na trakice.Prodinstati pa zaliti sa 150ml pilece supe.Meso vratiti u povrce pa dodati jednu veliku dukatelu.Sve jos kratko prokuhati oko 5 in i posoliti i pobiberiti.
Odlicno je sa zelenom pastom.
- ja sam umjesto sira stavila vrhnje za kuhanje da bude rjeđe, andrej tako voli. i više poriluka.
Ajme super zvuči, ovo imamo slijedeći tjedan. Hvala ti!
(nadam se da ima poriluka na placu)
ima u konzumu ;) , ali je zato mm donio zadnju bundevu s placa. a da je fino - prefino je!
Danas smo imali juhu od brokule, pohano pileće bijelo i karfiol i krumpir u bešamelu.
Za prilog sam se odlučila u zadnji čas, a onda sam skužila da nemam doma putra, pa sam bešamel napravila sa uljem. Nije fino :mrgreen:
Jucer pohani mignoni od lungica, blitva/krumpir i zelena salata.
Sutra pripremamo rodjendansku veceru MMa za iduci dan:
- Pecena gusca jetra na rigi s dresingom od malina
- Srnetina na lovacki, knedli od krumpira, pecene jabuke, crveno zelje na NL
- Rozata, strudla od tresanja s umakom od vanilije i parfaitom od cimeta
Maxime, gdje nabavljaš guščju jetru?
Petak - zapečeni grah i miješana salata (krastavci, paprika, luk, paradajz) sa danish feta sirom
Subota - Filetino Crispy, kuhani krumpir sa peršinom, blitva na salatu
Nedjelja - pileća juhica sa griz knedlima, svinjski medaljoni sa lovačkim umakom, knedli od kruha i kupus salata.
Danas -juha od jučer a dalje....
kako? :)Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Maxime, najbolje je da uz tvoje recepte idu i sličice, upute... :lol:
Doista nas namamiš!
Deja2, gusca jetra nabavljamo na polukatu na Dolcu ...
Ajmo nas dvije na kavu pa ti 'izdam' svoje kulinarske tajne ;)
Dogovoreno!
Mislim da je najbolje da kavu dogovorimo oko Dolca!!! :lol:
evo i ja danas napravila vasu integralnu tjesteninu. Interesuje me koji sos stavite :?
joooj, ja jučer u gluho doba noći dobila inspiraciju i prema jednom receptu iz moje omiljene kuharice pripremila mesnu pitu sa špinatom, ma nešto super. ali to čeka spremno u frižideru da ispečem kad stignem doma, pa ću vam javiti kako je - jer sam to napravila prvi put.
ako bude dobro, odmah pišem recept, jer je jako jednostavno za pripremu, a obećavajuće :mrgreen:
Juhu od paradajza.
Pureći file u umaku od bundeve i zelene paprike s vrhnjem za kuhanje, integralna riža i kupus salata.
Hej cure ,evo i mene da se ukljucim u vase "masne" teme.Ja sam inace na proljetnima,ali posto uzivam u kuhanju ,bacim pogled i na vas.
Ja sam sinoc napravila za danas pileci file sa wok povrcem i kokos sosom,uz to ce ici nudlari,to je tajlandska kuhinja,a ovdje je jako popularna i meni i MM se svidja.
ANA file mozes uvaljati u mjesavinu parmezana i cilija,so ,biiber i onda ih peces u tepsiji na foliji,okreces svakih 10 minuta,fantaticno je.
Riblje filee sam przila na mjesavini:puter,kora limuna,zacini i kapris ili kako se zove ta zacinska biljka sto se stavlja s ribom i u recimo kisele krastavce,kupovne.
Ja svojim mišićima kuham neizostavnu goveđu juhicu.Sad sam došla s posla i najlakše mi je staviti sve u lonac-pa nek se kuha.Ta će kuhana junetina koja bude skroz mekana biti glavno jelo(nastojim da mi klinci jedu što više kuhanog a manje pečenog) a kao prilog dalmatinska začinjena riža:na maslinovo ulje baci se riža i prži neko vrijeme,začini se solju,paprom i vegetom,doda se peršin i podlije s malo vode tek toliko da se ne primi.Kuha se petnaestak minuta s tim da se po potrebi dolijeva malo vode,na kraju se doda mrkva iz juhe narezana na kolutiće-promiješa se-za prste polizati.Uz to -zelena salata.
Danas kuhani ričet a za sutra ću napraviti vinski gulaš.
Ja sam juce napravila za danas pilece filee punjene sa trapistom i suhim mesom
Filei se rezu pa sirini,tako da se dobiju dva tanja,izlupaju se cekicem za meso i pune sirom i mesom na rezance sjecenim.Zatim se rolaju i spajaju cackalicama.Prze se na puteru ,dok malo porumene,dodaju se gljive,so ,biber,vegeta,cili papar ,na kraju se doda kajmak i vrhnje za kuhanje.Super je sa svjezim reznacima ili pire krompirom+salata. :shock:
Za Ms. Ivy: Crveno zelje na NL
Crveno zelje se nareze kao za salatu (jako fino)
Zakuha se 2 dl. vode s jednom zlicom obicnim octom (kako bi zelje zadrzalo svoju ljubicastu boju) i malo soli.
Dodati crveno zelje i 20 min lagano kuhati uz povremeno mjesanje.
Nakon 20 min dodati jednu sitno narezanu (ili naribanu) jabuku, klincica i veliku zlicu secera.
Ostaviti da prokuha jos 20 min i gotovo.
Zelje serviram uz divljac, pecenu perad, i gulase ...
Good luck!
kelj.
inače, već nekoliko dana radimo Jannockine kroasane iz pekača za kruh - varijante sa šunkom, sirom, orasima, pekmezom... ubijamo se u njima. :heart:
evo i mog recepta:
Jabuku i zelje sitno isjeckati.
U šerpu stvait da prokuha:2 kašike šećera,nešto octa(bijeli balsamico) i klinčića i 3 kašike vode, pa dodati jabuku i zelje i dinstat nekih 40 minut dok ne dobije lijepu,ljubičastu boju.
ja kasnije dodam po potrebi javorov sirup i sok od limuna.
hvala, cure. :*
Je li to ustvari pa nasem crveni kupus?Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Mogu li da dobijem recept za te kroasane,nemam vremena da ih trazim,a probala bi ih. :mrgreen:Citiraj:
aleta prvotno napisa
može, evo:
Jannockini kroasani
1 jaje
225 ml mlijeka
60 gr maslaca
1 žličica soli
1 žlica šećera
400 gr brašna
3/4 vrećice suhog kvasca
Uključiti program miješanje i dizanje.
Kada je tijesto gotovo, izvaditi, razvaljati, napravite trokute, puniti po želji, smotati, premazati jajetom, posuti sezamom, lanom, kimom ili što već voliš i peći dok ne porumeni na 190 stupnjeva.
Ako radim slatku varijantu dodam još žlicu šećera, vanilij-šećer i limunovu koricu.
Hvala ALETA.
Pipi ima rodjendan kad i ja.Je li mirno dijete :lol: ?
je, ovako: :D
daCitiraj:
britta1 prvotno napisa
kod nas danas pileća supica, pileće šnicle i pire krompir
(samo da spomenem,domaće pile :mljac:
a mi čušpajz od poriluka sa pahuljicama, mljevenim đumbirom...
Riblju juhu, lešo ribu, kuhani krompir (sve zaliveno maslinovim uljem), a popodne ću kolač od višanja.. :D
Kako pravis kolac od visanja?MM je lud za vocnim kolacima,a ja za cokoladnim,mada i on pici po njima.Ja bi voljela nesto s lisntim i vocem,ima li ko kakav lagani receptic.Mada imam jos malo baklave u zamrzivacu,a ispala je :mljac: .Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
A da ,a ti zganjci ,njoke ,kroketi,zivo me zanimaju ti recepti,pa bi rado iz prve ruke da ih dobijem.
Brita1, evo recept za kolač od višanja, u mojoj knjizi pod imenom "crvenkapica". Ja ga danas 1. put pravim, javim kako je ispao..
biskvit:
4 jaja, 15 dag šećera, 1 vanil. šećer, 1 dl ulja, 1,5 dl mlijeka, 20 dkg brašna, 1/2 praška za pecivo
nadjev: 1 kompot od višanja (ili 35 dkg svježih višanja), 50 dkg svježeg sira, 5 dl slatkog vrhnja, 3-4 žl šećera, 1 vanilin šećer
2 preljeva za torte
Jaja pjenasto istucite sa šećerom, dodajte ulje, mlijeko, vanilin šećer i na kraju lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo. Izlijte na kalup i na vrh posložite višnje. Ispecite.
Nadjev istucite slatko vrhnje, pomiješajte sa sirom i svim ostalim sastojcima, premažite po hladnom kolaču, ohladite.
Skuhajte preljev za torte na soku od kompota. Prelijte kolač.
evo ti recept još i za njoke, to je recept moje bake i vjeruj mi - najbolji na svijetu!
1 kg krompira, 1/4 maslaca, 1 žumanjce, 1 cijelo jaje, brašna koliko upije.
Skuhaš krompir "u koži", dok je vruć oguliš 'kožu', odmah ga propasiraš, dodaš maslac, sol i jaja. To izmiješaš dok je vruće- toplo. Dodaješ brašna koliko je potrebno da zamijesiš fino tijesto. (Ne previše da njoki ne budu tvrdi, ali ni premalo da se tijesto ne lijepi)..ostatak znaš..
ovo je fenomenalno sa goveđim, telećim ili kokošjim šugom ili sa pašticadom..U Istri se jede i sa šugom od srnetine..A jesam se raspisala..idem radit kolač! :mljac:
ja ću sutra varivo od povrća i crvene leće, a za desert pečenu bundevu :D
Samo da javim da je moj kolač odozgo ostao bijel jer preljev za torte nisam imala doma, a želatina mi nije uspjela. Malo sam po toj bjelini posula višanja i super izgleda. A i super je ukusan! :mljac: