Jeste mislile na listu poput UN-ovki, tipa:
1. MGrubi (xx kg) yy to go
2. summer (8 kg) 5,5 to go
Printable View
Jeste mislile na listu poput UN-ovki, tipa:
Ajmo cure, evo liste :D :
3. Irchi (8 kg) 5 to go
Irchi ma kakav Un :lol: nema te sile da jedem cijeli dan jedno te isto (oke, oke, jednom jesam - narance, puna dva tjedna, bila sam bolesna ko pas, ali i skinula cca 6 kg ali ne bih to ponavljala sad kad imam dijete, muza, ne pusim i ne pijem redbullvotke :P )
Ja sam se asimilirala s jednolitarskom bocom Jane pa si mjerim kolko sam popila vode. I nekako mi se cini sto vise pijem to mi bolje ide (isuse usprat cu si mozak)
Moze lista:
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Marinna (10 kg) 8 to go
Tiwiiiiii!
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
5. Marinna (10 kg) 8 to go
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
6. AdioMare (15kg) 8 to go
Samo da kažem da ja sa -8 neću doći do idealne težine kao vi. U tom slučaju bih trebala skinuti još 5-6, ali ja ću u ovoj godini biti super zadovoljna s težinom od 70 kg. I da ju uspijem zadržati. Poslije ću vidjeti.
ne znam gdje drugdje da pitam, vi mi se činite najmjerodavnije:
naime, neki dan sam čula na tv da je zdravije i manje kaloricno pojesti przeni krumpir nego pire krumpir, sto meni nema logike. jel mi mozete to objasniti???
Meni to nema logike. Pržena hrana je vrlo nezdrava, pa da je na taj način napravljena i najnajzdravija namirnica na svijetu to više nije zdravo. Znači u prženom krumpiru ostane ulje sigurno i to loše prženo, a u pireu ima nešto mlijeka koje može biti i ono s malo masnoće i nešto ulja. A to ulje nije prženo znači opet je zdravije nego ono koje se nađe u prženom krumpiru. Eto.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
I samo da znaš mi NE SMIJEMO jesti krumpir i sigurna sam da će nam zbog ovog pitanjca cijeli dan svima curiti sline :mrgreen: .
AdioMare ja isto nisam upisala idealne želje, onda bih trebala dodati u minus još dvije kilice, ali one mi nisu toliko važne.
Kuhanjem mu se (kao mrkvi i cikli, npr.) mijenja glikemijski indeks iz nižeg u viši. Koliko mi se čini, on i prijesan ima visok GI, za razliku od sirove mrkve, kojoj GI kuhanjem svejedno raste do boli.
Zašto je pečeno manje kalorično od kuhanog? Ne znam... možda mu se manje mijenja GI?
Ja sam čitala da i kod samog pečenja postoji razlika, da je bolje peći u pećnici (bilo krumpir, bilo meso) nego pržiti u dubokoj masnoći na strujnom kolu ili plinu.
Možda cure bolje znaju..
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
7. cvijetak (10kg) 8 to go
ovisi s čim i kakoCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
no kuhanjem se ne gubi % vode u jelu pa je zahvaljujući zadržatoj vodi iznos cal/masu manji nego kod pečenog gdje dolazi do pozamašnog gubitka % vode (namirnica povečava svoju gustoču)
tak ja misli8m
1. MGrubi (15 kg) 12 to go
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
Da, ali to pravilo da je kuhanje zdraviji način pripreme od pečenja očito se ne odnosi na sve namirnice.
Ali, što znači zdravije?
Smanjen ili nikakav udio masnoće tretirane visokom temperaturom? Slažem se, kao i sa promijenjenim kemijskim sastavom o kojem ti pišeš, MGrubi.
No, kod ovog sporadičnog slučaja s krumpirom, gotovo sam sigurna da se radi o, u slučaju pečenja manje, u slučaju kuhanja više promijenjenom GI.
Što ne znači da kuhana mrkva nije zdrava, jer previše draži gušteraču, isto kao što ne znači da je pečeni krumpir zdrav jer mu je (u odnosu na kuhani) gušterača više sklona.
Lutonjice, pojma nemam.
8. Marinchi(10kg) 8 to goCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
zdravije: monozasičene masne kiseline, manje štetnih tvari (olovo..), kuhano ili svježe, roštilj (nema pretvaranja mono u polizasičene masn. kis.)Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
vlakna...ma znate ;)
škrob+vlakna = manji GI
možda se kuhanjem mrkve razgradi nešto u njoj što inače snižava GI
ma jel vi to opet tražite "rupe u zakonu" radi pomfrija :lol:
:lol:
DA, i uopće mi ne pomažeš! :lol:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
8. Marinchi(10kg) 8 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
mi bi mogle postati savjetodavke o rupama u montijevom zakonu ;)
sorry za krumpir :oops:
hvala na objasnjenjima
Lutonjice, što nam napravi :lol: :lol:!Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Curke, ja nisam na Montignacu, ali sam na dijeti :mrgreen: i povremeno vas pratim, cisto radi motivacije.
Negdje sam vidjela recept za pohani celer, sad ga vise ne mogu naci, moze li mi ga netko proslijediti? Hvala unaprijed. :heart:
P.S. -5,5 kg u 30 dana, btw.
Mrzim celer, ali reci nam ti što jedeš osim celera da si -5,5 :trep:?
Kakooo???? :mrgreen:Citiraj:
Elly prvotno napisa
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10 buby (10) 4,5 to go
Ja sam ti malo specifician slucaj, jako negativno reagiram na ugljikohidrate (debljanjem) zbog inzulinske rezistencije (manjak kroma u organizmu - visak inzulina, odnosno poremeceni metabolizam glukoze; ustanovljen 2 mjeseca nakon poroda).Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Sto jedem? Jedem povrce, voce, meso, ribu i morske plodove, sireve i mlijecne proizvode,
Ono sto sam izbacila je kruh, tjestenina, riza, krumpir, slatko (osim cokolade s 70+% kakaa) i gazirana pica.
Izbacene namirnice si ipak povremeno dopustim, otprilike 2x tjedno.
Plan mi je da kad dodjem na -10 ponovno uvedem integralne namirnice (tjestenina, riza i kruh).
No, poklopilo mi se da sam zadnja dva vikenda (otprilike sveukupno 7 dana) bila na putu, pa sam jela i ono sto kod kuce ne bih jela, tj. mijesala sam UH+P, tjesteninu, rizu, pojela koji slatkac i obicne cokolade tu i tamo, popila colu light. Od svega malo manje porcije.
Svejedno sam izgubila 5,5 kg (nisam sigurna kako :lol: i uzasavam se trenutka kad cu doci do platoa).
Primjer od jucer:
- dorucak: Nesica bez kofeina s mlijekom light i mrvicom Natreena, pa jagode, pa cottage sir
- rucak: salata od tune, sira Feta i feferona, zacinjena umakom od pomijesane majoneze i umaka alla zingara (paradajz-paprika-luk)
- vecera: chili sans carne i zelena salata, nakon vecere malo crne cokolade
-medjuobroci: zeleni caj s mrvicom Natreena
Vidis, ne jedem samo celer :lol:.
Ipak, volim ga :mrgreen:, pa me i dalje zanima recept za pohani celer. :)
Već si tu, pa mi zadovolji znatiželju :) .
Ne misliš li da ćeš uvođenjem integralnih namirnica uzburkati organizam kada jednom budeš na -10?
Jesi li razmišljala da ih je možda bolje ostaviti (integralne namirnice) na uštrb nečeg drugog (sporijeg mršavljenja), jer one ipak (u kategoriji niskih) imaju visok GI i moguće da ćeš ponovno počet nabacivati kile?
Inače, fino klopaš, a za ono što ne znam niti što je - fino zvuči ;) .
Ne znam ti ništ' za taj tvoj celer.
To ti Grubi jede.
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10) 4,5 to go
sram me, ali
11. mikka (20!! kg) 17 to go :(
elly, recept:
izrezes celer na kriske. u jednoj zdjelici umutis 2 jaja s malo vrhnja (slatkog ili za kuhanje), i posolis. celer prvo umocis u jaja, i onda uvaljas u naribani sir (ribanac, grana padano, parmezan.. w ever) i spohas.
ili
stavis malo maslinovog ulja u zagrijanu tavu, bacis kriske celera da se malo zapeku s obje strane, i nakon toga to sve zalijes s 2 jaja izmucena s malo vrhnja i ribanim sirom.
ja se davim u tome. dobar tek!
nisam majke mi 8)
a jel se to poha korjen celera?
Ne znam :/ , to je nesto sto cu, pretpostavljam, pokusati rijesiti u hodu.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Sad otprilike 2x tjedno pojedem nesto sto sam si sama odredila da ne bih trebala pa ipak gubim na tezini. Znam da ce se to kasnije usporiti, pa cu vidjeti kako reagiram. Ako krenem gore na vagi, bit ce to znak da ih moj metabolizam jednostavno ne tolerira, pa cu ih opet izbaciti. Valjda.
Prosle godine sam u kasno proljece pokusala uravnotezenu prehranu u kojoj su od pocetka bili ukljuceni "integralni ugljikohidrati", da se tako izrazim, no jednostavno nije funkcioniralo. Zbog toga sam sad krenula mrvicu drasticnije (iako ne previse drasticnije, vidis da si ih ipak priustim 1-2x tjedno).
Takodjer planiram posjet Centru za poremecaje metabolizma, da napravim potrebne testove (stitnjaca, gusteraca, nadbubrezna zlijezda) i da vidim sto ce mi oni savjetovati po tom pitanju.
Sto? Saljem recept po potrebi. ;)Citiraj:
za ono što ne znam niti što je - fino zvuči
Thnx, poslat cu PP. :)Citiraj:
Ne znam ti ništ' za taj tvoj celer.
To ti Grubi jede
cure, citala sam ponovo "bibliju", spominje se okomiti rostilj. wtf is that?! jel zna neko? navodno na onom obicnom resetkastom, kad padne ulje od mesa/ribe pa se sprzi na ugljenu to je ziva koma. kancerogeno itd. :?
kebab?
mikka, thnx. Zvuci jako fino.
Da, to i mene zanima: pohane kriske od korjena ili od stabljika (ima dosta siroke stabljike, moglo bi se izvesti :mrgreen:).Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ona bijela gromada. bice da je to korijen :oops:
A,ludih baba,bas ste mi super,dobro sam se nasmijala procitavsi par zadnjih postova(vezano uz celer i oko njega) :lol: :lol: :lol:
Samo se nadam da s kg nece otici i smisao za humor,da ne postanemo čangrizave mrsavice,ha ha ha,mos mislit.
Mikka,ne mora te biti sram,ti nisi tako davno rodila,ja sam u to vrijeme bila na otprilike istoj kilazi,moje dijete ce uskoro 6 g.,a gle mene jos s viskom od cca 7-8kg,ali nisam prije znala za Montija pa se nadam da ce napokon otici visak...
Evo cure polako razvijam ratni plan i za koji dan krećem i ja.
Može mali tip - koju marmeladu kupujete?
Dona od sljiva bez secera, njam! :mljac:
Hvala :heart:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Ja imam ticker, mogle ste me ubaciti na listu, prema podacima iz tickera.
Apdejtat ću ga jednom tjedno.
Strašno sam umorna, čitam vas sutra, a sad laku noć i budite dosljedne!!
~~~~~~~~~
Ja kupujem i marmelade od Schneekoppe-a, s fruktozom, imam jedno pet-sest okusa doma, da mi ne dosadi :roll:
I moram se ipak pohvaliti s jos 0,5 dolje!
Dakle:
2. summer (8 kg) 5 to go
3. Irchi (8 kg) 5 to go
4. Tiwi (10kg) 6 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10 kg) 4,5 to go
11. mikka (20 kg) 17 to go
12. Rene2 (xx kg) 17 to go
Rene2, nisam znala koliko ti je cilj - da ne ispadne da nisi nista napredovala :)
mikka - pitanje je gdje ti je doljnja granica ja bih od ove zeljene po nekima mogla jos - 10...a bome necu 8)
gresnica sam bila i ostala...jucer sam nakon cijelog dana po pravilu dosla kuci s posla tek u 20.00 i smazala komad strudle s visnjama :( eto...
uz tolike iznimke nije ni cudo da vec tjedan dana stojim na istome ;) glavno je da ne ide gore...
summer - ja isto tako imam vise okusa, iz istog razloga :)