Gdje ima rasvjetnih tijela za kupaonice? Sve sto sam vidjela mi je bljak.
Printable View
Gdje ima rasvjetnih tijela za kupaonice? Sve sto sam vidjela mi je bljak.
Meni su dosad najzahvalnije bile tamno plave, ali to ti sad ne paše.
Ne znam, sad imam tamno sive i mislila sam da će biti odlične, ali se ipak jako vidi (bijela) prašina i mačci koji se skupljaju.
Na bijelima se pak vidi crna prašina.
u jednoj imam svjetlo svjetlo sive - skoro bijele, a u drugoj tamnije sivo- smeđe i zapravo ne znam koje su mi praktičnije - ništa se živo ne vidi na njima...zaboravim ih obrisati tjednima :mrgreen::oops:
Kako, kakoooooo :???:
misliš kako se ne vidi ili kako ih zaboravim obrisati :mrgreen:
nemam pojma, samo sam otkad smo se uselili (prije tri mjeseca) skužila da sam ih imala potrebu obrisati onak 3 puta :mrgreen: dok sam u prijašnjoj kupaonici stalno nešto imala potrebu glancati. možda zato jer su dosta hrapave površine, imaju onu foru kao kapljice vode.......ili sam ja očoravila u međuvremenu 8-)
Zapravo jednostavno - prema mom iskustvu najbolje su neke s uzorkom mramora (nikako jednobojne, mat imam na podu, na zidovima glatke) i to je to. Mi smo takve stavili prvo u vikendicu, pa kad su se dobro pokazale, odabrali i za stan. Imamo sivoplave na zidovima i zelenoplave (sličan uzorak) na podu. Isto se baš ne vidi prašina i mrlje, zadovoljna sam. Ništa ekstra, ali je ok. Na zidnima se ne vide mrlje od kamenca, ali zato su slavine sev zakrečene :roll:i silom prilika svake 2-3 godine mijenjamo kupaonsku slavinu jer je kamenac pojede iznutra, bez obzira na Cillit, ocat i slično.
Još malo o pločicama: ja bih rekla da je za primjećivanje mrlja jako bitno i svjetlo (dnevno i umjetno).
Ustvari, općenito mi nije jasno kako mi se u novom stanu vidi toliko prašine :/
Da mi je bar malo oćoraviti :), bar dok sam doma.
Velim ja - to je do svjetla, ako imaš velike prozore, puno svjetla ulazi. Meni se jače vidi prašina otkad smo ugradili novu stolariju (pa su veće staklene površine). Nema veze... Offt. Nemoj si željeti da oćoraviš zbog prašine u stanu - jučer sam dala napraviti nove naočale, a to veselje košta 2.630,00 kn + 10 dana čekanja....
da, dosta je bitno da nisu jednobojne jer samim time se toliko ne vidi, a stalno ih glancati, budući da su ipak na podu - nema baš nekog smisla. kad su jednobojne, sigurno se više vidi i stalno imaš osjećaj da su zmazane, a zapravo nisu baš toliko da ih se stalno briše.
što se tiče svjetla - tamo gdje imam svjetlije pločice je samo umjetna rasvjeta, a gdje su tamnije je prozor, pa i prirodna - i to je dobitna kombinacija :mrgreen:
Ja u jednoj kupaonici imam na podu crne, s crnim fugnama. Svjesno sam ih odabrala iako sam znala da ću ih sigurno morati stalno glancati. A sada, nije uopće tako prestrašno. Najgore je kad klincima šprica pasta dok peru zube, vide se te točkice. Prašina se vidi, osim ako dugo ne usisavam. A usisavam koliko i cijeli stan, dva puta tjedno pa je čist, skroz podnošljivo. Ni ne stigne se previše nakupiti. Imaju kao neku strukturu, rebrastu, nisu skroz glatke. Na zidu su bijele, raznih veličina, od mozaika do onih 40x60cm. I skroz super izgleda. Održavanje odlično.
U malom kupatilu su na podu i jednom dijelu zida srebrne, a jedan dio imam skroz lude pločice, uzorak novina, koji se spaja bez fuga pa izgleda kao da si stavio isječke novina ispod stakla. Održavanje fantastično!
Ivke, ja bih na pod ili bijele ili smeđe, ali onda pazi na boju namještaja i polica u kupaonici, da ne ispadne prešareno.
ivančice,
imaš neku fotku "novinskih" pločica?
Pločice su španjolske, Peronda- linija newspaper. Ne pitaj za cijenu kvadrata- biber teški-ali trebala sam malo, pa nije ispalo tako strašno.:mrgreen:
Evo otprilike ovako bi to izgledalo:
http://www.arsceramics.ru/assortment...nda/newspaper/
ili ovako:
klikni na sličicu:
http://www.valuefloorsdirect.com/ind...oducts_id=3092
hvala ti.
ludo i otkačeno.
bila sam neki dan kod frendice koja u kupaonici ima parket
pločice su samo oko wc školjke i u tuš kadi
kupaonica izgleda FENOMENALNO, totalno sam oduševljena. ima već par godina i niš se nije još uništilo (u mojoj kupaonici bi parket već bio pokojan, ja stvarno non stop nešto prolijevam)
ovako nekako http://bathroomdesignsphotos.com/pur...-purple-color/
uopće ne izgleda ko kupaonica
pa ako od drveta prave brodove, što i u kupaonicama pod ne bi bio drveni :belj:
tikovina je idealna za to, a može se naći i povoljno, na nekim sniženjima
Ivančice, moja kupaonica je jako slična ovoj "kupaonici Zagreb", samo što je moja sva u tamnosmeđim pločicama koje su odijeljenje prekrasnom bordurom sa zlatnim detaljima. I onda su pločice iznad bordure nekako "prugaste", a ispod su ravne. Na podu su mi bež pločice imitacija drveta (jako loša doduše :mrgreen:, ali su se savršeno uklopile). Namještaj za kupaonicu sam uradila kod stolara, od svijetlo - smeđeg medijapana.
Uglavnom, naišla sam na podijeljenje reakcije - neki su oduševljeni jer je jako moderan i ugodan ugođaj i neobične boje, a nekima se ne sviđa jer je "kao u grobu". A meni je to najdraže mjesto u stanu, baš po mom ukusu, jer volim tamne, ugodne kupaonice.
Nego, zanima me ta ljubičasta boja u tvom starom stanu - to je upravo nijansa koju želim u svom, ali nikako da je pogodim?! Jel zna netko točnu šifru te boje u Rofix i San Marco katalogu? Meni se čini da sam ćorava i stalno fulam tu nijansu - prvi put je bila tamnoljubičasta, ali malo kričavija nijansa sa dosta primjese ružičaste, a sada je neka svijetla smećkastoljubičasta. A ja bi baš tu...
A što su to rasvjetna tijela? :unsure: :dumb:
lampe ili lusteri, plafonijere i takve stvari :-P
Aha, pa to se jednostavno kaže rasvjeta :mrgreen:
Pa ne vidim nikakvu posebnu razliku između rasvjete za kupaonicu i ostalih prostorija, barem što se tiče ugradbene rasvjete i nekakvih jednostavnih plafonijera, tako da se to može naći u svakom dućanu rasvjete. E sad, Marta, ako želiš baš nešto posebno ili imaš specifičan ukus, najbolje ti je uzeti katalog rasvjete i naručiti ono što ti se sviđa...
marta,
škicni što ovdje nude
http://rasvjeta.info/kupaonska-rasvj...ena-c-313.html
baci oko i ovdje
http://www.vidik.hr/
Uopce nisam skužila da ću biti nejasna ako napišem rasvjetna tijela. Uglavnom, trebam svjetiljke za kupaonicu. Plafonjere mi se ne sviđaju nigdje pa ni u kupatilu što mi jako smanjuje izbor. A moram nešto naći , već mjesecima imamo u novom kupatilu gole žarulje...
Mamica, nemam pojma koja je to točno nijansa. Ja sam doslovno donijela komad tkanine te boje i oni su miješali dok nismo dobili tu nijansu. Boja je stvarno fantastična, onako prljavo ljubičasta.
Marta, ja bih da imam žarulje na stropu stavila luster. Za npr. sadašnje moje kupaonice, neke skroz kičaste, retro.U starom stanu smo u strop ugradili ugradnu rasvjetu. Ono svjetlo iznad ogledala se nikad nije montiralo- pogađate- nisam našla niti jedno koje mi se sviđa u pune 2 godine. :roll: Sad je obrnuta situacija u novom stanu. Imamo ugradbenu rasvjetu iznad ogledala(trauma iz prošlog stana) :mrgreen:, a nemamo luster, niti ikakvo drugo rasvjetno tijelo. Osim žarulje. Jer mi se ništa ne sviđa.
Tako je i s ostatkom stana. Ništa mi nije lijepo, ili je par tisuća kuna, a toliko ne dam. Čak sam kumila kod tetki i strina da pogledaju u svojim starim spavaćim sobama na selu imaju li što zgodno a da bi se meni svidjelo.
Sad sam otišla OT, uglavnom, nisam ti pomogla, jer i sama trebam pomoć. :angel:
Očito da imamo isti problem. Moj problem je taj što si sama radim lampione na balonima koji genijalno izgledaju, al nisu baš za kupatilo, mislim da ne bi dobro podnosili vlagu. I onda mi je sve ostalo nekako prekruto, preovo, preono... Užas.
Imašu Ikei tako nešto na foru lampiona, ali plastični. Pa bi ti možda to bilo zgodno ako voliš taj tip lustera.
Prezirem plastiku. Haug.
marta, oko bumbete mozes omotat girlandu http://www.dizajnholik.hr/product_in...roducts_id=127
povise zrcala sam stavila obicni mali halogeni reflektor koji me nije odusevio izgledom, ali jest cijenom i sto mi je bilo vazno dimmerom.
stvara ugodnu rasvjetu za opustanje u kadi, a jacinu osvjetljenja ujutro pred zrcalom prilagodjavam svom trenutacnom razpolozenju :-)
marta - u baumaxu ima jako lijepih lustera, ja zapikirala jedan skroz pomaknuti sa staklenim perlama, mislim da će genijalno ići u moju kupaonu. isto nisam pristalica plafonjera... i da, do 300 - 400 kn ima odličan izbor.
Ima li tko noviju kadu a da nije plastična? Ne volim plastiku
Imam ja. Od mramora. Kolpa san-ova.
Kako takva kada podnosi kad klinac ispusti glavu od tuša u nju? Meni se svidjaju te kade ali me nalo plaši mogućnosti razbijanja.
Hm, da, otkrhula se u zadnje 3 godine na jednom mjestu. Ne pada im često, ali padne, još mi imamo onu ručkicu koja izgleda kao štapić, teška kao vrag. Mada mislim da je to mm-u palo i otkrhnulo se, neće priznati. :roll:
Ovdje imamo plastičnu. Ali ja govorim o tuš kadama, ne o dubokima za kupanje. Ova mramorna je dosta hladna kad se uđe u nju dok se ne zagrije od vode. Održavanje mi je skroz podjednako.
Jel netko možda ljepio nove pločice preko starih pločica?
Imam novo kupatilo koje je užasno sfušano sad nekako brijem da bi mogla samo promjeniti kadu i naljepit nove pločice preko starih...
možeš bez problema.
samo pazi na visinsku razliku (prag) tamo gdje se spaja sa nekim drugim podom
hvala!
Sad još nisam sigurna jel to dobro ili nije :mrgreen:.
ma dobro je.
pločicama svejedno na šta će "leći".
uopće nisu izbirljive
Na podu su pločice sasvim solidne, tako da to ne bi mjenjala. Mjenjala bi kade i pločice na zidu.