Citiraj:
kailash prvotno napisa
:*
Printable View
Citiraj:
kailash prvotno napisa
:*
Da se pohvalimo :D , od današnjeg dana smo i mi na platnenima.Danas stigao Smib paket sa pet pelenica i dvoje zaštitnih, mada sam mrvicu razočarana jer smo dobili crvenu Doru.U međuvremenu dok sam čekala paket sašila sam domaće pelene, za sada 22 kom :oops: i još pet čeka na izradu. Ovako , moja računica za 27 domaćih pelena je cca 400 kunića.Kupila 5 m flanela, jednu flanel plahtu 140* 240 cm, metar pamuka., stradala dva vel. ručnika i jedna njena flanel plahtica za kinderbet (koju ionako nismo nikad koristili jer spava sa nama) i naravno čičak traka i guma.Dakle sve skupa sa kupljenim pelenama nas nije izašlo više od tisuću kuna.STVARNO JEFTINO. :dancingfever:
Nikolicc, to se zove recikliranje!
I ja sam rasturila hrpu 'nepotrebnih' stvari po kući, trebam li naglasiti da smo jedva spasili nove plahte?!
Samo, mojih je, hm, dovoljno za još jedno četvero djece :oops: .
evo i mene ovdje...
planiram sašiti koju pelenicu, vidjet ćemo hoću li doći do realizacije ili ću odustati pri prvom petljanju konca.. :/
ne moram napomenuti da nisam nikada ništa sašila... :mrgreen:
idem malo pročešljati topice, pa se javim sa hrpom pitanja... :lol:
tek sad vidjela, ma :zaljubljen:Citiraj:
Marija prvotno napisa
i nema ti šta biti žao...
u svom devetmjesečnom iskustvu prvo sam voljela flanelne, pa onda samo frotirne, pa opet flanelne, pa frotirne :lol:
a sad ih volim sve, samo da su platnene :joggler:
I evo tata je zaželio jednu kompjutorsku: naša prva poketica :heart:
shogi :klap: :zaljubljen:
Ma ja stvarno ne mogu vjerovati! Ti si stvarno za..... :naklon:
:oops: hvala
i da, miš je s prednje strane (iako nisam sigurna da uz ovakav fosilni primjerak računala ide miš :lol: )
potpisujem :klap:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
stalno čekam tvoje sličke da se divim umijeću!
Trazila sam PUL u nekoliko ducana s materijalima i nemaju...tete tamo nisu nikad ni cule za to, kazu nije materijal :roll:
Je li moguce da ga stvarno nema, i da li je to ono o cemu pricate kad kazete da narucujete preko interneta?
Dolisa, je, je :)
a da ju tek vidite u živo :zaljubljen:
koga?
shogi ili pelenu? :)
Da li se PUL slucajno moze kupiti u Sloveniji ili u Austriji?
Jer ove su internetske cijene malo previsoke... :roll:
budući da je skupljanje pelena skup sport i da ću se izgleda načekati nekih paketića,
moja draga mama (jer sam ja skroz naskroz antitalent za šivanje bilo kakve vrste) svom je unuku odlučila olakšati i ubrzati totalni prelazak na platnene
pa da vam ju malo pohvalim s pola njezinog dosadašnjeg uratka:
pelene by baka
ja mogu reći samo da sam ih rezuckala i pridonosila kuhanjem kave :mrgreen:
Bjutiful,bjutiful...
wooooow :klap:Citiraj:
vimmerby prvotno napisa
vimmerby, pelenice su jako, jako slatke :zaljubljen:
i materijali :heart:
i savršeno sašiveno...
Engls, sad sam malo škicnula i u tvoj album...ma imaš sve lijepe pelenice :zaljubljen:
evo mene s 2 nove
moje morske
otvorene
:klap: :zaljubljen:Citiraj:
aries24 prvotno napisa
super su! :D
pa to su prave profi!
i uživo, i uživo :D ...meeeeekane...i skroz lijepi, neobični meterijal...
ajde me savjetujte malo o takvim "neobičnim" materijalima.
ali da ih ne moram naručivati netom, ionako se zaigravam s pelenama. nego da se daju kupiti kod nas u dućanima.
pa da probamo.
mi smo dosad naše šivale od čiste klasike - flanela, frotira i nekog glatkog, ali laganog pamuka uglavnom za posteljine. e jesam ga sročila! :oops:
znam da je i o tome bilo riječi, ali gdje to sad naći?!
Meni je jako lijepi 'neobičan' materijal felpa, iako je sasvim jednostavna stvar, ono pamučno mucasto od čega se rade trenirke. Nakon pranja i pranja je jako mekan.
vimmerby, nisam se dobro izrazila...neobično sam mislila na vanjski uzorak, a materijal je mislim šifon :oops: .
Nego, i ja sam bila u potrazi za tim neobičnim=boljim materijalima, ali bezuspješno kod nas tj. u Zg.
Kad je ovca_i_janje spomenula felpu odmah sam skočila da idem kupiti...a ona u Rijeci :lol: .
Zato smo mi naručili hemp-fleece prek' neta, ima za kupiti i hemp-cotton, za probati...
Evo ti link di sam ja naučila o materijalima za pelene:
http://www.lucyluvs.com/pages/clothd...abrics.php#PUL
Na dva mjesta sam probala nagovoriti prodavače da nabave neke od materijala, ali ovim našim dućanima je sve skupo za naručiti, misle da to neće nikad prodati i onda ne naruče :evil: .
Shogi: :love: sve su SHM (self home made)...Kamarisove nam stoje i čekaju "skok",tj vrijeme kada će SHM prerasti,a većih SHM neće biti dovoljno...
A.uspjela si sa plastičnim drukerima?!Juhuuu...
Koji je omjer ili bolje rečeno kolika je šteta? :lol:
shogi, tnx za link
a za felpu prvi put čujem! :)
samo 1 neuspjela od 16 :DCitiraj:
Engls prvotno napisa
:bouncing:
Praksa ili sreća?
sreća, rekla bih ;)
E,onda ći ja "plastično drukati" samo kada mi se srećica osmjehne.Npr kada me ptičica odabere...
danas nam je stigao pul :D točno za 15 dana,sad mi je baš žao da nisam naručila malo više
Engls, i kakvi su rezultati pd-a?
luci2, super :D , ja se više niti ne sjećam kad sam naručila svoj :cry:.
cure, jel može iskusna pomoć? 8)
treba mi dobar kroj za AIO, di da nađem? Radila bih (ne ja, mama :oops: ) s flisom.
Danas nisam jedna od "sretnijih"... 8)
...sva sreća ili sreća u jadnom danu...
i meni treba pomoc iskusnih sivalica,sivam AIO ali nikako da mi dobro ispadne onaj lastik izmedu nogica,kako da ga usijem da mi ne procuri-nemam ni jednu pelenu kupljenu pa da vidim
a bih zamolila za pomoć neku iskusniju šivalicu iz Zagreba, htjela bih da mi pokaže kako sašioti pelene. Ja bih za svog bebeka sašila kojku sama a ne znam kako. Imma puno vremena jer sam doma pa tko je voljan pomoći mi bila bih jaaaaako zahvalna. :*
Naša nova pelena...
http://public.fotki.com/engls/moje-p.../dsc01023.html