Moj prilog uz ličke šnicle:
skuhati slani krumpir (razrezati na četvrtine), preliti sa peršinom lagano poprženim na maslinovom ulju. Mljac!
Printable View
Moj prilog uz ličke šnicle:
skuhati slani krumpir (razrezati na četvrtine), preliti sa peršinom lagano poprženim na maslinovom ulju. Mljac!
.... ja jos uvijek cekam recept za snicle na pariski :( ...
... anybody... :?
... nobody...? :cry: :cry:
neka, neka.... nabacit cu i ja tako neki recept, bez uputa za pripremu... pa cete vidjeti... :mrgreen:
Mi smo danas na pilećoj juhici s mrkvom i rezancima, mesu iz juhe i rizi biziju.
danas piletina i krompir , sve to dobro zaljeveno uljem (onako da mast curi niz bradu) + ona jadna glavica kupusa koja vec nekoliko dana cuci negdje u frizidere. Napokon sam odlucila da je dobro izerendam (smanjim obim glave)i prelijem jabukovim sircetom. Imam i neko maslinovo ulje koje ceka bolja vremena :lol:
18.3.2004-Edita :*
Evo nešto fino,ali jaaaako kalorično :D
Pileće filete pohati na pariški (uvaljani u smjesu kao za palačinke-od jaja,brašna i mlijeka).Nakon pohanja poslagati ih u vatrostalnu (ili protvan), naribati malo sira po njima, zaliti vrhnjem za kuhanje da ih pokrije (jer se ono kasnije ukuha), i staviti zapeći.
Njam,njam,ali i jako zasitno!
Zene pomagajteeeee. Sutra je MM rodjendan. Sta da kuham?
Nemojte nesto komplikovano 8)
pastu s Barillom! :mrgreen: :lol:Citiraj:
snorki prvotno napisa
snorki, daj barem priblizno cime bis ga zeljela razveseliti (meso, riba, povrce...)...
tm sretan rodjendan :)
On najvise voli meso. :cry: Samo ja nemam pojma sta da napravim uz to. Piletinu i krompir smo jucer jeli :/
Jel volite faširanu štrucu?
Uzmeš mljeveno meso,umiješaš jaje,crvenu papriku,malo kruha namočenog u vodi (i ocijeđenog),vegete,peršina,soli,papra,po želji češanj češnjaka, i malo crvenog luka (ili kupiš Fant začin za kosani odrezak i umiješaš ga u meso).Meso stavim na alu foliju prethodno posutu mrvicama da se ne zalijepi, razvučem prstima, i na to poslažem ili kuhana jaja ili šunku i sir (u biti tko šta voli), i fino zarolaš to kao štrucu, i staviš u zagrijano ulje u pećnicu peći.
Nije komplicirano, a fino je. :D
Ja uglavnom samo čitam (to stignem :lol: ), i nisam baš od recepata, ali evo imam jedan koji jako volim, može se raditi u 100 varijanti, ja ga obično radim kad mi netko dolazi u goste jer se sve može pripremit ranije, a kad ljudi dođu samo zapeć i - gotovo.
Dakle, ispeku se najnormalije teleći šnicli i komadi pilećeg/purećeg filea. Prije pečenja natrljam češnjakom, solju, paprom, mažuranom, timijanom...nije nužno sve, birajte po ukusu.
Onda se to pečeno meso posloži u vatrostalnu zdjelu i gore se slaže red sušene šunke (može i buđola ili tako nešto) i red sira (obično kombiniram mozarellu s npr. edamerom) i to se prelije s umakom koji se napravi tako da se prodista luk, na to baci konzerva pelata, začini po volji, može malo vinca unutra, doda se vode da bude fino tekuće.
Na to se baci ribanog parmezana i zapeče. Uz to bio koja salata, ja najvolim zelenu + rukola + radič, a za prilog riža, njoki, bulgur ili kuskus.
Meni je ovo jelo super, probajte.
Količine određujem napamet, ovisno što i koliko imam u frižideru i koliko ljudi za stolom.
kako se pravi Kus kus, (kuskus, kako li se vec pise) :?
snorki, i? cime si nahranila muza za rodjendan?
ja sam jucer musaku i zelenu salatu + banana kocke, danas sveki salje japrak i knedle sa sljivama.
i kako da onda napisem da mi nije dobra??? 8)
Sandraf, sline mi cure na spomen musake. Moja pokojna baka je to izvrsno radila; mama ima neki glupi recept, a sve musake iz kuharice meni nekako sumnjivo mirišu :lol:
Jel može neki domaći recept onako s nogu i nabrzaka ;)
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
a sto ne bi moglo? 8)
dakle, 1/2 kg teletine mljevene, 4 velika krumpira, 3 jaja, vrhnje + 1 jaje, zacini (persin, cesnjak, kupula, papar, vegeta)
na malo ulja zdinstas kapulicu i na to bacis mljeveno meso. 20-30 minuta na laganoj vatri uz podlijevanje (ja na sve to bacim gustin umucen u malo vode za poveze i da bude gusce, a mojoj mami to uspije samo s kapulom. ne znam kako)
skuhas krumpir u kori, cca 45 min dok ga ne mozes fino probosti nozem. ocistis i narezes na listice.
skuhas 3 (ili koliko hoces) tvrdo kuhana jaja.
nauljis vatrostalnu posudu, poslazes krompir (ja ga da se bolje slegne jos malo protisnem onim cudom za tiskanje pire krompira), posolis, na to slazes pola mesa, malo jaja, pa opet krompir, sol, ostatak mesa, jaje, opet krompir (ako sto ostane) i na sve to prelijes 1 vrhnje u koje umutis jaje.
u zagrijanoj pecnici na 200 st. peces cca 15 min.
posluziti uz zelenu salatu.
jesti toplo, ali moze i sljedeci dan uz podgrijavanje
dobar tek :)
Sandraf, evo recepta za ličke:
LIČKI ŠNICLI
60 dag junetine od buta
mrvice
3 jaja
sol, papar, ulje
3 češnja češnjaka
3 žl nasjeckanog peršin
1 žl vegete
1 dl vina
Junetinu izrežite na tanke odreske, posolite i popaprite, pospite mrvicama i dobro istucite batom. Odreske stavite u razmućena jaja pa opet u mrvice. Pohajte. Pohane odreske stavite u lonac, zalijte vinom i vodom (da ih pokrijete tekućinom), dodajte 2-3 žl ulja od pohanja, vegetu i nasjeckani peršin i češnjak pa kuhajte lagano oko 45 min. Poslužite uz krumpir, rižu ili seml-knedle.
Bitno je istući šnicle s mrvicama, to ih razmekša i onda možeš slobodno uzeti i junetinu.
tinars, :* i hvala :)
aj da i ja nešto pridonesem topicu, inače samo gledam. :)
Nekad sam redovito kuhala, čak dosta dobro, a sad se svi hranimo na radnom mjestu (osim Petre, ali ona ionako jede samo juhu i tjesteninu s ničim :evil: ), a vikendom se najčešće ogrebemo kod mojih ili MMovih (spajamo obaveze s korisnim ;) ).
A vidis sandraf, ja musaku (kad pravim :lol: ), ne kuham krompir. Poprzim luk i malo mrkvice pa dodam mljeveno meso i sve zajedno prodinstam sa dosta zacina (po volji). Onda svjezi krompri narezem na ploske, pa redam prvo krompir, pa poprzeno meso, pa opet krompir. Kad porumeni krompir, zalijem sa 2 jajeta i mlijekom i zapecem.
Made mi se i ovaj tvoj recept dopada. Cim osposobim novu kuhinju probam.
... a sto ce tebi draga nova kuhinja...? :lol: :mrgreen: :lol: (ubi me, ne mogu odoljeti bas ni jedan put 8) )Citiraj:
mayah79 prvotno napisa
a ovo sto si napisala sam jednom probala, ali mi je krompir ispao tvrdji (ne bas po mome cefu), pa sam odustala i sad ga kuham (mamin recept).
8) Kupili smo SVOJ stan i SVOJU kuhinju, pa cu onda fino, na miru moci da spremam sto mi se sprema. Onda valjda budem pocela i kuhat :lol: :lol: :lol: (al' mislim da sam se vec previse uljenila 8) )
mayo, i mi smo prije tri mjeseca kupili svoj stan i svoju kuhinju i pravo da ti kazem kuhinju mi zao prljat. :lol: Sve je nesto lickam, brisem (nikad to prije nisam posebno radila)..... valjda sto planiram ostarit u njemu :lol:
MM sam za rodjendan napravila Tortilje, a za desert je bio Tiramisu.
Danas sam isprobala te vase pilece snicle sa gorgonzolom. Nije lose ispalo. Uz to sam iz konzerve istresla nekakvo kinesko povrce (bamus i ostale travurine)...
Vidim ima i nekih novih recepata....budem probala...
Ja sam danas teleću juhicu, teleće šnicle u 'šugu' od kiselih krastavaca sa rižom za MM i mene, a za Niku riža i rižina sluz....uhvatila ga želučana viroza :-(.....izgleda da ću ja sutra današnje ostatke, a Niki se u novom meniju pridružuje i MM jer ga je prije sat vremena maznula ista viroza.....ja se ne dam.....maznula sam pola velike Milke pa me valjda to drži....
O, da, zaželjela sam se i ja musake, a idući tjedan ću i ličke šnicle isprobati...
Ovaj tjedan kuham samo u četvrtak (piletina, riža, kukuruz), ostale dane sam free jer se muž s posla vraća oko 20 h, taman na kupanje bebacha.
Sebe baš fino hranim - sendviči, kuhana jaja, pizza iz pekarnice :oops: :oops: :oops:
Al za malim počistim svaku kašicu koju ne dokrajči :oops:
Danas kuha muž!
Jeste probale krumpir s rikulom? Genijalno.
Krumpir se skuha i nareže kao za krumpir salatu. Unutra se doda rikula (narezana na manje komade, i oprana, naravno ;) ).
Začini se sa uljem, octom i soli. Odlično je, njami...
Musaka od šampinjona
Kruh narezati na kriške, namočiti u mlijeko i staviti u nauljenu tepsiju. Na to staviti zdinastane šampinjone na luku (tko hoće može i špek na sitno uz to, ako ne ide špek obavezno posoliti). Gore opet kruh. Na vrh zaliti sa vrhnjem i jajem i zapeći na 220 stupnjeva dok ne porumeni. Brzo i fino.
meni je inače rikula njam, njam u svakoj kombinaciji :D , stavljam je i u sendvič ;)Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Turbo kelj sa sojom a la Smokica! Pravim ga bar jednom tjedno dok još imam kelja iz maminog vrta!
Prekjučer sam spojila vaša dva recepta u jedan :mrgreen:
razljevača sa zeljem i bosanska kukljuša (valjda se tako zove da sada ne tražim).
Ispalo je genijalno.
Uglavnom, naribala sam sirovi krumpir i posolila ( za 5 min ocijedila), narezala kupus i luk. Sve pomiješala, dodala jaja i vrhnje. Stavila vegete i papra. Onda sam dodala brašna (drugi put ću staviti malo manje brašna).
Pekla u pećnici na 200 stupnjeva i pred kraj zalila sa kiselim vrhnjem.
servirala uz kisele krastavce. Ubili smo se :oops:
Brunda, ja sam danas isprobala taj tvoj recept.
Stvarno je mljac, mljac.
Jedino sam ja zbog MM dodala malo podravskog stiha (spekec narezan na male kockice :mrgreen: :mrgreen: ). Ja MM mogu jedino desert ponuditi bez mesa :roll: .
Nego, kako cemo zvati taj recept? Mozda Brundina razljevena kukljusa :lol: ?
Evo :* Bosankama i dajte jos recepata. Nije zdravo ko maslinovo al je finooooo.
Evo ja se upravo vratila iz Bosne sa novim receptima. :mrgreen:
Koliko vidim niste se bas polomile kuhajuci, izuzev Brunde , koju usput javno na njenom trudu i originalnosti pohvaljujem :mrgreen:
Poslije dobijete recept Maslenice, mog najdrazeg jela. Moram se malo prisjetit :mrgreen:
Danas sam sva njurgava i usporena i mislim da cemo za rucak najobicniji ham/and/eggs.
Prsut na sitne kockice na malo ulja da zamirise, pa na to umucena jaja. Bez dodatnog solenja.
Uz to nekakvu salaticu i svi sretni i zadovoljni.
Snorki, oćeš da ti pomognem?
Maslenica je pita "uprazno", odnosno, kako bi u Hrvatskoj rekli, burek bez ičega - samo tijesto, a između slojeva je neka masnoća.
To je, zapravo, preteča, lisnatog tijesta.
Mi zamolimo "našeg" pekara da nam napravi sirnicu bez sira - to je onda to.
Aprikot, to je ona tzv seljacka maslenica, meni najdraza :mrgreen:
Ima i ona u zvrku ili kolutu, koja se podkuha germom, ali ja je ne znam napraviti. :oops:
Nju je problem razviti, a sve ostalo je sasa :mrgreen:
Ja sam jučer radila ononeznamkaksezove kad puniš paprike sa sirovim ocijeđenim krumpirom.
Uglavnom, naribala sam, posolila i ocijedila krumpir. Posebno zdinstala luk i šampinjone, sve pomiješala i dodala malo vrhnja. Napunila paprike i pekla u pećnici na 200. Nakraju natrackali još vrhnja gore (svako sebi kako mu paše).
Nije bilo loše ali ipak je bolja ona kombinacija razljevače i kukljuše.
Danas su bile mahune s pire krumpirom i hrenovkama.
Brunda, nije kukljuša :lol: , već kljukuša ili pokljukuša, ovisno o dijelu Bosne u kojem je jedeš.
Te krumpir-paprike se zovu dolma-paprike, jer dolma na turskom znači punjenje.
:oops:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ma glavno da ste shvatile o čemu je riječ :lol:
Jos da Apricot ili Maya daju recept klepa :mrgreen: Meni je to jelo mljac, mljac, samo prekomplikovano za napravit. :oops:
18.3.2004-Edita
Evo i ja danas pravila punjene paprike.Dok ih još ima svježih.Ali dosjetila sam se kako ću po zimi pa sam ih oprala i izdubila pa zamrznula pa mogu puniti na razne načine.
Evo kako ja pravim punjene paprike s krompirom.Naribam ga, dodam papar, vegete, jaje i naribam sira trapista.Pomiješam zatim vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje i prelijem preko svega,te pečem u pećnici.Ludnica,topi se u ustima.
I evo da ne kažete da svi samo razmjenjujemo a ništa ne isprobavamo od recepata, ja sam probala kuhati kupus s mrkvom, krompirom i pasiranom rajčicom-super je jer mi je moj recept s kupusom i rajčicom već dojadio.I malac i mm oblizivali prste.Hvala za recept onom tko ga da-ne da mi se sad kopati čiji je. :*
Snorki, da te ne razočaram:
KLEPE (bosanska varijanta tortelina, samo puuuuno finija):
U brašno se stavi jedno jaje, jedna žlica ulja, malo mlake vode i mijesi se dok se ne dobije glatko tijesto. (Ni prečvrsto ni premekano).
Pusti se da odstoji jedno pola sata i razvalja se na debljinu od cca 4mm.
Tijesto izrezati na četverokute, na sredinu svakoga staviti grudicu začinjenog faširanog mesa, preklopiti na trokute i dobro pritisnuti da se ne razdvaja.
Mogu se skuhati i poslije zaliti vrhnjem i češnjakom (u originalnoj verziji se na ulju poprži mljevena crvena paprika, pa se i time prelije), a mogu se i zapeći, ali tako da se u protvan slažu tako da se preklapaju.
Stvarno je fino, nek` se Talijani sakriju.