SJELA NAKNADA U ERSTE :D
Printable View
SJELA NAKNADA U ERSTE :D
u RBA nis jos :cekam:
meni je u RBA sjela još prekjučer, vidjela internet bankarstvom. Ali porodiljna, a ne za komplikacije.Citiraj:
saska7 prvotno napisa
jel se u isto vrijeme isplaćuje za zaposlene i za nezaposlene???
jel ima koja nezaposlena ovdje a da joj je isplaćeno?? ja još čekam....
komplikacije sjele u PBZ :D
komplikacije sjele u zabi.
a sjela mi i naknada za bolovanje duže od 3 mj., cca 3356 kunića :D
i to sve odjednom :D i više nismo u minusu :D
kak to oni računaju???prošli mjesec sam dobila 4800 a ovaj 2900 :? :? nekak mi to ne štima
da nisi možda prešla s komplikacija na porodiljni ili sa prvog dijela porodiljnog na drugi dio?
a u RBA? meni još ništa, ne kužim zašto?
sanjaneo kada si doznaku odnijela na hzzo?
ma oko 20-tog. nisu je valjda zagubili :lol: vidjet ću još danas, i prošli mjesec mi je sjela zadnjoj :evil:Citiraj:
vlatka5 prvotno napisa
evo sad sam vidjela da je sjela. odo ja u šoping :D
Sjele komplikacije u RBA
Citiraj:
elin prvotno napisa
nisam, od 1.12 sam na porodiljnom, nemam pojma kaj je sad to. koga da pitam?
Ja jesam i što se onda dogodi????Meni su isto skresali naknaduCitiraj:
elin prvotno napisa
A prošli mjesec dobila sam punu plaću, sada 1500kn manje...ne kužim
znači ima nas više... :?
Ma nemam pojma neke cure s kojima sam pričala su dobile više od svoje plaće neke manje ovaj mjesec je prava misterija...ja ću zvati u utorak...mislim sad su mi poslali naknadu manju od naknade za komplikacije :?
Drage cure,
trenutno sam na bolovanju zbog komplikacija. zanima me da li svaki mjesec trebam papire od bolovanja nositi prvo u firmu na potpis pa onda u HZZO ili samo u HZZO?
Prosli mjesec (kad sam otvorila bolovanje) sam fulala 5.3. pa cu sada odnjeti obrasce za bolovanje za 2 i 3 mjesec i prosjek place. to je ok?
Hvala na odgovorima!
od doktorice dobivaš doznake u dva primjerka. jedan ide u HZZO a drugi Poslodavcu. Na njima piše gore u maloj kućici kome su namjenjeni.
Znači nosiš kome hoćeš prvome...svejedno. Ne treba ti poslodavac ništa potpisivati.
Sad nosiš doznake i R1 obrazac, ispunjen naravno, osobnu, karticu od tekućeg računa i zdravstvenu - drugo ti ništa ne treba.
puno hvala na objasnjenju. jos nesto, R1 obrazac, jel to ona potvrda o placi sa prosjekom zadnjih 6 mjeseci?Citiraj:
bleeda prvotno napisa
da, ER-1 obrazac je onaj sa prosjekom placa zadnjih 6mj. na njemu ti pise satnica prema kojoj ce izracunati naknadu.
R-1 je racun na firmu pa se ljudi bune sta sad s tim... 8)
ima vec sve detaljno objasnjeno kako cijela procedura funkcionira...
[quote="bleeda"]od doktorice dobivaš doznake u dva primjerka. jedan ide u HZZO a drugi Poslodavcu. Na njima piše gore u maloj kućici kome su namjenjeni.
Znači nosiš kome hoćeš prvome...svejedno. Ne treba ti poslodavac ništa potpisivati.
ja nisam vidjela tu kučicu u kojoj piše za koga su doznake. a nosim ih već dva mjeseca :lol: ako sam zamijenila jadna ja :lol:
doznake neki doktori daju samo jedan primjerak (moj doc) pa ga možeš kopirati i original nosiš u HZZO a kopiju na posao.
I na doznakama piše šifra za bolovanje, porodiljni isl a ne za koga je doznaka. Ma nema tu filozofije, ako i niš ne znaš, odeš na HZZO i oni ti sve objasne.
Naknada u Hypo je sjela 25. sa datumom od 21. :x Ljuta sam jer ni na bilo vidljivo do jučer (dakle ni proknjiženo) pa preko Uskrsa nisam praktički ni mogla do svog novca. Sreća da ne ovisimo samo o tome.
A razlika je za prvi i drugi mjesec :shock:
Cure odmah da se ispričam jer znam da nije tema za to, ali pretražila sam Rodine pravne savjete, iščitala par tema, vaš odgovore ovdje i opet mi nije jasno jedno, pa ako mi tko može pojasniti bila bih mu zahvalna: znači na komplikacijama sam od 4.3 i dragi je odnio doznake od dr.opće prakse u firmu. E sad znam da trebam opet po doznake u dr.opće prakse i s njime na HZZO, ali nije mi jasno je li na HZZO trebam odnijeti ovaj put i prosjek plaće zadnjih 6.mjeseci koji uzmem u računovodstvu (je li to taj R1 ili njega dobijem od dr.opće prakse pa ga nosim da ga ispune u firmu?) Znam da ovo sve nije komplicirano, ali....
cure, jel netko provjerio na hzzo zasto je za 2. mjesec naknada za komplikacije toliko manja??? dobila sam skoro 1500 manje a koliko sam uspjela provjeriti, ako se racunaju i subote u radne dane veljaca ima 25 a sijecanj 26 dana (bez subota sijecanj 22, veljaca 21 dan), tako da ne vidim u cemu bi trebala biti takva razlika :shock:
subote neidu u redne dane nego pon-petka po 8 h.veljača ima 21 radni dan dakle 168 h pomnožiš sa tvojom neto satnicom.i to ti je naknada za 2 mj.(ta neto satnica ti se nalazi na obrascu što ti je firma ispunjavala za hzzo)
siječanj je imao 23 radana dana i 184h.
praznici ti idu u radne dane
hvala. svejedno, ta razlika od 16 sati mi nemože biti 1419 kn - ne sjećam se točno kolika mi je satnica bila al plaća mi je 6500 tako da mi satnica ne iznosi 90 kn :lol:
ja sam zvala socijalno i rekli mi samo da se normalno racuna kao i do sada....a kao 2.mjesec ima manje dana nego drugi mjeseci...Citiraj:
gala prvotno napisa
i 3. ce imati toliko dana kao i drugi...
Gala,
ja imam plaću malo veću od maksimuma naknade. Na komplikacijama sam i za drugi mjesec sam dobila svih 4.250 kn.
[/b]
Indi, za potvrdu o placi moze se skinuti, popuniti i isprintati tiskanica s ove adrese HZZO-a:
http://www.hzzo-net.hr/tiskanice/novo/R1.doc
Ja sam na HZZO nosila papir o prosjeku place koji su mi dali na poslu, ispisano direktno iz knjigovodstvenog programa. Izvrsno educirana kokos na HZZOu :evil: nije ga znala procitati (papir s podacima) i uvalila mi je ovu tiskanicu da nosim mojima iz racunovodstva da ju ispune. Tak sam isla dvaput s dva razlicita papira na kojima je pisalo isto :nope:
Moj referent u kadrovskoj bio je naravno odusevljen...
XCitiraj:
ja imam plaću malo veću od maksimuma naknade. Na komplikacijama sam i za drugi mjesec sam dobila svih 4.250 kn.
I meni su uplatili oko tisuću i pol manje. Ja sam ih bome zvala pa je ispalo da je, naravno, greška te će mi uplatit ostatak drugi put.
dakle, sad odes u svoje racunovodstvo i kazes da trebas ER-1 obrazac. to je onaj obrazac sa placama zadnjih 6mj i izracunatom satnicom. vecina kompjuteriziranih ima taj obrazac u nekom obliku u programu, ali je najsigurnije, kao sto je netko to vec spomenuo, kupiti taj obrazac u NN i odnijeti u svoje racunovodstvo. oni ispune i onda sa doznakama i tip papirom odes u HZZO.Citiraj:
[b prvotno napisa
ne moras ti, moze i TM, ili netko drugi, ali tamo ce morati ispuniti njihov obrazac-zahtjev za isplatom naknade place na koji ce morati upisati tvoje podatke...
to je to...i onda svaki mjesec do 5og u mjesecu nosis/nosi netko drugi/ doznaku o bolovanju u HZZO
nadam se da je ovo od pomoci :)
tincha i saska7 sad mi je sve jasno, cure hvala vam puno :*
Nisam pronašla odgovor na svoje pitanje:
Ako sam na koplikacijama od početka trudnoće, kako se računa porodiljna naknada? Uzima se prosjek zadnjih 6 mjeseci plaće kad sam radila ili zadnjih 6 mjeseci makar su to komplikacije???
Please, može mi to netko odgovoriti!!
Citiraj:
vlac prvotno napisa
zadnjih 6 mjeseci kad si radila
Citiraj:
vlac prvotno napisa
onaj prosjek place koji nosis na hzzo ostaje njima i za racunanje porodiljne naknade....ne trebas im nositi opet prosjek kad otvoris porodiljni...opet racunaju tvoju satnicu sa brojem dana u datom mjesecu..
Imam i ja pitanje, ako mi je, igrom slucaja, od ovog mjeseca veca placa, ja bi trebala raditi jos 6 mjeseci da bi dobila naknadu i visini place?!_
A ako odem mjesec, dva ranije na komplikacije (barem sam tako u prosloj trudnoci morala) sto onda?!