i ja sam u prvi mah pomislila,alCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ova moja susjedica Sara je bila mala mješanka. :lol:
Printable View
i ja sam u prvi mah pomislila,alCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ova moja susjedica Sara je bila mala mješanka. :lol:
joj maxovamama,naš sadašnji pas je max. ;)
meni je max ili maks bas lijepo ime za klinca. imam frendove ciji se sin isto zove max.
mi smo boris i barbara, a mali se zove feđa. to je bilo jedino ime oko kojeg smo se uspjeli dogovoriti, i meni je bas lijepo, zvuci ruski a ja obozavam i ruski i ruska imena :mrgreen:
ja mislim da nije niš loše ak se kućnim ljubimcima daju ljudska imana, pa to su stvorenja koja volimo,tak da zašto ne. :)
Nisam valjda ja započela ovu sagu o ljudsko-životinjskim imenima s mojim Aronom :mrgreen:
Potpisujem tkogod je rekao da se možemo složiti da se ne slažemo.
Evo moja susjeda koje treba rodit krajem 9 mjeseca čeka dječaka Artona...
Nova
Meni je Aron prekrasno ime, ak budem imala još sinova, Aron je prvi odabir.
Kod nas je bilo jednostavno.Kad smo se upoznali (mm i ja ) odmah je pala prica o braku djeci i svemu sto ide uz to.znam da smo imali samo mali tv ,ali to sad nije ni bitno
MM je izjavio kako bi za decka htio da se zove Noa ,a ja sam zeljela curicu Lu...kad sam ostala trudna ta imena su bila u igri samo smo cekali da vidimo sta nosim.
I tako danas imao maloga Noa,a za koju godinu nadam se i Lu.
Moja mica maca se zove joonie-juniorka(kako nam je kada lakše izgovoriti) :heart:
Kad sam bila klinka u susjedstvu sam imala macu Čipi(a sin joj je bio Đeri), zvali smo ju Čipica :lol:
U mom selu dok su još ljudi držali krave prije nekih 20 godina - svaka druga krava se zvala Jadranka, Cvita i sl. :D Konji su bili Cvitani ....
Jedan od mojih prijedloga za curu je bilo i ime Cvita - no moji su svi graknuli da što ću dijete nazvati kravljim imenom :mrgreen:
I eno, ona glumica dala djetetu ime Cvita... a ima i poznatih Cvita i Cvijeta u Hrvata ...
Pisava, Šarulja,....Lisko to su mi neka kravlje-konjska imena koja mi zvone iz priča moje pokojne babe....
Ovo sa kravom koja se zove Jadranka mi se čini ispred svog vremena...
Kako se preziva ona spisateljica koja je porijeklom iz Gospića FLora ( Cvijeta ) ?
Nisam čula za kravu Jadranku, ali jesam za Jagodu. Kod moje bake je Cveta uobičajeno ime za kravu, pa me i Cvita odmah na to asocira.
Bakini susjedi su curici dali ime Linda, koje je meni btw. jako lijepo i ženstveno. Međutim moja baka je bila :shock: i rekla: "pa kakvo je to ime? tak smo nekad nazivali kobile..."
Ispast će da je uobičajeno da kobile imaju ljudska imena.
Znam iz obiteljskih priča da su se nekad kobile u Slavoniji nazivale Olga :mrgreen:
meni se čini da ovaj čarobni topic broji svoje zadnje sekunde prije zaključavanja :mrgreen:
:lol:
Moj ujak, mamin brat, na Kordunu je imao krave Jadranku i Biserku.
A tetka s druge strane, očeva sestra se zove Biserka, kći joj je Jadranka.
Kako obitelji nemaju veze jedna s drugom moj ujak nije imao pojma da se one tako zovu, niti su one znale da mi ujna muze Biserku i Jadranku :roll: , ali baš nije lijepo ispalo.
umirem od smijeha ,umireeeeeeem
već sam jednom pisala
moja pokojna prababa anica je imala 2 unuke koje su se zvale Jasna i Vesna ( danas ,mislim da nitko ne naziva frišku bebu Jasna ili Vesna )
i onda ih je zvala, jer su se cure znale zaigrati ovako:
OOOOO JASLAAAAAAA, O VESLLLLLLA, O VRAG VAM IMENA PONADIVA !!!!!!
:lol:
Maria, jesu li svi biseri od jedne te iste babe?
:lol:Citiraj:
Bakini susjedi su curici dali ime Linda, koje je meni btw. jako lijepo i ženstveno. Međutim moja baka je bila i rekla: "pa kakvo je to ime? tak smo nekad nazivali kobile..."
Meni je frendica rekla da zna pesa Lindu dok je još vjerovala da se samo šalim kad sam rekla da razmišljamo o tom imenu. Reko, pesi su mi baš drage životinje, a ni protiv konja nemam niš, pa nek bude... al' da netko nazove zmiju ili tarantulu Linda, e tad bih se već zapitala. :lol:
Na podu sam! :lol: :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
biseri potječu od nekoliko baba
sve su mi rod, što znači da sam ja njihova sublimacija :mrgreen:
maria71 - :lol: baš me nasmija! Imam i ja jednu babu što tako kune!
A još jedna bapska fora je od bake moje šogorice: ona ima dvije kćeri, a te dvije kćeri još po dvije: ženskih imena koliko hoćeš, pa ona kada hoće nekog dozvati krene redom:"Anja, Darka, Lana,... ma kak se zove moja mlađa kćerka?!" :lol:
Ja i sestra smo kao klinke imale kućne ljubimce, 2 piceka, moj se zvao Pero, a njezin Arhimed. Poslije smo imale mačku Klarisu dok nismo skužili da ima jajca pa smo mu ime promijenili u Miki. Mislim da danas više gotovo ni nema razlike između ljudskih i životinjskih imena, djeci se daje ime Rex, psu ime Dario, pa kaj ? Na roditeljima je odgovornost oko izbora imen za svog potomka, a kućnim ljubimcima i ostaloj živadi je tak svejedno koje ste im ime nadjenuli.
Vec dugo godina svi psi koje sam imala, imala su pseca imena (mada trenutno imam Tiju, a mala susjeda mi Tia...)
Nego, kad sam bila mala pas mi se zvao Goran :shock: , a imala sam i srnu Maju (kojoj je btw susjeda dala kravlje mlijeko i ova uginula :( )
Pa mi smo dosli i do krava. :lol:
Kad smo vec kod kravica.. moja pokojna baba, šokica, od milja me zvala Milka. I to Miiilka. Ko da je znala. samo kaj ja nemrem nikak dobit cokoladu od tog svog mlijeka.
Druga, isto pokojna baba, bila je totalno spaljena, uvijek smo rikavali na njene fore. A vec je pred kraj bila malo "tanja" s memorijom, pa me dozivala: Tanja, Jasna, Zlata ...Ahahahahahaaa... Sanja!!! Pa ti vidi.
Inace, MM veli da ak drugo bude sin, bil bu Neo. Hm. Ono, meni je fora, al kajjaznam. Da ne bi ispalo da se glupiramo.
odmah vidim Nea u crnom kožnjaku ,ray ban naočalama i onom nokiom kaj se izvlači i ima antenu.......
potpisujem! :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Meni je Neo predivno ime
Ja inace volim neobicna imena...
Sto se ovih imena kucnih ljubimaca tice, davno sam (i nikad vise ne bih) imala perzijskog macka kome sam dala ime Carlos.
S 13 god imala sam kornjacu koja se zvala Paolo (po Paolu Maldiniju :mrgreen: , samo nikad nisam skuzila kako vidjet je li kornjaca on ili ona, ipak ostade Paolo)
I dala bih ljubimcima bilo koje drugo, ljudsko ili macje ime, ako bi mi pasalo uz njih.
MARIO (veliki dječak)
GORDAN (srednji dječak)
ANDREJ (mali dječak)
JOSIP (MM)
LIDIJA (ja)
ILIJA (hrčak)
Kora-malo čudovište
Zlatan-tatan
Iva-ja
:lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
pa da. o tome i pricam.
iako mi, ak to nekako izbacim iz glave, zvuci okej.
Mene Neo ne asocira na nikakve koznjake. Pojma nemam o cem vi pricate? :?
o Neu iz Matrix-aCitiraj:
retha prvotno napisa
evo
MATRIX
moj sin je dobio ime po poslaniku Isau(Isusu) koji je jako duboko kako u mom,tako i srcu MM-a.
To je osoba, koja me fascinira sa svojim postojanjem, životnim putem i ljubavlju(u svakom pogledu), ali i kao primjer privrženog i odanog sina(odnos Merjem(Marije) i Isaa(Isusa) je toliko lijep da se riječima ne može izraziti)
U islamu,roditelji budu nagrađeni od Boga ako djetetu daju ime nekog poslanika i to na taj način da djete dobije neku(ili više) osobina tog posebnog čovjeka (ili jedne od posebnih žena)
Mi smo kod Isaa otkrili neke stavri i pucam od sreće kad god neku primjetim. :zaljubljen:
ja se zovem Enisa ,ime sam dobila po nani koju nažalost nikad nisam upoznala :(
sviđa mi se značenje(prijateljica puna dobrih želja)
MM je Emir :)
meni se ne sviđa ni Neo,ni Leo,ni Teo :mrgreen:
ahaaaaa, i koda tebe tata i sin slave imendan isti danCitiraj:
Tiwi prvotno napisa
a ja mislila kao mi smo originalni :lol: :lol: :lol:
al zato razmišljamo da ak ćemo imat curu - bude Paola, pa da slavi s mamom :lol:
Na plakatu su dva, koji sad? Celavi ili Keanu R. (valjda se tak pise) ?Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Sorry, al ja fakat nisam neki veliki ljubitelj Matrixa pa sam zaboravila kak se tko u filmu zvao.
A sad me naravno zanima kad sam baba znatizeljna. :mrgreen:
Keanu Reeves je Neo :)Citiraj:
retha prvotno napisa
He..pa onda je Neo jedno zbilja simpaticno ime! :mrgreen:Citiraj:
Leina mama prvotno napisa