Negdje je već napisao netko kako kupuje Nutellu po 15 kn u Muelleru u City Center One pa onda i nije tak skupo :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Printable View
Negdje je već napisao netko kako kupuje Nutellu po 15 kn u Muelleru u City Center One pa onda i nije tak skupo :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Mislim da je Mony napisala kako je u City centru Nutella 15 kn ;) i ja bila prošli vikend i kupila dvije i stoje mi u podrumu(da ne dođem u napast da ih pojedem s žlicom :mrgreen: ) i čekam da probam famozne kolače.Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
A, da????Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Hvala na info.
Ja stavila neki obični namaz iz Konzuma (8 ili 9 kn, Praline), i super je ispalo. Nutella je definitivno precijenjena i perverzija mi je davati tolike novce, koliko god da je finaCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
moj muž je zamolio da napišem:
"MM (on sebe tak' zove :oops: ) je napravio kolač po receptu i ispao je super :mrgreen: "
kad prebacim sliku, vidjet ćete!
molim vas, mozda je vec receno, ali ne znam koliko je salica?
hladan mi je najlepsi.
nikada nisam potrosila celu teglu nutele. uvek ostane i za kasiku i za na hleb.
smanjila sam kolicinu butera i secera, dodavala voce.preivan kolac kada se pravi sa dobrim sirom.
buter sam stavljala i otopljen i samo umucen, rezultat isti, savrsen.
da i ja dam svoj doprinos..
moj kolac je bio radikalno kalorican, a radila sam duplu smjesu (koristila salicu od 2 dcl)..
i u donju, i u gornju smjesu sam stavila upola manje secera, a umjesto ricotte stavila sam marscapone (kad je bal, nek' je maskenbal :mljac: )..
i sad... u cijeli kolac je otisla Nutella od 750 g (u donju smjesu 4 velike zlice, u gornju 6 velikih zlica - i ispalo mi taman cijela tegla)..
radila sam kolac za feshtu (rodjendan) i svi su se pomamili za njim..
pekla sam ga na 170 tocno 45 min. i ispao je savseno socan
i nestao je u hipu :)
jucer ga je radila moja frendica - umjesto ricotte ili marscaponea stavila je obicni kravlji sir i bijeli secer, sve je isto ispalo super..
uf, pa to je bila prava bomba :)Citiraj:
pisces prvotno napisa
super :D
bila danas u mileru
napravila zalihe po 14,90 kn 8)
tako treba :mrgreen:Citiraj:
Mamita prvotno napisa
jučer navečer sam htjela napraviti jednu varijaciju na temu; da budu 2 ricotta sloja - jedan od bourbon vanilije, jedan od nutelle - ali me MM totalno popljuvao i rekao da ne budalim, nego da napravim original recept i točka :roll:
i ja napravila :mrgreen:
imam za tebe jedan sirni hrskavi kolač tj. tortu
sa ili bez bobica
:mljac:
nabaci receptić :mrgreen:Citiraj:
Mamita prvotno napisa
evo danas
prokletnice...da prokletnice.... :/
trudim se ne virkati..želim smršaviti..i biti vitka stara baba....i onda do vraga probam tu vražju tortu na Videkovom tulumu...i ne izlazi mi iz glave.... :sick:
sad sam pročitala svih 6-7 strana...nadopunila recept sa onim sićama za one koji ne peku svaki dan kolače...za svaki slučaj isprintala još koji kolač sa anekovog bloga...i pogledala salsu i lambadu...napravila spisak...i valjda ću ga sutra počet peć.... :/
anek, tak ti je sladak blog!!
(ps. kako si tako prokleto vitka a radiš tako dobre kolače?????? :/ )
mamma :lol:
Auuuu, i ovo bi bilo savrseno. Ja bi da budaliiiis.Citiraj:
anek prvotno napisa
Ja pamtim ovaj recept i cuvam ga za malisin rodjendan - kao, sad sam na dijeti pa ne smijem... I onaj bustrengo s bloga.... Ah...
Nedavno sam ovom kolaču dala još jednu šansu, ali sad sam se ozbiljnije primila posla :mrgreen: - radila sam s ricottom i u brownie smjesu popikala smrznute višnje. Rezultat - mali komadićak jedva je dočekao drugi dan, a najbolji mi je bio MM koji je gunđao kak ne voli kolače sa sirom i da mu je to bezveze kombinacija, ali je svejedno tamanio :mrgreen:
Sad bih ga najradije opet radila, ali suzdržavam se da nam svima ne ogadim od prečestog pripremanja istog :mrgreen:
Mene i dalje muči nekaj po pitanju tog kolača, sve je super, osim kaj mi tijesto ispadne malo tvrđe nego kaj bi trebalo i to naročito ispod višanja koje stavljam na donju smjesu prije nego je prelijem gornjom smjesom. Pliz, ima li neka forumašica koja kuži zakaj je tome tako? Jel' bi mogao biti problem u previše kakaa ili brašna, iako u potpunosti pratim recept (višnje su jedina iznimka)?
mamasanić, :lol: ..volim peći kolače, ali ne pojedem ih previše, a i salsa mi potroši kalorije :mrgreen:
zovi za instrukcije ;)
summer, taj bustrengo s bloga je isto super super kolač, ajde isprobaj pa da čujem kako ti se sviđa
Citiraj:
hrčkić prvotno napisa
Ako radiš sve po receptu i tak ti ispadne, onda to mora tako biti i takav je recept! :mrgreen:
to je onaj od kukuruznog brašna? gore bi trebalo popikati zrnca šipka?Citiraj:
anek prvotno napisa
Reci cu ti samo naslov s bloga: Bustrengo - bolonjski kolač s jabukama, smokvama i palentom (a ide jos i med, grozdjice, cimet, korica narance...) Jedva cekam degustaciju. :mljac:
Dakle napravila sam ga... :mrgreen: Izvrstan je..osim što sam ga malo presušila :roll: . Upravo sam ga donjela na posao radi degustacije, i cure kolačo-majstorice su ga pohvalile.
Mene muči moja pećnica. Slabija je i moram pogoditi temperaturu pečenja. Mislim da sam je mrvicu pregrijala...
Sljedeći put ću znati. :)
potvrđujem...kako je dobro pasao uz prvu jutarnju kavicu!Citiraj:
mamma san prvotno napisa
hip hip hura za mammu san :love:
:*
našla recept - bolji je od onog kojeg ja imam, definitivno isprobavam ovaj vikend. 8)Citiraj:
summer prvotno napisa
moram se pohvaliti sa vidovom rođendanskom gusarskom nutella ch. cake :mrgreen:;
evo je:
http://tinypic.com/view.php?pic=4h23vb6
Prokleto prokleto lijep i ukusan gusarski brod! :klap:
Anek jesi radila duplu dozu za Vidov rođendan, ili imaš mali kalup (moj je nekih 28 i nije mi ispala tako visoka torta :/ )
da, gornji sloj /ricotta/ sam radila dupli ;)
I ti se osjetio više sir (kako su neke cure pisale) ili ne.....ne mogu staviti upitnik David je na meni :mrgreen:
Btw radila kolač prije koji dan i ispao je savršen....
nije, ako radiš sa ricottom nikad nije "sirasto", jedino ako staviš kravlji..barem meni.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Hvala ti :*
Već duuugo gledam ovu temu među receptima i očarava me kak se cijelo vrijeme drži na vrhu. Budući da nisam majstor od kolača, a i nemam baš kolačoljubaca u kući, nisam ju mislila otvarati, al me zainteresirala jer se skroz tu negdje mota. Već sam mislila da se radi o nekoj novoj sekti, nešto poput vakcincijski osviještenog virt. plemena :P
Napokon sam ju, dakle, otvorila, pročitala svih 7 stranica, izvadila sve dodatne upute vas koji ste probali raditi kolač i čekala savršen trenutak da se odvažim na avanturu... I eto me... Napravila sam ga... Jedan od rijetkih kolača u mom životu... I uspio je :D
MM oduševljen, Lea isto, a bogme i ja (nosila sam i susjedi da se pohvalim, i - tražila me recept :) )
Jedino ću drugi put staviti gornju smjesu duplu - drugo sve 5!
dobro dosla u ovisnice o ovom kolacu :mrgreen:
Evo i mi smo napokon probali taj famozni kolač. Nakon korizme MM nije bio uopće zainteresiran za kolač :? iako je obožavatelj, bolje reći ovisnik o nutelli. Valjda mu nije falilo slatkog.
Ipak sam prije tri dana odlučila ga napraviti. Sve po receptu i ispao je dobar ali dojmovi nam baš i nisu neki :/ . Nismo baš oduševljeni. Dosta se mrvio kad smo ga rezali i nema neki poseban gušt.
Možda bi nam bio bolji kad bi se ubacilo između nekakvo voće, kao što su curke već radile. Ah, nema nam druge nego isprobat.
Eto i ja sam probala. Prefino je a pogotovo kad se ohlade u frižideru. Samo drugi put moram poduplati smjesu jer kad odnesem malo suprugovim roditeljima, pa njegovoj baki, pa sestri i šogoru pa mojima nekak nam je bilo knap. A svima je bilo jako fino.
Da se pohvalim da sam ponovo radila kolač - ovaj put poduplala sam cheesecake smjesu (osim što sam šećera stavila 5, a ne 6 žlica) i zbog toga pekla maaaalo dulje (cca 50 minuta). Ispao je FENOMENALNO!!!
Sljedeći put dodajem voće :D