Je, otvaraju ginići bolovanja. Barem moja, nadam se i ostali
Ja sam trebala bolovanje zbog bolne menstruacije (nisam mogla izdržati), bez problema je otvorila
Printable View
Je, otvaraju ginići bolovanja. Barem moja, nadam se i ostali
Ja sam trebala bolovanje zbog bolne menstruacije (nisam mogla izdržati), bez problema je otvorila
Jel ima netko iskustvo - provjerenu informaciju - link... za komplikacije u trudnoći sad:
- bolovanje otvara/produžuje samo/isključivo ginekolog
- bolovanje može otvoriti/produžiti i dr. opće prakse (i ginekolog)
Zbunjena sam.
Mislim da ti je sve ginekolog. Sve što se tiče tih ginekoloških i reproduktivnih stvari
Zašto si zbunjena?
Meni je komplikacije u trudnoći i doznake dala opća praksa. Izgleda da se sad to nešto mijenja, al mislim da ni sam HZZO ne zna što žele napraviti.. Pogledaj temu ovdje
E kod mene je bilo ovako: opća praksa je rekla da ona nema ovlasti davati sama bilo što vezano uz ginekologiju. Moralo se prvo ići kod ginićke, a onda kod nje. Doznake je ipak dalje davala opća praksa
Znači kod mene nije bila opcija da samo dođem kod op i da ona otvori bolovanje za mpo. Znam da je kod nekih to išlo, ne znam kako je onda to bilo u skladu s pravilima.
Sad više ništa ne radi opća praksa, nego ginekolog.
Zato mi je glupo da doznake i dalje starim bolovanjima daje opća praksa,to mi nema smisla... Ali opet, to je Hrvatska, pa ono...
Mislim da je najbolje otići kod dr i direktno pitati, jer imam osjećaj da se u raznim ambulantama drugačije radi
Evo mene danas zvala moja dr. opće prakse da mi zadnju doznaku za komplikacije ne može dati ona već da moram do svog socijalnog ginekologa. Naime ja sam još do 19.12. na komplikacijama a od 19.12 mi se otvara porodiljni.
Koliko sam ja nju skužila od 1.12 ginekolozi daju doznake za bolovanje ali dr. opće prakse otvara porodiljni.....stalno nešto kompliciraju.
Uglavnom ja idem u ponedeljak kod jednog i drugog pa ću izviditi situaciju.
ja sam mom gin. rekla da piše šifru N98 i to je napravio.Dr. opće prakse napisala doznaku sa go,u hzzo primili sa isplatama plaće u proteklih 6 mjeseci i to bi trebalo se voditi dalje kao komplikacije u trudnoći do prvog uzv
Pogledala sam ponovo papire za bolovanje koje sam danas podigla (u medjuvremenu su morali nesto ispraviti) pa vidim da mi je sifra A0. Sada vise nisam sigurna da li su i to izmijenili (jer sam mislila da je pisalo G0) ili sam prije krivo vidjela.... ali sam u laganoj panici jer mi se cini da to nije sifra koju placa HZZO vec poslodavac (ne pitajte zasto panika, to je vec druga prica :( ). Da li sam u pravu?
Uopce ne znam zasto sam dobila tu sifru kad sam bolovanje otvorila tjedan dana nakon pozitivne bete. Ne racuna li se to vec kao trudnoca?
Doduse, iskreno, ja nemam komplikacija (vjerojatno se mucnina ne moze tako definirati). Otvorila sam bolovanje radi godina, udaljenosti od mjesta rada...
Imate li slicnih iskustava?
Dopuna - Sifra MKB mi je Z31, a sifra uzroka bolovanja je A0.
Zasto Z31 (postupci u vezi s oplodnjom) kad sam postupak vec zapravo prosla i sada sam trudna?? Grrrrr....
Mozda nisam u pravu, ali ne cini mi se da sam ovdje procitala nesto slicno.
Molim Vas pomozite mi jer do utorka moram to razjasniti i traziti izmjenu ako je moguca.
samo šifra go je preko hzzo, Ao ne.Tražite da vam to promijene
Te šifre koje imaš definitivno idu preko poslodavca a ne preko HZZO-a (isplata mislim) i iznosi 70 %
Hvala na odgovorima. U medjuvremenu se cijelo jutro zivciram i komuniciram s ginekologinjom idr. opce.
Uglavnom, dr. opce mi je prvo otvorila G0, ali ju je HZZO kontrola ispravila. Nije mi samo jasno zasto u nizu slicnih slucajeva zene dobivaju G0, a ja ne :(
Obrazlozenje HZZO-a (koje su dali dr. opce) mi se cini kontradiktorno ili u najmanju ruku nategnuto - kazu, navodno: za otvaranje GO pozitivna beta nije dovoljna (!) vec trebam imati nalaz UZV-a gdje se vidi da ostoji gestacijska vrecica. Ja taj nalaz IMAM i sve na njemu jasno pise - velicina vrecice, preporuka za mirovanje (ne pise "komplikacija" ali ne vidim kako bih "mirovala" npr. putujuci svaki dan 100km, kad bih radila) pa mi IPAK ne zele otvoriti bolovanje na G0 s tim danom.
Na nalazu pise "Grav hbd V post IVF/ET", pa pretpostavljam da je zato sifra Z31 (postupci u vezi s oplodnjom), ali to je "post" faza, vise nije postupak...
Ili oni mozda misle da ja NISAM trudna!!!??? :-|:durise:
Dr. opce (jer bolovanje je otvoreno prosli mjesec) naravno radi po preporuci HZZO-a, ja ju razumijem, a HZZO se naravno brine za svoju blagajnu (njih ne zelim razumjeti jer placam osiguranje kao is vi ostali).
Ljuta sam ko pas! Nakom 15 godina staza prvi puta otvorim bolovanje i onda mi se cini da za mene vrijede neka druga, stroza pravila :((
Oprostite na ovakvom postu, htjela sam se konzultirati s vama i vidjeti ima li netko slicnih iskustava... mozda nekom pomogne i ova moja zavrzlama.
Cure, zna li netko kada hzzo uplaćuje sredstva temeljem bolovanja za komplikacije u trudnoći? Zadnju plaću od poslodavca sam primila početkom 12 mj i to za 8 radnih dana na početku 11 mj. Ostalo mi treba uplatiti hzzo, Ali do danas nisam dobila nikakvu uplatu...
123 beba ako si predala u HZZO u roku (mislim da je rok do 5. u mjesecu za prethodni mjesec - znači do 5.12. za naknadu za 11. mjesec), onda ti je trebalo sjesti na račun u 12. mjesecu (meni je sjelo 19.12.).
uvijek sjeda oko 20og, moze dan prije ili poslije ali to je to. ako nisi dobila u prosincu znaci da si doznaku predala vjerojatno iza 5og pa ce ti to biti isplaceno ovaj mjesec zajedno sa naknadom koju moras dobiti za prosinac
hvala cure!
Cure dali znate ako uzmem bolovanje zbog mpo postupka 21 dan ,dali u to ulaze i subote i nedjelje ili samo radni dani.
Meni su racunali sve dane, znaci 21 dan kao 3 tjedna
ok hvala ti Vrci
cure drage pomagajte meni zbunjenoj i u strahu. spremam se na prvi ivf i planiram na bolovanje od prvog dana stimulacije. kako ne znam koliko cijeli postupak traje zanima me dal je 21dan bol koliko se dobije za n98 dovoljno do bete ili cu morat jos nesto izmisljat? tnx
Sandy, ne znam koji su ti razlozi za bolovanje za vrijeme stimulacije jer uistinu nije nikakav problem ići na posao do punkcije... Eventualno par dana prije punkcije kada folikulometrije budu učestalije... No, ako odlučis biti na bolovanju od početka onda ti je 21 dan dosta malo... Mislim da ti je bitnije nakon punkcije i transfera odmoriti par dana nego da se onda moraš brzo vratiti raditi. Racunaj da ti od početka stimulacije do punkcije prođe nekih 12 dana, 3 ili 5 dana do transfera i cca 14 dana do bete...
ma joj moj posao je totalno kaotican i stresan. radim kao psiholog u djecjem domu i nijedna smjena mi nije ista. nisam sigurna dal cu moc popit casu vode a kamoli dati si injekciju u odredjeno vrijeme. zato razmisljam o bolovanju. vidjet cu jos kad cu se trebat pikat. valjda ce proc sve ok...
Ja sam imala problem sa strahom od igle pa sam svaki dan u 7 prije posla svratila u Dom zdravlja, dobila terapiju i išla na posao... Tako mi je bilo najjednostavnije. Uglavnom, želim ti sreću u svemu tome i da ti beta nakon svega bude ogromna!
Meni dr niti nije htjela dati bolovanje prije punkcije. Jedva sam dobila dan prije
Moja je meni iskomentirala kako sam nakon punkcije mogla ići raditi na što sam joj samo rekla da nisam i napisala mi je otvaranje bolovanja od dana ranije(jer sam ja tek drugi dan otišla k njoj da mi otvori bolovanje). Inače, neke cure se super osjećaju nakon punkcije a neke i ne tako da ne znaš kako će ti tijelo reagirati...
Cure, ne dajte se zezati, imate pravo na bolovanje, postoji šifra "postupci u vezi s MPO-m" i iskoristite to. Tko može stići na posao s folikulometrijama ujutro i injekcijama popodne, samo im recite šifru Z31 i zbogom. Pogotovo ako idete u prvi postupak i ne znate kako će vam organizam reagirati. Svi smo zamjenjivi, zahvaliti vam nitko neće za žrtvovanje, a možete imati ozbiljne posljedice.
Koliki treba biti staz bez godisnjeg i bolovanja da se ima porodinji veci od 1600 kuna
luc ja mislim da to ne ide po stažu nego koliko ti je osnovica plaće i onda umanje ja mislim za 10% kad si na BO
U biti mislim da sam ja nešto krivo zabrijala, znači ako imaš premalo staže ipak nemaš pravo na standardni porodiljni, zbunilo me pitanje pošto si ga postavila na ovoj temi pa ja automatski mislim kako se radi o bolovanju. Ne bih ti to znala točno odgovoriti, meni se čini da moraš imati preko 8 mj. ali nisam sigurna
cure, znam da ovo baš nije možda tema za ovo mojr pitanje, no vjerujem da netko od vas zna... :)
Trebam u HZZO u Remetincu odnjeti svoje doznake, potvrdu o plaćama, kopiju osobne i tekućeg pa ako mi netko može reći di se to točno ide, kakvo im je radno vrijeme, jel gužva i jel trebam još išta osim ovoga što sam gore nabrojala... Hvala vam!!!!! :)
Moze pomoc mala? Naime u petak sam bila kod svoje soc.gin koja mi je otvorila bolovanje i komentirala da se samo moze dobiti dva tjedna, jel to ona malo neupucena, jer vidim da se moze dobiti i 21 dan? Ili je to nesto novo?
I meni je moja rekla 2 tjedna i to nakon transfera... nije mi jasno, a za punkciju sam dobila uputnicu za bolničko liječenje...
Ja sam imala danas transfer i pise mi mirovanje i utrici do 4.3. Znaci 15 dan bolovanja je beta... Bas cudno..
Pa meni je tako uvijek bilo. Jednom sam išla na komisiju za produljenje bolovanja. A jednom sam se vratila raditi
Ja sam od punkcije ostala na bolovanju 2 tjedna, a onda mi je dr opće prakse napisala još 3 dana "viroze" :)
Aha, hvala ti... Koliko god su moji na poslu ok, ne mogu to dovijeka koristit, vracam se sa bolovanja i opet trazim da cu kasnit ili jos gore jedan dan godisnjeg?
Cure,ttebam pomoc oko bolovanja! Staziram(volontiram) i imam sva prava na bolovanje i popratne stvari,necu ga trebati otvarati. Nije mi problem dobiti slobodno i ostati doma koliko god treba,al me muci dr.stvar:posto necu otvarati bolovanje,osim ak budem trudna,dal ce mi netko postavljati pitanja zasto nisam od prije na bolovanju?!? (npr.neka komisija?)
barkica, ne znam da li sam dobro skužila: muči te da li će netko pitati zašto nisi bila na bolovanju od npr. punkcije do bete, a jesi od dana kad si dobila pozitivnu betu?
Da,bas to me zanima!
Ma neće te nitko ništa pitati, ne brini, do bete nisi u 2. stanju, a od bete jesi :) .